MADBOY Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 BonePART said: Soğuk fizyonda nasıl bi lafsa, fizyon soğuk olunca enerji nasıl üretcez ki lan? Direk spidermanden çalıntı bilim adı soğuk fizyon ahahhaahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 senko said: BonePART said: Soğuk fizyonda nasıl bi lafsa, fizyon soğuk olunca enerji nasıl üretcez ki lan? Direk spidermanden çalıntı bilim adı soğuk fizyon onlarin soguk dedigi 500-100 derece flndir yine, yoksa 30derece de fizyon fln olmaz. oda sıcaklığı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 oldun said: aktiftablet said: Öyle zaten. Bitkiler falan türemiyor, tozlaşmaıy önlüyo vs vs. Daha bilinmeyen bi sürü zararları var ama nucleer haterları pompalayıp duruyo rüzgar da rüzgar diye. ha işte daha bir direk ucuna pervaneyi düzgün dikemeyen bir millet olarak hell yeaa go go nucleara diye cesurca atlamak da sacma deil mi bir de sana 50 km yakında kurulacak olsa tmm kuralım mı dersin her mahalleye nükleer kuralım demiyorum tabi. Ama rüzgar işinde de bi bilinsizlik var. Nükleer , -bence- bütün yakıtını falan kendin çıkarıp işleyebiliyosan mantıklı, çünkü dışa bağımlılığı ciddi olarak azaltacak. Ama TRde şu an böyle bişey olmadığı için bence bir avantajı yok. Demek istediğim rüzgar teknolojisi şu an için öyle çok zararsız değil. Uzun vadede ne zararları olacak bilinmiyor hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 yok her mahalleye degil benim memlekete kurcaklar ondan bir haterlık var dogal olarak bir mühendis tanıdıgım türkiye bu işe birazda işi ögrenmek için giriyor didiydi. türkiyede nucleer işini bilen adam yok -teorigi söylemiyorum- teknolojiyi geriden de olsa takip etmek cok yanlıs bir davranıs degil sadece enerji olarak görmemek lazım nükleeri (ama gene de yapmasınlar istiyorum kafam karısık aslında arastırdıkca sordukca da karısıyor ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 vaperon said: Ah bir de büyük okyanusa kıyımız olsaydı... Karadenizden gelen lodosla çalışabileceğini düşünüp hayal kuranların bir dayanağı olurdu en azından... baba zaten ege'ye falan konuluyor sdfsdfsdf ya devletin 2003'te yaptığı bi çalışma var. onu bi okuyun yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 dasaaa said: vaperon said: Ah bir de büyük okyanusa kıyımız olsaydı... Karadenizden gelen lodosla çalışabileceğini düşünüp hayal kuranların bir dayanağı olurdu en azından... baba zaten ege'ye falan konuluyor sdfsdfsdf ya devletin 2003'te yaptığı bi çalışma var. onu bi okuyun yahu. http://www.swfcabin.com/swf-files/1295302480.swf Ben burada rüzgar esmiyor demedim ki. O büyüklükteki tribünleri döndürmek için buradaki rüzgarlar yetmez dedim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 dasaaa said: vaperon said: Ah bir de büyük okyanusa kıyımız olsaydı... Karadenizden gelen lodosla çalışabileceğini düşünüp hayal kuranların bir dayanağı olurdu en azından... baba zaten ege'ye falan konuluyor sdfsdfsdf ya devletin 2003'te yaptığı bi çalışma var. onu bi okuyun yahu. Turkiye gayet bereketsiz rüzgar konusunda. http://www.ecoenerji.net/dosyalar/9CE_HARITA.jpg o kırmızı ve olsa mor bölgelere kurulması lazım rüzgar güllerinin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Ve balıkesirdeki kırmızı bölgede rüzgar enerjisi üretiliyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Bozcaada ve Gökçeada da da üretiliyo. İnsanlar zannediyo ki rüzgar enerjisi süper çözüm. Değil ama güzel bi alternatif. Adada üretilen enerji o adaya yetse zaten mükemmel bi adım. Rüzgarda ve güneşte sıkıntı depolamak işte. Onunda çok komik fiziksel çözümleri var ama. Benim favorim adanın en yüksek noktasına bi su deposu yapıyosun sabah ekstra enerjiyle oraya su pompalayıp aksam hidroelektrik santral gibi kullanıyosun. Sanırsam eski bi volkanik adada vardı uygulaması tepedeki krateri depo olarak kullanıyolardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Güneş enerjisi olarakta çok mantıklı değil Türkiye çünküğ çöl yok. Güneşli her yer turistik sahil. Ama mesela Google'ın yanılmıyorsam Sahra çölüne yapılcak devasa bi güneş enerjisi olayına yatırım planı vardı ole bişi okumuştum geçen gün. O güzel çözüm nasıl olsa bi işe yaramıyo. Hatta belki iklimi yumuşatıp çölün ilerlemesini durdurur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 rüzgar enerjisi ufak bi yer olur, oranın elektriğini döndürmek için takarsın 5-10 tane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Şey başarılı bi uygulama. California eyaleti yanılmıyorsam ev elektriğinin %15ini mi ne alternatif kaynaklardan üretenlerden vergi indrimimi ne yapıyo ole bişi. Yane takıyosun bi pervane 3 5 de güneş paneli kendi paralarını çıkarıyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 hani yurdumun her yeri cenneti o olmaz bu olmaz deyip duruyoz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Serçeye yavrusu şahin görünürmüş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Hatay'da gördüm ben bu rüzgar çiftliğini. Gerçi çiftlik denemez 3 5 tane ancak vardı bi tepenin yamacında ama hiç fotoraflardaki gibi değilmiş. İnanılmaz büyük geldi bana her bi pervane dehşete düştüm resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Datçada var rüzgar türbinleri yaklaşık 40tane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Çatalca'da 20 küsür tane var, çok uzağa gitmeye gerek yok. Gerçi Çatalca'ya yetiyor mu onlar hiç bir fikrim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 balıkesir - bursa arasında bi yerlerde de var tepelere dikmişler dana gibi 10 tane falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 var ya doldu ortalık, akbükte 3-4 taneydi 10 tane falan olmuş. çeşme yolunda zaten vardı ama en enteresanı yıllardır benim dediğim söke ovasına dikmeleri olmuş. Sonunda yani. Gerçi herif çalıştırmıyordu ( herhalde satamadı elektrıgı ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 ruzgar enerjisi falan filan derler 10 sene sonra doga dengesi bozuldu hayvanlar göç etti nesli tükeniyo diye belgesellere başlarız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 çeşmede halihazırda olan panellerin bi iki katını daha diktiler en son. biri çeşme elektriğinin kaçta kaçını karşıladığını söylemişti ama unuttum, fena sayılmaz. ama dediğim gibi ufak beldelere yararı olacak bi yöntem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Güneş güzel güneş. Hem küresel ısınmayıda durdurur. Direk dolduralım çölleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 BERKAY HACKLENMİŞ HESABINI KİTLEYİN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 lol valla evimin çatısına kursam panel ve değirmen, kesin ihtiyacımın çoğunu karşılar elektrikli ocak filan çalışmıyorken. ucuzlasa ve bulunur hale gelse jay leno'nun evindeki gibi çözümler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 karşılamaz yane karsılarda ekonomik ve ekolojik değil 1. depo sansın yok gece napcan yane varda hayvan gibi aküler gerekiyo. kurarsan oluyo aslında. 2. bilgisayar felan az cekiyo ama bi sac kurutma makinesi fırın ütü kettle açtığında korkunc degerler cekiyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar