huun Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 fede said: devletin işi toplumun standardını belirlemek değil, her bireyin kendi tercihi doğrultusunda istediği standardı ona sağlamaktır. çok süslü ama sanki biraz boş bir laf. 100 kişiden 98'i rahmi koç'un standartlarında yaşamak istiyor bu ülkede. hadi git sağla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 3 jenerasyon boyunca sende eşşek gibi çalış belki olursun. huun said: fede said: devletin işi toplumun standardını belirlemek değil, her bireyin kendi tercihi doğrultusunda istediği standardı ona sağlamaktır. çok süslü ama sanki biraz boş bir laf. 100 kişiden 98'i rahmi koç'un standartlarında yaşamak istiyor bu ülkede. hadi git sağla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Dia'da Germania die bi bira var 1,99 TL alkol %4,8 gideri var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 valla huun balon'dan bile kötü çıktı ya :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Devletin görevi kaynak dağılımında etkinlik sağlamak için piyasaya müdahale etmektir. Vergi ya da teşvik olur bu duruma göre. Yine iktisadi büyüme ve kalkınmayı sağlamaktır devletin görevlerinden biri. Gelir dağılımındaki uçurumlara engel olmak, adaleti sağlamaktır. Adalet derken eşitlik anlaşılmasın, olması gereken ne kadarsadır o adalet kavramı. Yeri geldiğinde regulasyon ve kontrol yapar, fiyatlara doğrudan müdahale eder. İstikrar sağlamalı, işsizlikle mücadele etmeli, bireylerine kamusal mal ve hizmetler sunmalıdır. Ha bizde durum nasıl. Peacock-Wiseman sıçrama tezindeki gibi olağanüstü her fırsatta devlet benim vatandaşım taşın altına elini sokar diyor, ekstra vergiler getiriyor, mevcut olana ek bindiriyor. Bizler de başta BU NE LAN desek de bir müddet sonra alışıyoruz ve bu olağanüstü durum son bulsa bile aynı vergileri ödemeye devam ediyoruz unutup. Hala deprem vergisi veriyoruz mesela (o deprem vergilerinin de depreme kullanılıp kullanılmadığı ayrı bir konu). Bu ÖTV zamları da cari açıkla mücadele için getirilmiş durumda. Cari açığımız kapansa da birkaç yıl için de devlet bu zamları geri alacak mı? Hayır. Çatır çatır almaya devam edecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 fede said: devletin işi toplumun standardını belirlemek değil, her bireyin kendi tercihi doğrultusunda istediği standardı ona sağlamaktır. adam sigara içip ölmek istiyorsa da bunu adil vergiyle yapacak. devlet bizim anamız babamız değil, devlet baba diye de bişey yok. 150 sene önce padişahım çok yaşa diyen adamın kafasındasınız, bugün de devlet baba deniyor işte. Şöyle bi devlet bulursan haber ver de topluca iltica edelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 abi tabii ki herkes o standardı istiyor da ben parasına göre dedim zaten. mesela sağlık standardı sağlamak zorunda. sen sigara içme diye sana çok vergi koyduk, seni düşünüyoruz denmemeli diyorum ben. senin istediğin şey normal vergiyle sigara içmek ama devlet seni düşünerek, sana rağmen sigaraya vergi koyamaz diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 zenginlerin daha çok vergi ödemesinden yanayım ama bu yasaların tam olarak onu sağladığından şüpheliyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 ozaman vakti geldi birşeyler yapalım.. bunun sonu yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 KAzancın doğrultusunda daha çok vergi ödenir o kısım mantıklı ama sadece belli kısımı etkileyecek vergilerin getirilmesi ve bunu milletin içinde birbirine düşman edecek şekilde açıklanması yanlış olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 occupy istanbula gidin mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 EricCantona said: fede said: devletin işi toplumun standardını belirlemek değil, her bireyin kendi tercihi doğrultusunda istediği standardı ona sağlamaktır. adam sigara içip ölmek istiyorsa da bunu adil vergiyle yapacak. devlet bizim anamız babamız değil, devlet baba diye de bişey yok. 150 sene önce padişahım çok yaşa diyen adamın kafasındasınız, bugün de devlet baba deniyor işte. Şöyle bi devlet bulursan haber ver de topluca iltica edelim. Standartı sana hediye etmek yerine senden ona erişmek için çalışmanı bekleyecek tabii. "Ben kıçımı yayayım, devlet bana vehbi koç hayatı versin" dersen çok beklersin. Ama eşşek yüküyle çalışırken üzerine (haddinden kat kat fazla olarak) vergi üstüne vergi binerse isyan edersin doğal olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 escape said: amaçlarına hizmet mi edelim? bu mudur yani gerçekten düşünceniz? tamma sigara kötü bişi ama bu onların asıl yapmaya calıştıgını önlemek için veya hizmet etmek için bi faktör olamaz yani... sigara bırakmayalım! amaçlarına karşı çıkalım! vive la révolution! ölene kadar sigara içerek direnişimizi sürdüce- öh öh öh... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Ya aslında bu sigara zamlarına hiç şaşırmamanız lazım, adam tekel'i özelleştirirken dedi sigarayı bitiricem bu ülkede diye inanmadı insanlar. Dumansız hava sahası, vergi mergi diye gitgide ilerliyorlar zaten bu noktada, yakında sigara içmek gerçekten baya zor olcak bu ülkede ve sigara içmeyen bi insan olarak belki bencilce ama sonuna kadar destekliyorum bu tavrı, hatta daha da pahalı olsun belki babam pintilik yapıp bırakır sigarayı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Absolut said: KAzancın doğrultusunda daha çok vergi ödenir o kısım mantıklı ama sadece belli kısımı etkileyecek vergilerin getirilmesi ve bunu milletin içinde birbirine düşman edecek şekilde açıklanması yanlış olan. Evet daha mantıklı şeyler yapılabilir mesela okul harçları gelir dilimine göre alınabilir. Yani insanların gelir dilimini iyi takip eden ve kolay bir şekilde belirleyecek bir sistem getirseler pek çok şeye uygulanabilir eğitimden sağlığa. çok daha mantıklı olur "biz sigarayı ve alkolü sevmiyoruz o yüzden çok vergi koyduk" demekten. Ki bunu sigaradan nefret eden ve kamusal yerlerde sigara yasağını az çok destekleyen* biri olarak söylüyorum. *: daha mantıklı ama uygulaması daha zor çözümleri de var tabi bu problemin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 alperozg said: Dia'da Germania die bi bira var 1,99 TL alkol %4,8 gideri var. çok lezzetsiz bira Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 şu zammın ve ötvnin desteklenecek hiçbir tarafı yok. devlet kapitalizminde bile bu kadar vergi alınmaz. 10 liraya aldığın bir ürünün 8.5 lirasını devlete 1.5 lirasını ürünün üreticisine veriyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 şu ötvyi vergi zamlarını filan gördükçe aklıma victoria oynarken yaptıklarım ve sonuçları geliyo direk. kendim için değil ülke için üzülüyorum sonra. sonumuz benzemesin inş amin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 bu kadar vergi alıyorsan temel hizmetleri bedava yapcan arkadaş o zaman sdf hala eğitim harcı alıyorlar :p vergiden gelen sosyal hizmet devleti ayağına aytıyorsan ona göre davrancan .p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 fede said: şu ötvyi vergi zamlarını filan gördükçe aklıma victoria oynarken yaptıklarım ve sonuçları geliyo direk. kendim için değil ülke için üzülüyorum sonra. sonumuz benzemesin inş amin Bir yığın oyunda %0,2 yükselt agzına eden millet var avrupa amerikasına kadar hepsi şu an isyanlarda bizimkiler %100ü askın zam yiyor balale ben kullanmıyom ki nanik yapıyor. Ot mu çekiyorlar arka tarafta bunlar!!Bizede uzatın bizde istiyoruz o kafadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 aç kalana kadar devam. bizim millet anca aç kalınca akıllanır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Basarlar bi tokluk vergisi o zamanda bişi yapmayız. Toklar da aç kalsın herkes aç olsun diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Ardeth said: zenginlerin daha çok vergi ödemesinden yanayım ama bu yasaların tam olarak onu sağladığından şüpheliyim katılıyorum buna. işin komiği daha dün liberal, kapitalist ekonomiyi savunan adamlar şimdi komunistin allahı kesildi başımıza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Rewendor said: valla huun balon'dan bile kötü çıktı ya :/ bunu diyen, bunu da dedi. Rewendor said: yarın öbür gün ciddi hastalığa tutulduğunda sorarsın tedavi edecek doktora "ülkeye kaç dolar getirdin" diye. balon kadar kötü değilsen de onun kadar varsın :P Bone said: işin komiği daha dün liberal, kapitalist ekonomiyi savunan adamlar şimdi komunistin allahı kesildi başımıza. bu laf banaysa, vergi oranları ile kapitalizm taraftarı olmak arasında alaka kuramadığımı belirtmek durumundayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 NolaxThensbane said: fede said: şu ötvyi vergi zamlarını filan gördükçe aklıma victoria oynarken yaptıklarım ve sonuçları geliyo direk. kendim için değil ülke için üzülüyorum sonra. sonumuz benzemesin inş amin Bir yığın oyunda %0,2 yükselt agzına eden millet var avrupa amerikasına kadar hepsi şu an isyanlarda bizimkiler %100ü askın zam yiyor balale ben kullanmıyom ki nanik yapıyor. Ot mu çekiyorlar arka tarafta bunlar!!Bizede uzatın bizde istiyoruz o kafadan. Sigara pahalı gelince ot çektin heralde, oyunda isyan ediyorlar bizde ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar