Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Biraz içimiz açılsın, benim hoşuma giden bir haber

cetintas

Öne çıkan mesajlar

kürtleşen türkler taa yavuz sultan selim zamanından beri var. alevi kızılbaş diye şah ismail'e uyarlar isyan ederler diye osmanlı tarafından katliama uğramış ve çoğuda bu yüzden orta ve doğu anadoludan kaçmış-sürülmüş tonla türkmen var. bunlar genelde güneye dağlara kaçıp orda kürt gruplar arasında asimile olmuşlar ve artk kendilerini kürt biliyorlar.

türkleşen kürtte vardır belki ama anlamadığınız şudur; bu ülkede ana unsur Türklerdir ve Türklüktür. elbet kürt-laz-çerkez gibi gruplarda var ama onlar alt gruplardır.

illa kürt devletinde yaşayacam kürtçe dışında bişi konuşmam diyenler az güneye ırak'a geçip mutlu mesut yaşayabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Ya adamlar zamanında Atatürk'ü bile tüm dillerin Türkçe'den geldiğine falan inandırmış. Bir bilim olarak en zayıf alanlardan biri herhalde tarih.

Bunun sebebi Tarih biliminin zayıf bir bilim olması değildir aksine tarih bilimi gayet güçlü bir bilimdir fakat bir çok insan bir şeyi araştırırken tek bir kaynak ya da iki kaynağa bakar bu yüzdende de doğru bilgiye tam ulaşamaz. Sonuçta yakın dönem tarihinden önceki belgelerin bir çoğu yazılı belgelerden oluşmaktadır. Bu belgeleri hazırlayan kişiler insanlardır ve bu insanlar da o günün durumuna göre tarihi yazarken gerçekte olan olayları çeşitli değişikliklerle yazabilir ya da senin verdiğin örnekte olduğu gibi tüm dillerin Türkçe'den geldiğini iddia edebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

bi de %97 ihtimalle gerçekleşmiş bunların hepsi. şöyle bir sorun var bir de mesela bir şekilde eski türklerden ve etrüsklerden aldıkları DNA örneklerini karşılaştırıp bazı benzerlikler görmüş olabilirler. Ama bu benzerliklerin Türk ırkını tanımlayan şeyler olup olmadığına yeterince dikkat etmişler mi acaba. Sanmıyorum ki aynı zamanda bir de test örneği olarak etrüsklerle ne bileyim kuzey avrupalıları, afrikalıları vs karşılaştırmış olsunlar. Bilimsel çalışma da olsa insanlar etrüskler türktür diyebilmek için kendini kandırabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

bi de %97 ihtimalle gerçekleşmiş bunların hepsi. şöyle bir sorun var bir de mesela bir şekilde eski türklerden ve etrüsklerden aldıkları DNA örneklerini karşılaştırıp bazı benzerlikler görmüş olabilirler. Ama bu benzerliklerin Türk ırkını tanımlayan şeyler olup olmadığına yeterince dikkat etmişler mi acaba. Sanmıyorum ki aynı zamanda bir de test örneği olarak etrüsklerle ne bileyim kuzey avrupalıları, afrikalıları vs karşılaştırmış olsunlar. Bilimsel çalışma da olsa insanlar etrüskler türktür diyebilmek için kendini kandırabiliyor.

Zaten Etrüsklerin Türk olma olasılığı yok gibi bir şey,yüksek ihtimal lidyalılar ancak lidyalıların yazısı çözümlenemediği için bu kesin olarak söylenemiyor,kaldı ki Batı Anadolu'da yaygın olan pagan tanrılar Etrüskler'de de var.Etrüsk,antik yunan ve roma mitolojisi birbirine çok benziyor.

Roma ilk başlarda antik yunan ve etrüsk medeniyetinden geri durumda,o antik yunan medeniyeti ile hemen hemen aynı seviyedeler.Bu nokta'da lidya'ya benzemekte.
Daha böyle yığınlarca benzerlik ve ortak nokta var ancak elde kanıt olmadığı için bu tam olarak söylenemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün bütün gün ÇOK DÜZENLİ Anadolu yakasındaydım, ulan ne düzeni, bilmeyen adam kaybolur-benim gibi-,ne bir tabela var, ne işaret var...

Neyse, bu başlık gerçekten amacından saptı arkadaşlar, hani şu meşhur trolleme olayını bu başlıkta fazlasıyla yaptık, bu başlığın altında keşke bu konuyu tartışsaydık. Bu kadar Türkleri aşağılama, Türkleri zurnanın son deliği sayma iddialarına sahip arkadaş varsa çok rahatlıkla ayrı bir başlık açılıp tartışılabilirdi.

Tahsin Mayatepek kimdir?
Atatürk'ü kandırmak ne demektir?
Etrüsklerin KURT EFSANESİ'ni bilen var mı?
Türklerin tarihi hangi milattan önceki döneme uzanıyor?
Avrupa'daki medeniyetlerin önemli bir bölümü nereden Avrupa'ya göç etmiş?

Irkçılık yapmak ayrı bir şey ama mensubu olduğunuz milleti aşağılamak, itin bir tarafına sokmak ayrı bir şey. Biraz insaf. Türk milleti hariç hangi etnik kökenden bahsetseniz hümanizma-demokrasi-saygı 10 üzerinden 10. Ancak söz konusu Türklük olunca nedense bir aşağılama, yok sayma, tiksinme...Birilerinin yaptığı yanlışlar, komiklikler eğer referans noktalarınızsa siz de o birileri kadar komiksiniz. Değilse nedir?

Bunları tartışalım, açın ayrı bir başlık.
Sosyal ağlarda paylaş

"Etrüskler Türk değil bence" demek kendi milletimizi aşağılamak mı oluyor tam anlamadım söylediklerimize niye böyle bir tepki verdiğini? Yani sonuçta bilim için bilim değil de belirli bir politik (veya benzeri) görüşü ispatlamak için bilim yaptığında kendini kandırma (etik bilim yaptığını var sayıyorum, yani bilerek hatalı sonuç vs sunmadığını) eğilimin artıyor. bu da bilim hakkında edindiğim genel bir görüş.

böyle komik davranışlar gösteren her milleti eleştiriyorum ayrıca kendi adıma. mesela fransızların ingilizce konuşmama inadını, amerikalıların kendine bir tarih yaratma çabasını ve komik milliyetçiliklerini vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela ben kendi milletim de dahil hiçbir milleti aşağılamam ama "BEN X MİLLETTEN OLDUĞUM İÇİN Y MİLLETİNDEN ÜSTÜNÜM, RACIAL BONUSUM VAR" diyen adamlar gitsin bir ellerini yüzlerini yıkasınlar. Düzelmiyorlarsa da seksenikibuçuk sene suskunluk yemini etsinler. (Kişiye özel değil genel olarak yazdım)
Sosyal ağlarda paylaş

kimse kusura bakmasın ama ırksal özellikler konusunda en ortalama millet Türk milleti hehe. o kadar çok yerden o kadar çok insan karışmış ki tam olarak ortalama bir millet olmuşuz her özellik açısından (fiziksel görünüş veya zeka vs). yani dünya için iyi bir örnekleme oluştururuz, dünyanın her konuda ortalamasına yakınız muhtemelen sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

aşağılamak değil ki bu bir gözlem. yoksa kolay değil kazanması imkansıza yakın bir savaşı kazanan bir halk olmak ve o kadar dağılmış bir ülkeyi bu seviyelere çekebilmek (gerçi japonya bu konuda daha başarılı), berbat hükümetlere rağmen.

ortalama halk o demek değil çetintaş. ortalama halk şu demek, bütün türkiye üzerinden bir ortalama alırsan elde edeceğin değer ortalama olur. bu demek değil ki herkes ortalama, bu ortalama etrafında sahip olduğumuz dağılımın sapması çeşitlilik yaratıyor elbet ki. ama çeşitlilik denen şey tabi hiç bir zaman halkın çoğunluğunu temsil etmez. halkın çoğunluğunu ortalama etrafındaki kaba kütle temsil eder. dolayısıyla dışardan baktığında sana izlenim kazandıran kısım orasıdır. o sebeple ortalama demek makul.

mesela tersi örnek olarak zeka konusunda yahudileri verebilirim. tüm yahudiler üzerinden (en azından 1850-1950 arası yaşamış olanlardan) zeka ortalaması alırsan muhtemelen ortalama zekadan daha yüksek çıkar.

burda tabi "ortalama" miktarlarının bilindiğini varsaydım.

