Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 bu filmde kafamıza göre şarkılar kullansak nolur? yani mesela bi film çektim, bazı grupların şarkılarını koyuyorum fonuna, sonuna falan. ticarı amaçlı değil bu film tabi ama yarışmalara gidecek sonuçta, ne gibi sorunlarla karşılaşırım? yalnız bahsettiğim sorunlar telif hakkı sorunları değil çünkü gruplarla da sonunda isimlerini yazdığım taktirde sorun olmayacağı şeklinde mail üzerinden anlaşmalar var. bahsettiğim sorunlar filmin orjinalliğini, yarışmada seçilme şansını azaltması falan yönünde daha çok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Ödüllü bir yarışmaya göndereceksen bu ticariye giriyor, telif hakkı arıyorlar. Telif hakları pahalı, işi yasala dökmek için eser sahibinden noter onaylı izin alman gerek diye biliyorum. Mail ile falan konuşup izin alırsan olay sözde kalır. Günün birinde adam çıkıp benim eserimi kullandı pay vermedi falan derse, başın yine derde girer elinde belge olmayacağından ötürü :) Telif hakkı pis birşey ya, elinden geldiğince müzik kullanmamaya çalışın ya da klasiklerle döşeme yapın. Eğer illa müzik gerek diyorsanız yerli gruplar ve şarkıcıların şarkılarıyla kasın ki anlaşmanız, izin almanız kolay olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 resmen depresyona girdim okuyunca postunu. peki klasikler demişsin bilmiodum onlarda sorun olmadığını? ne gibi şarkılar kullanabilirim ki mesela? ya da nereden bulabilirim bunlardan:) bilgin var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Bir eserin yaraticisi oldukten yetmis yil sonra eser uzerindeki telif hakki ortadan kalkiyor. Bazi istisna durumlarda bu sure uzayabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=JSAd3NpDi6Q daya gitsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Komutan said: Bir eserin yaraticisi oldukten yetmis yil sonra eser uzerindeki telif hakki ortadan kalkiyor. Bazi istisna durumlarda bu sure uzayabiliyor. Bu da doğal olarak klasik müzik kategorisine giren bestelerin tamamının serbest kalmasına yol açıyor :) Mesela bazı siteler var. Böyle şarkı besteleyip, çalıyorlar falan sonra siteye koyuyorlar. Beğenip kullanırsan cüzi bir miktarda para verip telif hakkını almış oluyorsun ve kullanıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Ya birde telif hakkı sadece müzik değildir. Bir markanın logosu bile gözükse onlarla da sorun yaşarsın. Biz mesela TRT için bir tanıtım filmi çektik. Çocuk elinde bisküvi tutuyor. Bakkaldan aldık verdik eline fakat çocuk bu, logoyu kapatsakta açılıyor bir yerden falan, logo gözüktüğü an tak telif hakkı diye patlıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 DarKRideR said: Komutan said: Bir eserin yaraticisi oldukten yetmis yil sonra eser uzerindeki telif hakki ortadan kalkiyor. Bazi istisna durumlarda bu sure uzayabiliyor. Bu da doğal olarak klasik müzik kategorisine giren bestelerin tamamının serbest kalmasına yol açıyor :) abi klasik müzik olup telifi kalkmamış hiç şarkı yok mu yani? :D bir de hakkaten klasik müzik kullanmak ayrı bi hava katıcak sanırım bu konu kafama yattı. şu bahsettiğin tarz siteleri de araştırayım en yakın zamanda. çok teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 eser creative commons kullanıyorsa, telif hakkı yerıne ceşitli şartlar dahilinde kullabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 ahmedinejad said: http://www.youtube.com/watch?v=JSAd3NpDi6Q daya gitsin matrix çekmedik ehehe:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 klasik müzik besteleri telifsiz evet, ancak onları çalan x-y-z orkestrasına ait kaydı koyacaksınız. dolayısıyla düşük telif oluyor. ha kaydın sahibi orkestra gelip filmin içinde tanımaz orası ayrı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Bu olay araba markaları için de geçerli mi? edit: imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Müzikle ilgili olarak bildiğim, şarkıları canlı söylediğin zamen telif hakkına gerek yok. Ancak bunun haricindeki her durumda yukarıdaki arkadaşların söylediği gibi noterden yazılı onaya ihtiyacın var ki hele bir de ödüllü yarışma falan diyorsun; yüzde yüz lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 istersen filmine müzik yapabiliriz ödülü de kırışırız hem ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 kendiniz yapın müziği abi? illa şarkı olmak zorunda değil filmde. müzik daha iyi emin ol.. qbase di sanırım adı bi program vardı pff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2011 adam telif sormamışki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tokasra Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 cubase var program evet :D yapılır ya bence de müzik, bi arkadaş yok mu anlayan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 valla ben kendim zaten müzikle ilgilenen biriyim onu da yapmayı düşünüyorum ama tabii programdan anlayan birileri lazım. bi de bazı şarkılar çok güzel kafama oturmuştu filmle ilgili işte ondan biraz hayalkırıklığı oldu. artık bu tarz bi yöntemle halledicez sanırım ya klasiklerden ya da kendimiz. stüdyoda kaydederiz belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar