Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oruç tutacak mısınız ?

Laorx

Öne çıkan mesajlar

Deacon said:

Hangisi dogru soyleyin ha? Arkadaslarim bana einstein diyor evet. Deadlock oldu, patlattim dini.

kaza orucu diye birşey duymamışsın einstein. işin müsait değilse, sıcaklarda çok zorlanacağını düşünüyorsan yılın istediğin bir zamanına bırakabilirsin orucu.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

ben oruç tutana karışmıyorsam o da bana karışmasın işte olsun bitsin.

Ya eskiye nazaran dinciler kendileri gibi olmayanları baya baya yadırgamaya başladı. Tabi bunu dindar olmayanıda yapıyor ama AKP'den beri dinciler baya baya abarttılar. Neyse konuştukça sinirleniyorum bu konuyu.
Sosyal ağlarda paylaş

Umursayan yok zaten bazen abartabiliyorlar. Bir kaç kez başıma geldi zor aldılar elimden. Bir kaç kezde emin olamadım bazen insanlar yolda kendi kendinelerine konuşabiliyorlar ay sonu hesabı falan o yüzden es geçtim onları. Ama emin olsaydım kimse alamazdı elimden geçtim umursamamayı. Kimsenin kimseyi kendi inanç ve fikirleri için taciz, tahrik etmeye hakkı yok. Hele birde yolda gördüğün tanımadığın insanları. Söylediklerim oruç için değildi. Ama bildiğin dincilerdi.

Oruçla alakalı bir keresinde telefoncuya gittik arkadaşımın telini bıraktık. Ramazan ayında tamir etmiş diye almaya gittik. Ama tel hala arızalı. Ya bunun bilmem neyinde sorun yokmuşta işlemcisinde sorun varmış dedi. E dedim o zaman önceki değiştirdiğin parça sağlamdı onun için para ödemem şimdi işlemci oldugundan eminsen yada sorunu neyse onu duzelt onun için para veririm gerisi senin hatan olur. Adam el kol hareketi yapmaya başladı yan dukkandan koştular geldiler yoksa birbrimize girecektik. İşte komşuları ya oruçlu o yüzden sinirli falan dedi. Dedim bişeyde demedik adama dellendi, bişey desek oruçlu diye çıkarıp kafamıza mı sıkacaktı ne olacaktı.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün 16 saat aç susuz kaldık ama bayılıp kalmadık ne kadar enteresan.

Şu Allah'ın emanet ettiği vucudua hiyanet etmem diyenlerin ciddi bir kısmının da 365 gün kızartmadan, fast fooda, sigaradan, alkole dengeli bir beslenme programını takip etmesi çok orjinal.

Bu arada oruç aslında orjinalinde gösterişten en uzak ibadet dinde. BEN OROÇLOYOM diye bas bas bağırmak, LAĞN OROÇLONON ÖNÖNDE YÖMÖ diye hönkürmek yok zaten dinde ibadetin gizli yapılanı makbul. Eğer istersen kimse bilmez oruç tuttuğunu, istersen de herkes oruçlu zannederken gidip gizli gizli buzdolabını patlatabilirsin falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Dün 16 saat aç susuz kaldık ama bayılıp kalmadık ne kadar enteresan.

Çok da enteresan değil , ortalama bir insan 3 gün susuzluğa , bir haftaya kadar da açlığa dayanabiliyor , ölmüyor. Bu iyi birşey yapıldığını göstermez.
O zaman ben de şöyle diyebilirim ;

- Dün , 1 Lt votka içtim , bir paket sigara bitirdim , tavuklar , patatesler havada uçuştu , sabahta aslan gibi kalktım , hiçbirşey olmadı , ne enteresan.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya işi tabi karşılıklı atışmaya dökmenin anlamı yok. Buradaki tartışmaları yanlış anlayan arkadaşlar var. Kendi adıma inanana saygım sonsuz ama inananın inandığı ve tabii ki inandığı için körü körüne savunduğu, yeri geldiğinde de benim gibi inanmayanlara tatlı-sert baskı uyguladığı argümanları eleştirmek hakkım(ız) olduğuna inanıyorum. Ama kantarın topuzunu kaçırmamak lazım. Neticede adı üzerinde, inanç. İnanan (sadece dini inancı kastetmiyorum)kişiye "lan ne salak bir inancın var kardeşim" demek bir fayda sağlamayacağı gibi düşmanlıkları körükler. Ama inanan kişi incinmesin diye de o kişinin inanmadığı şeylere İNANCI olan(her zaman savunmuşumdur, inançsızlık da bir inançtır)kişilerin göz göre göre sessiz sedasız oturması adam gibi toplumlarda beklenmemelidir. Hee,birilerinin dediği gibi bu toplum özgürlüklerin FİLTRELERDEN geçirildiği bir toplum oluyorsa zaten bizim gibi adamların konuşmayı bırak yaşamasına da izin verilmez bu gidişle.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya wispy. Yukarıya ne yazmışım, sen ne yapıyorsun?
Peki...Senin yaşın kaç? Muhtemelen genç bir arkadaşımızsın.En fazla 30 civarısındır.Sağlık kontrollerinin iyi olduğunu söylüyorsun.Maşallah,daha iyi ol inşallah.

Peki seninle aynı yaşlarda, kilo sorunu olan bir arkadaşımızı düşünelim. Bu arkadaşımız yaşı nedeniyle zaten çalışan en iyi ihtimal öğrenci olan bir arkadaşımız olmak durumunda.Gölgede 32-33 derece sıcaklık olan koşullarda sabahtan akşama kadar çalışırken harcadığı enerji, vücudun gıda ve su girişi olmadığı için kaybettiği mineraller, iç organlar üzerinde normal zamandakinden çok daha fazla oluşan baskı ve dolayısıyla dolaşım sisteminde oluşan baskı...Bütün bunların üzerine işin-okulun yarattığı stres ve sıkıntı...15-16 saat boyunca ve 30 gün boyunca her gün devam edecek bu durum. Sence bu durumdaki kişilerde ciddi sağlık riski olmuyor mu?

Yaşı daha fazla olan ve hatta teyze,amca,dede,nine kıvamında vatandaşlardan hiç bahsetmiyorum bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Tutuyorum ben okumadım kim ne yazmışta tutamayacak gibi olursam bırakırım sağlığımı falan etkilerse(normal olan bu yane). Bir de iftar çadırlarına gelin lan 1-2 kere tutmasanız bile, bi değişik oluyor milletle yemek.

Bir de tam hatırlamıyorum tam metini ama avrupa standartlarına göre onaylı 146 IQ var arkadaşlar, patronun oğlu olmasam da ezerim zekamla ahjfhgasafdhj

Allah kolaylık versin tutanlara valla O_o

Böyle işte mehehe.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...