Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Müjde! Yerli otomobilin fiyatı belli oldu...

goldbären

Öne çıkan mesajlar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobil için vergi ve teşvik öncesi satış fiyatının 20 ila 25 bin aralığında olduğunu söyledi.
LİNGE TIKLAYIN

ARKADAŞLAR BEN OKUDUM OKUYUN YAZIYI

Vergi sonrası 40-45bin gibi bir fiyat çekmişler. Eleştirilerde "olmayan arabaya fiyat çekmişler" gibi şeyler var da, iş fikrine oturmadan pazar analizi, satış hedefi, ona göre fiyat falan belirlenir yani, normal. Ama bence pahalı. Yaygın olarak taksxi olan accent bile baz fiyatı 30k iken, hani 40k ile exekütür sınıf falan yapmak lazım ki vatandaş beğensin alsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha 25 kafadan vermem bu arabaya, kendini kanıtlayana kadar vermem. Ama ispat eder kendini, parasını hakettiğini gösterir o zaman verilir yani.

Çünkü şöyle de bi durum var, araba dediğinin milyon tane parçası var. En basitinden kaportasını imal etmek, sacını şekillendirmek bile iyi para ilk anda. Daha yürüyen aksam var, hassas parçaların işlenmesi var, elektronik sistemi var vs vs. Bi fiat bis olmadıktan sonra çok da ucuz olmaz, normal olmaz olması.

Birde sonuçta ilk kez adım atıyosun bu işe, pazara ilk giriş. Bakarsın tutulur, satılır beğenilir üretimi şenlenir, maliyet düşer, fiyat düşer fln. Ama ilk planda bu fiyat normal.

Ha ben şayet araba alabileceğim bi 25k liraya sahipsem, piyasada 2 yıl bu araçlar dolaşmadan o paramı yatırmam. İlla yerli otomobil alacaksam beklerim, 2 yıl gözlemlerim sonra alırım.

Ama şöyle bi güzel avantajı var bu araçların. Dolmuşlar taksiler falan dacia logan kullanıyor sokaklarda şu an. Bu araç bi dacia kalitesini çok rahat yakalar ki sadece taksiciye dolmuşçuya satsa, bide onlara biraz daha indirimli olsa yine bile iyi satış rakamlarını yakalar.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Of dur lan vergi düşünüyolarmış bide.

Vergiyle olmaz o iş, yerli arabaya ne vergisi lan.

45 liraya 3. el vw jetta alırım ölene kadar kullanırım.

Gümrük anlaşmaları gereği artık o vergi almama düşürme olaylarını yapamıyoruz, tofaşın falan fiata geçmesindeki sebep de oydu yanlış hatırlamıyorsam.
Sosyal ağlarda paylaş

Fin said:

bi maketi bilemi yok nedir bu 25liranın görsel karşılığı ?
almam zatende öyle merak ettim

şöle s2000 gibi 1.5 motor 220 hp olsa fln burnoutlarda ağlatsa milleti almıcan mı bide az yaksa fln yada

mustang gibi 6000 motor olsa öf böle türk kası arabamız olsa 20k ya almıcaksan np

ben alırım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...