Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Laptop restart ediyorum sonra 1-2 saat sorunsuz kullanıyorum ama autocad youtube resim web falan biraz kullanınca bir anda inanılmaz yavaşlıyor ve kasılılyor öyle böyle değil. Ekte tasklistimi yolladım. Bi bakıp gereksiz olan veya kastırıyor olabilecek ne var söylermisiniz? Birde laptop ısısını gösterebilecek bi program falan varmı acaba çok ısındıgından mı sapıtıyor? Makine Dell Latitude D630
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 acrotray falan dicem de bu ne bilgisayarı böyle? işle ilgili ıvır zıvır program varsa ordan onu da uçururuz şimdi standart windoz tasklerinden değil diye. bii de wireless programcıkları falan da var gibi mesela. hangi kart, hangi sürücüler var bilmek lazım.
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 win7'deki search indexleme olayi bilgisayarin anasini aglatiyor ya. Onu kapat bence de.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 neyse diğer ekrana aldım listeyi yazyorum kıl bulduklarımı. windozda işlev yitirebilirsin yalnız :D nvvsvc WUDFHost Smc lowerp ospsvc mscorsvw acrotray falan direkt gitmesi gerekenler gibi görünüyo. symantec yazılımı mı kullanıyosun bi de? firewall var mı bunda? ekstra firewall kullanıyo musun?
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Searcindex servisini kapatmak denenebilur. Service adi ne acaba?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Index kasmıyor ben de. Kullanışlı da. Öyle yavaş yavaş iki saat sonra takmaya başlayacak bir şey de değil. Orada arama bence çözümü.
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Bir yazılım yokmu ya kardeş senin sistem ahanda bu yüzden kasılıyor desin. Misal ısınma veya ekran kartın nanay falan desin.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 o tasklisti sıkı takip etmen lazım işte sağlıklı çalışan bilgisayarın olsun istiyosan. yüklediğin her program orada bişeyler ekleyebiliyo gerekli gereksiz. elemen lazım daha yükleme esnasında.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Task Manager > Performance > Resource Monitor Servislerden roceslere kadar her şeyi kontrol edebilirsin. Bu varken başka program yüklemeye gerek yok.
fir3blad3 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 tasklistteki bilmediğin programlarıda bu siteden öğrenilebilirsin.
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Kojiroh said: hijackthis aradigin da bu evet.
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 2008 R2 kullanan best practise analyser kullan diyeceğim de sanırım en iyisi resource mon.
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Benim problemim %50 ekran kartı %50 ısınma herhalde.
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 i8kfangui diye bir program yukledim ısıları gosteriyor. Pek abartı gibi durmuyorlar. Birde bahsettiğim kasılma olduğunda SS koyarım.
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Selam, Toz ve kir yüzünden sistem yeterli soğutma yapamayıp işlemci hızlarını düşürüyor olmasın? Saygılar.
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Laptop 3 seneyi geçti ve sürekli şantiye şartlarında çalıştığından dediğin gibi fanlar vs pislenmiş olabilir. Bugün gidip external bi soğutucu hedesinden alıcam laptopların altına konan. Bakalım bi işe yarayacak mı? Van'da çok fazla seçeneğim olmayacak gibi ama görücem. Bugunkü bütün ısı loglarını yarın sogutucu alınca olanlar ile karşılaştırıcam bakalım bi fark olacakmı hem ısı hem performans olarak.
Crawler Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 http://i47.tinypic.com/2a97hty.jpg şurdaki ızgaralar tozdan falan tıkanıyor genelde. laptop'un markasına modeline göre bir kaç vida açarak ulaşabiliyosun bu bölüme. temizleyip takarsan problem çözülür. laptop cooler'a falan gerek de kalmaz. ama bakır bloğu sökünce termal macun ihtiyacın olabilir.
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 1 hafta kadar daha Vanda kalıcam o tip bi işleme girişemem eğer açıpda kapatamama veya bozma riski varsa ki illa bişiler olur ben atınca. Şimdilik laptop altlığı ile denicez bakalım.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 bi de bios update vardır kesin, onu bi kur. (tabii bios updatei elektriğin kesilme riski olan yerlerde yapılmamasının gerektiğini bildiğini varsayıyorum. elektrik yokken batarya falan biterse bios update de bitmemiş olursa... ehe ehe)
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 elektrik supurgesini fanin cikisina tut, bir nebze iyi gelir. onun disinda sorunun isinma kaynakli gibi duruyor. pclerin ortak sorunu
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 D630lardaki nvidia chipinin genel sornuymuş ısınma. Bakalım sogutma nanesini alınca değerlerde bir fark olacakmı yoksa haybeye bi 50-80tl paramı vermiş olucam birilerine. :P
Öne çıkan mesajlar