Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Finans açısından oyun sektörü


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Şimdi okuduğuma göre Witcher 2 1m'lik bir satışa ulaşmış. Oyunu 50$'a satıyorlar. Şimdiye kadar elde ettikleri kar ise oyundan 7m$. Toplam revenue ise 28m$.

Buradan revenue'ün yarısının başkalarına gittiğini ve satılan oyun başına 7$ civarı bir kar elde edebildikleri görebiliyoruz. Nereye gidiyor peki ellerinde kalan paranın öteki kısmı? Revenue'ün diğer yarısı kimlere gidiyor?

Bu aralar bu konu (son bir kaç aydır aslında) epey ilgimi çekmeye başladı. Yazılar, chartlar, değerler filan nereden bulurum biliyor musunuz? Burası var ama sadece ne kadar satıldıklarını söylüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynen ole, gecen yazdim zaten

oyunlar ilk ciktikalri donem sanildigi gibi para basmiyor, yapimciya cok dusuk bedeller gidiyor reklam tanitim ve dagitim masraflarindan oturu, expansion dlc vs vs bu yuzden kritik, markanin akilda kalmasini ve uzun donemli satislari garantiliyor

diragin eyc 2 gibi ilk ay deli reklamla satis yapip sonra cokunce adam gibi dlc bile kasamiyorlar faildan dolayi, dragon age e surekli dlc cikti iste 2 cikana kadar, satislardan cok istikrarli gitti misal
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bu istediğim gibi bir şey, evet. Bir de oyunun maliyetini merak ediyorum. Genel bir firma ne kadar para harcıyor yaparken? Hangi otanalrda bölüşülüyor maliyet? Filmleri biliyoruz, hep açıklanıyor, haklarında kitaplar, makaleler yazılıyor ama oyunlar söz konusu olunca hiçbir şey yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...