Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En iyi RPG'ler

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Çok konuşuldu bunlar ama benim farklı bir fikrim var: 1990'a kadar geri gidip her 5 seneden 3 oyun şeçerek listeleyelim, birinci, ikinci, üçüncü demek yerine. Konsol filan da olur işte, ikisini de karışık konuşmaya en uygun yer burası her halde. Çok fazla oyun olacağı için de spoiler'a alırız, konuyu dolaşması rahat olur. Neden ki derseniz tek neden sıkıntı.

Başlıyorum ben, benim oynadıklarım arasında bunlar en iyiler:

1990:

Final Fantasy IV
Dragon Quest V
Chrono Trigger

1995:

Planescape: Torment
Ultima Underworld: The Stygian Abyss
Fallout 2

2000:

Baldur's Gate II
Disgaea: Hour of Darkness
Deus Ex

2005:

Risen
Dark Messiah of Might and Magic
The World Ends with You

2010:

Divinity II
Alpha Protocol
Deus Ex: Human Revolution

Sosyal ağlarda paylaş

yalnız srpg'leri katarsak arpg de katmak gerekir, bayağı sıkışık bir liste olur. ama madem başlık açan bu şekilde öngörmüş, iyi madem. günah benden gitti. :)

90:
x-com: ufo defense

95:
diablo
fallout
fallout 2

00:
elder scrolls 3: morrowind
arcanum: of magick and steamworks
star wars: knights of the old republic

05:
valkyria chronicles
mass effect
elder scrolls 4: oblivion

10:
mount & blade: warband
fallout: new vegas
??? (bazı oyunlar var beklettiğim)

arbede çıkarmaya çok müsait bir başlık olduğundan "SEN FALANCA OYUNU SEÇTİN DEMEK Kİ ŞÖYLE BÖYLESİN" benzeri mesajların hepsini gösterimden kaldıracağım. mümkünse sadece kendi listenizle ilgili fikir yazın, başkasının listesiyle ilgili flame-vari mesaj atmayın. tercih kadar insanların oynamadığı oyunlar da olabilir, anlamsız bir shitstorm'a dönmesin başlık.

burada, burada, burada ve burada yazanların kapsayacağı herşeyi yazabilirsiniz gerge'nin yazdıklarını örnek alacak olursak. (evet knights of xentar da olur)
Sosyal ağlarda paylaş

unrated oyunları listeledim

90-94

System Shock
Pagan: Ultima VIII
Shadowlands

95-99

Lands of Lore: The Throne of Chaos
Anvil of Dawn
Valkyrie Profile

00-04

Nox
Kingdom Under Fire
Warlords: Battlecry III (unratedların taçsız kralı bence)

05-09

Dark Messiah: Might and Magic
SpellForce 2: Shadow Wars
Knights of Honor (rpg öğesi var sadece okadar)

Sosyal ağlarda paylaş

o bakımdan haklısın, sadece yıllara göre homojen dağılmadığı için oyunlar bazı yerlerde sıkışma olması kaçınılmaz oldu.
Mum_Chamber said:

bence boyle listeler yapacagimiza once rpg konusunda anlasalim. listelerdeki bazi oyunlarda rpg ogeleri cok zayif. misal diablo, mass effect ve nox cok guzel oyunlar olsalar da buraya rpg diye yazmak bence ayiptir.

gerge belirlemiş sınırları, verdiğim linklerdeki her oyunu (wrpg, jrpg, srpg, arpg) yazabiliyoruz o nedenle. mmo hariç her *rpg yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...