Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İcralık araba satın almak?

Leadman

Öne çıkan mesajlar

Bildigim kadarıyla su sekildedir;

Adam 2006'da 35.000 tl'ye leonu alir, 25.000 tl kredi kullanır. Ödemeleri sürerken sıkıntıya düşer ve taksitleri aksatir. Krediyi veren finans kurulusu şahsın kalan borcunun üzerine icra ve haciz masraflarını da ekleyerek aracı müzayedeye çıkarır.

Olay tamamen yasal olmakla birlikte etik acıdan doğruluğu tartisilmaktadir. Ben olsam almam ama alana da "niye aldın" demem.
Sosyal ağlarda paylaş

İcralık bir televizyon almıştım ben. İcra müdürlüğü açık arttırmaya çıkartmıştı, ekranını tam hatırlamıyorum dayıma verdiğim için ama gitmiştim ve 855 liraya açık arttırma ile almıştım. Rakibim vardı hatta bir tane de...

Onun gibi mi oluyor yani? Devlet mi çıkartıyor satışa?
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim icra sırf devlet tarafından olmuyor. borcuna karşılık mesela bankada el koyup, teklifle satabiliyor. çok düşeş durumlarda bunu takip eden insanlar var zaten. mafyasını bilmiyorumda, 2. elden birazdaha ucuza araba veya gayrimenkul tarzı şeyler almak istiyorum, kovalarım dıyorsan
iş bankası

böyle listelerden bankaya teklif veriyorsun / teklif verme prosedürüde yazıyor orda. banka uygun görürse kabul ediyor.

çoğu zaman ellerinde çok icralık şey olduğundan, sahibinden satışlar gibi fiyatı beğenmemezlik falan olayı olmuyor. onlarda bir an once likite dönüştürme derdinde oluyorlar.

ama 9.000 lira falan gibi fiyatlar olmuyor tabi. 2. el sahibinden satışlardan 2k 3k aşağı falan bulabiliyorsun.

genelde bu galeriler falan önceden bu bankalarla iletişim halinde oluyor, öyle cok super arabalar falan listeye konulmadan onlara satılıyor gerçi :D
Sosyal ağlarda paylaş

Leadman said:

Kötüymüş öyleyse.

Adam neden ilan veriyor ki, nasıl olsa devlet onu satıyor bir şekilde. Boş iş gibi.

O değil de 6 bin liraya bile 2010 Leon falan bulabiliyorsun öyle. Taş çatlasa 10 bin liraya gitse çok karlı iş aslında.

Aslında taşınmaz ve araçlar pek değerinin altına gitmiyor normal 2. el fiyatlarının biraz altına alabilirsin ancak onun dışında yedi eminde bulunan diğer eşyalar özellikle elektronik falan gayet makul fiyata gidiyor ki takip etmek lazm haciz davalarıyla ugrasan bi avukat tanıdıgınız varsa zaten haberiniz oluyor böle şeylerden bolca :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...