Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

C ile ilgili

zeper

Öne çıkan mesajlar

Ben henüz C öğrenmeye başladım da şimdi şöyle bir sorum var;

DevC++ yükledim, şimdi basit bir şey yazdım ve compile ediyorum, o açığa çıkan ara yüz çok hızlı kayboluyor,ben ekranın gitmesini istemiyorum ama bunu ayarlamanın bir yolu var mı??mesela hello worlü yazdım, compile diyorum, saniye mertebesinde görünüyor gidiyor.

ubuntuda öyle olmuyordu,terminalde kalıyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

abi devcpp kullanma ya,onun yerine codeblocks kullan bin kat daha iyi.ayrıca sallayayım sana ama devcpp de bunu ekliyoduk sanırım.
üste

#include <stdlib.h>

ekleyip ardından programın en altına

system("pause");

eklemen gerek diye anımsıyorum.olmadı dedikleri gibi getchar falan yapman gerek
Sosyal ağlarda paylaş

Windows/linux ile doğrudan bi ilgisi yok problemin. Windows'ta da command line'ı kendin açıp, programı ordan çalıştırırsan açık kalır.

Programı kendin command line açmadan çalıştırırsan program bitince kapanır kendi. Visual Studio'da konsolu extradan açıp çalıştırmak için kısayol vardı mesela. Ctrl F5 olması lazım. Genel bir program olduğu için çoğu IDE'de olması lazım böyle bir şeyin.

Programın sonuna getchar vs koymak ancak gerçek olmayan programlarda, c çalışmak amacıyla yapılabilecek bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

evet,yani Kojiroh konuya iyi değinmiş, çok yeniyim arkadşlar,çok hızlı ilerlemem lazım amaaaa bu kadar bilgi biraz ağır oldu,şuan path girecek seviyede değilim; tamam ben system pause'u bir daha deneyim,bir de başka bir C compiler indreyim dediğiniz gibi.
hepinize teşekkürlerrr.
Sosyal ağlarda paylaş

vay arkadaş, ben hatalıyım kusura bakmayın. klavye kullanamadığınızı göz önünde bulundurmamışım.

c'ye yeni başladıysan hangi header neyi içeriyor çözene kadar alternatif yol söyledik, kötü bişey demedik. iki gün sonra conio.h ile stdlib.h 'ı karıştırırsın, sonra ağlarsın bu system("pause") çalışmıyor diye.

path meselesi de şöyle: eğer masaüstünde foo isimli bir klasörün içine bar isimli bir proje yarattıysan, foo klasörünün içinde shift + rightclick yaparsın, open command window here'ı seçersin, bar.exe yi çalıştırırsın. tabi istersen win r yapıp cd userszeperdesktopfoo yazar sonra bar.exe'yi çağırırsın sana kalmış.

30+ kişilik bir gruba C dersi anlatmıştım, böyle saçma sapan sorunlar yaşayanlar olmuştu, alternatif yollarla falan çözmüştük. yine benzer bir şey görünce yardım edelim dedik, kötü olduk.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...