Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zeytinburnu karisti

reyou

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:

deadwoll,

insanlar evine ekmek götürmeye zor para bulurken tiyatroyu sinemayı tabii ki düşünemeyecekler.

kaldı ki devlet tiyatrolarının biletleri bu ülkede (en azından istanbulda) 1 seneden uzun süre boyunca 1TL olarak satıldı mesela, bak 1 TL diyorum, yine dolmadı. Tiyatro biletleri zaten çok pahalı değil, sinema da birkaç sene öncesine kadar değildi, son 3-4 senede bir anda geçirdiler sinemaya zammı.

konu tiyatronun sinemanın pahalı olması ya da insanların isteyip istememesi değil, konu insanların o kadar alım gücü olmadığı hatta temel ihtiyaçları için bile yeterli alım gücü olup olmadığını bilmediklerinden dolayı oraya sıranın gelmemesi.

Anlattığım şeyi yazmışsın işte, atıyorum Fransa'da böyle bir şey olsa o salonlar dolar. O kampanyaların amacı insanları tiyatroya alıştırmaktı ama bizim insanımız için tiyatro, konser vb. iyi yaşamak için gerekli şeyler değil. Onu diyorum bende.

Ekmek, su bulamayan insanlar tiyatroya gidemez belki ama ben her yıl jip değişitirebilen ama kendisini geçtim sülalesinden 1 kişi dahi tiyatroya gitmemiş, festivale katılmamış adamlar da tanıyorum.

Türkiye bahsettiğin eşiğin yüksek olma nedeni açık ve net olarak eşiği belirlediğiniz etkenlere halkın rağbet etmemesi. O noktada da dünyadan farklılaşıyoruz işte. O yüzden de insancıl yaşama kriterleri farklılaşıyor dünyadan.

Zenginlik, fakirlik, insan gibi yaşamak falan direk insan algısıyla alakalı konular, net bir çizgide tartışamazsınız. O yüzden nilep'in 15k gelirle kendisini orta halli görmesi ya da köy yerinde 10 tane danası olanın köyün zenginlerinden olması falan normal şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

ya şu 6k maaş olayına gelirsek

şimdi olaya hep bir üst kademeyle kıyaslayarak giriosunuz

sen bi cafeye haftada 1-2 gidiosun adam 5-6 defa gidiyor

onun evi deniz görüyor bizimki daha yukarda

onun arabası 200 hp benim 120

hani senden daha iyinin olması seni kötü yapmıyor

bu şartlardan 6 bin 15 bin falan çok çok iyi paralar.

zenginlik illa şey üstünde şey biçmek değildir.

bi alım gücüdür tutturmuşunuz.hani suadiyede oturupta ama o etilerde oturuyor argumanı bana saçma geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

yahu;

bak tane tane anlatacam.

her insanın 2 tip ihtiyacı var.

1- temel ihtiyaçlar: barınma, yemek, su vb

2- sosyo-kültürel ihtiyaçlar: dinlenme, eğlenme, sosyalleşme, sosyal/kültürel/sportif aktiviteler.

bir insanın "geçinebilmesi" için temel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar para kazanması gerekiyor.

bir insanın "insan gibi yaşayabilmesi" için hem 1 hem 2ye yetecek kadar ve bunlardan geri adım atmayacak, kısmayacak kadar para kazanması gerekir.

Türkiye'de geçinmekle insan gibi yaşamak arasında dağlar kadar fark var.

Ortalama bir insan geçinmenin azıcık üstünde yer alıyor ülkede. Zor geçinen, hatta geçinemeyen bir sürü insan var. "İnsan gibi yaşayan"sa çok daha az sayıda.

Yani türkiyede insan gibi yaşamak bir lüks, bir azınlık, ve ülke standartlarına göre iyi para kazanmak gerekiyor.

Ama türkiyede böyle bir sosyal yapı olması, o standartları ve ihtiyaçları azaltmıyor. Sadece daha önemli ihtiyaçlara ağırlık veriliyor, haliyle "insan gibi yaşamaya" fırsat kalmıyor.

Kısaca ülkenin de insanların da gayet içinde ve bilincindeyiz.

Senden farklı olarak bir insanın temel ihtiyaçlarının yanında ikincil ihtiyaçlarının da bilincindeyim. Bunlara ulaşmak bu ülkede lüks de olsa ve çoğu insan için mümkün olmasa da o ihtiyaçların mevcudiyeti değişmiyor.

Sense kalkmış "adam 700 lirayla geçiniyor olm ne sineması" diye işe sığ bir noktadan giriş yapıp hep oraya çekiyorsun tartışmayı. E eleştirdiğimiz o zaten, o adama insan gibi yaşama fırsatı verilmemesi.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Anlattığım şeyi yazmışsın işte, atıyorum Fransa'da böyle bir şey olsa o salonlar dolar. O kampanyaların amacı insanları tiyatroya alıştırmaktı ama bizim insanımız için tiyatro, konser vb. iyi yaşamak için gerekli şeyler değil. Onu diyorum bende.

Ekmek, su bulamayan insanlar tiyatroya gidemez belki ama ben her yıl jip değişitirebilen ama kendisini geçtim sülalesinden 1 kişi dahi tiyatroya gitmemiş, festivale katılmamış adamlar da tanıyorum.

Türkiye bahsettiğin eşiğin yüksek olma nedeni açık ve net olarak eşiği belirlediğiniz etkenlere halkın rağbet etmemesi. O noktada da dünyadan farklılaşıyoruz işte. O yüzden de insancıl yaşama kriterleri farklılaşıyor dünyadan.

Zenginlik, fakirlik, insan gibi yaşamak falan direk insan algısıyla alakalı konular, net bir çizgide tartışamazsınız. O yüzden nilep'in 15k gelirle kendisini orta halli görmesi ya da köy yerinde 10 tane danası olanın köyün zenginlerinden olması falan normal şeyler.

İlla konser tiyatro diye düşünme. Kendi istediği sosyal aktivite o.

Konseri çıkar mesela lig maçına tribüne gitmeyi ekle, halısaha maç ekle, ormanda bi piknik ekle, spor salonuna aylık aidat ekle.

Orada konser diye örnek vermiş olmam illa ona gidecek demek değil ki "bir ekstrem sosyalleşme etkinliğine katılım imkanı" anlamında bir örnek o. Bunlardan hiçbirini yapmıyor değil ya o bahsettiğin zengin insanlar?
Sosyal ağlarda paylaş

etilerin neresi, suadiye'nin neresi. Bizim ev 1. kat, deniz manzarası sadece kışın yapraklar dökülünce ufacık bir aralıktan görünüyor, üstelik ev 75m2 ama 500k. Hatta şu anki değeri 600k sanırım. 2 semtte de yaşadım zaten, saçmasapan plazada oturmuyorsan Etiler ile suadiye arası emlak fiyatları arasında iyi yerlerde pek fark yok. Sokağın karşısındaki evler 1,5milyondan başlıyor bizim mesela
Sosyal ağlarda paylaş

ya koordinatları önemli değil.illa suadiyede ilk sıra evlerinden olması mı gerekiyor.suadiye kötü semt mi.cadde ile tren yolu arasında 1. 2. sokaklarda teras dubleksler dolu yeni binalarda misal

ön sıralar sırf daha denize yakın diye pahalı.3 sokak arkada daha iyi binada oturabiliosun.neyse olay o değil.demek istediğim orda oturup ama etilerdeki daha pahalı d emek

hani suadiye kötü semt mi

hacıhüsrevde oturup etileri karşılaştırmak başka suadiye ve etileri başka

dedemin caddebostandaki evi sırf ilk sıra.bina nerdeyse 100 yıllık.ama 580 milyar teklif etmişlerdi mesele o değil yani.

oysa 2 sokak arkada 0 bina var daha büyük ve yeni bina 645 e
Sosyal ağlarda paylaş

