Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik Konusunda Vicdani Red Geliyor !11!!1

Tesbih

Öne çıkan mesajlar

"savaş masa başında yapılıyo artık" ile "silah çıktı mertlik bozuldu" arasında çok fark yokmuş düşününce
fiziksel askeri gücün önemini, olduğu yerde paslanıp çürüse bile politikadaki caydırıcı etkisini anlamamak için uğraşmak lazım. erlerin çatışmaya gitmesi ile askerliğin olup olmaması ayrı incelenmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

ben tsk nın rütbesiz askerleri ekmek ettiğine inanıyorum,savaş pür vasıfsız insan gücüyle abanarak teknolojiden bagımsız kazanılmaz fikrimce.

bak bu proje amerikan ordusu tarafından desteklenen,bir üniversite öğrencisinin yaptığı proje

railgun

ben üniversite hayatım boyunca ( makina müh okudum ) tsk tarafından desteklenen sadece basit bir projeye denk geldim,ona da arkadaşlarım katıldı,konusu basit bir deyişle daha sessiz çalışıp fark edilmemeye çalışan bir deniz altı tasarımıydı,projede 3. oldular aldıkları para sadece 1000 tl di.

bugün herkes tsk yı tartışıyor,fakat cok basitce,biliyor musunuz her sene f16 modernizasyonuna harcadıgımız paraya kac tane yeni mezun ucak müh / mak müh akademisyen kac sene bir projede istihdam edilebilinir,biliyor musunuz 1 sıkorsy parasına kac tane proje yapılınabilinir,tsk su an nato üyeligi sayesinde zaten amerikan güdümünde dışa bagımlı bir ordu ama bunu derken askerleri suclamıyorum,1940 larda orduyu satan politikacıların baslattıgı bir konu
Sosyal ağlarda paylaş

tamam yahu çin örneği de verildi, ben burada bırakıyorum artık dayanamıcam dfssd

git çinde yaşa gününün 20 saatini 5 yaşındaki abdli veletlerin 2 dakikada kırıp atarken, senin günlük maaşın olan 2 dolara aldıkları için ebeveynlerinin üzülmeyeceği oyuncakları monte etmekle geçir, sonra da askeri gücünle gurur duy o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

mimarlara falan nasil geldiniz ya?

anaconda said:

senin kacirdigin bi nokta var. isterse erler bir ordunun en onemli birimi olsun farketmez, kardesim istemiyorum ben silah egitimi falan almak, vaktimi istemedigim bi yerde harcamak. bu kadar basit.
vatan borcu diye de gidip baskalarini kandirin artik.
yok oyle bi borc, neyin borcu ki, ne ara borclandik...her bi bok icin fazlasiyla vergi oduyoruz zaten. askerligi de gitsin isteyenler yapsin. ustune maas da alsin profesyonelce yapsinlar. herkes mutlu olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni yıldan sonra basarız heralde. Bir de sabit görüşlülerden enstantaneler

teknolog/ögretmen - 5 saat önce
inanç
inançlarla askerliğin ne alakası var, Türk vatandaşı olan her erkek sağlığı el veriyorsa askerliğini gururla yapar.

hiçkimse kendi adına konuşmayı beceremiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Tesbih said:

Yeni yıldan sonra basarız heralde. Bir de sabit görüşlülerden enstantaneler

teknolog/ögretmen - 5 saat önce
inanç
inançlarla askerliğin ne alakası var, Türk vatandaşı olan her erkek sağlığı el veriyorsa askerliğini gururla yapar.

hiçkimse kendi adına konuşmayı beceremiyor

çelişki
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

mimarlara falan nasil geldiniz ya?

anaconda said:

senin kacirdigin bi nokta var. isterse erler bir ordunun en onemli birimi olsun farketmez, kardesim istemiyorum ben silah egitimi falan almak, vaktimi istemedigim bi yerde harcamak. bu kadar basit.
vatan borcu diye de gidip baskalarini kandirin artik.
yok oyle bi borc, neyin borcu ki, ne ara borclandik...her bi bok icin fazlasiyla vergi oduyoruz zaten. askerligi de gitsin isteyenler yapsin. ustune maas da alsin profesyonelce yapsinlar. herkes mutlu olsun.

Kimse bayılmıyor hayatını riske atmaya ya da kızlarla zaman geçirmektense 1 sene çile çekmeye.

Herkes senin gibi "yapmicam zor geldi" dese ülkeyi savunacak adam kalmaz.

Paralı maralı muhabbeti de yetmez en kötü senaryoda ülke kurtarmaya. O zaman da ülkenin ağzına edilir.

moonfall said:

ya asker ya da askerligini yeni yapmış. çünkü lise tarih kitapları ve milli güvenlik dersi gibi konuşuyor =)

milli güvenlik kitaplarını sevmem, çünkü yanlış değil eksiktirler. :)

Kimse hayatını riske atmaya bayılmıyor.
Ülkeyi savunacak adam lazım.
Adam sayısı önemlidir.

Bunlarda yanlış bişey yok.

Bu üçünün sonucu da belli işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...