Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wildstar

Khiran

Öne çıkan mesajlar

reampage said:

Abi casual pve odaklı oyunlarda patladı patlamadı olayını end gamede oluşan yarış havası belirliyor bence, bunuda en iyi wow yaratmıştı şimdiye kadar.

wow un basarisinin arkasinda inanilmaz bir community gucu var abi.

hatirlasana o zamanlari cekilen filmlerden videolardan, hikayelerden , leeeeroylarindan, raidlerinden, item linkleyen hardcorelarindan, cilgin gibi addon uretenlerinden, forumlarindan, muhabbetlerinden, bilindikve sahiplenilmis dunyasi ve loreundan, medyasindan, tv de haberlerde calinan acilis muziklerinden olusan korkunc bir community basarisi wow.

bi daha da zor gelir, anca swtor olurdu communitysi guclu warhammer olurdu belki. ama yemedi yani community de bir yere kadar oyun dandik olunca.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodous said:

Ya bu paticik bukadar yıldır oyun oynar, ama ne yazık ki üç satır oyun yazısı yazamayacak adamlarla doludur. Tek yazabildikleri cümle -ki o da zaten ezberlenmiştir- "patladı" dan öteye geçemez.

3 satır yazı yazamıyorsun gangren. Cahil köylü seni. Öğren biraz adamdan öğren.

said:
Neyse, en azından ben buradayım da, insanlar biraz bilgilenebiliyor.

The hero paticik deserves...

said:
5- Leveling kolay.

said:
10. levele kadar toplasan 3 kere anca ölmüşümdür.

Ô_o ?

said:
çöp toplama
Domuz bokunda boncuk arama konseptinin devam ettiğini görmek güzel.

said:
Craft için, craft tezgahının önünde olmanız gerekiyor. Yapmak istediğiniz itemin planı elinizde olmalı ve gereken materyaller de tam olmalı.

Craft için gereken materyellerin hepsinin gerekiyor olması çok beğendiğim bi carbine yaklaşımı oldu.

said:
Wildstar'ın en büyük handikapı bu. Henüz kendi hikayesini oluşturmuş değil. Ama wow da vahiyle gelmedi sonuçta. Onun hikayesini de birileri yazdı.

LoreLoL da olsa wowun arkasında 20 yıllık bi warcraft geçmişi, onlarca roman çizgiroman vs. var. Zamanda geriye gidip orç liderlerini göreceksiniz diyorlar VUUUU diyoruz (ben diyorum). Oturmuş bi franchise a mmo yapmakla sıfırdan yapmak arasında ciddi fark var lore açısından.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

reampage said:

Abi casual pve odaklı oyunlarda patladı patlamadı olayını end gamede oluşan yarış havası belirliyor bence, bunuda en iyi wow yaratmıştı şimdiye kadar.

wow un basarisinin arkasinda inanilmaz bir community gucu var abi.

hatirlasana o zamanlari cekilen filmlerden videolardan, hikayelerden , leeeeroylarindan, raidlerinden, item linkleyen hardcorelarindan, cilgin gibi addon uretenlerinden, forumlarindan, muhabbetlerinden, bilindikve sahiplenilmis dunyasi ve loreundan, medyasindan, tv de haberlerde calinan acilis muziklerinden olusan korkunc bir community basarisi wow.

bi daha da zor gelir, anca swtor olurdu communitysi guclu warhammer olurdu belki. ama yemedi yani community de bir yere kadar oyun dandik olunca.

Abi Blizzarda ne kadar bok atıp kızsamda ticari boyutlarına daha önem verdikleri için oyunların, halen arada bir açıp wotlk traileri izlediğim zaman tüylerim diken diken olur.

Müziklerinden tut oyunun lore ile kurugusu, arada ince espirileri, bir çok güzel şey vardı.

Ama tür olarak themepark mmo olarak bir ömrü olmak zorundaydı ve ömrünü tamamladı bence.

Barrens ve o müzikler eşliğinde yapılan questler unutamam.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

LoreLoL da olsa wowun arkasında 20 yıllık bi warcraft geçmişi, onlarca roman çizgiroman vs. var. Zamanda geriye gidip orç liderlerini göreceksiniz diyorlar VUUUU diyoruz (ben diyorum). Oturmuş bi franchise a mmo yapmakla sıfırdan yapmak arasında ciddi fark var lore açısından.

Ama bir şeyi unutuyorsun. Lore bir oyunu kurtarmaz. Kurtarsa SWTOR veya Star Trek Online bugün dünyanın en çok oynanan oyunları olurdu. Oysa oyunlar boktan olduğu için, tutmadı. Lore onları kurtaramadı.

Eğer wow bugün SWTOR kadar boktan bir oyun olsaydı, sen yine de lore için oynar mıydın?
Sosyal ağlarda paylaş

@reampage

bize gore abi insan neslinin son doganlari degiliz ki hep yeni oyuncu geliyor alttan. onlar icin bulunmaz guzellikte ve derinlikte bir oyun. o adamlar icin zaten oyunu hafifletip levellemeyi kolaylastiriyorlar. yoksa yeni bir oyuncunun level 90 olup ustteki arkadaslarina yetismesi ve oyuna baglanmasi cok ama cok zor.

abi bitti demeden once eq1 e bakiyorum hep 20 kusur expansion cikardilar. ama levelleme kazik acip bakasin gelmez.

ha istemezmiyim keske ama keske wow oyuncu sayisi yarin 10 a dusse de blizz baska bir mmorpg yapsa.

starcraft mmosu misal.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

ha istemezmiyim keske ama keske wow oyuncu sayisi yarin 10 a dusse de blizz baska bir mmorpg yapsa.

