Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HDMI-HDMI kablo tavsiyesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

En sonunda TV ünitesinin içine htpc kasasını da tıktım. Şu anda 3 adet HDMI-HDMI kablo ihtiyacım var:
HTPC -> TV
apple TV2 -> TV
Digiturk HD -> TV

TV yakın zamanda değişebilir ve en fazla fullHD alırım. 3D almayı düşünmüyorum açıkcası.

Kablo boyları 1 metreyi geçmese süper olur :) Uygun ve kaliteli marka önerisi olanlar? ebay'de Monster M1000 için 18USD diyorlar ve insan güvenemiyor haliyle :P

Saygılar.
Mesaj tarihi:
abı gıt kadıkoye 1,4 hdmı al ıste 25 lıra verdım .Keza 1,3 de ısını gorur ama adısı pek ıs yapmıyor ısın gercegı. 60 , 70 lıralara phılips ve sony ler var
Mesaj tarihi:
Selam,

Çok da dandik bir şey olmasın istiyorum. Yoksa 8-10 TL'e altın kaplama diye satanlar dolu :)

Philips kablo almayı düşünüyorum. O da sittin tane model koymuş :

Saygılar.
Mesaj tarihi:
dijital veri gectigi icin kablo kalitesinin, direncinin v.b. hic bir onemi yok.
kablonun duzgun giydirilmis olmasi, zamanla oksitlenmeyi ve kirilmayi onler onun disinda da bir mevzusu yok.
hi-fi interconnect degil bunlar yani. monster falan ise aman diyeyim.
tutup da dealextreme den soylenmemeli belki ama, 40 liradan da fazla verilmemeli diye dusunuyorum. benim kablolarim 3 senedir sikintisiz dayaniyor mesela.
Mesaj tarihi:
bu infografik den de nefret ediyorum.
analog sinyal gecen speaker ve interconnect kablolarin sese etkisini duymamak icin ciddi ciddi sagir olmak gerekiyor. veya hayat boyu 3 liralik asker radyosu ve kulakligi kullanmis olmak lazim.

ustune bir de dandik kablonun yaslanmasi, oksitlenmeyle birlikte gurultu ve direncinin artmasi gibi sikintilar vb.

gerci monster hi-fi camiasi icin de guzel kablo uretemez belki ordan hak verilebilir.
Mesaj tarihi:
kharon o konuda da sana bi araştırma bulucaktimda link gitmiş
bilmem kaç kişi üstünde bi audiophilia testi yapıloyo
kaliteli ürünlerle normal ürünler arasında
ezici bi çoğunluk bi fark göremiyo eahuhuea
Mesaj tarihi:
kullanilan source, amfi , speaker a gore cooook degisecek seyler bunlar. Bazi hoparlor oda secer, bazisi amfi secer, bazi amfi hepsini secer vb vb orneklemekle bitmez.

ben herkesin farkedebilecegi en az 5-10 senaryo olusturabilirim sadece cevremdeki sistemlerin kablolarini degistirerek diye bi iddia da bulunayim.

onun disinda tutup sub 1000 kategorisinde 70w la beslenen sistemde duz bakir tel ceksen yine farkedilmez, o apayri mevzu asdf
Mesaj tarihi:
adamların iddası zaten 3 liralık kulaklıkla seinheiser farketmez deildi
seyi gösteriyodu araştırma
işte 100 dolarlık kulaklıkla mesela 1000 dolarlık kulaklığı ayıramıyo işnsanlar
yane iyi olan ürün iyi
ama süper iyi olan ürün kimse bi bok anlamıyo diye
Mesaj tarihi:
hdmi kablo seçimi insanlar abartıyor. hakkaten millet bundan parayı kırıyor valla. forumlarda bir sürü konu var adamlar oturmuş 40 sayfa hdmi kablo mukayesesi yapmışlar. $15 bile fazla onlara. bu fiyata bile acayip kar ediliyor aslında.
Mesaj tarihi:
100 tl verdim 2 metreden fazla boylu altın olandan aldım
gayet memnunum :S ancak optik kablo kısa kaldı, onun da uzununu aldım. kısa optik duruyo bir gün işe yarar diye umuyorum :)
Mesaj tarihi:
geçen acil kablo lazım oldu, alabilecekte en yakın gayrettepe mediamarkt var. kısa ucuz bir kablo alayım diye girdim. hama bile monster fiyatları almaya başlamış. en sonunda monster'ın en ucuz serisinden aldım 39 lira verdim 20 lira vermeyi beklerken ama en pahalı seri ile aralarında özelliklerde pek bi fark yoktu. öbüründe kablo kaplamasında garip bir madde kullanmışlar. etkisini bilmiyorum. sonuçta bu tip marketlerde ucuz kablo bulmak zor oluyor artık. hama vardı o da bitmiş.
  • 8 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
danke şön!
bişey daha sorayım madem (:P)
24" ekran, oyunlarda falan görüntü canavar gibi, ama bi cinematic girdiğinde, ya da 720p 1080p film izlerkene böyle puslu puslu, karlı benekli gibi oluyor görüntü :( hdmi kablosuyla bağlayınca cam gibin olur mu HD filmlerde görüntü?
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Analog değil bu, görüntü ya tam gider, ya hiç gitmez. Kablonun bir etkisi yok. Gitar çalsanız tamam ama, burada bir etkisi yok.
  • Yeni Oluştur...