E tamam Etiler'de de oturdum, Etiler'de de apartman aşırı lüks değilse veya plaza falan değilse aynı fiyatlar hemen hemen. Ha orada sahil gibi bir durum olmadığından ona göre fiyat farkı yok tabi. Bizim apartmanın çatı katını alacak olsak 1,5 milyona patlardı bize de Etiler'de olduğu gibi. Yani şahsen Etiler'de oturan benden zengindir yeaaa demek ki ben fakirim modunda değilim :D
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

6k'ya da orta'nın ortasındadır, ortanın ortalarındadır vs diyen kaybolsun doğrudan.
istanbul, ankara, izmir için orta-üsttür 6k aylık. diğer yerler için babalar gibi para kazanıyor denilir zaten. alan da ses etmez. çok şükür der oturur.

orta işte arkadaş kendin söylüyuorsun. ortanın ortası, ortanın sağı neyi değiştirir. zengin değilsindir 6k gelir ile. iyi paradır, abd'de 4bin dolar eder orada da güzel paradır. 15k aylığın var diye de zengin olmazsın ama kafanı kullanırsan belki olursun. gelirin bugün çat diye kesildiğinde hayat standardını koruyamıyorsan zengin falan değilsin. sadece aldığı maaşla zengin olan adam da yok dünyada. maaş gelirken doğru düzgün yatırım yapıp, kendine bir servet yapabildiysen o zaman zenginsin. bkz: yapı kredi genel müdürüyken banka sahibi olan, bankayı satıp parayı vuran, sonra gene banka kuran hüsnü özyeğin

bankada 10 milyonu olup 20 yaşında arabaya binen de biliyoruz, ilk kazandığı parayla son model mercedes alıp, sağa sola olan borcunu ödeyemeyen adam da. yani demem o ki; gerçek zenginlik gönül zenginliğidir, sağlıktır, sıhhattir, adamlıktır, efendiliktir.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

E tamam Etiler'de de oturdum, Etiler'de de apartman aşırı lüks değilse veya plaza falan değilse aynı fiyatlar hemen hemen. Ha orada sahil gibi bir durum olmadığından ona göre fiyat farkı yok tabi. Bizim apartmanın çatı katını alacak olsak 1,5 milyona patlardı bize de Etiler'de olduğu gibi. Yani şahsen Etiler'de oturan benden zengindir yeaaa demek ki ben fakirim modunda değilim :D

etilerde ne plazası dayı
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

lan örnek adam taktı ya ahahah

nişantaşı diyorum o zaman

dandik dandik evler 50 metrekare evler ne paralar satılıyor sırf semt isminden

demek istediğim o değil yani.

zenginlik illa her gece barda binlerce tl şişe açtırmak değil

bence de her gece binlerce tl şişe açtırmak değil. Ama ne lüks bir evde oturuyoruz, ne lüks arabamız var, ne yazlığımız var ne de her yaz 5 yıldızlı otellerde tatil yapıyoruz. Benim arabam da yok zaten. Bizimki de zenginlik değil diyorum işte. Yani mesela Kayserispor, Bucaspor'a göre zengin olabilir ama objektif bakarsak Kayserispor zengin falan değil
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

işte Avrupa'da ya da Amerika'daki insanlar gibi bir hayat tarzı benimesmi,şsen bu ülkede ayda 15k ile 2 kişi zengin değilsin.

edit: Suadiye'deki evlerle etiler'deki evler arasında pek fark yok, gideceğin yerler arasında da pek fark yok. Başarısız argüman :P
abi valla ben amerika'dayim sehrin gobeginde yasiyorum maasim aylik 15k ve gayet zengin hayati yasiyorum. her haftasonu vegas'a gidip vip bolumunde oturmuyorum veya yatim falan yok ama onlar zenginlik degil ultra luks e giren seyler bence.
Sosyal ağlarda paylaş

iste 15k falan aliyosun ama dünyanın en büyük şehrinin gobeginde dünyanın aynı zamanda en ilaçlı en sağlıksız besinlerini yiyosun

ben olsam karavanımı alır çiftlik kurar kendim yetiştiririm para biriktirip, bi yandan da işimi evden yapabilicek bi hale getiririm

edit: bildiğin kıskanmışım ahahahah
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...