Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kaddafi öldü. ggnormk

kermit

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

Glatheros said:
Sam bir diktatorun yargisiz infaz edilmesi, onun elini kanabulamasina izin veren, bulamasini oneren insanlarin ve devletlerin aklanmasini sagliyor.

Insanlik yenilmedi, insanlikla alakasi yok bunun. Zira suikastlerin insanlarla bir alakasi yok, sekli ne olursa olsun.

ciddi bir nefret toplumu olmussunuz, o kotu asalim, bu kotu yakalim. O adamin isledigi insanlik suclarini isledikten sonra ne farkin var ki o adamdan. Ha bir insanlik sucu islemissin ha bin insanlik sucu, degisen birsey yok, sonunda insan olmaktan cikiyorsun.

en yakın tarihten bir saddam örneği var, eğer öyle bir endişesi olsaydı abd'nin, onu da vurur, çatışmada öldü der geçerdi. yargılamak her zaman daha iyidir ve bunu nürnberg'de gördüklerinden beri hep uyguluyorlar yapabildikleri durumlarda. bu linç olayı tamamen yeni libya hükümetinin yetersizliği. onların da işine gelmedi.

saddam bagimsiz bir mahkemece yargilanmadi ki. Ulkesini isgal eden guclerin olusturdugu gecici devletin atadigi bir mahkeme tarafindan yargilandi. Bir suru NGO mahkemenin adeletsizliginden dem vurdu. Mahkemenin temel aldigi yasalarda amerikali delegeler tarafindan olusturulmustu.

saddamin soyledikleri hic duyulmadi, editlendi savunmalar.

yani bunu ornek gosteriyor olman cok komik. Cunku saddam yargilanmadi, ayni sekilde yargisiz infaz edildi.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

Hala daha utanmaz,arlanmaz diye bana hakaret etmeye devam ediyorsun.
İçindeki bu nefret ve saygısızlık gerçek hayatında da seni yanlış yöne götürecektir.
Boş adammışsın...
Mesajları görmezden gelinecek adamlar listesine seni de ekledim.

çünkü maalesef türkçemizde kullanabileceğim en hafif, en kibar tabirler bunlar yaptıklarını nitelemek için. daha ağırına ise terbiyem müsaade etmez.

kendin "hani nerde nick değiştirmişim" dedikten sonra önüne getirip koymuşken bir özür dileyemiyorsun, "iran ve çin'den beteriz sansürde" başlığında haksız çıkardıktan hemen sonra "en nefret edilenler" anketine koyuyorsun, üstüne gelip nefret ve saygısızlıktan dem vuruyorsun.

utanma da arlanma da sıfır gerçekten. kimseye dolu/boş diyecek ehliyete sahip olmadığın meydanda.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

@Sam

Batı için öyle olabilir ama adamlar 3. dünya ülkelerine oynuyor sopa göstermekde, o adam içinde linç daha etkili bir propaganda aracı.

lincin işe yaramadığı şu başlıktan belli zaten ama ortaya sunduğum saddam, nürnberg, lahey vs vs örnekleri kafi gelmediyse başka birşey söyleyemiyorum. anlaşamadık diyelim. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

cetintas said:

Hala daha utanmaz,arlanmaz diye bana hakaret etmeye devam ediyorsun.
İçindeki bu nefret ve saygısızlık gerçek hayatında da seni yanlış yöne götürecektir.
Boş adammışsın...
Mesajları görmezden gelinecek adamlar listesine seni de ekledim.

çünkü maalesef türkçemizde kullanabileceğim en hafif, en kibar tabirler bunlar yaptıklarını nitelemek için. daha ağırına ise terbiyem müsaade etmez.

kendin "hani nerde nick değiştirmişim" dedikten sonra önüne getirip koymuşken bir özür dileyemiyorsun, "iran ve çin'den beteriz sansürde" başlığında haksız çıkardıktan hemen sonra 1 "en nefret edilenler" anketine koyuyorsun, üstüne gelip nefret ve saygısızlıktan dem vuruyorsun 2 .

utanma da arlanma da sıfır gerçekten. kimseye dolu/boş diyecek ehliyete sahip olmadığın meydanda.

olm sizin kafa harbşiden şakirt kafası ya....her şeyi nefret etmeye odaklamışsınız...sen beni çin-irandan betersiz sansürde konusunda haksız çıkardığını mı sanıyorsun? sen inatla kendi görüşlerini savundun, yalan yanlış şeylerle doldurdun tartışmayı,aynı bu konu başlığına çevirdin orayı da...ama haklı falan çıkmadın, bunu nereden çıkarıyorsun?

anketi açıp bir daha incelemeni isteyeyim senden. o ankette en sevilmeyen kişilerden biri de benim....benim amacım "ulan bu herif beni haksız çıkardı,hadi heriften intikam alayım" değil...yazdıkları mesajlarla BEN DAHİL çok fazla tepki çeken insanları-ki buna sen de dahilsin- o anket şıklarına ekledim...Gayet başarılı bir anket olduğu da hem katılımdan ve hem de görüntülenme sayısından belli.

Enteresan...
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Law said:

@Sam

Batı için öyle olabilir ama adamlar 3. dünya ülkelerine oynuyor sopa göstermekde, o adam içinde linç daha etkili bir propaganda aracı.

lincin işe yaramadığı şu başlıktan belli zaten ama ortaya sunduğum saddam, nürnberg, lahey vs vs örnekleri kafi gelmediyse başka birşey söyleyemiyorum. anlaşamadık diyelim. :)

Yani :).
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

saddam bagimsiz bir mahkemece yargilanmadi ki. Ulkesini isgal eden guclerin olusturdugu gecici devletin atadigi bir mahkeme tarafindan yargilandi. Bir suru NGO mahkemenin adeletsizliginden dem vurdu. Mahkemenin temel aldigi yasalarda amerikali delegeler tarafindan olusturulmustu.

saddamin soyledikleri hic duyulmadi, editlendi savunmalar.

yani bunu ornek gosteriyor olman cok komik. Cunku saddam yargilanmadi, ayni sekilde yargisiz infaz edildi.

zaten nürnberg'de de alman hakim yoktu ki? lahey'de de sırp yoktu. ırak mahkemesinde en azından ıraklı vardı, ama bu yargılamalarda her zaman bir 'galibin adaleti' tartışması süregelmiştir zaten. lui'yi de tahttan devirenler yargıladı, vs vs bütün tarih bunlarla doludur. yaz yaz bitmez kısacası.

lince kıyasla daima daha etkilidir ama, her zaman. bu "linci abd istedi" denmesinin arkasında "abd her şeye kadir" batıl inancı mı var sadece yoksa belli bir mantığı mı var ama bilmiyorum. çünkü bakıyoruz ki kaddafi'nin lehine konuşanlar çıkıyor linç sonucunda sadece ve sadece ölüm şekli yüzünden. abd'nin istediği herhalde bu değildi?
Sosyal ağlarda paylaş

kaddafi hakkındaki görüşüm: vicdani olarak keşke ölmeseydi dedim ama mantıksal olarak artık kendisini istemeyen bir halka karşı saygı gösterip bırakıp gitmesi gerekliydi ve yapmadığı için kendi sonunu kendisi hazırladı.

linç edilirken orada Allah ın adını kullandılar orası olmadı benim bildiğim suçu ne kadar büyük olursa olsun o kişinin cezasını yine Allah verir böyle adamlar yüzünden dinin algısı da değişiyor bu bir cihat değil ne de olsa.

cetintas hakkındaki görüşüm: kimseye saygı göstermeyip saygı bekliyor, çok bekler daha.
Sosyal ağlarda paylaş

''linç'' i savunanlar var da forumda, düşüncelerimi belirteyim dedim:

linç olayına katılanların ve ''yakalandığında öpülecek miydi, elbet linç edilecekti, yaptıklarının doğal sonucu tabikine de linçtir, ettiğini buldu, ben de olsam aynını yapardım'' türünde konuşan canlıların ve görüntüleri yayınlayanlayan canlıların varlığı bu gezegen için utançtır. yakalanan tutsağı işkenceyle öldürecek kadar nefret doluysanız, nefret duyduğunuz kişiden ne farkınız kalır? o zaman sizlerin bakış açısına göre, başkalarının da sizi linç etmesi gerekmez mi? ''dişe diş- kana kan'' mantığının artık çookkk gerilerde kalmış olması beklenmez mi?

recm cezası verenler de, verdikleri cezayı bir şekilde kendi içlerinde rasyonalize etmektedirler.

bu tür canlılar var oldukça dünyadaki savaşlar, pislikler, şiddet v.s. asla yok olmayacaktır. bence bunların (insan kisvesi altındaki bu yaratıkların); demokrasi, insan hakları, adalet v.s. konularında adammış gibi ortaya çıkıp, tek bir laf bile etmeye hakları yoktur.

idam ve idamı destekleyen, makul ve mazur görenler konusunda da tamamiyle aynı şeyleri düşünüyorum. can alma, üstelik işkenceyla can almanın neresi savunulabilir?
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili Sam, Hugo Chavez'i sana anlatayım, Hugo Chavez halkın seçerek başa getirdiği senin dediğin gibi yasalarında 2. kez seçilememe engelini kaldırarak sonsuza kadar başkan kalmayı hedefleyen, seçimlerde ciddi baskı kurulduğu ve adil olmadığı söylenen Venezuela'nın devlet başkanı...
Yalnız senin hatan şu ki şurdaki Çetin Taş'ın liderliğini yaptığı 3-5 sosyalistin geride kalan tek umuduna laf atmak.
Bu adamların demokrasiyle falan alakası yok, yönetici irade sol görüşlü olsun,sosyalist olsun gerisi önemli değil onlar için.
Adamların dinlerine sövmüş gibi oluyosun yani Chavez'e falan laf attığın zaman o yüzden sana tavsiyem dikkatli olman yoksa yakın zamanda sen de "Şakirt,Maklube,Sohbet" tagleri içeren cümlelere maruz kalmaya başlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:
olm sizin kafa harbşiden şakirt kafası ya....her şeyi nefret etmeye odaklamışsınız...sen beni çin-irandan betersiz sansürde konusunda haksız çıkardığını mı sanıyorsun? sen inatla kendi görüşlerini savundun, yalan yanlış şeylerle doldurdun tartışmayı,aynı bu konu başlığına çevirdin orayı da...ama haklı falan çıkmadın, bunu nereden çıkarıyorsun?

anketi açıp bir daha incelemeni isteyeyim senden. o ankette en sevilmeyen kişilerden biri de benim....benim amacım "ulan bu herif beni haksız çıkardı,hadi heriften intikam alayım" değil...yazdıkları mesajlarla BEN DAHİL çok fazla tepki çeken insanları-ki buna sen de dahilsin- o anket şıklarına ekledim...Gayet başarılı bir anket olduğu da hem katılımdan ve hem de görüntülenme sayısından belli.

Enteresan...

daha mesajına "şakirt kafası" diye başlayan kişi mi saygıdan bahsediyor hemen öncesinde? kendi standartlarını iyi belirle evvela, böyle bir paragrafın öbürüne çelme takmasın, birbiriyle çelişmesin.

haksız çıktın, dahası cümle alem söyledi orada. ama kaybetmeyi hazmedemediğinden ötürü cıgaralı smiley koyup, "topunuz şakirtsiniz" diye debelenip durdun. neyse, konumuz o değil ama başkalarını da kendini kandırdığın gibi kandırmana seyirci olmayalım.

yazdığı mesajlarla tepki çeken daha hayli insan vardı anketinde olmayan, lakin listenin bayağı büyük bir kısmı seninle bir vakit takışmış insanlardan ibaretti. kimi isimlerin de zerre kimseye battığı yoktu ki gördük bunu %1'le filan kaç kişi vardı sonuçlarda.

ama tabii seninle benzer fikirde olanlara bile illallah dedirtecek bir tarza sahip olduğundan belki de şaşmamak lazım listeni o şekilde oluşturmana, seninle takışmamak cidden zor bu hep kendine müslüman söylevlerinle.
Sosyal ağlarda paylaş

ABD nin ne istedigini bilmiyorum. Sonucta ortadogunun petrolleri sirketler arasinda paylastiriliyor. Irak amerikaya, libya fransaya. Yeni birsey degil yani 1. dunya savasindan beri suruyor bu.

Fakat esas mesele x olusum herseye kadir mi? degil mi? where is my thin foil hat? durumu.

Herseye kadir degil, ama belli bir sure (1 sene?) boyunca gizli servislerin, ve ozel guvenlik sirketlerince yollanan ajanlarin calismalariyla, uzunca bir surec sonunda herseye kadir duruma gelinebiliyor.

Sonucta masada bolusulecek sey koca bir ulke, vaadler buyuk, gozunu para burumus insanda cok.

Kaddafi yanlisi olma konusuna gelince, boyle birsey bence yok. Olsa bile ne farkeder? tamam fikirler olmez fakat kaddafinin uluslararasi bir ideolojisi mi vardi? ben mi bilmiyorum?

Yenilenebilir enerjilerin bulunmasinin surekli onu kesiliyor, sinirli enerji kaynaklari (petrol dogal gaz vs) bunlara bagimli hale getirilen devletlere fahis fiyatlardan satiliyor. Esas mesele bu, kaddafinin devrilmesi ve oldurulmesi bu konuda cok onemli bir nokta, ortadogu artik tamamen sirketlerin elinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

idilik ekstrem bi örnek vereceğim. birisine tecavüz edip sonra öldüren birisini rehabilite etmek için harcanan paraları senin verginden kestikleri düşüncesi rahatsızlık vermiyor mu? üstelik bu tipler çıkınca yine aynı şeyleri yapabiliyor.

elbette vermiyor. o insan rehabilite edilemiyorsa, sonsuza kadar kalsın içeride. ''idam etmeseydik te beslese miydik'' mantığı bana çok uzak yani. bir insanın canını almaya hiç kimse kendisinde hak ve yetki görmemelidir, göremez diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bir kere şunu anlamanız lazım: Dünya'da liberalism, demokrasi, cumhuriyet, dikta rejimi falan filan isim olarak var sadece. İnsan özgür yaşadığını sanar ama arka planda bir güç tarafından yönetilir, yönlendirilir.

