Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motorsiklet ekipmanları topiki


Suark

Öne çıkan mesajlar

Selam beyler,
ayrı bir başlığı hakettiğini düşündüm bu tarz şeylerin. Allah nasip ederse yakında alıcam makineyi de,
Şimdi en büyük sorun ekipman.

İlk planda güzelinden bi kask + mont ve eldiven düşünüyorum. ( eldiven şart mı onu da bilmiyorum tabi ).

Kask olarak http://www.motomaxonlineshop.com/main/nitro_aikido_kapali_kask-pmu1442.html

bunun için çok kaliteli dediler. Bilgili & ilgili patilerden destek rica ediyorum.

Montta daha karar veremedim, ne alacağıma bile karar veremedim. Çeşit çeşit şeyler var. Kışında kullanmayı düşünüorm ama gerekirse onun içinde ayrı bişi alayım, terden gebermemek lazım bu havalarda.
Ne alınır? deriler var, deri olmayan daha ince olanlar var? Max koruma ve rahatlık ön planda. Ama ibişte olmayalım giyince.

Eldiven,
eldiven şart mı? eller terliyor mu çok? ya da acıyor mu uzun yolda?

Teşekkürler şimdiden
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok fikir sahibi olmadığım için yazmak istemedim ama deri montlar arasında da yazlık kışlık ayrımı var. Hein Gericke marka mont kullanıyorum yazlık bir model (yazlık dediğime bakma giydiğimde enimle boyum eşitleniyor ;p) görünüşü çok hoşuma gittiğinden kışın motosiklet haricinde bile kullanabileceğimi düşünerek almıştım. İçindeki astarı çıkartıp (sırt şok absorb dalglasıda beraber çıkıyor) bel hizasındaki hava ceplerini açtığım vakit yazında çok rahat ediyorum. Tam tersini yapıncada kışın içime kalın bir hoodie giymek zorunda kalıyorum. Kasım-Şubat arası bendeki mont yetemiyor.

ama trafik durduğu vakit montun çok fark yaratacağını sanmıyorum. her türlü terliyor insan. yinede triko mont kullanmadığımdan bilemiyorum. Tarz olarakta sevmediğim için hiç yanaşmadım. Muhtemelen deri mont daha dayanıklı, daha az rüzgar geçiriyor. Daha tecrübeli birileri vardır eminim buralarda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazlık deri montlar var , İCON marka bir deri mont aldım , delikli falan pek terletmiyor. Tekstil Bering montumda var , daha hafif tabi ve konforlu ama deri daha güven veriyor.

Eldiven iyi oluyor , ilk başta garipsedim ama alışınca şimdi eldivensiz kullanamıyorum , kısa mesafede bile takıyorum kesinlikle daha rahat oluyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
Motoru tricolor alıcam sanırım kendini belli etsin istiyorum.
Ekipman olarakta hem sharp testinden 5 almış hem az ses geçiren shoei hadronu tercih edesim var. Aslında başka bi model buldum ama onu tr de bulamadım, güneşlikli falan.

http://www.feyizoglu.com/Shoei-XR-1100-Hadron-TC-6-Kask_46290.html#0
yorumları alayım.

Ceket olarak daha kararsızım ama şu model var,
http://www.feyizoglu.com/Revit-Apollo-Mont_46809.html#0 su geçirmez falan yazıyor hem yaz kış giyerim diye düşünüyorum.

http://www.feyizoglu.com/Venom-N-Force-Deri-Mont_45957.html#0 buda var bunu da beğendim hem fiyat olarak iyi

eldiven olarakta http://www.feyizoglu.com/MTS-6300-Korumali-Eldiven_45947.html#0 bunu beğendim.

Montların ikiside içinde koruma falan var.
Ekstra olarak dizlik alıcam ama kotun içine dizlik giyilebiliyor mu?