2015'de wow'u bitirecekler. Ha kapatmazlar serverleri ama belki f2p falan yaparlar. Wow oynayan ve yeni çıkaracakları oyuna geçiş yapacaklara da bir güzellik yapacaklar.

Ha, bir oyun çıkar da wow'u bitirirse, bu plan daha erken uygulamaya konur belki.

Bunlar resmi değil. Dedikodu.
Sosyal ağlarda paylaş

her zaman yazarım,

ne zamanki bir firma çıkar wow'daki pve mantığını boss kesme yarışını uygular o zaman wow ile kapışabilir diye..

wow'u wow yapan, kesinlikle boss kesme yarışıydı, hele ilk zamanlardaki item gösterme olayı büyüttü olayı, herkes molten core u bitirip tier1 leri dizip bwl başlama yarışındaydı, mılletın ustune bakardık kacını tamamlamış diye, healer dps tank mantığı ve bu boss yarışını hiç bir firma yapmadı, hepsi pvp ye odaklandı bu yüzden wow rakipsiz kaldı.

wildstar , endgame tarafında bu tank dps healer dengesini iyi kurar, boss kesme yarışını ortaya çıkartırsa, wowprogress gibi, wildprogress.com oluşursa, guildler birbiri ile ilk ben kestim yarışına girerse, item dengesi güzel ayarlanıp vay lan adam tier2 bitimiş muhabbetleri yapabilersek, o zaman patlamaz.

edit:
wildprogress.com da boşmuş alsak mı:)
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında bir tabula rasa vardı oynadınız mı bilmem, hakikaten patlayan ama en çok üzüldüğüm oyundu, karşılığında CE AION verdiler subs yapanlara.

Süper oyundu ya.

Ben avatar serisi ile başlıyıp sonunda inanılmaz bir mmo ile biticek olan richardın ölmeden önce insanlığa bırakıcağı son eseri bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben neden bitireceklerini anlamiyorum abi. neden bitsin ki eq1 imi bitirdiler eq2 icin, gw1 imi bitirdiler gw2 icin.

hayir ben bitirmem serveri dusururum karima bakarim. anlamiyorum bu wow u blizzard bitirecek olayini. adamlar d2 ye destek atiyorlar daha..

wow bitmez uo bitmemis daha.

edit : 2020 de wow hala devam ediyor olacak. f2p vs de belki ondan sonra.

veya ikiye bolerler f2p versiyonu ve su anki versiyon seklinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi themepark mmo adamlar sana ne verirse onu oynadıgın tür yani , adam asıl kadrosunu başka bir mmoya aktardığı an sana gelicek olan içeriğin kalitesi düşmüş olucak, oyunun bitmesi yada ayakta kalması değil olay illa bitmez evet, ama sen tüketici olarak her zaman en iyi içerik nerdeyse oraya yönelirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

icerigi oyuncuda olan oyunlari sevemedim ben.

birde kadroyu neden dagitsin durduk yere ? tamam bir iki beyni ordan baska konuya goturursun ama ornegin d3 un expansionunu yapan adam d3 yapan adamdan degisik sanirim. bu degisim cok daha iyi oldu gibi gorunuyor. her degisim kotu olacak diye bir olay yok.

hani blizz oyun icinden ust duzey guild ve oyunculari yanina cekip onlari uretime katmayacak bir firmada degil. bir suru oyuncu var wow u ileri tasiyacak kapasitede tecrube ve bilgiye sahip.

yani wow konusu bitmez.. kolay degil o isler 1 milyon oyuncu kalsa dahi en cok para odeyen oyunculu oyun olarak kalir gene. niye kapasin adam sunu. diger firmalar 1 milyon icin gobek atiyor yeri gelir blizzde ona sukur eder. bakti f2p daha iyi ona doner np. f2p ye donsede gene wow bitmez devam eder.. devam ettigi surece de mmo kulturu ve dunyasi icin biz eski mmo oyunculari adina en buyuk dusman :( ve eski ask.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

hani blizz oyun icinden ust duzey guild ve oyunculari yanina cekip onlari uretime katmayacak bir firmada degil. bir suru oyuncu var wow u ileri tasiyacak kapasitede tecrube ve bilgiye sahip.

Jeffrey Kaplan, nam-ı diğer tigole. everquest'in top guildinin masteriydi adam işte.

Hani bu adamlar diyorlardı ya biz wowun fanıyız bizde oynuyoruz diyenler wildstar yapımcılar.

Blizzard ile aynı bağlantı EQ'da var direk demeseler bile rob pardo ve tigole en büyük örneği
Sosyal ağlarda paylaş

Exodous said:

Kanuni said:

2015'de wow'u bitirecekler. Ha kapatmazlar serverleri ama belki f2p falan yaparlar. Wow oynayan ve yeni çıkaracakları oyuna geçiş yapacaklara da bir güzellik yapacaklar.

Ha, bir oyun çıkar da wow'u bitirirse, bu plan daha erken uygulamaya konur belki.

Bunlar resmi değil. Dedikodu.

2015'te WoW'un bitmesi pek gerçekçi değil, dedikoduları da zaten Dreanor expansionunu açıklarken bitirdiler, şöyle ki:

"What's Next" said:

The end of this expansion is going to spill over into the next one. Many more expansions are lined up now.

Kaynak

2 veya 3 expansion olabilir ancak daha yeni ne katabilirler bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...