Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows a Thunderbolt geliyor

iarwain

Öne çıkan mesajlar

mac kullanmadığım için bilemiycem.

firewire mı ne kullanıyordu mac'lar di mi?
bazı pc anakartlarında da firewire desteği var ama hiç kullanan görmedim şimdiye kadar.

thunderbolt da öyle olur ihtimal...

usb3 5gbps, thunderbolt 10gbps imiş, hali hazırda usb3'ler yaygınlaşmaya başlamışken thunderbolt'un pek bişi değiştireceğini sanmıyorum. yine de görürüz tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

firewire mevzusuyla uzaktan yakindan alakasi yok.

bu mevzunun apple ile de alakasi da o kadar derin degil, intel in yeni interface design i .

bir suredir windows makinelerde de var, daha da yayginlasir da.

ek bilgi; direk usb nin karsisinda bi teknoloji de degil, verinin islenisi aktarilan seyler, aktarma sekli v.b. tamamen farkli kullanimlara imkan veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

paticik niye mac'a uzanamasın yav, tersine mac'ler paticiğe uzanamıyor.
var mı amd hd6990 veya nvidia 590 ekran kartları macintosh da? yok. macbook veya imac gibi şeyler almıyoruz o yüzden.

Oyun oynarken firewire'a pek ihtiyac olmasa gerek :) Patide herkes oyun manyagi olmadigi icin, o ekran kartlarini önemsemeden mac alanda cok var patide. Windows ile yapamadiklari yada deveye hendek atlatip yaptiklarini, mac ile cok basitce yapabildikleri icin mac'i tercih edenlerde var. Mesela muzik/resim tarzi mevzularda.

Kharon'un dedigi gibi, direkt olarak usb 3 karsisinda bi teknoloji degil zaten. Bilmemek degil, ögrenmemek ayip :)

http://www.pcextra.com.tr/haber/2011/02/intelin-lightpeak-teknolojisi-thunderbolt-usb-3-0i-ezdi-ve-gecti/
Sosyal ağlarda paylaş

tamam abicim patide herkes oyun manyağı değil, bilgisayarı sadece dizayn/reklam vs gibi amaçlarla kullanıyorsa mac alması doğal.

ama benim o mesajda dediğim şey "pati kullanıcıları uzanamadığı ciğere mundar dediği için mac'ı sevmiyor" üzerineydi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...