Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngiltere üstüne sorular.


Nomak

Öne çıkan mesajlar

Şimdi kısaca özet geçeyim 6 yılı aşkın süredir yurt dışında yaşıyorum ve çalışıyorum.Rusya/Bulgaristan/Romanya ama artık sonuna geldim kız arkadaşım ile beraber Türkiye'ye dönme kararı aldım ve gelme etme diyen arkadaşlarım ve ailem yüzünden ikilemdeyim derken İngiltereden iş teklifi aldım.Londra gibi gözüküyor buraya kadar güzel herşey ama...Yurt dışı bana tak etti yani pek gitmek istemiyorum 30a basıcam neredeyse artık yerleşmek ve kurulmak istiyorum ve ciddi ikileme düştüm.

Merak ettiğim sorular var İngiltere üstüne ve daha önce orada çalışmış arkadaşlarım var ve bu arkadaşlar zor diyorlar ingilizlerin göçmen çalışanlara davranış şekilleri olsun çok kuralcı bir ülke ve pahalı diyorlar.Ben 2 kişi aşarız diyorum maddi durumları rahat rahat ama bir yandan iş imkanlarının zor olduğundan bashediyorlar çünkü yerleşmeye gidersem tek iş ile sabit kalmam çünkü kızda çalışacak HR cı bu arada.Kafamda çok soru işaretleri kaldı böyle bir durumda pek gitmek istemiyorum.

İngilterede yaşayan yada çalışan arkadaşlar varmı,biraz anlatırmısınız nasıl hayat ve çalışma hayatı oradaki olanaklar ve artılar eksiler.Teşekkür ettim şimdiden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Benim Londra hakkında hazırladığım siteyi bi hatim et sonra da forumda ingiltere ile ilgili konuları araştırıp attığım mesajlara bak. Benim dışımda bir kaç tane daha var patiden Londra'da veya İngiltere'nin çeşitli şehirlerinde yaşayanlar. Onların mesajlara da bakabilirsin.

Üstüne daha sorun kalırsa zaten sor bu konuda cevaplamaya calısırız. Kafan rahat olsun ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

buraya dönceksen bile iyi bir işi garanti olmadan dönme derim.

iyi bir iş garanti olsa bile iş yerinin de angutlarla dolu olması olası.

yani Türkiye öyle bir yer ki gönüllü çalıştığın (hem de baya zaman ve vakit vererek) yerlerde bile sana ters davranıp, laf edip çirkeflik yapmaları çok mümkün. o yüzden iyi olduğundan emin olduğun bir şirkette iş imkanın var mı falan onları düşün bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Firmalar oldukça iyi ondan yana sıkıntım yok kafamdaki yerleşip kurulmak TRde olanlar ve bir yandan kız arkadaşım yabancı bir süreç alacak net olarak Türkçe konuşması.İstanbulun çevresi,ev kredileri bu tarz şeyler düşündürüyor beni çünkü ingiltereye gidersem büyük konuşmayım kurulcağım oraya trye geçersem oraa kurulucağım ciddi bir adım olacağından tartıyorum her yönde yoksa İstanbulda yaşamak problem değil ama hep bir şeyler oluyor maaşlar ortalama gözüksede dengesiz ekonomi ve devletin halka uyguladığı alsana kamçı şeklindeki ekonomik yük kızdırıyor beni...bakalım kısmet az kaldı yapacağım birşeyler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Türk insanının sıcaklığı bazen gereken yerde görmediğimiz bir olay ama. Karşıdan karşıya geçerken araba ile üzerine üzerine gelip kornaya abanan amca ertesi gün buyursunlar efendim oo kimler gelmiş şeklinde babacan misafirperver olabiliyor Türkiye'de.

Burada da tanımadığı insanlara daha saygılı ise insanlar ikili ilişkilerde ter damlaları karışacak kadar samimi olmuyorlar yani.

Sokakta birisine gözünüz takılır ise ne bakıyon lan! diye girişen bir milletiz. Çok sıcak olduğumuzdan ötürü herhalde. İngiltere'de pek denk gelmedim benzer şekilde tepki gösterenlere.

Ya her milletin artıları eksileri var. Önemli olan yaptığın iş ve hayatını ne şekilde kazandığın. Senin için hayatta en önemli şeyleri listele. Bunları nerede elde etmen daha rahat ve daha mutluluk verici ise git orada yaşa.

Türkiye de sevmediğimiz yüzlerce şey olsada ayrılıp bir daha dönmeyeceğim moduna girmemeye çalışın. Ne de olsa insanların ortak özelliğidir bu. İllaki özlersin ülkeni bir şekilde.

Yurt dışına çıkma fırsatınız var ise gidip yaşayın. Turistik açıdan değil çalışıp hayatınızı kazanmak adına gidip yaşayın. 1-2 sene sonra beğenmedi iseniz de kesin kararı verip dönün.

Bir şey kaybetmeyip yurt dışı tecrübesi kazanmış olursunuz. Ayrıca sürekli TR bok gibi gidip gelmicem diye çözümün kaçış olmadığını anlarsınız.

Ha beğenirseniz işler yolunda ise de kalır yaşarsınız. Beğenmeyerek 5 sene yaşamayın ama sonra ikilemde kalıp hoşnutsuz bir hayata sahip oluyorsunuz. Bir süre zaman geçtikten sonra dönsen dönülmez kalsan hayat siyah beyaz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Canıma tak etti" dedirten olaylar önemli bir kere. Önce bu olayların kaynağının kendin olup olmadığına bak.

Çoğu Türk bulundukları ülkenin yaşayış tarzını ve kültürünü anlamadığı için kendilerini oraya ait değillermiş gibi hissediyor (ki normal...)

Bana göre ingilizler (daha çok kaliteli ingilizler diyeyim) Türkler'den daha samimi, daha sıcak kanlı ve daha misafirperver. Garip gibi gelebilir ama öyle. Bu daha çok sizin onların kültürüyle uyumunuza bakıyor.

Orda 2-3 senedir yaşayıp ingilizce konuştuğunu sanan ama "chiken translation"'dan öteye gidemeyen kişi sayısı çok fazla. Bu kişilerde uyum sorunu yaşayıp "canım vatanım" diye yanıp tutuşuyor.

Ben ingiltere'yi özledim ya :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lath benimde 5.5 sene oldu. Hayatimda kendi adima hersey super gidiyor, fakat insan tr yi ariyor yani. Aile sini ozluyor, yakinlarini senelik dostlarini ozluyor. Onlarla bir arada vakit gecirmek istiyor. Istiyor ki bir aksam cani sIkIldiginda atlasin arabya anasinin babasinin yanina gitsin, 3-5 muhabbet etsin, ana yemegi yesin. Gitsin yegenini gorsun onunla oynasin. Arkadaslariyla bir bira icsin, sevdigi, konusmaktan hoslandigi konulari konussun. Sevdikleriyle konsere vs gitsin. Dostlariyla cicek pasajina gitsin, rakinin dibine vursun.

Bunlar birikiyo, birikiyo, sonra tak etme noktasina geliyor yani :) Benimde 1 sene kaldi vatandaslik ve askerligin aradan cikmasina. Ciddi ciddi tam donus yapmayi dusunuyorum bu ikisi aradan cikinca. Hatta 90% donerim de, tek engelleyen kiz arkadasimin durumu olur muhtemelen konservatura girerse bu sene. Yoksa bana kalsa donusu koydum gibi kafama.

Insanlar iyi hos oluyor da, sosyal cemberin tr ye gore kucuk ister istemez. Onu insan cok ozluyor.