Yorumlarınızı bekliyorum beyler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

araide iidir shoeide, marushinde. zaten arkadaşlar fiyatlardan kendini belli eder. pahalı mal illa ii olacak diye bişi yok tabi ama kaskı elinize alırsanız zaten işçilik belli ediyor kendini.

benim kapalı kaskım shoei. rahatlıgı 10 numara. tabi kafanıza göre alacaksınız ne bol ne dar. ama enduro kulandıgım günlerde ucuz bi kask aldım yine kafama göre tabi beden. öyle olmasına ragmen belli bi süre sonra baskı yaptı süngeri. shoeide yumusak cok rahat.

koruma herşey lazım arkadaşlar. kask-mont-eldiven-dizlik-bot(bilek korumalı) kaza anında öle yerleriniz hasar görüyor ki ah keske giyseydim dersiniz. hatta uzun yolarda kalça kemigi korumalı pantalon. ben gecende ufak bi kaza gecirdim tek hasar aldıgım bölge 2 dizim oldu. dizliklerimi takmamıştım ve bu bana 1 hafta ciddi topallamama neden oldu:) şükür kırık olmadı. ayrıca dizlikler sürüş esnasında dizlerinizin rüzgar yemesinide engeller.

korumalardan kacınmayın. verdiginiz paraya acımayın. motorunuz ne olursa olsun korumalarınız iyi olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eldiven, mont dainese kulalniyorum kislik takim. Yazlik takim olarak yine dainese eldiven ama mont un astarini cikarip yazik olarak kullanmak iskence oluyor, yazlik fileli ayri mont kullaniyorum.

Kask olarak shoei kullaniyorum, arai hic edinmedim ama aralarinda kalite farki mevcut degil (bence) sadece style meselesi olarak gorunuyorum.

Dizlik givi, kislik bot dainese, yazin uzun yol haricinde ozel ekipman giymiyorum ayaklara (con yanlis, ornek alinmamasi gerek bir durum).

Keza yine bir yanlis daha, pantolon giymiyorum kisin motor kullanmadigim icin. Halbuki herhangi bir kazada pantolon yoksa direk belden assagisidan "doku kaybi" olusur ki en baba kiriktan daha kotudur, kirik dedigin kaynar ama giden deri geri gelmez heleki sinirler tahrib olursa...

Tam takim giyinmek sart, valhasili.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Neden olmadı ? Getirtemedi mi bayi ? Honda zorlanıyor o konuda ya:) 2.el Hyo almıştım , CBR250 de öyle birşey olacağını tahmin ettiğim için. Bayide görüp bakamıyoruz bile , anca kapora vericen , gelirse gelicek , yoksa beklicen :D

9 bin TL para vericem bi de inceliyip üzeirne oturamıcam , yok ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok ya vardı, aradılar gittim.

Haziranda aradığımda bana kadının biri " ödemede 12 ye böleriz biz, 700 küsür ödersiniz çok az ekleriz" demişti.
Bende buna istinaden kredi falan çekmedim ki zaten çekilmiş kredim var.

motorun fiyatı biraz arttı.
Bayiye gittim, alcam ben dedim
ne bi çay ısmarlama ne bişi adam zaten tok satıcı ( gözünü seveyim istanbullu ve izmirli esnafların )

hemen ödemeyi konuştuk.
Adam ya peşin ödersin, ya birazını ödersin böleriz, ya da 12 ye böleriz dedi. Tamam bölün dedim, 9.250 lik motoru 11 küsür yapıp 12 ye böldü saolsun. Ayda 900küsür ödicekmişim. Ben de sinirlendim tabi, ağız değişikliği yapıorz dedi, adam dinlemio beni zaten. Biraz tartıştık çıktım gittim. neymiş 41 yıllık işletiomuş, tamam eyw süpersin uçar kaçarsın da müşteriye neden kötü davranırsın, neden ağız değişikliği yaparsın. öle bi sinirlenip "41 yıldır bu işi yapıosun ufacık dükkanın var" dicektim ama iiki dememişim yani, ayıp olurmuş. Neyse velhasıl alamadım motoru, alırsam istanbuldan alıcam, yani aldığım yer biraz güzel olsun tertipli olsun, adam biraz müşteri oriented olsun sonuçta bakıma makıma her bi boka oraya götürücem. Ben çok önem veririm böyle şeylere.

yani civic almıştım izmirden zamanında,
testini yaptım, çaylarını içtim hoşsohbet vs vs.

Her servise gidince gülücükler ayrılıyoruz oradan. Budur abi olay, müşteriyi nie döversin onu anlamam; illa takım elbiseyle mi gitmem lazımdı motorcunun dükkanına nedir olay yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...