Sen seçim yaptığını sanarsın ama senin yerine seçmişlerdir zaten. Bu İngiltere'de de aynı, Libya'da da aynı. Birşeyleri tartışmadan evvel bunu hatırlayın.

Nothing is true, everything is permitted.

Bunuda çerçeveletim monitörünüzün arkasına asın.
Sosyal ağlarda paylaş

idilik said:

''linç'' i savunanlar var da forumda

hani nerede?

cidden merak ediyorum çünkü aynı başlığı okuduysak linci savunan insan göremiyorum. linç edilmesine kahrolanlara (kahrolma çünkü üzülme denemez "KADDAFİ'YLE BERABER İNSANLIK ÖLDÜ" "LANET ARAPLAR İNŞALLAH BAŞINIZA BİN BETERİ GEÇER" demeye) "neden bu kadar üzülüyorsunuz kendi halkını koltuk hırsını için katletmiş bir adam linç edildi" diyen var sadece.
EricCantona said:

Adamların dinlerine sövmüş gibi oluyosun yani Chavez'e falan laf attığın zaman o yüzden sana tavsiyem dikkatli olman yoksa yakın zamanda sen de "Şakirt,Maklube,Sohbet" tagleri içeren cümlelere maruz kalmaya başlarsın.

valla alışkınım zaten, galileo'nun engizisyonla yaşadıklarını hatırlayınca bunlar hiç geliyor. gerçeği söylemenin cezası ölümken yılmamış insanlar da, ben burada maklubecilikle suçlanırım diye yılarsam yuh bana.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Abi bir kere şunu anlamanız lazım: Dünya'da liberalism, demokrasi, cumhuriyet, dikta rejimi falan filan isim olarak var sadece. İnsan özgür yaşadığını sanar ama arka planda bir güç tarafından yönetilir, yönlendirilir.

Sen seçim yaptığını sanarsın ama senin yerine seçmişlerdir zaten. Bu İngiltere'de de aynı, Libya'da da aynı. Birşeyleri tartışmadan evvel bunu hatırlayın.

word.
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

ABD nin ne istedigini bilmiyorum. Sonucta ortadogunun petrolleri sirketler arasinda paylastiriliyor. Irak amerikaya, libya fransaya. Yeni birsey degil yani 1. dunya savasindan beri suruyor bu.

Fakat esas mesele x olusum herseye kadir mi? degil mi? where is my thin foil hat? durumu.

Herseye kadir degil, ama belli bir sure (1 sene?) boyunca gizli servislerin, ve ozel guvenlik sirketlerince yollanan ajanlarin calismalariyla, uzunca bir surec sonunda herseye kadir duruma gelinebiliyor.

Sonucta masada bolusulecek sey koca bir ulke, vaadler buyuk, gozunu para burumus insanda cok.

Kaddafi yanlisi olma konusuna gelince, boyle birsey bence yok. Olsa bile ne farkeder? tamam fikirler olmez fakat kaddafinin uluslararasi bir ideolojisi mi vardi? ben mi bilmiyorum?

Yenilenebilir enerjilerin bulunmasinin surekli onu kesiliyor, sinirli enerji kaynaklari (petrol dogal gaz vs) bunlara bagimli hale getirilen devletlere fahis fiyatlardan satiliyor. Esas mesele bu, kaddafinin devrilmesi ve oldurulmesi bu konuda cok onemli bir nokta, ortadogu artik tamamen sirketlerin elinde.

"abd linç edilmesini istedi" dediniz, ben de "yargılanmasını istemiştir abd ancak beceriksiz bedeviler yetemedi" diyorum. petrolle doğalgazla alakalı değil yani, neden oralara saptık anlamadım.

kaddafi'nin evet ideolojisi vardı uluslararası ama bizim kaddafi yandaşları "sadece abd'ye düşman olsun da gerisi önemli değil" mantığıyla hareket ediyor, yoksa yeşil kitapmış, cemahiriyeymiş filan pek haberleri olduğunu sanmam.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

occupywallstreet'tekilerin kafasına uçaklar bomba atmıyorsa bu işler v for vendetta kadar basit değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...