Trans Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 selamlar canım bazı konularda çok sıkkın,içimi dökeyimde rahatlayayım,birazda size danışır bişeyler sorarım diye şu konuyu açıyorum.biraz tltr olabilir şimdiden kusura bakmayın,elimden geldiğince okunabilecek şekilde yazmaya uğraşıcam.trollemezseniz sevinirim. şimdi hayatımda bi kız var,yaklaşık 4.5 seneyi geçti.bayada ciddi düşünüyoruz.kendisi öğretmen,ben öğrenciyim bu sene mezun olucam.üniversiteye biraz geç girdim. sorun aslında burdan başlıyo,benim hayatımı şekillendirme problemim var.kendisi öğretmen olduğu ve ilk yılları olduğu için doğuda görev yapıyor ve saçma sapan bir yerde(neresi olduğunun önemi yok).benim bulunduğum yere kendi imkanlarıyla tayin isteyip gelebilmesi için 10 sene kadar ya da daha fazla orada öğretmenlik yapması lazım. durum böyle olunca 2 sene içinde evlenmeyi planlıyoruz. bu konuda hiç bir sıkıntım ya da pişmanlığım yok. onu ordan getirtebilmek için bu sene bir yerde işe başlayıp sigortamı yatırılacak,anca o şekilde gelebiliyor. -eş tayini olayında son 2 sene içinde 1 senelik sigortam olması gerekiyormuş. şimdi bu önümdeki en büyük seçenek. diğer bir kafamda olan ve yapmak istediğim bir başka olay da,yurt dışına çıkıp yüksek lisans yapıp(her ne kadar ortalamam düşükte olsa,parası ne ise bi şekilde temin edip yaparım diyodum),1-2 sene kadar orada kalmak.hem türkiyeye döndüğümde tabiri caizse güzel bir etiketim olur,hemde bir miktar para biriktirmiş olurum. canımı sıkan konu da,şimdi ben evlilik planları yaptığım için yüksek kısmını yapamıyorum resmen,bu da içimde hep büyük bir ukte olacak. bunu git kızla konuş diyenleriniz olabilir,o faslı ne zaman yapsam ters tepiyor. sonuç olarak o oradan kurtulmak istiyor ve tek kurtuluş yolu da benim. hal böyle olunca da,benim seçeceğim ihtimallere göre hayatımız şekillenecek. ne yapayım be günlük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Sen yüksek lisansa gidersin, kız başkasıyla evlenir gelir. solved. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Peki bu hayat neden şekil yapıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 tek mesajda edit yapmayıp üst üste gereksiz 3 post attığın için teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Şimdi olay şöyle oluyor; geleceğim hayallerim diye ayrılıyorsun. Sonra istediğin yere vardığında bir bakıyorsun saçma sapan bir şekil olmuş. Kıza bir bakıyorsun evli. Kendine bir daha bakıyorsun mutlu değilsin. Kıza bakıyorsun mutlu. gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Tabi belki sen mutlu olursun ama olay genelde bu şekile dönüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 teneke topiği hacılamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Evlilik zor iş. Kız doğuyu göz önüne alarak atamayı kabul etmesi lazımdı. "Bu benle evlenir bende dönerim hihihi" şeklinde işler planlandığı gibi gitmeyebiliyor görüldüğü üzere. Eğer evleneceğin kız olsa senin eğitimini bitirmeni "bekleyebilmeli". Sırf kendi rızasıyla girdiği işten kaçınması için senin kariyerin, geleceğin pahasına evlilik yapmayın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 önce kendini düşünüceksin git yüksek lisans yap.bu ayrılmanız anlamına gelse bile ne kız bir erkek için ne de erkek bir kız için,bu evleniceği kız dahi olsa kendi isteklerini hayalini vs etkilicek büyük fedakarlık yapmamalı yıllar boyu pişman olacagıma 2 ay ilişki için üzülür geçerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Git yüksek lisans yap.Yüksek lisans yaparken part time iş bul.Bitince 1-2 sene çalış,çalışırken türkiyeye dön kızla evlen gidin yurtdışında yaşayın. Tabi tek kişinin çalışması geçimi nasıl etkiler yurtdışında oda sorun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 mümkünse teneke bir daha mesaj atmasın bu topağa, yok yahu öyle bi durum,tam anlatamamıştım demekki,kız gel evlenelim ya da doğuya ben giderim nasıl olsa evlenir geri geliriz ayaklarında değil. haline üzüldüğüm ve orda daha fazla kalmasını istemediğim için ben istiyorum evliliği, ama bi yandanda yurt dışı istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Red said: önce kendini düşünüceksin kendi isteklerini hayalini Redeagle said: senin kariyerin, geleceğin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Iggy Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 teneke 3.madalyayı bu topicte alcak amin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 yüksek müksek lisans istediğini sanmıyorum ama evlenirsen yüksek lisans yapamican için böyle ikilemde kalmışsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 sakarya ve bi kac universitede parali yuksek lisans programlari var.onlari arastirsin hemen belki hala basvuru yapilabilen bi yer vardir. ablam ogretmen 7 yildir dogudan gelemedi.bu yaz bu bahsettigim seyi yapti.aralikta ozur tayini isteyecek. egitim ozru olarak geciyo bu tayin.anca bu sekilde dogudan kurtulur.ayrica belirli araliklarla dogu muafiyeti de cikiyor ama doguya gittinmi kurtulmanin yolu evlenmek ya da bu dedigim olay.bi iki yolu daha olabilir. yalniz elinizi cabuk tutun,hukumet bu ozur tayinlerini engelleyecek galiba... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 bölümün falan nedir bilmiyorum ama yüksek lisans senin durumunda çok gereksiz bişey zaten. yurtdışında da para biriktireceğini sanmamakla birlikte döndüğünde de etiket olmayacağı kesin. akademik olaylarda artık çıta çok yükseklerde okumanın çok kolay olduğu bi çağdayız. bu sebeple bence direk normal hayatında biranönce okulunu bitirip düzgün bir işe gir. uzakta da olsa türkiye'de iyi para kazanmaya başladığında mesafe sorunu hallolana kadar devam ettirirsiniz. Bence sorun yüksek yapmak, kızarkadaş vs den ziyade senin hayata atılmana karar verip vermemenle alakalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 abi evlenince de tr de yüksek lisans yaparsın ne olacak?Hem çalışır hem okursun hem de evli olmuş olursun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 benim tavsiyem kiz arkadasin icindi bu arada.belki anlasilmamistir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 pati her depresyonda ha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Kız yanına geldikten sonra git yüksek yapmaya? Ben senin için işe girdim sende benim için 2 yıl bekleyiverirsin canım ne olacak de? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 yüksek lisansa gitme evlen burdan kurtulayım demek çok büyük bencillik. evlenmeyi gerçekten düşünüyorsanız evlenin kurtulsun ordan git yap yüksek lisansını dönersin sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Doğuda nerede kız arkadaşın ?Onu da merak ediyorum söyler misin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Kendini dusun. Yuksek yap git y.disina. Kiz seni dogudan kurtulus olarak goruyo. Butun kizlar boyledir. Senle evlenip tayin yaptirinca bye cekerse bigun sasirma. Kendi gelecegin daha onemli. Anlayisli bi kiz olsaydi en bastan kendisi seni dusunurdu. Kadinlara acimayacaksin, onlar zaten sana size acimiyolar. Kalsin 10 sene daha doguda bosver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Trans seni tanımam etmem. Bu mesajımı da sana laf çarpmak için yazmadım... Olay şu, başkalarına acıyarak hareket edersen, acınacak hale düşersin. Hayat senin hayatın birader. Kafanı duvarlara çok vurursun sonra ah salak kafam diye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar