Jeeztro Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 inceliyorlar bildiğim kadarıyla, gününe kadar bakıyorlarmış diye duydum. hani torpil fln yoksa, zor diyorlar birazcık o işe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pijo Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Azmodai, bir kac sayfa once yazmistim, ozel mesajla da soran oldu, bir kez daha yazip tasariyi linkleyeyim. yasanin cikisindan once basvurusunu yapmis olanlar 5000eu odeyecek ama ayni sekilde temel askerlik yok. bkz. Gecici Madde 49- Kanun Tasarisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pijo Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Benim de bir yil kalmisti ama bedelli yapicam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 samaella said: yurt içindeki süreyi nerden bulup hesaplıyorlar acaba ya çat diye bilgisayardamı çıkıyo merak ettim. Pasaporta bakıyorlarsa eğer kıbrısa nüfus kağıdınla gidebiliyon yazacak yer yok ? :S sigorta kagitlarindan / bodrodan sak diye cikarirlar. ayrica emeklilik yerindende kagit isteseler cat diye cikar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pijo Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 o sekilde 3 yil calistigini kanitlarsin, samaella'nin sordugu 1095 gunun hesaplamasi. butun giris cikislarin gecer kayda. pasaportuna degil kayitlara bakiyorlar. pasaport sube'ye gidip istedigin tarih araligindaki giris cikislarini isteyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Bu sosyal medyada , haberlerde falan bedelliye karşı çıkanları anlamıyorum ya. Keklik gibi gittikleri için ya da fakir oldukları için gocunuyorlar heralde . Ulan zaten okumuş adamını savaşa göndermek dünyanın en saçma şeyi , komple kalkması lazım . (bkz. II. Dünya Savaşından sonra bile kısa zamanda Almanya'nın şahlanışı , o mühendisleri cepheye yollasalar ne olurdu acaba ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Bedelli askerlik kadar saçma bir şey yok çünkü. 2011 yılında zorunluk askerlik insanlık haklarına aykırı, bedelli askerlik ise hak hukuk tanımadığını kabul etme yöntemi direk. Abim tam Türkiyeye dönecekti, bedelli işi onun için mükemmel oldu mesela sevindim işinin hallolduğuna ama bedelli askerlik saçmalığın daniskasıdır başka açıklaması yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Azmodai said: seneye kasimda 3 senem doluyor, ama toplamda 3 ay tr de gecirdim izinlerle, bu yaz da 1 ay geciririm, etti sana 4 ay. yani 2013 martinda falan yapabilecem dovizli askerligimi ben, 10,000 euro rakkami duser umarim o zamana kadar. arkadaslar, turkiyede oturup yurt disinda gorunme diye bisi yok, ulkeye giris yaptigin andan itibaren saat islemiyor askerlik davasinda. bildiğim kadarıyla 3 yıl kaldıktan sonra da bir 6 ay daha kalacağını teyit etmen gerekiyor dövizle askerlik yapabilmek için. bir araştır yine de tabii de haber veriyim dedim tufaya düşme son dakkada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 bu nası tasarıdır arkadas, 1982 lilerin kasıma kadar hepsini kapsıyor, aralık dogumlular sallantıda. allah belanızı versin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 sene başında yayınlarlar 1.1.1983 ya da 31.12.1982 gibi bişi olur yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 82liler 29 yasinda, neden kapsasin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 29 yasını bitirmis 30dan gun alıyorlar 82 dogumlular o yuzden kapsıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 oncekilere bakacz herkezi mutlu edicez dediler. zengin asker kacaklari mutlu oldu :9 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 30undan gun almis diyosa, 29. dogumgunu gecen herkes girer ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 zaten 29. doğum günü geçen herkes yırttı. 29. doğum günü geçen demek 30 dan gün alıyorsun demek keşke 25-30 aralığı da 3 hafta temel eğitimli+30.000 tl yapaydı bugün düşündüm taşındım seneye aralıkta giderim artık. doktora falan kasamam abi tecik için master tecilim de aralıkta bitiyor. = Ya bir de diyelim ki seferberlik durumunda bu bedelli askerlikten yararlanmışları almayacaklar mı bir de askere ? Silah tutmayı doldurmayı ateş etmeyi bilmezse almazlar heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 valla evden zorla alip gotururlerse giderim sanirim. 1 sene ile kacirmisim 10 sene daha kacarim np Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 aquila said: 30undan gun almis diyosa, 29. dogumgunu gecen herkes girer ki. tamam olm işte sorun aralık dogumlu olup 29. dogum gununu kutlamayanlar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 aralık doğumlular fena tutuşmuş daha seferberlikten kaçar mıyız diyeni de var, cıkcık adam evine girse silah tutmayı bilmiyorum diyip polisi mi ararsın? askerlik yönetmeliği ne olursa olsun, goldbären banlanmalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 parası olmayan bedeva yapsın diye önerge verecekmiş chp. öyle olursa sıavdık valla 400.000 tamamı gider 30 seneye de çıkmaz bedelli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 vergi borcu olmayan şartı da gelsin. sabıkayada bakılsın sabıkası olan yararlanamasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 ya zaten çıkartmadan önce , öyle bir yasa yapacaz kii işte parası olanlar değil herkes yararlanabilecek geyiği yapıyorlardı. Toplum vicdanını rahatlatmak için parayı şehit ailerine verecez dediler bunun üzerinde 1 yıl çalışmışlar. Neyine çalışmışlar anlayamadım cidden parası olan gidiyo işte :D Gelen parayı da artık kim yer bilinmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 duble yol kazanacağız beyler atın artık şu at gözlüklerini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Absolut said: vergi borcu olmayan şartı da gelsin. sabıkayada bakılsın sabıkası olan yararlanamasın. şunlar da hakikaten önemli, bir de zaten kaçak durumunda olanlara fiyat farkı gelmesi lazım. adama "aferin iyi kaçtın" diye ödül vermenin manası yok: sadece sabıkasız ve vergi borcu olmayan vatandaşlar arasında 25-30 arası, kaçak durumuna düşmemiş/bakaya kalmamış 20.000 tl + 3 hafta 25-30 arası, kaçak/baka durumu olan 30.000 tl + 3 hafta 30+, kaçak durumuna düşmemiş/bakaya kalmamış 25.000 tl (3 haftadan muaf) 30+, kaçak/baka durumu olan 35.000 tl + 3 hafta şöyle bi uygulama çok daha mantıklı olurdu mesela. şeklinde bir uygulama gayet güzel ve daha adil olurdu mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 o 3haftalık süre de orduya masraf olarak girsin tabii. adamlar neden milleti hiç eğitime almıyor sanıyorsunuz ki. ha bir de katılacak adam yüzdesi gibi bi durum da var. %25'ten biraz fazla olacaktır şu şartlarla bile. abi lütfen, yalvarıyorum bakın... kesinlikle bir şirkette pazarlama/ satış vb ile ilgili üst düzey kararların alındığı herhangi bir yere geçmeyin. batırıverirsiniz 2-3 haftaya kalmadan. zira burada artık olay adaleti vs değil, akışı sağlayabilme. fiyatı indirip 25K deseler çok daha mantıklı olur tüm dediklerinize nazaran. adalet vs askerlik zaten olmayan bişiydi bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Rewendor said: Absolut said: vergi borcu olmayan şartı da gelsin. sabıkayada bakılsın sabıkası olan yararlanamasın. şunlar da hakikaten önemli, bir de zaten kaçak durumunda olanlara fiyat farkı gelmesi lazım. adama "aferin iyi kaçtın" diye ödül vermenin manası yok: sadece sabıkasız ve vergi borcu olmayan vatandaşlar arasında 25-30 arası, kaçak durumuna düşmemiş/bakaya kalmamış 20.000 tl + 3 hafta 25-30 arası, kaçak/baka durumu olan 30.000 tl + 3 hafta 30+, kaçak durumuna düşmemiş/bakaya kalmamış 25.000 tl (3 haftadan muaf) 30+, kaçak/baka durumu olan 35.000 tl + 3 hafta şöyle bi uygulama çok daha mantıklı olurdu mesela. şeklinde bir uygulama gayet güzel ve daha adil olurdu mesela."devlet gibi adamsın"dedikleri bu heralde, 2 dakikada yasa tasarısı hazırlamış. 29 yaşında yakışıklı ve zeki olanlara da 10bin tl olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar