Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aman gencler kulaklara dikkat

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Hazir yaz cikisi, tatilden donusunde millet, basima gelenleri yazayim paylasayim istedim.

1 Ay once sol kulagim tikandigi icin doktora gittim. Enfeksiyon var dedi doktor, temizledi, ilac verdi vesaire. Hatta adam temizleyince ve ilaclari kullaninca "ben az bile duyuyo musum" demistim.

Gectigimiz carsamba yine tikandi kulagim. Bu sefer bir kac gun ardindan boyle bir kac saniyelik cok siddetli agrilar da geldi. Bugun sabahtan gittim yine doktora. Bu seferki baya farkli baya fena dedi. Mantar olusmus kulagimda ve o tikamis ama nasil bi mantar o oyle sastim kaldim. Adamin cikardigi parcayi degil kulaginiza, nerenize soksaniz tikar yani.

Ha birde diger kulagimda, kulagimin icine kacan saclardan birinin kulak zarinin ustune yapismis oldugunu farketti doktor.

Enfeksiyonun sebebi denizdi muhtemelen ama digerininki belli degil. Durup dururken bile olabilen bir seymis ve epeyce de tehlike arz ediyormus ilerledigi durumlarda.

Diyecegim o ki illa rahatsiz olmaniz farketmez ama fazla akinti, tikaniklik gibi sikayetleriniz olursa gidip baktirin bi mutlaka. Aksatmayin. Tek kulagim 2 gun duymadi diye garip yasadim resmen. Ciddi ciddi etkiliyor fena sekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

Haci o degilde, bide muzisyensen falan, cidden stereo'dan monoya gecince hayati altust oluyo insanin.

Gecen ben ucusun birinde kulagim tikandi diye zorladim, kulak zarimi patlatmisim. 3 hafta ugultu, cinlama yasadim, bi kulagim %30 falan duydu. Cildirdim lan bildigin, ilk 3-4 gun sifir uyku zaten, zombie mode direk. Sakat kulaklar, dikkat etmek lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

lan sen de ne çürük adammışsın ya. çürük değilse de baya sorunlusun yani. yok kıkırdağın parçalansın yok kulağın tıkansın.

her organ önemli gençler. ben de ön çapraz bağı kopardım. hayatım karardı gibi oldu bi süre. yok kulağa dikkat et, yok göze, g.te dikkat et. hepsine dikkat etmek lazım. tabi herşey yolunda olunca farketmiyo insan.
Sosyal ağlarda paylaş

abi kulak hakkaten çok önemli annemle dayım çocukluk dönemlerinde bu tür şeylere ailesi dikkat etmediği için şimdi çekiyor acılarını annem 3 dayım 2 kez kulak ameliyatı oldu ve %90 bir kulakları gitmiş durumda.böyle ufak tefek şeyleri sakın göz ardı etmemek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha buarada kulak zari ameliyati cok riskli bisey, tutmuyo falan genelde. Dikilmiyo öyle, iyilesmesi bekleniyo falan genelde. Ameliyat son care, kulak arkasindan deri alip falan ekliyolar, öyle bisiler demislerdi. Benim teyzemde 3-4 kez ameliyat oldu, onunda bi kulak %30 falan duyuyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız kulak temizletenler direk o işin abonesi oluyor, bir kere temizlettiniz mi sürekli tıkanmaya dolmaya başlıyor kulak.

Eğer kulağınızı temizlettiyseniz denize/havuza falan kulak tıpasıyla girin artık, kulağa kaçan su kulağını temizletmiş insanlar için bayağı tehlikeli hale geliyor haberiniz olsun.

Benim de babamın fi tarihinde tatil dönüşü kulağı tıkanmıştı, adam bir kere temizletti üzerinden 15-16 yıl geçti hala her havuza/denize kulak tıkacı takmadan girişinin ertesinde doktora gidiyor.

Geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...