pisst Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Diş hekimine gittim kontrole azı dişlerim çürümüş ve dolgu yapılması gerektiğini söyledi. Beyaz dolgu falan istedim ama sonra amalgam daha iyi olur azılarda kompozit sorun çıkartır dedi. Geldim eve öyle bakıyım dedim amalgamın avantajı ne diye. Baktım ağzıma civa koymuşum. Etrafta gezinen makalelere sizler ne diyorsunuz? Şu anda 1 büyük 4 tanede küçük boyutta amalgam var ağzımda. Tabi hemen telaşlandım hop hop noluyor diye. Dedim hemen bunları çıkartsam iyi olur ne olur ne olmaz. Baktım çıkartırkende civa buharına mağruz kalıyormuşuk :S Şimdi ben ağzıma torbanın içinde saatli C4 mü koydum :S Siz ne diyorsunuz bu duruma? Yakın zamanda yurt dışına gidicem orada bir doktora sorarım sanırsam azılarda porselende dayanıklıymış. Parasıda biraz tuzlu ama civadan iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 13 yıldır falan 2 dişimde var bi sorun çıkarmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Amalgam dolgu zararlıdır evet. Civa yiyosun yıllardır. Civa vucutta biriken bir şey zaten, bi an önce kurtulunç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 hocam diş hekimi amalgama seneler boyunca maruz kalıyor bu birincisi. tabiki civa sıkıntı fakat hani 24 saat sonra bi randevu daha veriyo ya parlatmak için o civa salınımını önlüyo bi sıkıntı yok yani sakin ol. azı dişlerde kullanılan kompozit(beyaz dolgu) şekli var ama amalgam daha sağlam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pisst Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Boyutu ne kadar ama? Büyük boyutlarda başka alternatifide olmuyormuş. Porselen bile zor oluyormuş. Benim küçük küçük ama 4 tane var öyle. 1 tanesi kanal tedavisi falan oldu önceden var o ama sayı artınca hop oldum yaw. Başdönmesi, yorgunluk, hafıza kaybı falan olur diyorlar internette. Birazda işin içinde başka şeyler var ama yinede pinpirikli oldugumdan tırtım bi an. Hmmm parlatma falan demedi bana. Gitmedimde. Acaba başka bir hekime gidip parlatsammı? Yoksa 1-2 ay içinde porselene çevireyimmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Yurtdışında diş KOL gibi yalnız, burada yaptır bir an önce, üzerler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Şimdi öncelikle amalgamın cıva salınımı çok düşük oranda ,öyle korkulacak boyutlarda değil ,telaş yapma yani ,kompozit azı dişlerinde kulanılıyor ama senin çürükleri bilmiyorum ,belki pulpaya fazla yakındır yani derindir ondan tercih etmiştir vs ki dediğim gibi madde kaybı fazlaysa dişte porselen inley onley yapılabilir hum edit : Parlatma denilen her dolgu maddesine yapılan cila ,amalgamın cilası 1 yada 2 gün sonra yapılır normalde ama kolay kolay hiçbir diş hekimi dolgu için 2 kere hastayı çağırmaz ,yani yüksek ihtimal polisaj vs yapmıştır zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pisst Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Mesala? 1 porselen dolgu yaptırmak için amerikada ne kadar ücret ödememiz gerek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 boyut farketmio yaptırırsın kompozit istiyosan fakat kırılma riski daha fazla su absorbisyonu oluyo belli bi süre sonra renkleniyo ayrıyetten sızıntı riski fazla olduğu için tekrar çürük oluşma riski daha fazla kompozitte. o halsizlik falan civa zehirlenmesi için iki amalgam dolgu yaptırdın diye civa zehirlenmesi geçrmessik sakin ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pisst Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Yok kompozit değil. İnlay onley diyorlar. Porselen. Amalgama yakın dayanıklılık olarak. Türkiyedede tuzlu diyorlar ama tam bilmiyorum ne kadar. Amerikada biraz KOL olacak ama yapacak bişey yok. 1 hafta sonra gidiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 özet amalgam iyidir candır öldürmez korkma :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 tuzludur :D işlemleride biraz kasış olduğu için her diş hekimide yapmaz. ama abartıyosun civa mevzusunu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pisst Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Mesala abi bir örnek verin. Ne kadar ücret olabilir? 1 yıl dil öğrenmek için takılacam usa da üniversite öncesi. O sırada çalışacamda. O yüzden para benim olduğu için parayı pinpiriğe yatırabilirim (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 ağzı açınca gözüken siyah dolgu = fakir görüntü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pisst Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Abi türkiyede ne kadar bali onu söyleyin. Amerikada ne kadar olur onuda tahmin yürütün? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Yahu dolgularımda küçük diyorsun ,porselen onley inleyin amacı fazla doku kaybında artık kompozit ve amalgam yemiyorsa diş yapılıyor,yani boşu boşuna dişini kestirip ömrünü yiyeceksin,parandan olacaksın,herşeyi geçtim uğraştığına değmeyecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 ne bilim ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pisst Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Oylama yapalım o zaman; 5 diş toplamda: 1 - $500 2 - $1000 3 - $1500 4 - $2000 5 - $2500 6 - Oha artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 porselen tanesi 600 euro falan oluyor gaiba yada 400 müydü.unuttum şimdi geçen babam için fiyat aldıydık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Benimkiler sahte mi lan o zaman. 200 lira mı ne vermiştim bi tanesine. Oha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pisst Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Kesme işlemi kaplamada olmuyormuydu :S http://www.dentcare.com.tr/images/inley_onley_dolgu.jpg Örnek benimkine benzer bunun durumu. Burada inlay onley yapılmış. Fakat azı dişinin bir alt birde üst tarafında doglu var ayrı ayrı. 2 dişte 2 tane ayrı ayrı dolgu var yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 roket sen porselen kaplamadan bahsediyo olmayasın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pisst Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Red said: porselen tanesi 600 euro falan oluyor gaiba yada 400 müydü.unuttum şimdi geçen babam için fiyat aldıydık Hangi ülke? Avrupada amerikaya göre daha iyidir yada sen salladın gibi geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 tamam işte aradaki sağlam dokuyuda kaldırıyor orda. hocam vaktine,parana yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 çok para abi diş işi ya 2300 euro dedi bana.babama verdiği fiyatta ben dışarı kaçtıydım sdfs abi komple porselen dişi diyorsak tanesi o civarlarda indirimi falan vardır tabi ama yine en kötü 400 euro falan oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar