Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternetten oyunlar da yakında devlet kontrolünde

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

yasaklamaya karşı olsam da bugüne kadar çocuğunu karşısına alıp "bak yavrum, gta 4 gibi gerçekçi şiddet sunan oyunlar ruh halini kötü etkileyebilir" benzeri konuşma yapan birini de görmedim. internet kafeye gidenler görmüşlerdir demek istediğim manzarayı. anne ve babanlar denetim yapmıyo diye gelecek nesil psikopat mı olacak? hani çok bilinçli bi toplum olsak "devlet karışmasın ebeveynler halleder" diyebiliriz rahat rahat. ama al devleti vur millete. olan kurunun yanında yaşa oluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

CryMeARiverfix said:

födörösyön u baslarina yikarim onlarinnnnn ! Yapamazlar oyle bisi +18 Oyunlar olcak +31 , +21 lerde olcak Oynanamaz....

sayının başına değil de sonuna + işareti konulduğunu bilmeyen bir gençlik yetişti, yapsalar nolur yapmasalar nolur.
etrafta bakıyorum artık herkes +18 diyor. +1 to this post hesabı.
filme +18 veriyorum, repler film şirketine. gibin.

o değil tabii de işin önemli kısmı şu

zaten dünyada pegi gibi yaş sınırlandırmaları belirleyen gruplar var.
bu adamlar ise yaş sınırlandırmasından ayrı olarak,
içinde vahşet olan oyunları tümden yasaklayacaklar.
dediklerinden o çıkıyor adamın.
eğer 12+ bir oyunsa içinde şiddet vardır, kan vardır, vahşet vardır.
yasak.
Sosyal ağlarda paylaş

desteklerim, tabi ne olacgını bılmıorm ama desteklerım
kuzenım, velet gunde 3424 saat metin oynuyor. Hani bizde uo oynardık oke, ama anamız laf geçirirdi, ne bileyim kontrol ederdık kendımızı.
bişiler olurdu yani.

Bide şey var abi, insanların sıkılması lazım; biz sıkılmadıkça bişi üretemiorz. Oyunlar bildiğin neo silah yani, herhangi başka birşeyde çok daha fazla zarar veriyor bir ülkeye.

dedi çok oyun oynayan,oynamış ve çok kaybetmiş adam.
Sosyal ağlarda paylaş

seraphiel said:

yasaklamaya karşı olsam da bugüne kadar çocuğunu karşısına alıp "bak yavrum, gta 4 gibi gerçekçi şiddet sunan oyunlar ruh halini kötü etkileyebilir" benzeri konuşma yapan birini de görmedim. internet kafeye gidenler görmüşlerdir demek istediğim manzarayı. anne ve babanlar denetim yapmıyo diye gelecek nesil psikopat mı olacak? hani çok bilinçli bi toplum olsak "devlet karışmasın ebeveynler halleder" diyebiliriz rahat rahat. ama al devleti vur millete. olan kurunun yanında yaşa oluyo.

geçiniz
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

desteklerim, tabi ne olacgını bılmıorm ama desteklerım
kuzenım, velet gunde 3424 saat metin oynuyor. Hani bizde uo oynardık oke, ama anamız laf geçirirdi, ne bileyim kontrol ederdık kendımızı.
bişiler olurdu yani.

Bide şey var abi, insanların sıkılması lazım; biz sıkılmadıkça bişi üretemiorz. Oyunlar bildiğin neo silah yani, herhangi başka birşeyde çok daha fazla zarar veriyor bir ülkeye.

dedi çok oyun oynayan,oynamış ve çok kaybetmiş adam.

iyide, o zamanlarda senın kuzen gibi 7/24 up oıynıyan vardır, şimdide senın gibi daha ayarlı metin 2 oynıyan vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

yok yok, örnek ters geldi.

Bir nesil, mesela ben arkadaşlarım ne bileyim belki burada ki birsürü insan, potansiyellirinin altında iş yapmıştır bu tarz şeyler yüzünden.
Erişilebilirliğin kolay olması, gerçek dünyadan (?) seni uzaklaştırması vs bakımından oyunlar bu konuda baya başarılı. Yani wow'a kaptırıp hayatının belkide 4-5 ayını kaybeden insanlar var sonuçta ( belki daha da fazla ).

Bu konuda, en azından 18 yasına kadar bı önlem falan konulabilir. Drug boyutunda olay çünkü.

- ha tabi aslında ideolojik olarak muabbete girersek, farklı sonuçlar çıkar. Evet ben de çok seviyorum oyun oynamayı, evet kendimi kontrol edebiliyorum ( bir nebze ) ama yine hayatımda ki sorunlardan kaçmak için kullandığım dönemler oluyor. Bütün bi ulusun - genç nüfusu yüksek olan - yattığını düşünsene böle.
Tabi sadece oyunlar deil aslında başka şeylerde var futbol vs gibi ama girmicem çok taş yerim =) -

nese,
bireyci olarak bakılınca yasak kötü ama toplumsal bakarsak olaya desteklerım
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

seraphiel said:

geçiniz

geçmeyiniz. geçinizler yüzünden böyle bi ortam var. geçmeyip üstüne gidiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...