Nomak Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Şimdi kısaca özet geçeyim 6 yılı aşkın süredir yurt dışında yaşıyorum ve çalışıyorum.Rusya/Bulgaristan/Romanya ama artık sonuna geldim kız arkadaşım ile beraber Türkiye'ye dönme kararı aldım ve gelme etme diyen arkadaşlarım ve ailem yüzünden ikilemdeyim derken İngiltereden iş teklifi aldım.Londra gibi gözüküyor buraya kadar güzel herşey ama...Yurt dışı bana tak etti yani pek gitmek istemiyorum 30a basıcam neredeyse artık yerleşmek ve kurulmak istiyorum ve ciddi ikileme düştüm. Merak ettiğim sorular var İngiltere üstüne ve daha önce orada çalışmış arkadaşlarım var ve bu arkadaşlar zor diyorlar ingilizlerin göçmen çalışanlara davranış şekilleri olsun çok kuralcı bir ülke ve pahalı diyorlar.Ben 2 kişi aşarız diyorum maddi durumları rahat rahat ama bir yandan iş imkanlarının zor olduğundan bashediyorlar çünkü yerleşmeye gidersem tek iş ile sabit kalmam çünkü kızda çalışacak HR cı bu arada.Kafamda çok soru işaretleri kaldı böyle bir durumda pek gitmek istemiyorum. İngilterede yaşayan yada çalışan arkadaşlar varmı,biraz anlatırmısınız nasıl hayat ve çalışma hayatı oradaki olanaklar ve artılar eksiler.Teşekkür ettim şimdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Benim Londra hakkında hazırladığım siteyi bi hatim et sonra da forumda ingiltere ile ilgili konuları araştırıp attığım mesajlara bak. Benim dışımda bir kaç tane daha var patiden Londra'da veya İngiltere'nin çeşitli şehirlerinde yaşayanlar. Onların mesajlara da bakabilirsin. Üstüne daha sorun kalırsa zaten sor bu konuda cevaplamaya calısırız. Kafan rahat olsun ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 türkiye bok gibi. gelirsen pişman olacaksın emin ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Sağol dinamik bir bakayım biraz bilgi ve alt yapı lazım valla Aluriel haklısın dostumda üzülüyor insan memlekette olanları görünce.Ben biraz araştırayım dinamiğin verdi yeri illa bir kaç soru olur aklımda sorarım tekrar sağolun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 bence de gelme türkiyeye.yurtdışındasın işte birçok insanın hayalidir yurtdışında çalışmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 buraya dönceksen bile iyi bir işi garanti olmadan dönme derim. iyi bir iş garanti olsa bile iş yerinin de angutlarla dolu olması olası. yani Türkiye öyle bir yer ki gönüllü çalıştığın (hem de baya zaman ve vakit vererek) yerlerde bile sana ters davranıp, laf edip çirkeflik yapmaları çok mümkün. o yüzden iyi olduğundan emin olduğun bir şirkette iş imkanın var mı falan onları düşün bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Firmalar oldukça iyi ondan yana sıkıntım yok kafamdaki yerleşip kurulmak TRde olanlar ve bir yandan kız arkadaşım yabancı bir süreç alacak net olarak Türkçe konuşması.İstanbulun çevresi,ev kredileri bu tarz şeyler düşündürüyor beni çünkü ingiltereye gidersem büyük konuşmayım kurulcağım oraya trye geçersem oraa kurulucağım ciddi bir adım olacağından tartıyorum her yönde yoksa İstanbulda yaşamak problem değil ama hep bir şeyler oluyor maaşlar ortalama gözüksede dengesiz ekonomi ve devletin halka uyguladığı alsana kamçı şeklindeki ekonomik yük kızdırıyor beni...bakalım kısmet az kaldı yapacağım birşeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 yok ben Türkiyedeki firmaları diyorum, Türkiyeden (İstanbuldan) iş teklifi var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Var Siemens ve Segatech var ama maaşlar durgun ne iyi ne kötü, ingiltereye gitmem yüksek ihtimal duruyor şuan..yinede karar aşaması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Bence İstanbul gibisi yok, kendi vatanın kendi toprakların. Daha rahat edersin vesselam. İleride emeklilik durumunda yada istediğin zaman yine çıkar gidersin başka yerde yaşarsın bu senin elinde sonuçta.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Türk insanının sıcaklığı yok hacıt. (ben de bir klişeyi söylemiş olayım dedim. Doğru ama bu..) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Türk insanının sıcaklığı bazen gereken yerde görmediğimiz bir olay ama. Karşıdan karşıya geçerken araba ile üzerine üzerine gelip kornaya abanan amca ertesi gün buyursunlar efendim oo kimler gelmiş şeklinde babacan misafirperver olabiliyor Türkiye'de. Burada da tanımadığı insanlara daha saygılı ise insanlar ikili ilişkilerde ter damlaları karışacak kadar samimi olmuyorlar yani. Sokakta birisine gözünüz takılır ise ne bakıyon lan! diye girişen bir milletiz. Çok sıcak olduğumuzdan ötürü herhalde. İngiltere'de pek denk gelmedim benzer şekilde tepki gösterenlere. Ya her milletin artıları eksileri var. Önemli olan yaptığın iş ve hayatını ne şekilde kazandığın. Senin için hayatta en önemli şeyleri listele. Bunları nerede elde etmen daha rahat ve daha mutluluk verici ise git orada yaşa. Türkiye de sevmediğimiz yüzlerce şey olsada ayrılıp bir daha dönmeyeceğim moduna girmemeye çalışın. Ne de olsa insanların ortak özelliğidir bu. İllaki özlersin ülkeni bir şekilde. Yurt dışına çıkma fırsatınız var ise gidip yaşayın. Turistik açıdan değil çalışıp hayatınızı kazanmak adına gidip yaşayın. 1-2 sene sonra beğenmedi iseniz de kesin kararı verip dönün. Bir şey kaybetmeyip yurt dışı tecrübesi kazanmış olursunuz. Ayrıca sürekli TR bok gibi gidip gelmicem diye çözümün kaçış olmadığını anlarsınız. Ha beğenirseniz işler yolunda ise de kalır yaşarsınız. Beğenmeyerek 5 sene yaşamayın ama sonra ikilemde kalıp hoşnutsuz bir hayata sahip oluyorsunuz. Bir süre zaman geçtikten sonra dönsen dönülmez kalsan hayat siyah beyaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 londra türkiyeden iyidir koş git derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 "Canıma tak etti" dedirten olaylar önemli bir kere. Önce bu olayların kaynağının kendin olup olmadığına bak. Çoğu Türk bulundukları ülkenin yaşayış tarzını ve kültürünü anlamadığı için kendilerini oraya ait değillermiş gibi hissediyor (ki normal...) Bana göre ingilizler (daha çok kaliteli ingilizler diyeyim) Türkler'den daha samimi, daha sıcak kanlı ve daha misafirperver. Garip gibi gelebilir ama öyle. Bu daha çok sizin onların kültürüyle uyumunuza bakıyor. Orda 2-3 senedir yaşayıp ingilizce konuştuğunu sanan ama "chiken translation"'dan öteye gidemeyen kişi sayısı çok fazla. Bu kişilerde uyum sorunu yaşayıp "canım vatanım" diye yanıp tutuşuyor. Ben ingiltere'yi özledim ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Lath benimde 5.5 sene oldu. Hayatimda kendi adima hersey super gidiyor, fakat insan tr yi ariyor yani. Aile sini ozluyor, yakinlarini senelik dostlarini ozluyor. Onlarla bir arada vakit gecirmek istiyor. Istiyor ki bir aksam cani sIkIldiginda atlasin arabya anasinin babasinin yanina gitsin, 3-5 muhabbet etsin, ana yemegi yesin. Gitsin yegenini gorsun onunla oynasin. Arkadaslariyla bir bira icsin, sevdigi, konusmaktan hoslandigi konulari konussun. Sevdikleriyle konsere vs gitsin. Dostlariyla cicek pasajina gitsin, rakinin dibine vursun. Bunlar birikiyo, birikiyo, sonra tak etme noktasina geliyor yani :) Benimde 1 sene kaldi vatandaslik ve askerligin aradan cikmasina. Ciddi ciddi tam donus yapmayi dusunuyorum bu ikisi aradan cikinca. Hatta 90% donerim de, tek engelleyen kiz arkadasimin durumu olur muhtemelen konservatura girerse bu sene. Yoksa bana kalsa donusu koydum gibi kafama. Insanlar iyi hos oluyor da, sosyal cemberin tr ye gore kucuk ister istemez. Onu insan cok ozluyor. Ki bi cok kisi icin olay rahat yasama geliyor. Mutlaka aksini dusunen olucaktir ama farazi bir ornek vereyim. Ayda 10 bin USD tr de maas olsa, bi cok yurtdisi hayali kuracak adam bir gecede hayalinden vazgecer. (tabii orada da 10 bin dolar+ maas almayacaksa :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Vatandaşlık tam nasıl oluyor, kaç sene çalışmak gerekli? Veya oluyor mu herkese, koşulları tam nelerdir, alakasız oldu gerçi biraz ama.. Bir de yine alakasız atlıyorum direk ama İngiltere'de özellikle Londra'da çok sağlam bir yabancı populasyon da var. Her milletten adam var, ben seviyorum mesela öyle olmasını, herkes ne düşünür bilemem.