Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonların buluşu rüzgar enerjisini nükleer enerjiden daha ucuz yapacak

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

oldun said:

aktiftablet said:

Öyle zaten. Bitkiler falan türemiyor, tozlaşmaıy önlüyo vs vs. Daha bilinmeyen bi sürü zararları var ama nucleer haterları pompalayıp duruyo rüzgar da rüzgar diye.

ha işte daha bir direk ucuna pervaneyi düzgün dikemeyen bir millet olarak hell yeaa go go nucleara diye cesurca atlamak da sacma deil mi bir de sana 50 km yakında kurulacak olsa tmm kuralım mı dersin

her mahalleye nükleer kuralım demiyorum tabi. Ama rüzgar işinde de bi bilinsizlik var.

Nükleer , -bence- bütün yakıtını falan kendin çıkarıp işleyebiliyosan mantıklı, çünkü dışa bağımlılığı ciddi olarak azaltacak. Ama TRde şu an böyle bişey olmadığı için bence bir avantajı yok.

Demek istediğim rüzgar teknolojisi şu an için öyle çok zararsız değil. Uzun vadede ne zararları olacak bilinmiyor hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

yok her mahalleye degil benim memlekete kurcaklar ondan bir haterlık var dogal olarak bir mühendis tanıdıgım türkiye bu işe birazda işi ögrenmek için giriyor didiydi. türkiyede nucleer işini bilen adam yok -teorigi söylemiyorum- teknolojiyi geriden de olsa takip etmek cok yanlıs bir davranıs degil sadece enerji olarak görmemek lazım nükleeri (ama gene de yapmasınlar istiyorum kafam karısık aslında arastırdıkca sordukca da karısıyor )
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Ah bir de büyük okyanusa kıyımız olsaydı... Karadenizden gelen lodosla çalışabileceğini düşünüp hayal kuranların bir dayanağı olurdu en azından...

baba zaten ege'ye falan konuluyor sdfsdfsdf

ya devletin 2003'te yaptığı bi çalışma var. onu bi okuyun yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

vaperon said:

Ah bir de büyük okyanusa kıyımız olsaydı... Karadenizden gelen lodosla çalışabileceğini düşünüp hayal kuranların bir dayanağı olurdu en azından...

http://www.swfcabin.com/swf-files/1295302480.swf
Ben burada rüzgar esmiyor demedim ki. O büyüklükteki tribünleri döndürmek için buradaki rüzgarlar yetmez dedim...
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

vaperon said:

Turkiye gayet bereketsiz rüzgar konusunda.

http://www.ecoenerji.net/dosyalar/9CE_HARITA.jpg

o kırmızı ve olsa mor bölgelere kurulması lazım rüzgar güllerinin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bozcaada ve Gökçeada da da üretiliyo. İnsanlar zannediyo ki rüzgar enerjisi süper çözüm. Değil ama güzel bi alternatif. Adada üretilen enerji o adaya yetse zaten mükemmel bi adım. Rüzgarda ve güneşte sıkıntı depolamak işte. Onunda çok komik fiziksel çözümleri var ama.

Benim favorim adanın en yüksek noktasına bi su deposu yapıyosun sabah ekstra enerjiyle oraya su pompalayıp aksam hidroelektrik santral gibi kullanıyosun. Sanırsam eski bi volkanik adada vardı uygulaması tepedeki krateri depo olarak kullanıyolardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Güneş enerjisi olarakta çok mantıklı değil Türkiye çünküğ çöl yok. Güneşli her yer turistik sahil.

Ama mesela Google'ın yanılmıyorsam Sahra çölüne yapılcak devasa bi güneş enerjisi olayına yatırım planı vardı ole bişi okumuştum geçen gün. O güzel çözüm nasıl olsa bi işe yaramıyo. Hatta belki iklimi yumuşatıp çölün ilerlemesini durdurur
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...