Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu zamanda üst seviye smartphone alınır mı?


liberal

Öne çıkan mesajlar

Eylül sonuna kadar bir tane şu amiral gemisi diye bahsedilen telefonlardan almayı düşünüyordum (Samsung S2, HTC Sensation vs.) fakat bir kaç yüzünden yavaştan vazgeçmeye, daha doğrusu ertelemeyi düşünmeye başladım.

Birinci etken ekonomik kriz. İngiltere'de olacağım ve kontrat hede hödösüne hiç bulaşmak istemiyorum. Zaten sağdan soldan wifi fışkırıyor intenetti beleş dakikaydı ihtiyacım olmayacak. Diğer türlü almayı düşündüm mesela 420 - 435 pound arası gidiyor fiyatlar ki bugünlerde sterlin 2.85 civarında seyrediyor bu da 1200 tl vereceğim anlamına geliyor (oha lan)

İkincisi telefonun pil ömrü. Reviewlara ve user commentlere bakarken bundan şikayetci cok kişi gördüm. Tabi bi taraftan da bunlar hayvan gibi kullanıyordur bunu kesin dedim. Gerçekten pil ömrü cabuk gidiyor mu yoksa gavurlar abartıyor mu? (internet ağırlıklı kullanacaksak)

Üçüncüsü de market competition yüzünden telefonların cok cok hızlı gelişmesi. Özellikle sony,htc ve samsung yüzünden telefonların özellikleri cok hızlı şekilde upgrade olmakta mesela. Acaba bir yıl daha beklesem bu telefonların pil ve kamera bakımından çağ atlar mı? Ağırlık olarak 1650 standard li-ion pil kullanıyorlar. Mesela 1 sene sonra bu 2k falan olur mu? Bir de telefonda en cok istediğim şey sağlam bir kamerası olması. Başlangıç düzeyinde değil de ortalama ve üzeri telefonlarda 5mp kamera standart hale geliyor. Yakın bir zamanda (1 sene sonra falan) 6-8 mp standard hale gelir mi bu akıllı telefonlarda? Hani amiral gemisi olarak sayılanları söylemiyorum diğer onları bi alt seviyesi olan telefonlarda? Sony'nin Mart 2012'de 12mp'lik bir telefonu falan çıkıyor cünkü. Alacağımdan değil ama market competition bakımından şirketleri zorlar heralde. Hani bu haliyle telefonlar tam pişmiş gibi görünmedi bana.

Hem 1 senede bu telefonların specs'i artar hem sterlin düşer belki de (inşallah amin) çok karlı çıkarım diye düşünüyorum. Bu bir sene boyunca da düşük seviyeli bir smartphone alırım onunla idare ederim diye düşünüyorum. Yorumlar?

Özeti: yok özet oku plx
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Önümüzdeki ay çıkacak iphone'un spekülasyonu var ama appledan konuyla ilgili net bir açıklama olmadığından bana çok da somut gelmiyor.

ama appleın yeni oyuncağının smartphone piyasasında çıtayı tekrar yükselteceği söyleniyor. dolayısıyla çıta yükseltici yeni bir piyasa lideri muhtemelen diğer telefonların fiyatlarını aşağı çektirecektir.

dolayısıyla apple -en azından- yeni telefonu tanıtıncaya kadar sabret derim ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kurların yüksekliği nedeniyle alınmayabilir sadece. onun dışında ne kadar beklersen bekle sürekli bi amiral gemisi duyuruyolar zaten.

pil sorununa gelince evet malesef pil sıkıntısı var tüm akıllı telefonlarda(stok rom ile). akıllı telefonu alacaksan kullanacaksın. kullanmıyosan niye alıyosun ki. normal kullanımda da hergün şarja takman gerekiyo rahatlıkla. tabi custom rom muhabbeti var ve bunlarla pil kullanımını ciddi ölçüde arttırıyolar. pl teknolojisinin bi süre daha bu şekilde yerlerde sürüneceğini umuyorum ben. 3-4 seneye belki pillerde yeni bi teknoloji çıkar.

karar senin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3. şık dışında takma. 1 2 ye gelince hocam oranın parası ile alıyorsun şartları yanlış değerlendiriyorsun kaldı ki kontrat işi oldukça iyi oralarda.3. şık üstünde durmanı tavsiye ederim eğer cidden severek kullanacak birşey görmediysen alma smart phone falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende katılıyorum arkadaşlara,çok kullanmayı düşünmüyorsan smartphone olayının bi esprisi kalmaz.kendini hadi ben günde şu kadar saat kullansam diye düşünüyosan orta halli bir telefon alıver.öyle senin tabirinle amiral gemisi almana gerek yok.

sen buranın parasına çevirip oha lan 1200 tl çok dediğin için elbette garip gelecek sana,ama oranın şartları vs. derken,aldığın fiyat çok ucuz gelecek.

senin kafanda sanırım hayvani bi telefon alayım beni en azından 4-5 sene idare etsin düşüncesi var,şu ara alacağın herhangi bir amiral gemisinde kendini idare ettirebilirsin,çünkü bekledikçe daha iyileri hep çıkacak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

smart phone alma bi boka yaradiklari yok, pil omurleri rezalet, galaxy s2 yi underclock 800mhz max ve undervoltla kullaniyorum custom rom var ustunde en iyi pil omru hedehodosu icin 1 gun gormedim pili diri... rezillik.

benim gibi nete gireyim, maillere bakip bi iki oyun takilayim arada facebook acayim, foto cekeyimciysen smart phone yalanina sakin kanma. yalan, multitasking yalan, pil omru yalan esek kadar aletler zaten.

cuk kadar ekranda zaten ofis uygulamasi acip editlemekte baska bir yalan.

aha bende bu yalanlara kanan keriz durumundayim :)

sen kanma.

al bi camera phone tamamdir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MrLevie said:

ama appleın yeni oyuncağının smartphone piyasasında çıtayı tekrar yükselteceği söyleniyor. dolayısıyla çıta yükseltici yeni bir piyasa lideri muhtemelen diğer telefonların fiyatlarını aşağı çektirecektir.

dolayısıyla apple -en azından- yeni telefonu tanıtıncaya kadar sabret derim ben.


Ben de böyle düşünüyordum da hani 2-3 haftada düşmez heralde o telefonların fiyatı. En az bi 2 ay alır heralde o da fazla bi süre gibi.

@kozalak: güzel demişsin de "kullanmıyosan niye alıyosun ki." kısmını hangi yazdığıma hitaben yazdın anlamadım. Kullanmayacağım telefonu neden alayım abi lol

@Nomak: 24 aylık taahütle 600 - 650 sterline geliyor. Bir de simlock'lu oluyor bunlar kullanamıyorsun başka hat. Ben ülkeye döndüğümde bir nevi telefonu kullanamayacağım yani. O taahüt işi tatava bizim gibi adamlar yemez. Ha kullanmama durumunu da yanlış anlamışsın sen. Whats app'la bbm'le aracılığıyla götürüyoruz biz işi genelde. Dedim ya WiFi heryerde.

@Trans : ilk önce yazdığımı oku, sonra yukarıdaki verdiğim cevapları oku. Düz adam modunda yazmışsın.

@kanuni: cok şükür düzgün bi yorum gelmiş lan. Abi ben de onları yiyecektimdiyecektim. Ben "kamera - app(hele ingilterede çok kullanışlı oluyor bunlar) - chat - internet" kombosunu yapmayı düşünüyordum. Eğer pil elimizde patlayacaksa (ki benim de çekincem buydu ağırlıklı) işimiz zor. şu galaxy ace mace falan bakayım ben açarım bi topic.

Diğerlerinin de yazdığına göre orta seviye bi telefon almak en iyisi sanırım şimdilik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

HTC Sensation kullanıcısıyım. Daha önce eziyetmiş telefon kullanmak bunu anladım.

Bu telefonun verdiği kullanışlılığı seneler önde panasonic g600'ümü aldığımda yaşamıştım. Çığır açmıştı titreşimle o zamanlar.

Eğer ciddi anlamda internet üzerinden işlem yapıyorsan hiç arkana bakmadan HTC Sensation al. Alet çok hızlı. Aşırı hızlı hatta.

Iphonemuş, bbmiş yalan. Samsung'un son modeli de çok iyi hız ve verimlilik konusunda ama marketten denediğim bir kaç test programlarında cihazın puanı hep samsung'un üzerindeydi. Ben bu cihazın haftalardır nonstop açık kalması ve bir sürü flash içerikli internet sayfası arka planda çalışırken hızından bir nebze bile kaybetmemesi işte budur dedirtti bana.

Benim gibi parmakların kalın ise dikey klavye sadece biraz sıkıntı yaratıyor kullanırken. Yatayda hiç sıkıntı yok.

Evet sensation fanboy oldum. And i am proud of it. :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...