Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wildstar

Khiran

Öne çıkan mesajlar

Abi pve oyunu ile pvp oyun komünitesini neden karşılaştırıyorsun. APB oynadım 1000 saat, hiç komüniteden şikayetim olmadı, epey path of exile oynadım yine iyidi, kendi arkadaşlarımla oynadıgım zaman dota 2 bence gayet keyifli ha kendi aramızda bile kavga ettiğmiz oldu oyun türünden dolay, bana kalırsa gw 2 bile freetoplay sayılır onunda komün bence iyidi.
Sosyal ağlarda paylaş

40m cok gereksiz bir zorlama gibi geliyo bana. ha bulunsun isteyen tabiki yapsın ama oyun oynayan arkadas grubu dedigin sey 10 15 kisi oluyo iste. hepimizin vardır oyle bi grubu. e insan da yabancıyla oynamayı istemiyosa 10m den temizi yok hadi en fazla 12 olsun. az da olabilir biraz daha iste 8 olsa 2 tane 8 cıkartırsın falan. 40 arkadas oyun oynamayı gectim oyle bi arkadas grubu yok. surda koca patiden vay ak 25 man yapmamıstır hic tamamen kendi basına buyuk ihtimal yani yaptıysa da bi kere yapmıstır 2 kere yapmıstır. ama duzenli olarak okadar arkadas birarada olmak zor.

bi insanı da "SOSYAL OLACAKSIN VE YENI ARKADASLAR EDINECEKSIN YA DA SAYGI CERCEVESINDE BERABER CALISACAKSINIZ" diye zorunlu kılmak 2013 un 2014 e baglandıgı su gunlerde garip geliyo. ve bugune kadar ne kadar birseyleri zorlamaya calısan oyun olduysa battı gitti. blizz in politikaları hosumuza gitmesede cogunlukla adamlar wow u sen nekadar ve nası istiyorsan okadar oynayabilirsine getirdi. sosyal olmayı fazla insanla oynamayı odullendirdiler digerlerini cezalandırmak yerine. ister lfr ye gir tek basına dandik loot al ister 10 man topla daha iyi loot al yok cok hardcore um ben dersen heroic kas daha da iyi loot al. bu yuzden zaten hala "wow killer" olabilir denen oyunlar wow killer olamadılar. hep SUNU YAPACAKSIN diyen oyunları yapan adamlarla konusup "hayır yapmıycam. yapmak istemiyorsam yapmıycam ve sen de subs alamayıp batacaksın/oyunu batıracaksın" demek istedim ha ne kadar umursarlar ayrı mesele ama cb ob de sadece 40m olucak gibi bi inat yaparlarsa en fazla 2. subs ı yaparız sonra da dagılır yeni mmo yu bekleriz.

neyse anlamsız uzun bir yazı oldu oyle icimi doktum.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önce de dedim yine diyorum.
Burada çocukluk veya gençlik yıllarında knight online travmasını yaşayan bir topluluk var. O nedenle her f2p'yi öyle sanıyor.
Oysa dünya değişiyor. Oyun dünyası da değişiyor. Türkiye'deki oyun communitysi de 15 yıl öncekinden farklı.
Ha o çok korktuğunuz bebe belik tayfası zaten gelip wildstar oynamaz. Onlar lol, dota falan filan oynuyorlar. Wildstar'a saatlerini harcayamaz o tayfa.

Biz geçenlerde ekip olarak rift oynadık f2p olduktan sonra. WoW'dan bile kaliteli bir communitysi vardı. Ne küfür duydum ne başka bir şey. Ama bunun yanında +18 olan AoC'de global chatte ana avrat dümdüz gidiliyordu. "Biz de gangh yapıyok aga" diyen Türkleri de gördüm; guldde kızlar olduğu için küfür etmenin yasak olduğu Türk toplulukları da gördüm.

Neyse, f2p'den bukadar korkmayın. Çünkü zaten bu tür oyunları kendi grubunuz olmadan oynayamazsınız. Zaten o grup da sizin kafa yapınıza uymuyorsa ya siz çıkarsınız ya onlar sizi kovar.
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

Abi pve oyunu ile pvp oyun komünitesini neden karşılaştırıyorsun. APB oynadım 1000 saat, hiç komüniteden şikayetim olmadı, epey path of exile oynadım yine iyidi, kendi arkadaşlarımla oynadıgım zaman dota 2 bence gayet keyifli ha kendi aramızda bile kavga ettiğmiz oldu oyun türünden dolay, bana kalırsa gw 2 bile freetoplay sayılır onunda komün bence iyidi.

eq next sandbox niteliği olduğu için pve oyunu veya pvp oyunu diyemeyiz gibime geliyor. sonuçta bir wow'dan veya ne bileyim wildstar'dan çok çok çok daha fazla community-driven bir oyun olacak. darkfall gibi düşün. darkfall'da oyunu solo oynasan nefret eder bırakırsın fakat güzel bir clan/guilde girdiğinde bambaşka bir oyun oluyor çünkü oyun community üzerinden dönüyor.

eq next'de bence öyle bir oyun olacak. ee sen guildine sevmediğin tür adamları dahil etmezsin dediğinde de elitistlik yapmak zorunda kalıyorsun. bir tarafından community'in o shitty tarafına dokunmak zorunda kalıyorsun. ticaretidir, world eventidir.

belli bir standardın altında olan İNSANLARLA oynamak benim zevk aldığım bir şey değil. oyuncu demiyorum insan diyorum. dotada da böyle diğer oyunlarda da böyle. adam iletişim kuramaz, saygı duymaz, her türlü piçliği yapar, geçimsizdir vs. bu insanlar ile ben gündelik hayatımda muhattap olmuyorum oyunda da mümkünse olmak istemiyorum. bunu bir kredi kartı gir de 50 dolar çekelim en azından 80% oranında filtreliyor.

poe'deki community ile olan bağlantın chat ekranı ile kısıtlı. hide dersin biter, oyununa 1 nebze etkisi olmaz. eq next konseptli bir oyunda adamlar seni oyundan soğutabilir. yaptığın şeyi piç ederler, keyif veren şeyleri nefret ettiğin şeyler haline çevirirler.
Sosyal ağlarda paylaş

ben onu mu dedim simdi hah neresinden tuttu. 40 m oynamak isteyen adam 2000m oynamak isteyen adam oynasın. ama ben 40m oynamak istemiyorsam o contenti benden uzak tutmak anlamsız degil mi? ben pvp yapmak istiyorum diyelim eve bana 2000 kisi ol derse eve i de kimse oynamaz. ama eve de pvp yi istersen tek istersen 4 kisi istersen 2000 kisi yapıosun. ben de bunu talep ediyorum pve yi ister 10 ister 20 ister 40 kisi yapabileyim. Mecburi olarak 40 kisi oynatmak kadar moron bisey olamaz bunu savunmanın bi yonu de olamaz. 40 kisi olan daha cok sey alsın gozum yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Yani alan yetkilisi olmuşsun ama daha yetkili olduğun forumu tanımıyorsun diyeceğim ayıp olacak. Ya da ne ayıp olacak öyle. Bingildak'a hiç bir şey söylemiyorum zaten. insanları tanımadan konuşma ustası olmuş.

Neyse abi. resmi buraya koyuyorum. Bakın bakalım en çok post atılan ikinci konu ne hakkında.

Sosyal ağlarda paylaş

exo gerçekten baya sorunlusun ya da ağız la beyin arasında bir veri kaybı var sende. Mesaj sayısına bakıp ne tahlili yaptım bu bir, oradaki mesajların büyük çoğunluğu troll bilmeden etmeden konuşuyorsun bu iki, KO bölümüne cidden yazan kimseyi buralarda göremezsin bu üç. Ya sus bir şey bildiğini sanalım ya da gerçekten önce forumun bir parçası ol, ondan sonra yine sus bence, baya kötüsün çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

abi şu çıkarımı yapana kadar keşke bir KO forumuna girip 3-5 başlığa bakaydın. "paticik ko communitysi" demeden önce.

açıp baksaydın o tiplerin hiçbirinin artık burada olmadığını görürdün.

ayrıca o postların 90% ı falan oynayan tayfayı trolleyenler.

millet post kasmış hehe. alan yetkilisi bile yok millet banlanmamak için orada falan açıyor başlıkları.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...