Ki bi cok kisi icin olay rahat yasama geliyor. Mutlaka aksini dusunen olucaktir ama farazi bir ornek vereyim. Ayda 10 bin USD tr de maas olsa, bi cok yurtdisi hayali kuracak adam bir gecede hayalinden vazgecer. (tabii orada da 10 bin dolar+ maas almayacaksa :))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vatandaşlık tam nasıl oluyor, kaç sene çalışmak gerekli?
Veya oluyor mu herkese, koşulları tam nelerdir, alakasız oldu gerçi biraz ama..
Bir de yine alakasız atlıyorum direk ama İngiltere'de özellikle Londra'da çok sağlam bir yabancı populasyon da var. Her milletten adam var, ben seviyorum mesela öyle olmasını, herkes ne düşünür bilemem..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben AU'dayim gerci. Sydney'deyim, evet kozmopolit olmasi guzel tabii. Yoksa kendini yalniz hissedersin iyice. Burada calistigim sirkette 25 kisiyiz, isvecli, yahudi, hindistanli, iskocyali, finlandiyali, polonyali, ingiltereli (ingiliz), fransiz vs calisiyoruz (daha da 5-6 milletten insan var)
Ama ozluyosun yani geride biraktigin insanlari. Bir de ben istanbul asigiyim. Yani youtube da istanbul videosu izleyip gozleri dolan bi insanim. Bir de o taraftan vuruyor.

Vatandaslik her ulkede ayri proseduru var. Burasi icin iki yolu var. Ya cok iyi bi is gecmisin olacak burada is bulucan (Turk olup direkt bu yolla alani gormedim daha, dalavere vs olmadan) ya da uni okucan, master yapican vs. Sonra iyi bi ingilizcen olucak vs. Sonra da 2 sene kadar ustune kalican, sonra aliyon. Benim icin burokrasisi bitti isin, 10 ay kaldi, sadece zamanin gecmesi gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Avustralya daha iyiymiş o zaman. İngiltere çok daha zor sanırsam. Neyse bakıcaz artık. Ben düzenli şehirleri çok seven bir insan olduğumdan yurtdışında rahat ediyorum. Kaldı ki Londra mesela Orta Avrupa gibi sessiz heyecanı olmayan bir yer hiç değil. Etrafta publar, klüpler, cafeler insan kaynıyor. Evet keşmekeş metrosu osu busu ancak yine de sokağı, kavşağı, binası düzenli. İstanbul'u seviyorum, ama çok uzun zaman olunca dayanamıyorum kaosuna. İnsanlar rahat Avrupa'da onu seviyorum biraz da. Bu hayatın her alanına yansıyor...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bakış açısı önemli hayata karşı...İş hayatı ile sınırlandırınca herkesin dönesi geliyor bknz ben özellik 3. çağ ülkelerde çok ağır şantiyelerde çalıştım saçlarımda ciddi beyazladı.Fak sake diyorum bazen şu düzene ama yapacak birşey işte bu tip şeyler yüzünden yeter dönüyorum derken İngiltere çıktı piyasaya bir yandan türkiyenin durumu ortada..geleceği düşündüğümden iyi bir yer istemiyor değilim.

Bulgaristanda ve Rusyada vatandaşlık için 5 yıl oturucaksın üst üst olacak bu yıllar...ve ülke dışında harcadığın süre 6 aylık yada 1 yıllık oturumun yarısından fazla olmayacak gibi gibi evllik , çocuk gibi dala vere yapan eski türk göçmenleri sağolasun bazı oturum kuralları baya hardcore mode idi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ergen iken staja gittim ilk yurtdışı tecrübemdi ve uzun bir süre sayılırdı

liseli oldugum için tabi staj bitince geri döndüm

ama imkanım olsa uni okur işimide bulur vatandaşlık almak isterdim

türkiye kaçmıyor.böyle fırsatları değerlendirmek lzm.yani sadece 10k maaş yada askerlikte değil ya.farklı bir tecrübe farklı bi kültür.insana birşeyler katar

ilerde istersen dönersin türkiye ye.hani ilerde pişman olup keşke yapaydım dememek için öncelik londra olsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...