Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 nileppezdel said: Çünkü anlayamıyorum bunun neresi usulsüz? Gizlilik kararı olayı felç etti, usulsüzlük burda. Gizlilik kararı diye bir şey olması onu kafana göre kullanabileceğin anlamına gelmiyor. Milyonlarca insanı, milyonlarca doları, ülke gururunu ilgilendiren bir olayda sonuçları düşünmek zorundasın. Aldığın karar nedeniyle ülkede kaos ortamı oluştu, halkı kin ve nefrete sevk ettin, bu nedenle usulsüz. Mehemt Berk in önceki davalarıyla ilgili buraya koymuş olduğum yazıyı okuyan biri rahatlıkla anlar ne demek istediğimi. Belgeler için oda oluşturulması, birilerinin oraya seçilerek yollanan belgeleri görmesi vs. bunları söylemiyorum bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Ya şimdi hakikaten, böyle hani sadece FB ve Fener taraftarını değil, futbolla ilgilenen herkesi etkileyen bir dava da gizlilik olması herkesi geriyor. Ancak şöyle de bir durum var, burası da gerçek, eğer gizli değil her şey çarşaf çarşaf ortada olsaydı. Her ağızdan bir şey duyacaktık. Kimi belgelere vs şike var diyecekti, kimi şike yok diyecekti. (ki zaten öyle olmadı mı?). Yani bu davada gizlilik olmasa da sorun yaşayacaktık. Futbol yorumcuları avukatlığa/hakimliğe soyunacaktı (ki zaten öyle olmadı mı?) Yani bazen olaylara denebilecek tek bir cümle kalıyor; hangi ucundan tutarsan tut çubuğun, batıyor işte be elin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Ya bu iş bir savcının usulsüzlüğü ile alakalı bir durum değil. Senelerdir bilgi kirliliğini görüyorsunuz. Birinin internet sitesi biri hakkında kayıt yayınlıyor, belge yazıyor. Politik, siyasi, askeri her davada her gazete kimden para yiyorsa ona yarayan bilgiler uyduruyor dava ile ilgili. Eğer gizlilik, bilgi kirliliği gibi usulsüzlüklerden korunmak isteniyorsa sadece bir savcıya değil. Bütün bu bilgi akışına katkıda bulunan(ve dolayısıyla çalınmasında payı olan) kişilerin tek tek cezalandırılması gerekiyor. Gerek mahkeme, gerek polis, gerek avukatlar olsun. Bunun yanında yanlış ve yanlı habercilik yapan, "belge üreten" gazeteci müsvettelerininde en ağır biçimde cezalandırılması gerekiyor. Fenerbahçe, fenerbahçe olması nedeniyle bu bilgi kirliliğiyle karşı karşıya kalmadı. Bunun nedeni fenerbahçenin yargıya işi düşmesi ve bunun yüksek profilli(medyada yüksek reyting alan) bir olay haline gelmesi. Yargı ve medyadaki bu pisliğin temizlenmesi ise pek olanaklı değil malesef. Kim bilir kimler bu yöntemle ne kadar kazanç sağlıyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 gizliliğin adı var, kendi yok. şöyle ki: "efendim oooo neler olmuş neler" diyen adam hesapta gizlilik nedeniyle anlatmıyor <> ama gördüklerinden hareketle feneri ipe çekiyor. Sıkıntı budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2011 Ya soruşturma devam ederken gizlilik kararı olması bence mantıklı kusura bakmayın. Gizlilik olmazsa soruşturma süreci ciddi bir şekilde aksar. Bunu anlamak için dahi olmaya gerek yok. Ama soruşturma tamamlandığı anda, iddianame hazırlanması beklenmeden gizlilik kararı kalkmalıydı bu hukuken mümkünse. O yüzden eğer daha fazla ifade almayacaklarsa acilen kalkmalı. Ona bir şey diyemem. Ama en başında gizlilik kararı olması doğru. @çetin abi: Medyanın terbiyesizliği o. Belgelerin sızdırılması ise, ki gerçekten sızdırıldıysa eğer, usulsüzlük eyvallah. Ama davada gizlilik olması usulsüzlük değil. Ben bundan bahsediyorum. Ha bence hiçbir soruşturmada da gizlilik olmamalı zaten, her şey halka açık olmalı ama kanunen gizlilik konması usulsüz değil ki deidğim gibi soruşturma sürecini aksatacağından gizlilik konması aynı zamanda mantıklı geliyor. Yani biz bilmek istiyoruz diye soruşturmanın aksamasına izin vermek de doğru olmazdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 benim anladigim, fenerin sike yaptigi kanaati cok acik, maa da soyledi. ts muhtemelen temiz cikacak. bjk hala supheli. uefa bakti belgelere aldi ts'yi fenerin yerine. feneri de dusuremiyorlar cunku ucu digiye, diger kuluplere vs herkese dokunuyor. $$$$ icin lig fenerle baslayacak, muhtemelen yil icinde kume dusme cezasi da - puan olarak degisicek kural, play off sayesinde de - puan tolere edilecek falan filan. fenerbahce de suclu ama bu surecte. maa kendilerini idare ederken alkis tutuyorlardi, gs ise karar verilsin ak ya da kara deyince vay firsatci deniyordu, uefa gelip golu atinca tff kilitlendi kaldi, simdi birbirine girdiler fenerle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Kural değişmeyecek dedi MAA, çünkü etik olmaz dedi, haklı da. Ona girişirse UEFA banhammer gösterir etek altından, yine döner MAA düşürür paşa paşa suç varsa ortada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/18595787.asp dogruysa vahim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 nileppezdel said: E hukuksuz olarak mı düşürsün? anlayamadığınız nokta şüphe varken yollamamasını zaten UEFA istiyor ve bunda bir hukuksuzluk yok. Ama delilsiz düşürürlerse bu hukuksuzluk oluyor. Siz bunu bir anlayın, sonra deneriz biz sizi anlamayı 1 ay once nesini bekliyorlar dusunler, deliller ortada diyip simdi hukuksuz mu dusursunler demen pek bi manidar olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Ben onları söylerken yönetmeliğe tepki veriyordum, savunma almanın anlamsızlığına tepki veriyordum, defalarca da açıkladım :) Hala da görüşüm değişmedi, futbolda ceza verirken, hele şike cezası verirken hafifletici sebep o-la-maz. Futbolda yapabileceğin en en en iğrenç şey şike ve bahanesi falan da olamaz. Dolayısıyla kanıt yeterliyse, savunma falan almadan düşürülmeli kim yaparsa yapsın. Yönetmelik saçma o yüzden, ben ona tepki verdim. Kaldı ki ilk tepkilerim dediğin gibiydi, yönetmeliği okuyunca öyle olamayacağını anladım ama bunun anlamsızlığından bahsettim işte. Takip edememişsin, normal çok yazıyorum buraya farkındayım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 gozumu acip kapatiyorum 5 sayfa atliyo gun icinde topik, takip etmek zor artik haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinu Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Masquerade said: benim anladigim, fenerin sike yaptigi kanaati cok acik, maa da soyledi. ts muhtemelen temiz cikacak. bjk hala supheli. uefa bakti belgelere aldi ts'yi fenerin yerine. feneri de dusuremiyorlar cunku ucu digiye, diger kuluplere vs herkese dokunuyor. $$$$ icin lig fenerle baslayacak, muhtemelen yil icinde kume dusme cezasi da - puan olarak degisicek kural, play off sayesinde de - puan tolere edilecek falan filan. fenerbahce de suclu ama bu surecte. maa kendilerini idare ederken alkis tutuyorlardi, gs ise karar verilsin ak ya da kara deyince vay firsatci deniyordu, uefa gelip golu atinca tff kilitlendi kaldi, simdi birbirine girdiler fenerle. son gelişmelerden sonra tff nin bu tarz bir kıvırmaya gidebilir gerçekten, ben en baştan beri şike varsa küme düşürmek zorunda diyordum, ama bu fenerin son olarak madem suçluyuz madem şl gidemiyoruz o zaman tedbirli ligden düşürün açıklaması tff yi sıkıştırdı, şimdi tff sezon ortası fenere düşürme cezası verirse yer yerinden oynayacak, neden başta dusurmedınız , amacınız fener dusmanlıgı vs saydıracaklar, bu yuzden tff -30 gibi bir puan cezası verebilir dediğin gibi. buna gerekçe olarak da fenerin sezon başı bizi düşürün isteği iyi niyet olarak felan açıklar, beşiktaşın kupa vermesi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Yahu merak etmeyin iddianame geldikten sonra ifadeler alınacak ve fenerbahçe küme düşürülecek neyin yaygarasını yapıyorlar anlamadım. Zaten küme düşünce şampiyonlar ligi parasını geri verecekti Fenerbahçe, iyi oldu bu durum transfer ücreti, prim falan cebinde kalacak. Zaten etik kurulu raporunda da şikeye kanaat getirildiği yazılmıştı. Ancak ifade almadan düşüremeyiz dediler onu bekliyoruz. Tabi UEFA'nın böyle bir zorunluluğu yok. Önceden de demiştim, Federasyonun hatası Şampiyonlar ligine yollamak Fenerbahçe'yi zamanında karar alabilse istediğini yollardı ya da yollamazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Abi düşürmeden başka bir ceza çıkarsa, Uefa bu ülkeyi yıllarca avrupa kupalarından men eder. Ona kimse cesaret edemez. Ya şike yok derler fener ceza almaz ya da şike var derler fener Bank Asya yolcusu. Olay budur. Fantaziye kaçmanın bir anlamı yok. Play off sistemi ise, bir değişiklik olsun fazladan derbi oynansın heyecan gelir belki diye alınmış bir karar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 tinu öyle bir şey olamaz. Yaygara çıkartamazlar bir kere, kim oluyorlar da çıkarıyorlar? Tescilli şikeci ne yaygara çıkaracak? O zaman suçunu itiraf etseydin biz de düşürebilseydik der TFF. FB'liler de hala insan içine çıkabiliyorlarsa "pardon abi hata ettik haklısınız" der susarlar. Şayet bu durum kıvırılmaya ve düşürmeden geçiştirilmeye çalışırsa zaten dendiği gibi UEFA öper koyar kenara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 ya kardeşim nasıl bir tarzın var senin ya, devamlı ve anlamsız yazmana alıştık bi de kafanda bellediğin garip şeylerle saçmasapan atarlar katar oldun şimdilerde, cevap versem değmicek ceza alacaz yeter ama ya. allahını seven şu foruma ignore butonu koysun, Nedanko şu mübarek ramazan gününde dualarımızı kabul eyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Ya ne var mesaj tarzımda? Şike iğrenç bir suç, kanıtlanırsa insan içine çıkamazlar diyorum. Sen fanatikliğinden anlayamıyorsun, her şeyi üslubuma bağlıyorsun ki şu forumdaki en terbiyeli adamlardan biriyim. Her gün yediğim küfrün haddi hesabı yok, göremediğim küfür serbest olan gizli bölmede topik falan açılıp küfürler sayılıyordu arkamdan. Ben çıkıp kimseye böyle şeyler demiyorum ama. Etsinler onların sefilliği o :) Sen de ignore edebilirsin istersen, çok zor değil yani. Bakıyorsun "hmm Arkasokak yazmış, değmez" diyorsun okumuyorsun. Bu kadar basit bir şeyi kendin beceremeyip nedankodan yardım istemen düşündürücü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinu Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 bak nilep 25 milyon fenerbahçe taraftarı var , yani kim oluyorda yaygara cıkaracak dediğin kişi sayısı 25 milyon, tff fenerin ceza alma ihtimaline karşı ülke ceza almasın diye şl göndermiyor, ama aynı tff fenerin düşerse 2 sene ceza alacağını bile bile şimdi bir şey yapmıyor diye düşünecek o 25 milyon insan, hukuka göre şike varsa düşürmek zorun, ama fenerin bu madem düşüreceksiniz şimdiden düşürün hamlesi yüzünden, bunu bir iyi niyet bahanesi bularak düşme cezasını -30 puan cezaya çevirdik diyebilirler, nasıl beşiktaş için kupayı verdi bu uefanın hosuna gitti gibi saçma sapan bir şey uydurdular, fenerin bu tamam bizi şimdiden tedbiri olarak düşürün lafıda bir nevi iyi niyet olarak kabul edilip , düşme cezası verdik ama iyi niyetlerinden dolayı -30 puan çevirdik gibi bir şey kıvırabilirler. böylece hem fenerliler hemde digiturk tarafında istenilen olmuş olur , böyle bir cezayada uefa da bir şey demez çünkü zaten uefalık bir durum yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 uefa diceğini dedi bile adamlar noktayı koydu artık iç mesele dicek bişeyleri tabi olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 UEFA nasıl bir şey demez diyorsunuz anlamıyorum. Kulüp büyük kulüp olunca gereken uygulamayı yapmak yerine değiştirip çifte standart yapmaya bir şey demeyeceklerini hiç zannetmiyorum. Neyse tinu isterse ülkenin %99'u Fenerli olsun :P şu anda düşürmeleri mümkün değil, suçlu çıkarlarsa konuşamazlar dedim ya. TFF belge ver ya da itiraf et diyor, bir şey yapmıyorlar. O zaman konuşmayacaklar suçlu oldukları ortaya çıkarsa da 2 sene kaybederlerse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinu Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 hatta fenerin bu saygılı biçimde bizi şimdiden düşürün biz razıyız hamlesi tff ile ortak alınmış bir karar bile olabilir, siz böyle bir açıklama yapın bizde sezon ortası ceza durumu olursa beşiktaş örneğini kullanarak, ligin başındaki yaklaşımından dolayı düşürme cezasını - puan cezasına çevirdik diyebilir. Böyle bir şey yaparlarsa hem digiturk için hem fenerbahçe ve taraftarı için hem diğer futbol kulüplerinin havuzdaki gelirleri için en mantıklı olan olmuş olacak. yani herkezin işine gelecek. bu ceza iç mesele uefa buna karışamaz , feneri şl göndermeyerek uefa nın ceza üstündeki yaptırımı bitti bundan sonrasına uefa karışamaz aç oku biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 of. sayfa açık kalmış çok uzun süre. yanlış gülücük olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 aslında saygılı biçimde "bizi düşürün" diyen olmadığının farkındasınız di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 @tinu: eğer bağlı bir federasyon usulsüzlük yaparsa, UEFA o federasyonu uyarma, devam ederse men etme hakkına sahiptir. İtalya'da eyyamla Juve kurtarılmaya çalışıldığında banhammer'ı gösterdi, hemen caydılar. UEFA karışamaz kafalarını geçin siz açın okuyun esas. TFF özerk vs. eyvallah da UEFA'nın belirlediği temel kriterlere, yönetmeliklere uymak zorunluluğu var. Uymazsa UEFA yaptırım uygulama hakkına sonuna kadar sahip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2011 @zegna emre, ermanın son şovunu izlemişsindir illaki, yorumunu dört gözle bekliyorum ehuhe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar