Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gökçeada cayır cayır yanıyor!!!


cetintas

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar, televizyonlar verdi mi haberlerde izlemedim ama bugün öğlen saat 2'den beri Gökçeada cayır cayır yanıyor. Önce helikopterle söndürmeye çalıştılar, Mehmetçikler yangına müdahale etmek için hazır beklediler (belki de daha sonra ettiler) fakat gece olunca helikopter çalışmaları mecburen bıraktı ve şu an oturduğum yerden cayır cayır yanan ormanları izliyorum. Bunun yok mu bir çaresi? Her geçen dakika daha da feci yayılıyor yangın ve inanılmaz kuvvetli bir rüzgar var (adı üstünde Rüzgarlı ada-İmroz Adası-)? Orman yangınını bu kadar yakından ve bu kadar uzun süre izlemek gerçekten çok feci bir şeymiş. İçim ağlıyor arkadaşlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gece 12 civarı yangın kontrol altına alındı, çok büyük tesadüf adada görevli bir subay arkadaşım sürekli bizi bilgilendirdi telefonla. yangının söndürülmesinde 3 komando bölüğü saatlerce canla başla mücadele etmiş, ya bu memleket böyle ilginç bir ülke işte. düşünüyorum da bu yangının başka türlü kontrol edilmesinin imkanı da yoktu 7 şiddetindeki poyraz altında-fırtına artık,rüzgar da değil-yani Mehmetçiklerin canlarını dişlerine takarak harcadıkları saatler süren emek pek çok ağaç yok olmasına ve ağaçların arasında kalan bir köyün (Şirinköy) bazı evleri de yanmasına rağmen tamamı ağaçlarla kaplı bu güzelim adanın diğer ormanlarına sıçramadan yangını kontrol altına almaları burada yangını tvdan film seyreder gibi izleyen hepimizi duygulandırdı. aklıma başka şeyler geldi ister istemez, acaba zorunlu askerlik kaldırılırsa bu çeşit felaketleri engelleme de kimler görev alacak? pırofesyonel fetocu ordu mu yoksa pırofesyonel fetocu polisler mi veyahut itfaiye teşkilatı mı? yangının çıktığı yerin bildiğiniz dağın tepesi olduğunu özellikle vurgulayayım. neyse, gökçeada'ya geçmiş olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zorunlu askerlik kaldırılsa gene asker yapacak. dünyanın her yerinde felaketlerin ardından asker dahil olur yardım ve kurtarma çalışmalarına. Ulan İtalya'da haftalarca çöpler toplanmadı grev yüzünden asker geldi topladı çöpleri millet salgın hastalıktan ölmesin diye.

İftaiye zaten bu derece büyük yangınlarda pek birşey yapamaz. Öyle ormana hortumla dalıp söndüremezsin. Böyle bir mallık yapıldı geçtiğimiz yıllarda yanarak öldü iftaiyeciler. Sorgulanmamıştır o adamlara emir verip oraya gönderenler büyük ihtimalle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi itfaiye dedigin oluşum sadece siren çalarak çeşmeden su çeken abilerden ibaret degil farkındaysan, gelişmiş ülkelerdeki bütün itfaiyelerin kendilerine ait uçakları, helikopterleri var. bu techizatın hiçbiri de TSK'nın şu anda kandil'e rastgele salladıgı milyon dolarlık bombalardan daha pahalı degil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

demian said:

cetintas said:
acaba zorunlu askerlik kaldırılırsa bu çeşit felaketleri engelleme de kimler görev alacak?


itfaiye.


demian said:

ben de mantık göremedim şu cevabında, gören olursa söylesin.


itfaiye yani devlet yetersiz kalıyor bu yüzden iş orduya kalıyor
adam da diyor ki ordu da olmasa halimiz nanay


o yüzden senin o "itfaiye" cevabın anlamsız kalmış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...