Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

canım çok sıkkın günlük,problemliyim

Trans

Öne çıkan mesajlar

selamlar canım bazı konularda çok sıkkın,içimi dökeyimde rahatlayayım,birazda size danışır bişeyler sorarım diye şu konuyu açıyorum.biraz tltr olabilir şimdiden kusura bakmayın,elimden geldiğince okunabilecek şekilde yazmaya uğraşıcam.trollemezseniz sevinirim.

şimdi hayatımda bi kız var,yaklaşık 4.5 seneyi geçti.bayada ciddi düşünüyoruz.kendisi öğretmen,ben öğrenciyim bu sene mezun olucam.üniversiteye biraz geç girdim.
sorun aslında burdan başlıyo,benim hayatımı şekillendirme problemim var.kendisi öğretmen olduğu ve ilk yılları olduğu için doğuda görev yapıyor ve saçma sapan bir yerde(neresi olduğunun önemi yok).benim bulunduğum yere kendi imkanlarıyla tayin isteyip gelebilmesi için 10 sene kadar ya da daha fazla orada öğretmenlik yapması lazım. durum böyle olunca 2 sene içinde evlenmeyi planlıyoruz. bu konuda hiç bir sıkıntım ya da pişmanlığım yok. onu ordan getirtebilmek için bu sene bir yerde işe başlayıp sigortamı yatırılacak,anca o şekilde gelebiliyor.
-eş tayini olayında son 2 sene içinde 1 senelik sigortam olması gerekiyormuş.
şimdi bu önümdeki en büyük seçenek.

diğer bir kafamda olan ve yapmak istediğim bir başka olay da,yurt dışına çıkıp yüksek lisans yapıp(her ne kadar ortalamam düşükte olsa,parası ne ise bi şekilde temin edip yaparım diyodum),1-2 sene kadar orada kalmak.hem türkiyeye döndüğümde tabiri caizse güzel bir etiketim olur,hemde bir miktar para biriktirmiş olurum.

canımı sıkan konu da,şimdi ben evlilik planları yaptığım için yüksek kısmını yapamıyorum resmen,bu da içimde hep büyük bir ukte olacak.

bunu git kızla konuş diyenleriniz olabilir,o faslı ne zaman yapsam ters tepiyor. sonuç olarak o oradan kurtulmak istiyor ve tek kurtuluş yolu da benim. hal böyle olunca da,benim seçeceğim ihtimallere göre hayatımız şekillenecek.

ne yapayım be günlük
Sosyal ağlarda paylaş

Evlilik zor iş. Kız doğuyu göz önüne alarak atamayı kabul etmesi lazımdı. "Bu benle evlenir bende dönerim hihihi" şeklinde işler planlandığı gibi gitmeyebiliyor görüldüğü üzere. Eğer evleneceğin kız olsa senin eğitimini bitirmeni "bekleyebilmeli". Sırf kendi rızasıyla girdiği işten kaçınması için senin kariyerin, geleceğin pahasına evlilik yapmayın bence.
Sosyal ağlarda paylaş

önce kendini düşünüceksin

git yüksek lisans yap.bu ayrılmanız anlamına gelse bile

ne kız bir erkek için ne de erkek bir kız için,bu evleniceği kız dahi olsa kendi isteklerini hayalini vs etkilicek büyük fedakarlık yapmamalı

yıllar boyu pişman olacagıma 2 ay ilişki için üzülür geçerim
Sosyal ağlarda paylaş

mümkünse teneke bir daha mesaj atmasın bu topağa,
yok yahu öyle bi durum,tam anlatamamıştım demekki,kız gel evlenelim ya da doğuya ben giderim nasıl olsa evlenir geri geliriz ayaklarında değil. haline üzüldüğüm ve orda daha fazla kalmasını istemediğim için ben istiyorum evliliği, ama bi yandanda yurt dışı istiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

sakarya ve bi kac universitede parali yuksek lisans programlari var.onlari arastirsin hemen belki hala basvuru yapilabilen bi yer vardir. ablam ogretmen 7 yildir dogudan gelemedi.bu yaz bu bahsettigim seyi yapti.aralikta ozur tayini isteyecek. egitim ozru olarak geciyo bu tayin.anca bu sekilde dogudan kurtulur.ayrica belirli araliklarla dogu muafiyeti de cikiyor ama doguya gittinmi kurtulmanin yolu evlenmek ya da bu dedigim olay.bi iki yolu daha olabilir.

yalniz elinizi cabuk tutun,hukumet bu ozur tayinlerini engelleyecek galiba...
Sosyal ağlarda paylaş

bölümün falan nedir bilmiyorum ama yüksek lisans senin durumunda çok gereksiz bişey zaten.

yurtdışında da para biriktireceğini sanmamakla birlikte döndüğünde de etiket olmayacağı kesin. akademik olaylarda artık çıta çok yükseklerde okumanın çok kolay olduğu bi çağdayız.

bu sebeple bence direk normal hayatında biranönce okulunu bitirip düzgün bir işe gir. uzakta da olsa türkiye'de iyi para kazanmaya başladığında mesafe sorunu hallolana kadar devam ettirirsiniz.

Bence sorun yüksek yapmak, kızarkadaş vs den ziyade senin hayata atılmana karar verip vermemenle alakalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendini dusun. Yuksek yap git y.disina. Kiz seni dogudan kurtulus olarak goruyo. Butun kizlar boyledir. Senle evlenip tayin yaptirinca bye cekerse bigun sasirma. Kendi gelecegin daha onemli. Anlayisli bi kiz olsaydi en bastan kendisi seni dusunurdu. Kadinlara acimayacaksin, onlar zaten sana size acimiyolar. Kalsin 10 sene daha doguda bosver
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...