Grafiksel olarak anlatırsam:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/74/Normal_Distribution_PDF.svg/720px-Normal_Distribution_PDF.svg.png

Şimdi özelliklerin az çok normal dağılımlı olduğunu var sayalım. bu normal dağılımların tam ortalaması halkın ortalamasına denk geliyor. tabi burdaki sapmalarla vs çok daha değişik özellikli insanlar görmek her zaman mümkün. ama dağılımın orta noktası söz konusu oldu mu bence çok çeşitlilik yüzünden Türk milleti ve ona benzer çok karışık milletlerin ortalaması tam normal ortalamaya denk geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

diğer söylediklerini tartışmayacağım ama museviler konusunda sana katılmıyorum, bu kendi düşüncem değil, museviler sürekli kendi içlerinde evlendikleri için çok fazla genetik hastalıkları var ve çok fazla zeka özürlü çocuk doğuyor, özellikle son yıllarda, zaten sabetayların önce din dışı sayılıp son dönemde dinin içine kabulünü düşünmelerinin nedeni bu, ayrı bir tartışma konusu.

edit: doktor tanıdığın varsa bunu teyit edecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

söylediğim dönemdeki musevi bilim adamlarını nasıl açıklayacaksın peki? halk olarak hayvani bir nobel alan bilim adamı / popülasyon oranına sahipler. modern fiziğin kurulmasında en önemli rol oynayan insanların çoğu yahudi. benim söylediğim dönemde de bilime katkıları hayvan gibi.

Adamlar kaç kişi ama fizikte falan dünya nobel ödüllerinin 1/4ü onlarda

Chemistry (31 prize winners, 20% of world total, 27% of US total)
Economics (28 prize winners, 42% of world total, 55% of US total)
Literature (13 prize winners, 12% of world total, 27% of US total)
Peace (9 prize winners, 9% of world total, 10% of US total)4
Physics (47 prize winners, 25% of world total, 36% of US total)
Physiology or Medicine (53 prize winners, 27% of world total, 40% of US total)
Sosyal ağlarda paylaş

e iyi de yani nüfusu 74 milyon olan Türkiyeden bunca sene 10 küsür tane bu ayarda adam çıkarken (ne bileyim mesela cahit arf, feza gürsey vs) nüfusu 14 milyon olan Yahudilerden 100-200 böyle adam çıkıyorsa bu bişeyi gösterir heh. yani tamamen istatistiksel düşünüyorum. bu durumda iki ihtimal var. ya ortalamaları normal ama sapmaları fazla. ama sapmanın fazla olması için çeşitlilik olması gerekir sen diyorsun aile içi evlilik hem de nüfusları az bu daha az olası bir durum. dolayısıyla ortalamalarının daha yüksek olduğunu var sayıyorum.
bunu kabul etmek lazım şimdi.

dip not: edebiyatı falan bilmem ama temel bilimlerde verilen nobellerinde oldukça temiz olduğunu söyleyebilirim yani öyle politik görüşler doğrultusunda ya da lobi faliyetlerinden falan etkilenmiyorlar. zaten nobel verilen çalışmalara bakınca oldukça önemli oldukları anlaşılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth olay eğitim ve imkan tabiki (gerçi bu kadar barizi önceden kesin söylenmiştir)

Demin eve gelirken sokata bir duvarın üzerinde bizim apartmanın ve yan apartmanın kapıcılarının çocukları oturuyordu, çocukluğumu beraber geçirdiğim arkadaşlarım, oturdum muhabbet ettik. Ramazan davulcusunun gereksizliğinden ülkenin genel haline kadar o kadar mantıklı güzel laflar ettiler ki, ne yazık ki üniversite okuyan ya da okumuş bitirmiş arkadaşlarımda göremediğim bir seviyeyi gördüm neredeyse. Bu adamlardna biri 10 yıldır bir ustanın yanında çıraklık yapan bir adam, düzgün eğitim görse sosyal bilimler konusunda okusa eğitilse bu adamdan neler olurdu kim bilir. Ki bu sadece bir örnek
Sosyal ağlarda paylaş

o da olabilir tabi ona itirazım yok. iyi bir mühendis/ bilim adamı olmanın tek şartı zeka değil. eğitim, çevre imkan vs de çok önemli. adamlar muhtemelen potansiyel taşıyan öğrencilerin üzerine titriyorlardır eski Rusyadaki gibi. Bizde ise "sen yapamazsın bunu" diyorlar heheh bizde de mesela matematik köyü gibi bir yer açılmasa, ali nesin bu kadar uğraşmasa pek çok genç yetenek lisans eğitimini bu kadar verimli geçiremeyebilirdi eminim. tabi onlarda böyle 10-15 yer, ve böyle 100 küsür hoca olunca çok daha etkili oluyor olabilir.

ama yine de Yahudilerin bu oranları genel olarak diğer dünya ülkelerine göre de çok yüksek (mesela fransa, amerika vs) o yüzden zeka ile ilgili de olduğunu düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

ardeth, nobel-bilim adamı-bizden neden bilim adamı çıkmıyor çok farklı işler. Sen de üniversitedesin, çok iyi biliyorsun. Bak benim Yıldız Üniversitesi(fakülteyi söylemeyeyim)'nin bir bölümünde yardımcı doçent arkadaşım var, bölümlerini taşıyorlar, bir haftadır masalar, sandalyeler, dosyalar, evraklar, dolaplar sırtlarında taşıyorlar?!?! Evet, okulun öğretim kadrosundan 8-10 ar.gör, yrd. doç ve hatta doçentler sırtlarında bölümü taşıyorlar. Bu adamların Nobel ödülü alma ihtimali yok ama bu zekalarından dolayı değil. Bu bizim ülkemizin dinden başka hiçbir şeye önem vermeyen ve gittikçe kamuyu daha da fazla dine göre yapılandıran kaderci, kısmetçi, her şey Allah'tancı zihniyetin neticesi.
Sosyal ağlarda paylaş

evet olayın özünde din var ama başka şekilde. mesela bence bu forumun en dinci adamı çetintaş. şöyle bir (din ibaresi/post) istatistiği hazırlasak forum çapında, eminim ki başa güreşir çetintaş.

özetle, dinle meşgul olmaktan bilime vakit bulamadığımız bi gerçek. ne şekilde meşgul olduğumuz önemsiz. türkiye cumhuriyetinin de tarihi dinle meşgul olmakla geçmiş. bu da gerçek. askeri de dinle meşgul, rktörü de, hacı amcası da.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de safkan Türk yok ya da yok denecek kadar az.
Orjinal Türk ırkının özellikleri bellidir, bakın, araştırın kendinizle karşılaştırın.

Ardetin dediği gibi ortalama alsak muhtemelen herşeyin ortasında oluruz. Acayip bir genetik çeşitliliğimiz var. Bu kadar karışan başka bir ırk varmıdır hiç bilmiyorum.

Bu herşeyi Türklere bağlama huyumuz muhtemelen çok eski tarihsel inançlarımızla alakalı. Almanların ari çılgınlığı gibi bizimde seçilmiş ırk çılgınlığımız varmış. Normaldir hala böle düşünmemiz, hele osmanlı üzerinden geldiğimiz noktada iyice normalleşiyor.

Habere gelirsek, silahlanma binlerce yıldır kabilelerden imparatorluklara ana mevzu olmuş bir konu. Seve seve silahlanacağız yapacak bir şey yok. Silahlarınızın kalitesi ölçüsünde adam sayılıyorsunuz nitekim dünya üzerinde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...