Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wildstar

Khiran

Öne çıkan mesajlar

kullanıcı şuursuz olunca böyle oluyor ya. 100 kişiye sorsan 95'i wow'daki konseptleri blizzard world of warcraft'la icat etti sanıyor. malum eski oyuncular rl call yüzünden azalıyor, yeni justin bieber nesli çoğalıyor. o nesilinde genre ile world of warcraftla tanıştığını düşünürsek herkes garantili bir şekilde "bilindik" yoldan gitmeyi seçiyor.

bu arada mortis DF yeni oyun çıkarıyor, gelsene takılalım bir ay falan, subs. fee ile girebiliyorsun. 16'sında on. o eski grind, macro falan hepsi kalkmış.
Sosyal ağlarda paylaş

en iyi yol bildigin yoldur :)

wow u begendik iste :D onun yolundan gitsinler ama daha iyisini yapsinlar np.

bambaska yollari secenlerin durumu ortada.. o hardcore suurlu!!! mmo yu bilen tayfa nerede o oyunlarda ?

becerilmiyor cunku yok oyle bir mmo dunyasi..

olsaydi senelerdir surunuyor olmazdik.
Sosyal ağlarda paylaş

mainstream olmaması, var olmadığı anlamına gelmiyor. o tarz oyunları oyuncu kitlesi totalde 50 bin'i aşmıyor zaten. ama sırf milyonlarca kullanıcısı yok diye, öyle bir dünyanın olmadığı anlamına gelmiyor.

eve, darkfall, mortal online bunların göstergesi. hepsi indie, hepsi subs. fee ile yıllardır yoluna devam ediyor. wow tayfasını hedef alarak oyun yapmıyorlar. oyunun iyi veya kötü olmasını kritize etmiyorum yanlış anlamayın, eve dışında doğru düzgün carebear friendly olmayan oyun yok ama yapılmıyor değil. yapılıyor ve oynanıyor. sadece belli bir kesime hitap ediyor ve onlar tarafından idame ettiriliyor.

en son kervana katılan mmo sayılmasa da path of exile var işte. indie yine. adamlar hack n slash kendi oynamak istedikleri gibi hardcore friendly, risk/gain hala mevcut olan, kredi kartı girerek giyinemediğin oyunlar yapıyor.

bu tarz oyunları artık büyük şirketlerden beklemek anlamsız zaten. adamlar haklı olarak her şeye business plan olarak bakıyor, en fazla nasıl gelir elde ederim diye, yanlış yaptıklarını da söylemiyorum eğer bende sektörde olsam bu şekilde çalışırdım ama mainstream dışındaki şeylerden bahsediyorsak küçük, bütçesi ufak ve çoğu konuda büyük şirketlere nazaran kötü servis veren indielerden başka bir seçenek yok. bu adamlarında gideri az olduğu için 10k subs. i aktif olsa bile projeyi sürekli olarak devam ettirebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi orasi oylede insan oyuna girince arkadaslari olsun istiyor, nete bakinca bir genel communitysi olsun bir cok sey bulabilsin istiyor, addon istiyor, kaliteli expansionlar guzel bir server yapisi bekliyor. ne biliyim mmorpg o kadar zor bir konu ki oyuncuyu mutlu etmek acisindan, neresinden tutsan elinde kaliyor konu.

o yuzden wow gibi olsun diyorum. ki olamaz cok zor bir olay. milyonlarin oynayip yuzbinlerin bir seyler urettigi bir sanal ulke allahin cezasi.

df ornegin 6 ay gecikti nerdeyse, yani insan irite oluyor bir sure sonra oyun icindeki disindaki olaylardan.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

bu arada mortis DF yeni oyun çıkarıyor, gelsene takılalım bir ay falan, subs. fee ile girebiliyorsun. 16'sında on. o eski grind, macro falan hepsi kalkmış.

abi bizim vak ay tayfa da istekli

sen bir topic açıp bir bize bilgi versene ne etmemiz lazım ben takip edemedim.

şöle video koy 1-2

onun dışında atiorum skilleri abilityleri nerden bakarız öle bi yardımcı site var mı

subscription muhabbeti nedir falan bir Call To arms topiği açarsan neden olmasın :)
Sosyal ağlarda paylaş

haha bu kaçıncı Darkfall* call to arms'ı olacak :)

işleri hafifleyim gördüğüm/bildiğim kadarıyla kendi başlığında paylaşırım. arcane'de almış, benimde tanıdığım 2-3 kişi aldı. ufak bir etkileşim olacak gibi ama aventurine'i sen biliyorsun, aynı tas aynı hamam. kimseye önermem alışık olmayan.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...