BonePART Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 yorum şu ülkede % kaç müslüman oldupunu anlamak için cami vergisi diye bişi koycaksın camilere gidicek gelirler ordan gelcek ve opsiyonel olcak aynı şekilde askerlikte opsiyonel olcak her türkün ne kadar asker doğduğunu görcez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tesbih Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Spiegel said: mahalle baskisindan etkilenecek adam zaten gider yani askere, ama mahalle baskisi gibi seyler bazilari icin de hic onemli degil, hatta mahalle baskisi olabilecek kadar mahalleden adam tanimayan bile vardir; misal kendim, kimseyi tanimiyorum su an oturdugum mahallede =) aile baskisi derseniz o ayri bisey, bazi geri kafala, alaturka anne babalar baski yapabilir evlatlarina, anne yapmaz da genelde baba yapabilir gitsin diye. ama onlari da sallamayabilir sahis sonucta. mahalle baskısı derken sırf mahalleyle kalmaz ki o çalıştığın askeri kurumda bile hayatı soğuturlar adama. yoksa mahalledeki adam ne demiş kime ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 navyamphs said: benim postu nie alıntılıyon ki ? "Terör varsa asker de olmalıdır" dedim. Devlet gitsin 15 günlük elemanı sınıra göndersin demedim. Profesyonel askerlik olsun vs vs. valla hiç de öyle demişsin gibi anlaşılmıyo o postundan. tetör varsa asker olmalı demek başka "boşa kasmayın hepinizi alacaklar en verimli çağda, zorunlu askerlik şart" diye dalga geçer gibi mesaj yazmak başka. Sonra sıkışınca çevir kazı yanmasıncılık yakışmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Rewendor said: navyamphs said: benim postu nie alıntılıyon ki ? "Terör varsa asker de olmalıdır" dedim. Devlet gitsin 15 günlük elemanı sınıra göndersin demedim. Profesyonel askerlik olsun vs vs. valla hiç de öyle demişsin gibi anlaşılmıyo o postundan. tetör varsa asker olmalı demek başka "boşa kasmayın hepinizi alacaklar en verimli çağda, zorunlu askerlik şart" diye dalga geçer gibi mesaj yazmak başka. Sonra sıkışınca çevir kazı yanmasıncılık yakışmıyor. Kazla, ördekle işim olmaz. Evet dalga geçiyorum, askerden kaçmak için yusuf yusuf halleriniz komik geliyor bana, aynı yoldan bende geçtim, baktım kaçış yok, zevk almaya baktım. Gittik geldik. Zorunlu askerliğin Türkiye için şu anda gerekli olduğunu savunuyorum. "Nitelik bi yere kadar, nicelik lazım" dedirten bir konu olduğunu düşünüyorum. Varsa detaylı tartışmak isteyen, özelden yardırırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 BonePART said: yorum şu ülkede % kaç müslüman oldupunu anlamak için cami vergisi diye bişi koycaksın camilere gidicek gelirler ordan gelcek ve opsiyonel olcak aynı şekilde askerlikte opsiyonel olcak her türkün ne kadar asker doğduğunu görcezreligion is always free in tropico Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Tesbih said: Spiegel said: mahalle baskisindan etkilenecek adam zaten gider yani askere, ama mahalle baskisi gibi seyler bazilari icin de hic onemli degil, hatta mahalle baskisi olabilecek kadar mahalleden adam tanimayan bile vardir; misal kendim, kimseyi tanimiyorum su an oturdugum mahallede =) aile baskisi derseniz o ayri bisey, bazi geri kafala, alaturka anne babalar baski yapabilir evlatlarina, anne yapmaz da genelde baba yapabilir gitsin diye. ama onlari da sallamayabilir sahis sonucta. mahalle baskısı derken sırf mahalleyle kalmaz ki o çalıştığın askeri kurumda bile hayatı soğuturlar adama. yoksa mahalledeki adam ne demiş kime ne calistigin askeri kurumda zaten askerken de hayati sogutuyorlar adama, bir farki olmaz bence =) zaten orada calisan herkes kamu gorevi yapiyor olacagi icin, bir de komutanlarin senin uzerinde mutlak gucu olmamali eger kamu gorevi yapiyorsan sivil memur seklinde olmali askerdeki, yani aksam evine gidecek adam evinde yatip uyuycak, sivil memur gibi 12 ay mesela askeriyede o isi yapip durucak, sonra bitecek. boyle yaparlarsa bir anlami olur zaten. bir de zorunlu askerlik kalkmali bence, profesyonele gecilmeli, niteliksiz 1 milyon askerin olacagina; profesyonel, sicak carpisma deneyimli 100 bin askeri tercih ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 konuya hitaben , destekliyorum vicdani reti , hatta götüm yese bende vicdani retçi olucam.Böyle bir ülkede saçma salak sebeplerden ölmekten yapıcak daha iyi işlerim var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 viktorun anlattığuı bi noktada haklı aslında vicdani redin mantığı adam öldürmek benim dinime aykırı bana dinimi uygulatmıyolar demek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 ehe buna aihm mi karar veriyor? papaya gönderseler bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Vergi ödemeyi de vicdani red yapmak istiyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 destekledim gitti vicdani red davasını. reddedeni başka türlü istihdam etsinler, bi işe yarasın hiç değilse. gidip patates soyup komutan eşi peti gezdirmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Devlete çalışssın o süre boyunca gidip gerekli yerde en verimli haliyle vatana devlete sosyal hizmet versinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 evet patates soymasa uzaya roket gonderıcek butun erler zaten hehehe. askerlik kafa dinleme yeridir, çok fena deildir. Acemilik bildiğin eziyette, ustalık vakit öldürmece aksiyonda deilsen rahatlama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Suark said: ehe buna aihm mi karar veriyor? papaya gönderseler bari hayır buna sen karar veriyosun diyosun ki benim dinime göre insan öldürmek en büyük suç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Suark said: evet patates soymasa uzaya roket gonderıcek butun erler zaten hehehe. askerlik kafa dinleme yeridir, çok fena deildir. Acemilik bildiğin eziyette, ustalık vakit öldürmece aksiyonda deilsen rahatlama abi kime göye neye göre belki o adama göre hepsi eziyet mesela 150 tane başka adamla uyumak istemiyo belki o adam ayak kokusu istemiyo elinde silah istemiyo koşmak istemiyo herkese göre bi sürü sey eziyet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 e aihmlik bi durum vardı. Yani şimdi bunun uygulanabilmesi için bi kurumun felan çıkıp onaylaması lazım dimi. TSK yapmaz bunu. Diyanet mi yapıcak? o diil de ateist patiler cumaya giderken yakalandı haberi olur bundan çogzl =) ya öyle eziyet haklısında , alışıo insan biyerden sonra. Kafanın rahatlığını özlüyosun sivile çıkınca. uzayıp gitmek güzel. Ama tabi, özgürlük paha biçilemez bişi bi yandan ve askerlik verdikleriyle deil aldıklarıyla işe yarayan bişi. öf şimdi hatırladımda bi kötü oldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 bnm icin en buyuk eziyeti tuvalet ve banyoydu, gerisi cok kotu degil =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Yok tuvaletede 1 haftada alışıyorsun yapıcak başka birşey olmayınca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olorin84 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Spiegel said: bnm icin en buyuk eziyeti tuvalet ve banyoydu, gerisi cok kotu degil =) eet ya banyo iyiydi bizde ama tuvaletler hep leş :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Absolut said: Yok tuvaletede 1 haftada alışıyorsun yapıcak başka birşey olmayınca. alismak cok buyuk dert degil, temizlemek dert =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paşa tuvaletlerinin temizliği bendeydi sabah temizliyip ilk kirletip sonra gene temizliyorduk iyi oluyordu. Paşalar zaten kuş kadar yapıyordu pek sorun olmuyordu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 er/erbas tuvaleti oyle degil ama, hic kus gibi degil =) tuvalet de degil hela zaten. hatta bizim orda bayanlar da vardi sivil memur olarak, onlarinkinde bayan wc, erkeklerde hela yaziyordu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Suark said: e aihmlik bi durum vardı. Yani şimdi bunun uygulanabilmesi için bi kurumun felan çıkıp onaylaması lazım dimi. TSK yapmaz bunu. Diyanet mi yapıcak? o diil de ateist patiler cumaya giderken yakalandı haberi olur bundan çogzl =) ya öyle eziyet haklısında , alışıo insan biyerden sonra. Kafanın rahatlığını özlüyosun sivile çıkınca. uzayıp gitmek güzel. Ama tabi, özgürlük paha biçilemez bişi bi yandan ve askerlik verdikleriyle deil aldıklarıyla işe yarayan bişi. öf şimdi hatırladımda bi kötü oldum abi papa diyanet felanlık bi mevzyu deil bu insan ateist olupta inançlarından ötürü öldürmeye silaha karşı olabilir yada pastafaryan olur yada ne bilem sikh olur budist olur neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 BonePART said: Suark said: evet patates soymasa uzaya roket gonderıcek butun erler zaten hehehe. askerlik kafa dinleme yeridir, çok fena deildir. Acemilik bildiğin eziyette, ustalık vakit öldürmece aksiyonda deilsen rahatlama abi kime göye neye göre belki o adama göre hepsi eziyet mesela 150 tane başka adamla uyumak istemiyo belki o adam ayak kokusu istemiyo elinde silah istemiyo koşmak istemiyo herkese göre bi sürü sey eziyet akşam dışarı çıkamamayı istemiyo sabahın 5inde kalkmayı istemiyo leş gibi tuvaletlerde pis pis sıçmayı istemiyo teftişler dışındaki her gün kötü yemek yemeyi istemiyo istemez istemez yani. normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Kızacaksınız ama ne tatlı hayata alışmış bazılarınız. Şantiye hayatınız olsa toz olmasın da dersiniz :P Hatta buyrun hemen bi tozlu şantiye videom :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar