Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik aylık gider tablosu

-Deno-

Öne çıkan mesajlar

valla ben kenara 1 lira atamıyorum canım.
gelen fazlasıyla gidiyor.
evimde düz ekran tvnum yok hala.
pardon, kız çok istedi diye onun odasına şu küçük ekran lcdlerden bir tane aldım.ama misafirliğe gelenler son zamanlarda artık açıktan laf sokmaya başladılar, "bu ne abi, kocaman tüplü tvmu kaldı bu devirde?" falan diyorlar. Yani o söylediğim rakam da kesinlikle bir lüks harcama falan yok eğer kızımın özel okul masraflarını lüksten saymazsak.Sayarsak da tek lüksümüz o.
Sosyal ağlarda paylaş

5k harcanıyor ve lüks yok? Döküm isterim direk bu kadar net konuşursan cidden 5knın içinde 3k indirime gidilebilir durum vardır. Hatta daha önceden yapılan borçlar odenıyordur. Ama ayda 5k harcama yapmak zorunda kalmakla farklı şeyler onlar.

borç odemek ile 5k harcama yapmak zorunda olmak anlamında dedigim farklı şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

ya yok kardeşim, elbette herkes 5000 harcıyor demek istemedim ama burasının İstanbul olduğunu,7 yaşında ilkokula giden ve özel okulda okuttuğum bir çocuğum olduğunu,İstanbul'da neredeyse aldığın havanın bile para olduğunu ve tabii ki neticede karı-koca üniversite eğitimi almış belirli bir entellektüel birikimi olan insanlar olduğumuzu(yani lüksümüz yok dedim ama ayda 150-200 Lira kitaba,dergiye, gazeteye veriyoruz;40-50 Lira sinemaya veriyoruz, haftada 1 kez dışarı çıktığımızda birşeyler yiyip içtiğimizde harcadığımız para 100-150 Lirayı buluyor)göz önüne almak lazım.Ne için okuduk?Ne için eşşekler gibi çalıştık,hala çalışıyoruz ki arkadaşlar?Parada-pulda zaten gözüm yok,inanın.Amacım insan gibi yaşamak,hepimizin amacı insan gibi yaşamak değil mi?Bu 5 bin Lira normal şartlarda 37 yaşına gelmiş insanlar için ancak insan gibi yaşama sınırı parasıdır,inanın.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayda nerdeyse 1k keyfe üstüne ilkokulda devlette okuyabilmek varken 'bizim gibi entellektüel olsun' diye özele verilen parayla gayet dogal.

İş-ev yapan ve devlette okuyan ınsanlara haksızlık yapmayalım.

Onun dışında evet o modern okumuş insan gezmesi tozmasıyla 5k bile iyi yine dua edıyorum 10k denmemiş.

Bu arada ben özelde okuyorum üniversitede aile 4 kişi annem babamın dışında anneannemde bizimle kalıyor. 5k olmuyor. Bunu belirtmek istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Ayda nerdeyse 1k keyfe üstüne ilkokulda devlette okuyabilmek varken 'bizim gibi entellektüel olsun' diye özele verilen parayla gayet dogal.

Onun dışında evet o modern okumuş insan gezmesi tozmasıyla 5k bile iyi yine dua edıyorum 10k denmemiş.

Bu arada ben özelde okuyorum üniversitede aile 4 kişi annem babamın dışında anneannemde bizimle kalıyor. 5k olmuyor. Bunu belirtmek istedim.

bu tamamen kişilerin tercihi mithat.
ben de ço zor durumda kalırsam elbette çocuğumu alıp devlet okulunda okuturum ama ne için varım?bir tek bir kız çocuğum var şu dünyada uğruna herşeyi yapabileceğim.onu da tutup fetocu öğretmenlerin insafına terk etmek istemiyorum.
senin mesajın alttaki arkadaş ne güzel yazmış.lüksün sınırını belirlemek kişiden kişiye değiştiği için kolay değil.bu iş imkanlarla ilgili.ben imkanlarımı kızımı özel okulda okutmak için zorluyorum.dışarıdan bakan,"vay lan,herif kızını ayda 2000 Lira verip özel okulda okutuyor" diyor tabi,biliyorum ama o para nasıl kazanılıyor,onu da ben biliyorum. benim annem-babam da emekli.İkisinin evine giren para ayda 2500 Lira para.Onlar da bu para ile geçiniyorlar.Ben de biliyorum kimin ne kadar para ile geçindiğini.Yarın bir gün emekli olduğumda,herhangi bir şirkette çalışmayacağıma göre ve olur da eşimin şirketi de kapatmak durumunda kalırsak biz de 2000-2500 lira ile geçinmek durumunda olacağız.Kim bilir belki daha da az bir para ile.Bu nedenledir ki elimden gelen en iyi eğitimi çocuğuma verip daha sonra da becerebilirsem kenara bir şeyler atmak amacındayım.

Yoksa biz entellektüeliz diye kızımızın entellektüel yetişmesi ile ilgisi yok özel okula göndermemizin.
Sosyal ağlarda paylaş

Özel ilkokul sandıgınız faydaları saglamıyor onu anlatmaya çalışıyorum. Gittim gördüm bizim lise lise+ilkokul idi özel lisede bir farkı yok özel ilkokulda. Özel lise belki mecburiyetten baska yer kazanamayınca gıdılıyor özel üniversitede aynı şekilde.

Ama devlete gidilebiliyorsa devlete gidilir belki özel ilkokulun hafif bir farkı vardır ama ayda +2k kadar bir farkı yok okuyana sor gidip senin 3-5 gün hadı 20-30 gün gordugun gibi degil özel okullar ben kendımı bildim bileli okuyorum ve tamamen para kazanalım mantıgında ki yonetıcılerle 'doguda zorla okudum hoca oldum bunlar ayda 2k okula verıyor baba burslu pislikler' diyen hocalar kaynıyor oralar ve bu bir gerçek.

Yoksa dürüst olmak gerekırse şuan bizim aile 3-4k ile geciniyor veya ben 400 lira harcıyorsam bu benim artık babamdan para istemeye cekınmemdendir 3-4 sene sonra bende baya bir harcıyabilirim daha cocugum olmadan 5k harcıyabılırım o konuda hak verıyorum sadece dogru seye harcamak yatırmak lazım.

Şirket için yaptıgınız her zararın kuruşuna kadar geri donecegını umuyoruz hepimiz . Ben yine 2k verin vermeyin demiyorum ama inan burda kızının ıyılıgını dusundugumden soyluyorum herkes sizin jenerasyon gibi degil her yer bully ve louis vitton sahte sarışın hatun kaynıyor özelin ilerleyen kısımlarında ilkokuldan bu ortama alışmasın halka kaynasın sıradan insanlar ile yetişsin o zaman farkını anlar en azından dıye soyluyorum egitim için diyecek olursan çok iyi egitim veren ilkokullarda var devlet ama tabii bunlara ulaşmak sorun.

Ornegın kendi okudugum ibrahim öktem ilkogretım okulunu tavsiye ederım ne kallılar ne atatürk fenler sonra ne ytü ne bogazıcıler cıktı, gerçi bir beni adam edemediler o ayrı.

Bunları soyleme sebebim 'ehehe adama bak parayı bol bulmuş g.. sürüyor' degildir yardımcı olmak yoks asiz bilirsiniz istersen havaya fırlat ya da yak falan parayı banane benim cebimden cıkmıyor sadece aynı durumda olup cok daha az harcayanlar varı izah etmek istedim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Elbette robert koleji iyidir.

+2k verilen okulların hiç birinde fark yoktur olanda az fark vardır.

Özel ünide sabancı koç ok gerisi tatava ki bahçeşehirde okuyarak soyluyorum buralar tatava elbette.

Bu demek degil ki ilkokulu haklı çıkartsın. Özel lise olarak st.joseph falan bile yalan dıyor okuyanlar ben yorum yapamam o konuda o ayrı.

Elbette herşey ogrencı de biterde var çoban bogazıcını kazananda var yılda 100k para harcayıp özele girende.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten ulaşamadıkları yerlerı yazdım gordugunuz gibi.

Onun dışında fark yok saçmalık dıyen kaçı benım kadar özel ilkokul devlet özel lise devlet özel üni devlet üni görmüştür cidden çok merak edıyorum.

Hepsine girdim ilkokulda mebin çok ulaşamadıgı müdürün borusunun öttügü yerler var hala. Bizim yazdıgım yukarıya iöio devlet sakallı müdür göndermişti atamıştı bizim müdürü emine hocayı müdür yardımcısı yapmıştı olay çıktı tehdit ettik imza topladık bu adam gidip emine hoca müdür olmazsa cocukları okuldan alırız dıyen 47 kişi çıkınca anında gitti herif.

Yani okul var okul var evet fikirtepede lisede okuyan birisi asla doğa koleji falan gibi tırt liselerden bile kötü olacaktır ama bedavaya kral gibi devlet ilkokulu da var kral gibi lise de zatne üni farklı durum o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

ya mithat.
abicim neden genellemeler yapıyorsun?
ben ortaokulu özelde okudum,liseyi de anadolu lisesinde. eşimde benzer şekilde eğitim aldı.çevremizdeki arkadaşlarımızın çocukları da özel okullara gidiyor,devlet okullarına gidenler de var.kendi çocuğumuzu da 4 yaşından beri yuva ve özel okula gönderiyoruz.yani demek istediğim senden daha fazla tecrübemiz var bu konular hakkında.
konu başlığı özel okullar değil ya da çetintaş'ın harcamaları değil bu nedenle ben teferruata girmek istemiyorum.kendi adıma söyleyeyim,kızımı gönderecek özel okulu bir elin parmakları kadar özel okul arasından seçtik,her özel okul iyidir iddiam zaten yok.ama devlet okullarının verdiği eğitimin niteliği bir tarafa, benim 7 yaşındaki çocuğuma bahçelievler'in en merkezi yerindeki en iyi devlet okulunun sınıf öğretmeni,"anneniz kuaföre gdiyorsa söyleyin,gitmesin.sizi seviyorsa gitmesin,çünkü cayır cayır yanacak."diyebiliyorsa(tabi bunu dinleyen arkadaşımın çocuğu ve diğer sınıf arkadaşlarının altlarını ıslatmaları,geceleri görülen kabuslar,çocukların pskolojik durumlarındaki bariz değişiklikler falan ayrı)ben imkanlarımı zorlarım ve devlet okuluna çocuğumu göndermem arkadaşım.eğitimde fırsat eşitsizliği var,ne yazık ki var.elinde imkanı olmayan mecburen o hastalıklı kafa yapısına sahip adamlarla dolu devlet okullarına(hepsinin böyle olmadığına inanmak istiyorum,istisnalar kaideyi bozmasın diyorum) çocuklarını yollayıp kim bilir çocuklarının ruhsal dünyasında ne hasarlar oluşmasına çaresiz sessiz kalacak.ama ben imkanım olduğu müddetçe göndermeyeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

bişiler bişiler

Mithat said:

bu tamamen kişilerin tercihi mithat.
ben de ço zor durumda kalırsam elbette çocuğumu alıp devlet okulunda okuturum ama ne için varım?bir tek bir kız çocuğum var şu dünyada uğruna herşeyi yapabileceğim.onu da tutup fetocu öğretmenlerin insafına terk etmek istemiyorum.
senin mesajın alttaki arkadaş ne güzel yazmış.lüksün sınırını belirlemek kişiden kişiye değiştiği için kolay değil.bu iş imkanlarla ilgili.ben imkanlarımı kızımı özel okulda okutmak için zorluyorum.dışarıdan bakan,"vay lan,herif kızını ayda 2000 Lira verip özel okulda okutuyor" diyor tabi,biliyorum ama o para nasıl kazanılıyor,onu da ben biliyorum. benim annem-babam da emekli.İkisinin evine giren para ayda 2500 Lira para.Onlar da bu para ile geçiniyorlar.Ben de biliyorum kimin ne kadar para ile geçindiğini.Yarın bir gün emekli olduğumda,herhangi bir şirkette çalışmayacağıma göre ve olur da eşimin şirketi de kapatmak durumunda kalırsak biz de 2000-2500 lira ile geçinmek durumunda olacağız.Kim bilir belki daha da az bir para ile.Bu nedenledir ki elimden gelen en iyi eğitimi çocuğuma verip daha sonra da becerebilirsem kenara bir şeyler atmak amacındayım.

Yoksa biz entellektüeliz diye kızımızın entellektüel yetişmesi ile ilgisi yok özel okula göndermemizin.

Abi gerileri falan okumadım, hatta senin yazdığın yazıyı da şöyle bir bakıp tam okumadım. Ben küçükken 6 okul değiştirdim babam sürekli bi terfi dolayısıyla tayin şeklinde ilerledi. Hepsi de devlet okuluydu. Bana annemin yanında bu çocuk geri zekalı herhalde bile demişlerdi çünkü 1. sınıfta -zaten 3. okulumdu o okul- utangaçlık ve heyecandan yutkunuyordum her kelimenin ardından. Neyse bu kadın böyle diyince hem ben, hem annem ( annem öğretmenin aazını kırdıktan sonra) hırs yaptık galiba sdf sonrası işte bazısı bilio ne olduğunu ona girmeyeceğim de eğitimi okul vermiyor bana göre şuan. Öğretmenler aleni velilere ödev veriyor. Sen adam gibi ilgilenebilirsen çocuğunun eğitimiyle devlet okuluda bence özel okula göre daha bile iyi olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

...................işte bazısı bilio ne olduğunu ona girmeyeceğim de eğitimi okul vermiyor bana göre şuan. Öğretmenler aleni velilere ödev veriyor. Sen adam gibi ilgilenebilirsen çocuğunun eğitimiyle devlet okuluda bence özel okula göre daha bile iyi olabilir.

mevzu benim için zaten alacağı eğitimin kalitesinden ziyade küçücük beyinleri yalan-yanlış dinci saçmalıklardan korumak. dolayısıyla normal ve sağlıklı bir birey olarak yetişmesini sağlamak.
yoksa dediğin doğru,bu devirde veliler daha ilgili çocukları ile ve okullar açıkça velileri eğitimde en önemli araçları olarak kullanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yurt dışındayım, ev köpek araba gibi temel şeyler ile aylık sabit harcamam 900+ max 1.4 eğer kendimede harcarsam 2 ye yaklaşıyor tabi güzel yengenizin harcamaları katmadım bile.

P.S :4 kişilik ailenin Türkiyede açlık sınırının 2040 lira olduğunu okumak prizeless.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...