Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uçuş Simulasyonu Tavsiyesi


Mirage

Öne çıkan mesajlar

selamlar,

geçen sene miydi, 2 sene önce miydi hatırlamıyorum. battlefield oynuyordum deli gibi. uçak kullanmak en büyük zevkimdi diyebilirim. sırf onun için 40 dolar civarında bir para bayılıp microsoft sidewinder precision 2 almıştım. olağanüstü bir aletti, ama en fazla 1 hafta falan kullanmıştım, sonra da battlefield oynamayı bıraktığım için bir daha hiç kullanmadım. o günden beri dolapta duruyor alet.

şimdi rastgele yukarıdaki siteye denk geldim de. aletin süper olduğunu bir daha anladım. tamamen analog kol. rudder, throttle, 16 tuş vs vs.. iyi ekran kartım da var sayılır. şöyle adam gibi bir uçuş simulasyonu istiyorum. mümkünse savaş konulu olsun ve modern uçaklar olsun. pırpır uçurmak istemiyorum en azından (şimdilik). simulasyon derken, birebir gerçek uçuş olması gerekmez. hatta olmasın, biraz kolay olsun. direk başlarken en karışığından başlamayayım.

her neyse, kısacası tavsiye istiyorum. çok eski olmadıkça ve grafikleri gözlerimi bozmadıkça eski oyunlar da tavsiye edebilirsiniz. yeterki zevkli olsun ve şu kolu kullanırken uçuyor hissini yaşayayım.

hatta benim odamda bir de laptop var. laptop'un ekran kartı çok çok kötü ve 1024x768 dışında bir çözünürlük desteklemiyor. eski olup da dandik ekran kartında (32mb s3savageddr) çalışacak ve 1024x768 destekleyecek bir oyun varsa o da iyi olur.

teşekküüür[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deneyimlerimden yararlanarak söyliyim.modern savaş uçaklarıyla oynanan oyunların hiç biri ww2'yi temel almış uçuş sim. yerini alamıyor çünkü aksiyon çok fazla oluyor pırpırlarla.
diyorsan ben ööle pırpır kullanmam.modern savaş uçaklarıyla oynanan hiç bir oyunu tavsiye edemicem.
git star wars : x-wing alliance oyna.bilgisayarımdan hiç silmem.multisi çok zevkli oluyor ayrıca bir kaç kişi bulursan.oynaması da çok kolay komplex şeyler yapman gerekmiyor hiç bir zaman.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm bakayım bi, umarım bu joystick'i destekler. yoksa anlamı yok zaten. eski oyun olduğu için şüpheliyim.

bu arada helikopter simulasyonu da olabilir. eskiden commanche 3 vardı mesela, hem oynanışı çok çok basitti, hem de çok zevkliydi.

böyle analog joystick'i adam akıllı kullanabileceğim başka bir oyun türü de yok sanırım.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pırpır da olur ya. tercihim değildi sadece. oyun söyleyin yeter ki. ;)

edit: mesela yeni çıkan wings of war diye bi oyun varmış. ww2'de geçiyor sanırım. nasıldır? bi de IL-2 Sturmovik varmış. o biraz daha eski galiba ama iyi yorumlar okudum? nedir iyi midir bunlar?
[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu

[Bu mesaj Mirage tarafından 24 Eylül 2004 13:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

beatlefield hala sarıyo beni
eskilerdende f22 raptor oynardım çok[signature][hline]İnsanın hayatında iyi arkadaşları ve dostları vardır.iyi arkadaşlar kodese düştüğünde seni kefaletle çıkaranlardır.dostların ise kodeste yanında olanlardır...
Seviyorsan birini özgür bırak onu,eğer geri dönüyorsa o senindir,eğer geri dönmüyorsa zaten hiç senin olmamıştır...
Gidiyorum hayattan,suların aktığı yönden,rüzgarın sevgi dolu okşayışından uzaklara uzaklara gidiyorum....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mirage, 24 Eylül 2004 13:02 tarihinde demiş ki:
pırpır da olur ya. tercihim değildi sadece. oyun söyleyin yeter ki. ;)

edit: mesela yeni çıkan wings of war diye bi oyun varmış. ww2'de geçiyor sanırım. nasıldır? bi de IL-2 Sturmovik varmış. o biraz daha eski galiba ama iyi yorumlar okudum? nedir iyi midir bunlar?


sturmovik i beceremememe rağmen deli gibi oynardım çok baba oyundur oynamadıysan oyna derim. grafikleri çok hoşuma gitmiştir hep:)
x-wing alliance ta yönetir ayrıca o da çok güzel oyundur. bende freestyle gamepad vardı rahatlıkla oynuyodum.[signature][hline]izinsiz gösteri
MSN:[email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu ms flight sim'de amacınız ne? savaş yok, e yolcu uçağı falan mı uçuruyoruz. bir amaç olmadan boş boş uçuyor muyuz? tamamen gerçekçi mi? bir de savaşmasak bile savaş tipi uçakları kullanabiliyor muyuz?[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

flight simulatorde hazır görevler var istiosan onları yapıosun. istiosanda havaalanlarını seçiosun gidiosun ordanoraya 1 tane fln savaş uçaı var die hatırlıorum ben ama eski model
gerçekçiliğine gelince şuana kadar oynadıım en gerçekçi oyun uçak konsolu fln 1e 1 aynı yapılmış alın model uçaklarla.dünyadaki bütün hava alanları var istersen uçmaya başlamadan önce ayarlıosun şu kadar dakka sora motorum dursun şuyum bozulsun buyum bozulsun die .
benim anlamadıım bişi var nie bu oyunda airbus ın uçakları ve concorde( doğru yazmamış olabilirim salladım :D) yok acep.[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm, uçak kullanmayı öğrenmek için güzel olabilir de. havaalanlar arası uçmanın nesi zevkli olabilir ki?

hadi yer şekilleri birebir doğru olsa şehirlerin üstünden falan uçardık derdim de. öyle bir şey de imkansız herhalde. gece vakti istanbul'un üstünden uçmak güzel olsa gerek..[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...