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Ben AU'dayim gerci. Sydney'deyim, evet kozmopolit olmasi guzel tabii. Yoksa kendini yalniz hissedersin iyice. Burada calistigim sirkette 25 kisiyiz, isvecli, yahudi, hindistanli, iskocyali, finlandiyali, polonyali, ingiltereli (ingiliz), fransiz vs calisiyoruz (daha da 5-6 milletten insan var) Ama ozluyosun yani geride biraktigin insanlari. Bir de ben istanbul asigiyim. Yani youtube da istanbul videosu izleyip gozleri dolan bi insanim. Bir de o taraftan vuruyor. Vatandaslik her ulkede ayri proseduru var. Burasi icin iki yolu var. Ya cok iyi bi is gecmisin olacak burada is bulucan (Turk olup direkt bu yolla alani gormedim daha, dalavere vs olmadan) ya da uni okucan, master yapican vs. Sonra iyi bi ingilizcen olucak vs. Sonra da 2 sene kadar ustune kalican, sonra aliyon. Benim icin burokrasisi bitti isin, 10 ay kaldi, sadece zamanin gecmesi gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Avustralya daha iyiymiş o zaman. İngiltere çok daha zor sanırsam. Neyse bakıcaz artık. Ben düzenli şehirleri çok seven bir insan olduğumdan yurtdışında rahat ediyorum. Kaldı ki Londra mesela Orta Avrupa gibi sessiz heyecanı olmayan bir yer hiç değil. Etrafta publar, klüpler, cafeler insan kaynıyor. Evet keşmekeş metrosu osu busu ancak yine de sokağı, kavşağı, binası düzenli. İstanbul'u seviyorum, ama çok uzun zaman olunca dayanamıyorum kaosuna. İnsanlar rahat Avrupa'da onu seviyorum biraz da. Bu hayatın her alanına yansıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Bakış açısı önemli hayata karşı...İş hayatı ile sınırlandırınca herkesin dönesi geliyor bknz ben özellik 3. çağ ülkelerde çok ağır şantiyelerde çalıştım saçlarımda ciddi beyazladı.Fak sake diyorum bazen şu düzene ama yapacak birşey işte bu tip şeyler yüzünden yeter dönüyorum derken İngiltere çıktı piyasaya bir yandan türkiyenin durumu ortada..geleceği düşündüğümden iyi bir yer istemiyor değilim. Bulgaristanda ve Rusyada vatandaşlık için 5 yıl oturucaksın üst üst olacak bu yıllar...ve ülke dışında harcadığın süre 6 aylık yada 1 yıllık oturumun yarısından fazla olmayacak gibi gibi evllik , çocuk gibi dala vere yapan eski türk göçmenleri sağolasun bazı oturum kuralları baya hardcore mode idi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 ergen iken staja gittim ilk yurtdışı tecrübemdi ve uzun bir süre sayılırdı liseli oldugum için tabi staj bitince geri döndüm ama imkanım olsa uni okur işimide bulur vatandaşlık almak isterdim türkiye kaçmıyor.böyle fırsatları değerlendirmek lzm.yani sadece 10k maaş yada askerlikte değil ya.farklı bir tecrübe farklı bi kültür.insana birşeyler katar ilerde istersen dönersin türkiye ye.hani ilerde pişman olup keşke yapaydım dememek için öncelik londra olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Iggy Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Aluriel said: türkiye bok gibi. gelirsen pişman olacaksın emin ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Yurt dısında yasa ve calıs..türkiye de tatilini yap.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 turkiye firsatlar ulkesi amerika haric hic bir yerde dogru isler yaparak ilerleyemezsin. ingiltere vs maasli ilk krizde isten atilmayi bekeleyen dinazorlar ulkesi. bunu unutma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Bakalım kısmet.İlerliyen aylarda konuşuruz tekrar,sağol fikirler ve düşünceler için herkes için hayırlısı olsun,Allahda hepimizin yardımcısı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2011 ingiltere süper ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar