Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni ve Fantastik ÖTV Zammı

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

içki, sigara, araba, telefon ne varsa dayamışlar yine.

şu zammın yapımında ve yayınında en ufak bile olsa katkısı olan herkesin allah bin belasını versin.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18973451.asp

Telefonlarda %25'e çıktı.

Rekor arabalarda, özellikle 2000cc üzeri %130 ötv'ye (daha bunun kdvsi falan da var) çıkarak rekor kırdı. Malın kendi değerinin üzerinde vergisi mi olur lan?

Telefon da alacaktım daha yeni, o da elde patladı.

Kendi annesinin ölümünü bile vergi zammı için fırsat olarak kullanan "insan"a diyecek başka laf yok zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Loex said:

yuhannes

Rewendor said:

Kendi annesinin ölümünü bile vergi zammı için fırsat olarak kullanan "insan"a diyecek başka laf yok zaten.

eminim öyle olmuştur annem ölsede zam yapsam demiştir

öyle dememiştir de arkasındakiler "hazır türkiye buna odaklı, dün bi de eleme gruplarından çıktık falan herkesin kafa oralarda, aradan zammı çıkarırız" demişlerdir. burada büyük olaylar arasına çaktırmadan zam sıkıştırmak, hatta fırsat yoksa (ki vardı bu sefer) zammı çaktırmamak için suni gündem yaratmak çok da yeni bir şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

İşe giderken araba kullanmak lüks devletimize göre...
Ülkenin halinden içlenip bir fırt sigara çekmek gene lüks...
Biraz daha içlenip "ne olacak bu memleketin hali" diye arkadaşlarınla karşılıklı dertleşip içki içmek gene lüks...
Kullanışlı bir telefonla içmekten sonra taksi çağırsan gene lüks.
Sosyal ağlarda paylaş

devlet cakallik yapiyorsa siz de yapin cakallik.

ben simdi bu haberi duyunca soyle birsey dusundum. simdi 100 tl lik araba 270 tl oldu diyorsunuz di mi?

o zaman, yurt disindan 2 tane 100 tl lik araba alirim, bir tanesini 6 ay ya da 3 ay neyse burda kullanirim digeri 3 ay ya da 6 ay orda yatar, sonra ilk soktugum arabayi cikartma vakti gelince giderim orda bir tanidiginiz olacak tabi, arabayi ona birakirsiniz, gidersiniz oteki arabayi alirsiniz, boyle boyle yabanci plakali arabayla gezersiniz.

sigara alkol icin de bilimum yunanistana bati trakyaya vizesiz gecis basliyor gecip gecip ordan alin stoklayip geri gelin ayni gun, ya da yurt disina cikarken ve geri donerken 3 er 4 er karton alin bir sure goturur.

benzin konusuna daha bir cozum getiremedim =)
Sosyal ağlarda paylaş

haha valla gercekten benim zaten aklimda vardi yurt disindan araba almak ama bu 3 ay 6 ay hedesi yuzunden dusunduruyordu, simdi 6 ay kullancam arabayi 6 ay yurt disinda yaticak fln diye, e bu vergi yuzdeleriyle zaten alacagin arac 270 tl ye geliyor. ee 100 tl ye 2 arac alsan bile 200 tl eder, her turlu kardasin. kimse de sana bisi diyemez, gider 6 ay birini oteki 6 ay digerini kullanirim, hic de uzulmem devlete vergisi vermiyorum diye bu araclarin, gerekirse giderim almanyadan araba alirim almanyaya vergi veririm ama bu devlete vermem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...