Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Let's talk iPhone 4S

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

escape said:

niye microsoft savunması yapılmış üstteki postta. e devam ettirseydi o zaman, madem bu işin babası olarak görüyosun iphone a bırakmasydı bu piyasayı. işi kim en iyi yapıyosa o alır kardeşim. belki ilerde nokia symbianı öle bi geliştiricekki iostan bile daha fazla sevilcek ve bu tarz telefonların kralı o olacak. yani kim iyi yaparsa bu işi o tepeye gider yani. bu da uykulu uykulu bir anımdı işte

savunma falan yapmadım ne bu fanboyluk? bir sürü firma dönem dönem çok inovatif geliştirmeler yaparak teknolojiyi ilerletmiştir demeye çalışıyorum. hayır 30iq yeter normalde yazdığımı anlamaya?
Sosyal ağlarda paylaş

iboys are mad. :D

Bundan seneler önce iphone ilk çıktığında doğrudur evet, çok çok iyiydi ama rakibi de n73 tü...

Şimdi Dual-Quad core, "flash" desteğini browser üzerinde verebilmeye yeten çok sağlam rakipleri var. Google iphone'un kafasına kafasına vurdu. Daha önce en az 2 sene giden iphone serilerinin şimdilerde senede bir yeni versiyon ile piyasada tutunma çabası olduğu zaten bariz.

Ben merak ediyorum şimdi daha önceki lansmanlarda gereksiz olarak nitelendirilen hangi özellik entegre edilecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de program denmiş, Android'in geçmişi iphone-ipod touch kadar eski değil. Şu zamana kadar çıkan program sayısı ortalaması ile birkaç sene içinde yakalayacaktır ios'u. Zaten %20 program da iphone üzerindeki flash yetosuzluğunu gidermek için yapılmış ekstra programlar. Android ile o programların yaptığını zaten browser üzerinden yapabiliyorsun... Got it?
Sosyal ağlarda paylaş

yahu arkadaşlar düzgün düzgün tartışın lütfen. lansmana kadar kitlettirmeyin bana topici.

uyarımı yaptığıma göre konuyla ilgili düşüncemi açıklayabilirim. şimdi fanboyluğu falan işin içine sokmadan elimizdekilere bir göz gezdirelim.

çıkışı ertelenmiş bir (belki iki) telefon sözkonusu. specler konusunda ortalıkta doğruluğu yanlışlığı belli olmayan bir ton saçmalık dönüyor...

apple her ne kadar bir ton zırvayla beyin yıkıyor olsa da, bu adamların "telefon" cihazının gidiş yönünü değiştirdiğini kimse yadırgayamaz. 3310 dönemlerinde "abi bak telefonum çamaşır yıkıyor" dese biri güler geçerdik muhtemelen.

ha smartphoneu apple bulmadı, ama smartphoneu sıradan tüketiciye getiren appledır. bu başarısı bile appleın "bakın kıçım ne kadar revolutionary" demesi için bir sebep. dokunmatik ekran mevzusuna bile hiç girmiyorum. iphonedan sonra diğer firmaların dokunmatik ekran konusunda nasıl darmadağın olduklarini biliyoruz.

yani adamların "mms" kavramına bile revolutionary demesi tamam dalga geçilebilir bir gerçek ama, adamın malını sattıran bu. sen istediğin kadar dalga geçsen de, istediğin kadar zeki de olsan, bu adam yine milyonlarca satıp bin katı doları cebine koyacak.

para böyle bişey diyip bitiriyorum yoksa sabah sabah felsefeye kaymak üzereyim...

PS: bu arada kulağıma gelenler doğruysa eğer; 2 telefon söz konusuysa yarın açıklanacak, gerçekten revolutionary bişeyler geleceği.
Sosyal ağlarda paylaş

iphone 4 te umduğum aradığım hiç birşey yoktu pas geçmiştim, hala smartphoneların fiziksel klavyesi olması kanaatindeyim, mailleşmeleri ve doküman yazmayı/editlemeyi çok ileri seviyeye taşıyan bir unsur.

artık fiziksel klavyesi olan, son teknoloji hardware ve OS a sahip bir smartphone çıkmadığı için, mecbur dokunmatik ekrana geçtim.

fakat sunulacak ürünlerden birinde detachablle keyboard olsa ve flash oynatsa 1 saniye bile düşünmeden alırım. Bunun dışında yapabilecekleri revolutionary hiç birşey yok şu anda.

evet hafiflik ve incelik çok mühim unsurlar, ama touchkeyboarddan, uzun bir iş maili atmak, yada doküman editlemek efektif birşey değil. Ekranın yarısı keyboard tarafından işgal edildiği için yazıyı düzeltmek, görmek zor. Klavye dokunmatik olduğu için imla hataları had safaya çıkıyor. Bu iki handikap birleşince, smartphone professional use dan, osuruk sesi çıkartan, kuş fırlatan bir oyuncağa dönüşüyor.

ben apple dan ve steve jobsdan detachable physical keyboardlu bir model bekliyorum. istediğim zaman dokunmatik klavyeyle geziyim ince hafif olsun, istediğim zaman slide keyboard takıp, rahat rahat işimi göreyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

iphone 4 te umduğum aradığım hiç birşey yoktu pas geçmiştim, hala smartphoneların fiziksel klavyesi olması kanaatindeyim, mailleşmeleri ve doküman yazmayı/editlemeyi çok ileri seviyeye taşıyan bir unsur.

artık fiziksel klavyesi olan, son teknoloji hardware ve OS a sahip bir smartphone çıkmadığı için, mecbur dokunmatik ekrana geçtim.

htc desire z

gerçi çokçok son teknoloji degil kendisi.
Sosyal ağlarda paylaş

Cloud nanesini bugün abarta abarta anlatacaklar unbelievable falan diye sonra 4Si fantastic derler, IP5 bence bugün açıklanmayacak ama açıklanırsa da çok bi özellik farkı olmaz IP4den diye tahmin ediyorum biraz CPU biraz kamera birazda belki ekranı iyileşir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...