Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

boyoz...


MrLevie

Öne çıkan mesajlar

iarwain said:

ya olay biraz da şu,izmire yeni damlamış erzurumlu bi adamın pastanesinde güzel boyoz yiyemezsiniz tabiki.gerçek boyozu yapan yapan bir iki yer kaldı artık.
ek olarak bilinmeyen bir izmir lezzetide kavun çekirdeğinden yapılan Sübye dir deneyiniz.saygılar


of o neymiş ya nerden buluruz bunu. lan 2006'dan beri izmirde sayılırım. ilk kez duyuyorum bunu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Boyoz sabahları cok guzel oluyor. Milfoy hamuru gibi bisey sanırım. Pek bi fark alamadım ben. Ama ince ince, kat kat olusu lezzetli yapıyor. Pastane ve fırınlardakiler guzel degil ama belediyenin koydugu seyyar satıcılarınki super.

Ama yanında yumurtayı bir turlu anlamıs degilim. İgrenc bir kombinasyon. Hayatımda ilk defa İzmir'de gordum seyyar bi pogacacının yumurta da sattıgını.

Gevrek dediginiz simit de en guzel İzmit'te yapılır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Askere gittiğimde aa izmirde boyoz yerim çiğdem yerim gevrek yerim diyerek heves ettiğim şeyler beni hep hayal kırıklığına uğrattı. Bi tanesi ankara simidini geçtim istanbul simidi ayarında bile değil, diğeri zaten pakette çekirdek (yerel bi tat yakalayamadım çarşılarda).. Boyoz ise soğuk yağlı börekten başka bi niteleme bulamadığım inanılmaz sıkıcı bir aperatif. Böylesine primitif yiyecekler için neden başlık açıyorsunuz anlamıyorum.

valla katılıyorum. boyoz çok dandik bişiydi bence de. simit denince de bi ankara simidi vardır, bi de diğerleri =)))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

iarwain said:

ya olay biraz da şu,izmire yeni damlamış erzurumlu bi adamın pastanesinde güzel boyoz yiyemezsiniz tabiki.gerçek boyozu yapan yapan bir iki yer kaldı artık.
ek olarak bilinmeyen bir izmir lezzetide kavun çekirdeğinden yapılan Sübye dir deneyiniz.saygılar


of o neymiş ya nerden buluruz bunu. lan 2006'dan beri izmirde sayılırım. ilk kez duyuyorum bunu




Kavun çekirdeğinden yapılan yiyeceğe de bir balık ismi koyarak İzmir kendini bir kez daha kanıtlıyor gerçekten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Askere gittiğimde aa izmirde boyoz yerim çiğdem yerim gevrek yerim diyerek heves ettiğim şeyler beni hep hayal kırıklığına uğrattı. Bi tanesi ankara simidini geçtim istanbul simidi ayarında bile değil, diğeri zaten pakette çekirdek (yerel bi tat yakalayamadım çarşılarda).. Boyoz ise soğuk yağlı börekten başka bi niteleme bulamadığım inanılmaz sıkıcı bir aperatif. Böylesine primitif yiyecekler için neden başlık açıyorsunuz anlamıyorum.

Ayrıca izmir türkiyenin m2 başına kebapçı sayısı en az olan ili heralde. Büyük lokantalar harici adam gibi kebapçı bütün şehirde bir elin parmakları kadar, ve ilk 3 ay bi tanesine bile rastlamadım. Ya lahmacunu nasıl kötü yaparsın? Bak iyi yapamazsın demiyorum, her yer kozyatağı çanak kebap ayarında lahmacun yapamayabilir. Ama nasıl kötü yaparsın izmir? Yuh sana.


izmirde çekirdeği ve gevreği beğenmedim demiş de benim bildiğim izmirin gevreği çekirdeği efsanedir ulan gibi bir iddaa yok ki zaten. sadece simite gevrek, çekirdeğe çiğdem diyoruz şeklinde bir isim farklılığı var.
çekirdeğin nesi güzel olacak çekirdek işte çiçekte yetişio. adam ismini farklı söylüyoruz diye çok güzel olduklarını iddaa ediyoruz sanmış yıllarca hayal kırıklığı yaşamış sonra. :D acaba domatımız da iyidir diye gidip manavdan domat alıp yedin mi mrk ettim. :D

boyozu beğenmemiş olabilirsin tamam ona bişey demem o yok başka yerde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

izmirde çekirdeği ve gevreği beğenmedim demiş de benim bildiğim izmirin gevreği çekirdeği efsanedir ulan gibi bir iddaa yok ki zaten. sadece simite gevrek, çekirdeğe çiğdem diyoruz şeklinde bir isim farklılığı var.


this.

ayrıcaaaa, istanbulluların anlaması biraz zordur böyle şeyleri, yetişme kültürü mü denir artık ne denirse bilmiyorum...

istanbullulara nedense boyoz diyince "meh ıspanak koy bak ne güzel olur bunun içine" gibi tepkiler geliyor. ıspanaklı boyoz mu olur lan? güne giden kadınlar yapmış gibi...

o yüzden bu bir izmir kültürüdür, çocuklukta/gençlikte aç kalıp boyoaaaaaz diyen abinin peşinde koşturmadıysanız, sabaha karşı eve dönerken "ulan şurdan bi boyoz yumurta yapayım" demiyorsanız kasmayın yemeyin denemeyin abi özelliği yok. yağlı hamur işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...