Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

andromeda ile çarpışma

seraphiel

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
arcanuslink said:

Çarpışma yok, iki galaksi birbirinin içinden sorunsuzca geçicek. bkz.: Bilim-Teknik.

arada çarpışanlar olacak canm,o kadar değil de, dasaa demiş zaten, gravity kaynaklı kaos olur.

o sorun değil de güneş 5 milyar yıl sonra yakıtı tükettiğinde,işte o zaman ben acıyorum halimize, tostip olcaz...
Sosyal ağlarda paylaş

Bodoslama çarpışmaları söz konusu değil zaten, galaksiler bayağı seyrek oluyolar 1 birim gezegen veya yıldız varsa 10000000 birim boşluk. Yani bildiğimiz anlamdaki bir çarpışmanın gerçekleşmesi çoook düşük bi ihtimal.
Ama çok büyük çekim kuvvetleri söz konusu olduğundan birbirlerinin içinden geçerken gezegen ve yıldızları yörüngelerinden saptırmaları hatta savurmaları filan söz konusu.
Sosyal ağlarda paylaş

bu olay olduğu sırada bi insan bunu ne kadar farkedebilir tartışılır. insan kendi ömrüyle zamanı ölçüyo nihayetinde, bu olayın olması bilmemkaç yüz bin yıl falan alıyodur, belki milyon yıl falandır bilemiyorum detayını.

hatta belki çoktan olmuş da olabilir, yalnızca biz daha "farketmedik"
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
  • 1 ay sonra ...
seraphiel said:

bu çarpışma iki yumurta kutusunun çarpışması gibi mi olacak yoksa iki insan sürüsünün birbirine zarar vermeden karışması ve bi bütün olması şeklinde mi? yani film şeridini kozmik ölçekteki zamanın hızına göre oynatırsak dünyadan ne görürürüz bu süreçte?

kuranda yazıyo hepsi
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...