Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pusuya yanıt


titanguard

Öne çıkan mesajlar

adamlar mağaranın içine girdikten sonra , dağın üstüne düşen bombadan nolur...önce havadan koycan açıktakilere sonra nefes aldırmadan karadan girceksin mağaranın son deliğine kadar anca böyle olur , yoksa hava saldırısı falan şov bunlar bir de x gazete şey yazmış BİLİRKİŞİ görüşlerine göre pkk 3-4 yıl belini doğrultamaz :D 1 hafta içinde yine ölür 50 askerimiz döt olup kalırlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fıratnews said:

Roj Tv: Skorsky helikopteri düşürüldü
ANF
21:39 / 17 Auğustos 2011

HABER MERKEZİ - Roj Tv, Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında 12 askerlerin öldürülmesi ardında, Türk ordusuna ait Skorsky tipi bir helikopter HPG’li gerillalar tarafından düşürüldüğü bildirildi. HPG-BİM'in konuyla ilgili açıklama yapacağı bildirildi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KANDİL - Türk ordusu dün gece Medya Savunma Alanlarına yönelik çaplı iki hava saldırısı düzenledi. Kandil'in yoğun olarak hedeflendiği saldırıda Zap, Xinere, Xakurke ve Metina alanları da bombalandı. Kandil'den gelen bilgilere göre iki hava saldırısında PKK gerillaları bombardıman sırasında kayıp vermedi.

Türk ordusunun dün Çukurca'da ağır kayıp verdiği çatışmanın ardından Diyarbakır ve Batman'dan havalanan 24 savaş uçağı Medya Savunma Alanlarına saldırı düzenledi. Uçakların bir kısmının İran havasahasını kullandığı iddia edilen saldırıda ağırlıklı olarak Kandil ve çevresi hedeflendi.

Kandil alanındaki bazı sivil yerleşim birimlerin isabet aldığı saldırının bir diğer hedefi de Zergele köyündeki gençlik merkezi oldu. Merkez Türk uçaklarından atılan kazan bombaları neticesinde yıkılırken Koge Kadir adlı bir köyünün evi de yerle bir oldu. Lerkan köyü ise ağır bombardımana uğrarken köylüler çareyi Sideka ilçesine sığınmakta buldu.

Kandil'de bombardımanın 23:00'te sona ermesinin ardından açıklamada bulunan PKK kaynakları saldırılarda gerillaların herhangi bir can kaybı vermediğini duyurdu.

PKK kaynakları bombardıman sırasında kullanılan bombaların patlamasının ardından siyah büyük bir bulut kütlesinin oluştuğunu gözlediklerini de ifade etti.

Zap, Xinere, Xakurke ve Metina alanlarına yönelik olarak da yoğun bir bombardıman yapıldığı bildirilirken bu bölgelerdeki bombardımanın etkili olmadığı öğrenildi.

Güney Kürdistan'daki haber kaynakları bu bölgelerde de bombardımanın sonuçsuz kaldığı haberlerini geçiyor.

Medya Savunma Alanlarına yönelik hava saldırıları ile paralel olarak Şemdinli'de bulunan Derecik Taburundan Govend Dağı ve Xakurke alanlarına yoğun top ve obüs atışı yapıldığı bildirildi.

Öte yandan yine dün gece Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında sınıra yakın bir bölgede sınırı geçmek isteyen ordu güçleri ile HPG gerillaları arasında şiddetli bir çatışma çıktı. Türk ordusunun ağır silahlar kullandığı çatışmada gerillaların ilerlemek isteyen ordu güçlerini püskürttüğü haber veriliyor.

Türk makamlarından henüz bombardımanla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Birinci saldırıyla ilgili Kandil, Xinere ve Xakurke hattında savaş uçaklarının boş alanları vurduğu bilgileri gelirken gece yarısı saat 03:00 sularında yaklaşık bir saat süren bir hava saldırısı daha gerçekleşti. Lolan, Xinere, Xakurke ve Kandil’in hedef alındığı bu operasyonun da yaklaşık bir saat sürdü. Sabah saatlerinde ANF’nin Kandil ve Xinere’deki muhabirleri hava saldırısında gerilla güçlerinin kaybı olmadığı bilgisini verdiler.

ANF’ye konuşan bir HPG yetkilisi ise ‘’Bir süredir sürekli intişar halindeyiz. Hava saldırısını bekliyorduk. Bizim için sürpriz olmadı. Tedbirliydik, hemen her yıl hava saldırıları oluyor. 30 yıllık bir gerilla hareketiyiz. Dolayısıyla dünkü saldırıdan bir sonuç elde edemediler’’ dedi.

Türkiye 2007 ve 2008 yılları arasında birçok kez Medya Savunma Alanlarına yönelik olarak hava saldırılarında bulunmuş ve bu saldırılar büyük oranda sonuçsuz kalmıştı.

PKK kaynakları son üç yıldır bölgenin sürekli olarak keşif uçakları tarafından gözlendiğini ve zaman zaman da jet uçaklarının gerilla bölgeleri üzerinden uçuş yaptığını kaydetti.

Dünkü bombardımanla ilgili olarak dikkat çekici bir diğer iddia ise Türk uçaklarının bombardıman sırasında İran hava sahasını kullandıkları yönündeki bilgiydi. Salı günü İran Büyükelçisinin Başbakanlıkta yaptığı görüşmenin ana konusu da Türk uçaklarının bombardımanı ile birlikte netleşmiş oldu.

İLK KEZ ANF DUYURDU

Bu arada Türk Genelkurmay Başkanlığı ile Türk hükümetinden hava saldırısına ilişkin şu saate kadar herhangi bir açıklama yapılmazken, iki operasyonla ilgili gelişmeleri ilk kez dünya medyasına ANF duyurdu. Kandil ve Zap'a yapılan operasyonu Türk ve uluslararası basın ANF'den izledi.

ANF NEWS AGENCY


Hava saldırısı falan hikaye sırf cephane zayiatı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

hangi düzenli ordu gerilla savaşını kazanabilmiş ki dünyada?

ya da mesela bireysel terörün önüne geçebilen bir devlet var mı?

ne plan var ne proje. sırf halkın gözünü boyamak için 3-5 magaraya roket sallıyolar.

gerilla da kerizdi zaten seni bekliyo orda.

Pkklı ağzıyla konuşmak neden?

vatan haini kalleş köpeklere terörist demek çok mu ağrına gidiyor?
yarın sen veya sülalenden birinede bir zararları olursa yine böyle anlayışlı sevgi pıtırcığı ağzıyla devam edebilir misin acaba.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Amaç burda 1000 teröristi 1 füzeyle vurmak değil zaten. Askeriye senden benden 50 kat iyi biliyor bunları. Lojistik binaları ve silahlarını vurdular yani geriden gelem desteğe bir köstek amaçlı bir saldırı bu belki de bir kara harekatı için ön hazırlık. Uçaksavar ve topları vuruldu PKKnın ayrıca binaları yatakhaneleri ve toplantı alanları, cephanelikleri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...