zeper Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Ben henüz C öğrenmeye başladım da şimdi şöyle bir sorum var; DevC++ yükledim, şimdi basit bir şey yazdım ve compile ediyorum, o açığa çıkan ara yüz çok hızlı kayboluyor,ben ekranın gitmesini istemiyorum ama bunu ayarlamanın bir yolu var mı??mesela hello worlü yazdım, compile diyorum, saniye mertebesinde görünüyor gidiyor. ubuntuda öyle olmuyordu,terminalde kalıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 readkey() scanf gibi bi fonksiyon yaz sonuna. böle yapıyoduk biz zamanında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 getchar(); satirini ekleyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 #include conio.h yazıyorsun en tepeye sonrasında return 0 dan önce getch(); yazıyorsun oluyör. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 aaa olduuuu çok saolun teşkkürler arkadşlar,,bilgisayar dünyası için küçük ama bnm için çok büyük bir problem çözüldü,çokk . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 baska biseyi vardi onun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 system("PAUSE"); gibi bir sey de vardi galiba. Benim tavsiyem mingw kur onla calis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 abi devcpp kullanma ya,onun yerine codeblocks kullan bin kat daha iyi.ayrıca sallayayım sana ama devcpp de bunu ekliyoduk sanırım. üste #include <stdlib.h> ekleyip ardından programın en altına system("pause"); eklemen gerek diye anımsıyorum.olmadı dedikleri gibi getchar falan yapman gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 hee tamam, ya aslında linuxta yapıyrum sorunsuz da, bazen windows açıkken de kulabilmke isteidm, küüütt ekran gidiyordu sinir oluyorum...tamam başak bir program yükleyeyim,şu dediiğinizi. tşkler bir kez daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Winzortta çalışma bile ne gerek var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 bu arada system pause çalışmadı.gethcr oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Windows/linux ile doğrudan bi ilgisi yok problemin. Windows'ta da command line'ı kendin açıp, programı ordan çalıştırırsan açık kalır. Programı kendin command line açmadan çalıştırırsan program bitince kapanır kendi. Visual Studio'da konsolu extradan açıp çalıştırmak için kısayol vardı mesela. Ctrl F5 olması lazım. Genel bir program olduğu için çoğu IDE'de olması lazım böyle bir şeyin. Programın sonuna getchar vs koymak ancak gerçek olmayan programlarda, c çalışmak amacıyla yapılabilecek bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 ya cmd üzerinden kendin çalıştırmayı deneyebilirsin path falan girerek. böyle system("pause") getch() getche() gethcar() derken kafayı yememek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 System("PAUSE") en temizi. getch getchar bilmem neyi boşver. Adam C'ye yeni başlamış, cmd açtırıp path falan girdirmeyin, en basit yoldan çözsün işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 evet,yani Kojiroh konuya iyi değinmiş, çok yeniyim arkadşlar,çok hızlı ilerlemem lazım amaaaa bu kadar bilgi biraz ağır oldu,şuan path girecek seviyede değilim; tamam ben system pause'u bir daha deneyim,bir de başka bir C compiler indreyim dediğiniz gibi. hepinize teşekkürlerrr. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 path giricek seviye diye bisey yok, bi satir ekliyosun bi yere, sonra cmdden compile ediyosun. yanlis miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 vay arkadaş, ben hatalıyım kusura bakmayın. klavye kullanamadığınızı göz önünde bulundurmamışım. c'ye yeni başladıysan hangi header neyi içeriyor çözene kadar alternatif yol söyledik, kötü bişey demedik. iki gün sonra conio.h ile stdlib.h 'ı karıştırırsın, sonra ağlarsın bu system("pause") çalışmıyor diye. path meselesi de şöyle: eğer masaüstünde foo isimli bir klasörün içine bar isimli bir proje yarattıysan, foo klasörünün içinde shift + rightclick yaparsın, open command window here'ı seçersin, bar.exe yi çalıştırırsın. tabi istersen win r yapıp cd userszeperdesktopfoo yazar sonra bar.exe'yi çağırırsın sana kalmış. 30+ kişilik bir gruba C dersi anlatmıştım, böyle saçma sapan sorunlar yaşayanlar olmuştu, alternatif yollarla falan çözmüştük. yine benzer bir şey görünce yardım edelim dedik, kötü olduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 bu ara niye anlamsiz bi hassaslik var lan herkeste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 regl oluyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 sonbahar herkes romantik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 nutellalarımız elimizde kasımı bekliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 kasimda ask baska. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Hava da yağmurlu, bi kasvet bi ıslaklık böyle, nereye bassan su birikintisi, çoraplar ıslanmış ayağın üşür. Böyle bi romantizme gönlümüzü verdik biz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 #include romantizm.h Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Mirage said: Programın sonuna getchar vs koymak ancak gerçek olmayan programlarda, c çalışmak amacıyla yapılabilecek bir şey. ben maksat iş görülsün diye getchar dedim. yoksa öyle program yazılmaz zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar