Fin Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 çüş çok pahalıymış be. şöyle 2-3 ay oynatcak oyunlara 45-60$ vereceğime her türlü bi ps3 nintendo oyunu alırım kafadan 300hours+ played geliyor ya.
Khiran Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 hybrid sistem devam ediyor. oyundaki goldlarla birlikte game time alabileceksiniz. http://www.eurogamer.net/articles/2013-08-19-wildstar-picks-subscriptions-but-you-can-trade-gold-for-game-time
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 nesi gg, standard fiyatlandirma iste.
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 gg, ertelenmesinden dolayı dedim ve EU'da 45€, 13€ olacak rakamlar. Piyasada bu kadar F2P varken zor iş yapması. Ayrıca, Spring 2014 büyük ihtimal WoW Exp ve/veya TESO ile çakışacak. Archeage'in de o dönemlerde çıkması olası. Edit: EU rakamlarını düzelttim.
Exodous Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Şu durumda müşteri kazanmak için oyunun über über olması lazım. Onu da hiç sanmıyorum. Bence de gg'ye doğru koşar adım gidiyorlar. Edit: Eve online ile kıyaslamışlar da, Eve'i 19 dolara mı ne alıyorsun ilk aldığında.
olorin84 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 ertelenmesinde sorun yok bence swtor gibi early beta da cıkmaz oyun bari. ama millet subs dan kacarken olmamıs. bir de 15 avro olursa silkseler oynamam.
Exodous Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Valla swtor'dan edindiğimiz engin tecrübeler sonucunda, hangi oyun bu kadar pahalı ve subslı çıkıyorsa bence o oyun boktandır. Vurkaç yapacak gibi geliyor adamlar. Ne kurtarsak kardır hesabı.
Pangold Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Bencede ilk başta parayı kaldıracaklar.Baktılar olmuyor hop bir U dönüşü f2p yaparlar.
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Fin said: Cassian akıcı baya Direkt Cassian açıp plebleri galaksiden itiyoruz.
Khiran Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 abi yıl oldu 2013, oyun endüstrisinin piyasa değeri hayvan gibi arttı. artık hangi AAA oyun 50 ya da 60 dolardan çıkmıyor bana biri görstersin. fiyatta abartı yok. dönem değiştikçe bu tip şeylere alışmak zorundayız.
yazuach Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Paticik cidden eşi benzeri olmayan biyer... Oyun pahalı ve sub var diye çıkmadan patlattınız tebrik ederim.
Xenus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 aquila said: nesi gg, standard fiyatlandirma iste. bu şekilde piyasaya girip, gg olmayan kaç tane mmo var? 15$ subscriptionı olan oyuna 60$ fiyat çekilmez artık öküz gibi bir ip'n yoksa, f2p'in altın çağındayız. AAA denmiş birde oyun için lol. artık çıkan her oyuna ya indie ya AAA deniyor. hakkaten salak bunlar. birde carbine studio diye bir developer firmanın ilk oyunu etin ne budun ne abi. oyun hiç hype yapmadı bence, bir azınlık takip ediyor şuan. agresif fiyatlandırma yap, koy preorderı 39.99$ a müşteriyi çek. 3 ay sonra 49.99$ olacak de alayım bari desin insanlar mesela yada subscription için kampanya falan yap. swtor, gw2, eso gibi hype yapabileceğin bir ip'n var sanki. hele hele 2014'de ESO (ya tutarsa), EQN, archeage falan varken kimse yüzüne bakmaz bu oyunun. en mantıklısını japonlar yapıyor ffxiv'de, sıfırdan oyun yapmışlar dolu içerik var şuan 22.5$ a bulunuyor preorder, 13$ subs var mesela
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Abi gayet normal MMO fiyatı, sub parası. Bunu koymazsan dolusacak bebenim haddi hesabı yok. LoL değil ki bu kaldırsın oyun, kaldırmaz yani. O para olmadan oyunun iyileşme, MMO'laşma lüksü yok.
Khiran Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Xenus said: aquila said: nesi gg, standard fiyatlandirma iste. bu şekilde piyasaya girip, gg olmayan kaç tane mmo var? 15$ subscriptionı olan oyuna 60$ fiyat çekilmez artık öküz gibi bir ip'n yoksa, f2p'in altın çağındayız. AAA denmiş birde oyun için lol. artık çıkan her oyuna ya indie ya AAA deniyor. hakkaten salak bunlar. birde carbine studio diye bir developer firmanın ilk oyunu etin ne budun ne abi. oyun hiç hype yapmadı bence, bir azınlık takip ediyor şuan. agresif fiyatlandırma yap, koy preorderı 39.99$ a müşteriyi çek. 3 ay sonra 49.99$ olacak de alayım bari desin insanlar mesela yada subscription için kampanya falan yap. swtor, gw2, eso gibi hype yapabileceğin bir ip'n var sanki. hele hele 2014'de ESO (ya tutarsa), EQN, archeage falan varken kimse yüzüne bakmaz bu oyunun. en mantıklısını japonlar yapıyor ffxiv'de, sıfırdan oyun yapmışlar dolu içerik var şuan 22.5$ a bulunuyor preorder, 13$ subs var mesela Tabii ya en mantıklısı japonlarda. 2010'da yine 50 dolardan çıkan, gamespottan ordan burdan göt zoruyla 4 puan alabilen ve fail olan oyunun 2.0 sürümünü yeni bir oyunmuş gibi adlandır, sonra da oyunculara "UCUZA SATIYORUZ YEA" diye yuttur. Mantıklı tabii. Sonuçta birkaç gün sonra alacağı şeyin bir major patch olduğunu bilmeyen binlerce oyuncu var dünyada. http://massively.joystiq.com/2010/06/30/final-fantasy-xiv-announces-launch-date-and-pricing-model/
Vidar Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 f2p olmasını mı isterdiniz anlamadım ben? adam gibi bişi yapsınlar da subslı olsun.
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Khiran said: Xenus said: aquila said: nesi gg, standard fiyatlandirma iste. bu şekilde piyasaya girip, gg olmayan kaç tane mmo var? 15$ subscriptionı olan oyuna 60$ fiyat çekilmez artık öküz gibi bir ip'n yoksa, f2p'in altın çağındayız. AAA denmiş birde oyun için lol. artık çıkan her oyuna ya indie ya AAA deniyor. hakkaten salak bunlar. birde carbine studio diye bir developer firmanın ilk oyunu etin ne budun ne abi. oyun hiç hype yapmadı bence, bir azınlık takip ediyor şuan. agresif fiyatlandırma yap, koy preorderı 39.99$ a müşteriyi çek. 3 ay sonra 49.99$ olacak de alayım bari desin insanlar mesela yada subscription için kampanya falan yap. swtor, gw2, eso gibi hype yapabileceğin bir ip'n var sanki. hele hele 2014'de ESO (ya tutarsa), EQN, archeage falan varken kimse yüzüne bakmaz bu oyunun. en mantıklısını japonlar yapıyor ffxiv'de, sıfırdan oyun yapmışlar dolu içerik var şuan 22.5$ a bulunuyor preorder, 13$ subs var mesela Tabii ya en mantıklısı japonlarda. 2010'da yine 50 dolardan çıkan, gamespottan ordan burdan göt zoruyla 4 puan alabilen ve fail olan oyunun 2.0 sürümünü yeni bir oyunmuş gibi adlandır, sonra da oyunculara "UCUZA SATIYORUZ YEA" diye yuttur. Mantıklı tabii. Sonuçta birkaç gün sonra alacağı şeyin bir major patch olduğunu bilmeyen binlerce oyuncu var dünyada. http://massively.joystiq.com/2010/06/30/final-fantasy-xiv-announces-launch-date-and-pricing-model/ üzgünüm yanlışsın oyunu oynadın mı bilmiyorum da, adamlar oyunun çok kötü olduğunu görüp, bir hikaye ile bağlayıp, oyunu yeniden yaptılar, 0 dan. alakası yok patch ile.
Khiran Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 benim lafım oyunun içeriğine değil. Final Fantasy XIV'ın 2.0 sürümünü A Realm Reborn diyerek yeni bir oyunmuş gibi tanıtmaları. İçeriğine laf etmedim. Ama onun yapımına ilk FFXIV 2.0 olarak başlandı.
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 anlamadım 2.0 yerine A Realm Reborn yapmaları mı yanlış? numara mı kalsaydı?
Khiran Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 muhabbeti başından beri okumuyorsun galiba. burada arkadaş en fazla ek paket olabilecek şey ile koskoca oyunun fiyatlandırmasını karşılaştırıyor. benim final fantasye bir lafım yok.
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 anladım işte benim demek istediğim oydu, oyun ek paket değil, cidden oyun tamamen yeni :) guild wars- guild wars 2 gibi düşün oyunun sistemi yeni, dünya yeni, hikaye yeni, vs. o yüzden diyorum. Yani adamlar wow'a expansion gibi, yeni content yeni bir kaç sistem getirip satmadılar onu diyorum. neyse konuyu dağıtmayalım. ama anladım demek istediğini ok.
Xenus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 mortis gerekli açıklamayı yapmış benim birşey yazmama gerek kalmamış, arkadaş bilip bilmeden ek paket falan demiş birde lol
yazuach Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 @Xenus FF XIV'ün şuan o fiyata satışa sunulmasının nedeni Square Enix'in yüzünün olmamasıdır. İçerik olarak tamam değiştiği konusuna bende katılıyorum. Tamamen farklı bir oyun. Ancak Guild Wars 2 gibi bir devam oyunu niteliğinde çıkmadıki fiyatı yüksek olsun. Square Enix resmen özür niyetine çıkardı o oyunu. Patlayan bir oyun yerine yenisini yapmak farklı birşey, bir devam oyunu yapıp yıllar sonra yeni oyun çıkartmak farklı. 1.0 versiyonu o kadar ucuzmuydu zannediyorsunuz siz? Ben gayet 49 dolaramı ne aldığımı dün gibi hatırlıyorum. Üstelik yenide çıkmamıştı. Alışın artık buna oyun piyasası yükseldi. Artık f2p olmadığı sürece kolay kolay ucuza oyun bulamazsınız. Allahın kıytırık Darkfall'u bile ne kadar pahalı bir fiyata çıktı. Ki devam oyunu değil oda gayet patlamış bir oyunun yerini doldurmak amaçlı çıktığı halde. Adamlar gayet normal bir ödeme sistemi oluşturmuşlar. Üstüne Eve'in credd sistemini getirmişler. Daha ne bu QQ burda yok oyun gg oldu yok şu yok bu anlamıyorum. Doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. Durun bi release olsun oyun önce. Bir görelim. Ondan sonra istediğiniz kadar rageinizi yapın gelin buraya. Yok oyun ertelenmiş patladı. Yok p2p oldu patladı. Yok pahalı patladı. Boş laflar bunlar. Bu arada bu şekilde piyasaya girip patlamayan kaç oyun var demişsin. O oyunlar bu ödeme sistemiyle ve pahalı fiyatlarla satışa sunuldukları için patlamadılar. Leş oldukları için patladılar. Örnek Swtor. Herifler ilk 1-2 haftada 2 milyonmu ne sattılar. Ama ona rağmen patladılar. Çünkü oyun boktu. Parayla filan alakası yok bunların.
Xenus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 offff 2010 ile günümüzü kıyaslıyorsunuz. hemde yanlış biliyorsunuz tam tersine 2013'te MMO piyasasında artık subscription sistemini sürdüren oyun kalmadı artık rift bile f2p oldu. bence ya oyun fiyatı düşük olmalıydı (30-40$ max) yada oyun b2p olacaktı. ama bu şekilde bana da vurkaç gibi geliyor. bu şekilde düşük populasyondan önce server merge gelir, 6 ay sonra oyun f2p olur. çok gördük bunları yani. örnek verdiğin iyi oldu. ffxiv'deki değişim darkfall'dan çok daha kayda değer. darkfall'da yaptıkları tek şey character progression, skill-role revamp. grafikler, mekanlar, story(?) falan hep aynı. darkfall niche bir oyun. kendisine has bir kitlesi var o yüzden böyle fiyatlandırılmalı normal. mainstreamden farklı birşey yapıyor adamlar. sandbox mmoya aç bir kesim var. ama bu oyun klasik wow clone bir mmo olacak. tekrar söylüyorum, oyunun herhangi bir ip değeri yok, hadi end game kötü olur, story, lore ne kadar güçlü olacak bilinmez. 60$ veriyorsun 1-2 ay oynatır mı belli olmaz. senin dediğin gibi bi oyunda "bok" olabilir. o yüzden ben kabul etmiyorum o yüzden 60$ bayılmayı. credd sistemi de botter gold farmerlara yarar ayrıca, eve ile bir tutmayın.
Khiran Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Xenus said: mortis gerekli açıklamayı yapmış benim birşey yazmama gerek kalmamış, arkadaş bilip bilmeden ek paket falan demiş birde lol iyi de ffxiv:a realm reborn bir devam oyunu değil sen bunu idrak edemiyorsun galiba. mortis orada benzetme yapmış. al bak asıl oyun kaç dolardan satışa çıkmış http://massively.joystiq.com/2010/06/30/final-fantasy-xiv-announces-launch-date-and-pricing-model/ sonra şuna bak http://www.metacritic.com/game/pc/final-fantasy-xiv-online sonra bir de a realm reborn'a ne amaçlı başlandığını falan oku. formül bu kadar. a realm reborn ana bir oyun değil, bunu oyunun ismini okuyarak da anlayabilirsin mesela. onun fiyatıyla wildstar'ın fiyatını karşılaştırmak saçma. ha 60 dolar fazla tabi bişey diyemem de bu devirde bu tip oyunlar ya 50'den çıkar ya 60'dan. değişmez artık bu.
Xenus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2013 sen hala ne diyosun ya biz devam oyunu mu diyoruz? gw2 devam oyunu mu sanki? sıfırdan tamamiyle yeni oyun yapmışlar diyoruz...
Öne çıkan mesajlar