Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lan rezilliğe bakın yaaaa

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İnsan herşeyi karşılıklı arzuyla yapabilir veya başka arzularını gerçekleştirebilmek için diğerlerinden feragat edebilir.Kısacası tercih üzerinden bu kadar katı yargılamamak lazım.Kimisi akademik kariyer yapar bilgisini satar , kimisi inşaatta çalışır fiziksel gücünü satar , kimisi de bedenini satar.Hepsi bir çeşit işçiliktir ama seks işçiliğinin diğerlerine nazaran bu kadar ''ahlaksızca'' gözükmesinin sebepleri arasında ataerkillik olduğunu düşünüyorum.
Sonuçta kadınlar gerek duyguları gerek bedenleriyle hep sabit bir kişiye karşı mülkiyet ilişkisi kurmalıdır.Bu kodun dışına çıktığında zaten hafif meşrepli olarak damgalanıyorsun bide ''orospuluk'' yaptın mı vah haline.Birde şu var aynı şeyi erkeğin yapması toplumda o kadar kötü karşılanmaz çünkü onların bedenleri üzerine mülkiyet ilişkisi kurulmamıştır.Bence hepsinin özünde kadının vücuduyla ve duygularıyla daha muhafaza edilmesi gerektiğini öğreten kültür var.
Mesaj tarihi:
Toplumun ahlak anlayışının temelinde ataerkillik ve kadının meta olarak görülmesi var evet de, bu toplumun fuhuşu ve fahişeleri neden hor gördüğünün açıklaması.

Ben para karşılığı cinsel ilişkiye girme olgusunu, daha doğrusu bunun normal karşılanmasını mümkün olduğunca toplum değerlerinden bağımsız sorgulamaya çalışıyorum. Aslında seninle ilişkiye girmek istemeyen bi karşı taraf var kadın ya da erkek, sen de para vererek zorla ilişkiye giriyorsun. İşçi üreterek, garson hizmet ederek katma değer sağlıyor. Bu hizmetin hiç bi katma değeri olmadığı gibi, bi de insandan eksiltiyor.
Mesaj tarihi:
axedice said:

Toplumun ahlak anlayışının temelinde ataerkillik ve kadının meta olarak görülmesi var evet de, bu toplumun fuhuşu ve fahişeleri neden hor gördüğünün açıklaması.

Ben para karşılığı cinsel ilişkiye girme olgusunu, daha doğrusu bunun normal karşılanmasını mümkün olduğunca toplum değerlerinden bağımsız sorgulamaya çalışıyorum. Aslında seninle ilişkiye girmek istemeyen bi karşı taraf var kadın ya da erkek, sen de para vererek zorla ilişkiye giriyorsun. İşçi üreterek, garson hizmet ederek katma değer sağlıyor. Bu hizmetin hiç bi katma değeri olmadığı gibi, bi de insandan eksiltiyor.
Abi en basitte insan kendisine ait olan birşeyi satar ve karşılığıyla hayatını sürdürür.Bu bakımdan onların da bir farkı yok.Ben burda zorla çalıştırılan seks işçilerinden bahsetmiyorum bu duruma bende tepki gösteririm ama bunu kendi rızası dışında hareket ettirilmeye zorlanan herkes için yaparım,seks işçileri özel değil.Benim bahsettiğim tamamen kendi rızasıyla bunu yapan insanların diğer emeğini satan insanlardan bir farkı olmadığı.Abi insan motivasyonun da her zaman bir karşılık bekleme yok mudur zaten ? Sen sevişirken de ''zevk alma'' karşılığı,beklentisi ile bunu yapıyorsun.İki tarafın beklentilerinin farklı olduğu(erkek için zevk kadın için para) ama yaptıklarının aynı olduğu bir eylemin farkı nedir.Bir beklentiyi diğerinden üstün tutan nedir ?
Mesaj tarihi:
Çok değersizleşiyor ilişki. Cinselliğin tek gecelik hatta tek saatlik de olsa bi samimiyeti var, ticarete döndüğünde bu samimiyet ölüyor. Ki zorla çalıştırılan pasaportuna el konan vb. fahişeleri geçiyorum, istemese bu işi yapmayacak olanlar bile güle oynaya mı müşterilerin koynuna giriyor? Gerçi aynı argümana garson da güle oynaya mı çalışıyor diye cevap verebilirsin. Sanırım olay cinselliğe bakış açısında bitiyor.
Mesaj tarihi:
Abi söylemeye çalıştığım beklentilerin birinin diğerinden farkı yok.Bütün beklentiler samimidir.Sen ve partnerin sevişirken karşılıklı olarak zevk alma ve bu arzunuzu gerçekleştirme beklentisi içerisinde bu eylemi yaparsınız ve bunda samimisinizdir.Bir seks işçisi de para ve dolayısıyla bu parayla başka arzularını gerçekleştirme beklentisinde bunu yapar o da bunda samimidir , karşı tarafta bunu bilir.
Samimiyetsizlik dediğimiz şey abi bence taraflardan birinin diğerinin niyetinden haberi olmadığı , kandırıldığı noktada olur.Mesela sen karşı tarafın seni arzuladığı için seviştiğini düşünürken o da bunu böyle gösterirken birden para istese bu samimiyetsizliktir
Mesaj tarihi:
insan bedeninin basit üreme dürtülerini tatmin etme amacıyla para karşılığı yapılan işle alıp veremediğiniz ne? amma abartıyorsunuz duygu katıyorsunuz cinselliğe. sanki aşk yaşamak zorunda seks yapan herkes. bırakın sizin görüşünüz size, başkalarınınki başkasına kalsın.

bu arada o 4 kişi erkek ırıspısı mı oluyor şimdi
Mesaj tarihi:
hedehodohop said:

var mı abi popüler kültürde bir işçinin ''emek'' sıfatının çok aşağılanması.En fazla amele falan dersin ama ben bu ahlakçı bakış açısını bir seks işçiliğinde görüyorum

köle
Mesaj tarihi:
axedice said:

Çok değersizleşiyor ilişki. Cinselliğin tek gecelik hatta tek saatlik de olsa bi samimiyeti var,

olayı ne kadar yanlış ele aldığın şuradan belli: ne ilişkisi? ilişki isteyen kim?

ver para, al seks.
Mesaj tarihi:
axedice said:

Bide ardeth "evrimsel açıdan ileri gitmek diye bişey yok" argümanını biraz açsana hocalarının. İleri gitmişiz ki doğanın hakimiyiz işte. Dimi?

en kısa haliyle çevre koşulları her zaman değişiebileceği için bir valığın evrimsel açıdan ilerde olması gibi bişey söz konusu değil. en azından evrensel olarak. mesela bol oksijenli bir dünyada oksijen soluyan canlılara evrimsel açıdan ileri demek doğru değik çünkü yarın öbür gün (milyar yıl sonra yani) dünyanın atmosferi ne bileyim azot ağırlıklı falan olabilir ekseninde argümanlar. yani demek istedikleri zaman ve mekandan bağımsız bir evrimsel ilerilik söz konusu değil anca anca bulunduğu ortamda ve zaman diliminde ileri olabilirsin gibi. ama bence öyle değil
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

ha buarada yeri gelmişken söyleyeyim, beyin denen şey de oldukça "robust" bir adaptasyon mekanizması olduğu için nasıl bir ortamda olursan ol bence beyinin gelişmesi evrimsel açıdan ileri gitmek demek.

yani evrimsel açıdan ileri gitmek gibi bişey yok diye senelerce dişimize dişimize vurdu biyoloji genetik hocaları falan ama bence bariz var ve genetikçiler falan çok fazla matematik optimizasyon kafası ile düşünmediği için böyle diyorlar. ilerde kitap ya da makale yazcam bunla ilgili valla içime oturdu bu mesele hep tartışıyorum insanlarla zaten.

Ben böyle düşünmüyorum,insanın beyin ccsi artıkça büyümesi için gereken emek ve çaba da kat be kat artıyor.Yani harcanan enerji ve zaman bir insan yetiştirmek için çok daha fazla vakit alıyor.

Ayrıca tüm çevresel etmenler de insanı toplumsal mekanizmadan yani sosyal olma özelliğinden uzaklaştırıyor.
Sonuç itibari ile yalnız ve bencil bireyler ortaya çıkıyor.
Yani bir yandan ileri gidiş gibi görünen bir durum aynı zamanda arka planda bir geriye gidişe de neden oluyor.

Ayrıca psikolojik olarak da insanların büyük kesimi mutsuz,yani mutsuz canlılarız diyebiliriz.Aşırı tüketim ve buna rağmen bir tatminsizlik var,ihtiyaçların şiddeti arttıkça artıyor.Atıyorum bir kedinin ihtiyaçları bellidir ve ihtiyaçları giderilen bir kedi daha fazlasına ihtiyaç duymaz sonrasında gır gır gır mutluluk sesleri ile gezer,aynı şekilde bir köpek içinde söyleyebiliriz bu durumu ama insan için söyleyemiyoruz.

Tüm bu durumları da evrimsel bir ilerleyiş olarak kabul etmek yanlış olur ancak gelişen beyin sayesinde gelişen bir teknolojiden söz edebiliriz diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
said:

Tüm bu durumları da evrimsel bir ilerleyiş olarak kabul etmek yanlış olur ancak gelişen beyin sayesinde gelişen bir teknolojiden söz edebiliriz diye düşünüyorum.

Beyin kesinlikle evrimsel olarak bir ilerleyiş. Evrimin ana getirisi bulunduğun çevre koşullarına adaptasyondur. Beyin ise koşul ne olursa olsun o koşulu analiz edebilen ve ona göre çözüm ve adaptasyon teknikleri geliştirmeye çalışan bir organ. Senin verdiğin örneklerde bile geçerli. Bir insan içinde bulunduğu psikolojik zorluğu analiz edebilme ve ondan kurtulmak için plan yapabilme yetisine sahip. Bu bir adaptasyondur. Normal evrimsel şartlar altında depresif vakaların yüzdesinin zamanla azalması gerekirken beyin sayesinde depresif vakalar gen havuzundan elimine olmadan proaktif bir şekilde duruma adapte olabilme olasılığına sahipler.

paparnoz said:

Ben böyle düşünmüyorum,insanın beyin ccsi artıkça büyümesi için gereken emek ve çaba da kat be kat artıyor.Yani harcanan enerji ve zaman bir insan yetiştirmek için çok daha fazla vakit alıyor.
said:

Eğer ki beyinin büyümesi için gereken emek ve çaba beynin getirileri yanında önemsiz kalıyorsa çok da sorun değil.

said:

Ayrıca tüm çevresel etmenler de insanı toplumsal mekanizmadan yani sosyal olma özelliğinden uzaklaştırıyor.
Sonuç itibari ile yalnız ve bencil bireyler ortaya çıkıyor.
Yani bir yandan ileri gidiş gibi görünen bir durum aynı zamanda arka planda bir geriye gidişe de neden oluyor.

Olaya bireysel olarak bakman yanlış. Dünya bazında insanlar beyinleri sayesinde ortaya çıkabilecek pek çok dünyasal koşula adaptasyon sağladılar. Bu durumda ne bileyim Kanadada yaşayan insanların yüz bin yıllar ve belki daha fazlası süren bir evrilme sürecinden soğuğa direnç geliştirmesine gerek yok, dolayısıyla acayip bir sosyalliğe ve sürekli üremeye de ihtiyaçları yok. Beyinlerini kullanarak adamlar zaten ortam koşullarına proaktif olarak adapte olabiliyorlar. Dolayısıyla adam sadece 1-2 çocuk yaparak genini gelecek kuşağa aktarsa yetiyor.

said:

Ayrıca psikolojik olarak da insanların büyük kesimi mutsuz,yani mutsuz canlılarız diyebiliriz.Aşırı tüketim ve buna rağmen bir tatminsizlik var,ihtiyaçların şiddeti arttıkça artıyor.Atıyorum bir kedinin ihtiyaçları bellidir ve ihtiyaçları giderilen bir kedi daha fazlasına ihtiyaç duymaz sonrasında gır gır gır mutluluk sesleri ile gezer,aynı şekilde bir köpek içinde söyleyebiliriz bu durumu ama insan için söyleyemiyoruz.

Yine bence bireysel bakıyorsun olaya. Şöyle bi 7000 senelik skalada bakarsan insanlık sürekli adaptasyon teknolojileri açısından kendini geliştiriyor ve bunun üstüne sürekli ortaya çıkan çevresel sorunlara da bir çözüma arayışı içersinde. Mutluluk mutsuzluk bu gelişim sürecinde pek önemsiz kalıyor bence. Belki bir 100-200 seneye başka gezegenlerde yaşayabilecek hale geleceğiz, bu evrimle bu kadar kısa sürede hatta muhtemelen sonsuz sürede bile imkansız heh.
Mesaj tarihi:
"Normal evrimsel şartlar altında depresif vakaların yüzdesinin zamanla azalması gerekirken beyin sayesinde depresif vakalar gen havuzundan elimine olmadan proaktif bir şekilde duruma adapte olabilme olasılığına sahipler."

elimine olmadan adapte olabildiler, ileride olacaklar anlamına gelmiyor tabi.
Mesaj tarihi:
hıı tarzan falan :p

bence o olaylar beynin kapasitesinin baya gelişmiş olduğunu gösteriyor. bir kediyi ormana bıraksan onu maymunlar büyütse de yine maymun gibi davranmaz. ama bir insan beyni sayesinde direk bulunduğu ortama adapte oluyor. direk bir adaptasyon canavarı ya o nöral ağlar var ya o nöral ağlar herşeyi yaparlar
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

Rewendor said:

tüm üreme bundan zevk alma altyapısının amacı olan çoğalmaya aykırı olduğu için bir kusur. düz tabanlık, miyop falan gibi bişi. Ama hastalık, seçim ya da sapıklık olarak görmek komedi.

Yalnız beyin denen kavram oraya çıktığından beri evrimin önemi biraz arka plana atıldı. Yani insanlar çok üreyerek ve çeşitlilik arttırarak uzun vadede çevreye adapte olmak gibi bir zorunluluğa sahip değil çünkü beyin oldukça proaktif ve kısa vadede bir adaptasyon mekanizması. O genlerin gelecek kuşaklara aktarılması falan hepsi ilersi için daha iyi kuşakların ve daha iyi adapte olabilen kuşakların yaratılmasına yarıyor ama şuan ona ihtiyaç var mı yok mu o ayrı bir tartışma.

Yani evrimsel açıdan kusurlu olmak baya önemsiz kalıyor şu çağda. Benim senin mesela beyaz tenli olmamız ozon tabakası delindiği için şu çağda kusur. Anca onun gibi bişey yani sdf. Bence evrimin pek bir önemi kalmadı artık teknolojinin ve beynin yanında.

Ben de buna karşıt bişi söylemedim zaten, doğru :)

ama eşcinselliğin ya da beyaz tenin direkt olarak beyinle alakalı tercihler olduğunu düşünmüyorum :)
Mesaj tarihi:
eşcinsel sevişme sapkınlıktır diyorum.
bu kadar laf kalabalığına,lafı evelemeye,gevelemeye gerek yok.
ben yokken arkamdan sallayan adamlar da adam değilsiniz.
hele sözüm ona düşünce özgürlüğünden dem vurup eşcinsel haklarını savunanlar(ki savunulsun tabi)nasıl olur da beni linç edersiniz?Nasıl izah edersiniz ulan bunu kendinize?

evet...
şimdi sırasıyla malum kadrodan saldırıları bekliyorum.
B)-
  • Yeni Oluştur...