Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Töbe töbe marmaris

sempaticik

Öne çıkan mesajlar

Şikayet edin abicim böle durumlarda. Adam yemek sektöründe çalışmayı kaldıramıyorsa çalışmasın, başka iş bulsun.

Darqainu said:

Bana da kosuyolunda siparis getiren eleman evin tam karsisinda olmasina ragmen dukkan 30 dakikadan uzun surede getirmisti siparisi.Ve sacma sapan tip birakilmayacak kadar yuksek miktarda bir para ustunu bozuk yok diyip cebe atmaya kalkmisti.

Ben de yemeksepetinden puanlarini dusuk verdim ve notumda da bunun resmen kasitli yapildigini soyledim. Ertesi gun sabahtan kapi caldi eleman para ustumu getirmisti ben de aferin adamlara dedim tekrar siparis veresim geldi , bir de baktim ki beni banlamis herifler. Yemeksepeti telefonla aradi bu restoran size servis yapmayi reddediyor falan dedi. Adamlarin muduru de hem suclu ve yuzsuz cikti yani. O gun bugundur asla sakiz bile almam.

1- o gün vermemesini niye kabul ettin ki? "Bozuk yoksa bozdur gel" diyorsun gidip bozdurup geliyor. Para üstünü cebe attırmayın yani.

2- Herhangi bir ürün veya hizmet sahibi bunu sunduğu zaman müşteri seçmek gibi bir hakkı yok Türkiye'de. Yani bir tane araba satacaksındır, iki kişi aynı parayı verir birine satarsın da, restoranda "sana servis yapmıyorum" diyemez yasal olarak. Dava açsan kazanırsın yani. Tabii ondan sonra alacağın yemeklere neler yaparlar orası ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

bana böyle bişey yapsa küfrederim herhalde,bi kere pizza pizzada bu tarz bişey olmuştu.yarım saat içinde getirmemişti ramazdanda bende para mara vermedim,bıdırdana bıdırdana gitti,kesin küfretti,bende aradım pizza pizzayı anlattım durumu,adam özür diledi,bir daha verdiğim siparişler hep 8 dk içinde geldi,yürüyerek 5 dk süren bir yerden motorla 40dkda pizza gelmesini anlamıyorum.ramazan diye inadına yapıyorlar herhalde
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

O ürün veya hizmeti özel sektör sunuyor ve o hizmet niteliği itibari ile kamu hizmeti değilse müşteri seçme şansı var.

Yani dönerci sana döner satmayabilir böyle bir zorunluluğu yok.

yok öyle bir şey.

amerika değil bu. adam kamuya açık bir satış yapıyorsa herkese satış yapmak zorunda. yasal olarak müşteri seçme hakkı yok. bilrikişi gibi konuşmadan önce biraz araştırın.
Sosyal ağlarda paylaş

e bilirkişi gibi "öyle değil böyle" diyip bir de üzerine yanlış örnek vermişsin?

dediğin en doğru iddian yoksa bu egon bu iddian nereden geliyor da böyle kesin bir dille "böyle, var, yok" diye net cümlelerle karşı çıkıyorsun? yok dediğin en doğru diyorsan hukuktan üstün dayanağın ne?

dediğinin en doğru olduğunu iddia etmiyorsa "hayır öyle değil böyle" diye diretir mi insan?
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

e bilirkişi gibi "öyle değil böyle" diyip bir de üzerine yanlış örnek vermişsin?

dediğin en doğru iddian yoksa bu egon bu iddian nereden geliyor da böyle kesin bir dille "böyle, var, yok" diye net cümlelerle karşı çıkıyorsun? yok dediğin en doğru diyorsan hukuktan üstün dayanağın ne?

dediğinin en doğru olduğunu iddia etmiyorsa "hayır öyle değil böyle" diye diretir mi insan?

He canım, he gülüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Rewendor said:

He canım, he gülüm.

Eh, haksız olunca canım gülüm olduk tabii...

GERGE said:

Özel sektörde hizmet vermeme hakkı diye bir kavram var.

E gel sen de şöyle o zaman:

TCK 122. madde:

TCK said:

Ayırımcılık

MADDE 122. - (1) Kişiler arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım yaparak;

a) Bir taşınır veya taşınmaz malın satılmasını, devrini veya bir hizmetin icrasını veya hizmetten yararlanılmasını engelleyen veya kişinin işe alınmasını veya alınmamasını yukarıda sayılan hâllerden birine bağlayan,

b) Besin maddelerini vermeyen veya kamuya arz edilmiş bir hizmeti yapmayı reddeden,

c) Kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engelleyen,

Kimse hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.

Kaynak:

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5237.html

Demek ki biraz araştırmak gerekiyormuş. Eğer hakkaten avukat ya da hukuk öğrencisiyseniz yazık yahu
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Şikayet edin abicim böle durumlarda. Adam yemek sektöründe çalışmayı kaldıramıyorsa çalışmasın, başka iş bulsun.

Darqainu said:

Bana da kosuyolunda siparis getiren eleman evin tam karsisinda olmasina ragmen dukkan 30 dakikadan uzun surede getirmisti siparisi.Ve sacma sapan tip birakilmayacak kadar yuksek miktarda bir para ustunu bozuk yok diyip cebe atmaya kalkmisti.

Ben de yemeksepetinden puanlarini dusuk verdim ve notumda da bunun resmen kasitli yapildigini soyledim. Ertesi gun sabahtan kapi caldi eleman para ustumu getirmisti ben de aferin adamlara dedim tekrar siparis veresim geldi , bir de baktim ki beni banlamis herifler. Yemeksepeti telefonla aradi bu restoran size servis yapmayi reddediyor falan dedi. Adamlarin muduru de hem suclu ve yuzsuz cikti yani. O gun bugundur asla sakiz bile almam.

1- o gün vermemesini niye kabul ettin ki? "Bozuk yoksa bozdur gel" diyorsun gidip bozdurup geliyor. Para üstünü cebe attırmayın yani.

2- Herhangi bir ürün veya hizmet sahibi bunu sunduğu zaman müşteri seçmek gibi bir hakkı yok Türkiye'de. Yani bir tane araba satacaksındır, iki kişi aynı parayı verir birine satarsın da, restoranda "sana servis yapmıyorum" diyemez yasal olarak. Dava açsan kazanırsın yani. Tabii ondan sonra alacağın yemeklere neler yaparlar orası ayrı.

Sen yukardaki adamın postu üzerine genelleme yaparak müşteri seçme hakkın yok dedin hani nerede ifatar oruç ile ilgili bir halt genel konuşdun şimdi tabi yan çiziyorsun, kanundaki istisnasi hale girecek kılıfıda buldun.

Sevmediğim kısım bu dayanamıyorum anlatıyorum, ama illa kendi seviyenize çekip orada boğuşmaya çalışıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

e konu zaten oruç muhabbeti içerdiği için otomatik olarak mesajlar da o yönde diye tekrar tekrar belirtme gereği duymadım?

Alıntıladığım mesajın da ramazan ayı içerisinde oruç tutmama yüzünden olduğunu varsaydım mesela. E bu da ayrımcılık oluyor, haliyle "Türkyiede öyle sana hizmet veriyorum sana vermiyorum diye bir şey yok hakkınızı arayın" dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...