Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Websitesi Engelleme


Lexius

Öne çıkan mesajlar

Selamlar , şu an bulunduğum iş yerinde çalışan öğretmenlerimiz ders arası , ya da ders içerisinde sürekli facebookta geziniyorlar -.- sürekli olarak performans düşüşünden ve kovup yenisini hemen alamayacağımızdan yerel ağ içerisinde belirli sitelere erişimi engelleyebileceğim yada şifrelendirebileceğim bir yöntem var mıdır ?

Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi herkes kendi bilgisayarıyla giriyo o yüzden program kurdurmam zor olur direk burdan modemden yapabileceğim yada direk kendi bilgisayarımdan bütün girişleri engelleyebileceğim bişeyse düşünebilirim ..

not: tabi çok inceleyemedim şu an programları da daha detay vereyim istedim ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

escape said:

abi bırak girsin adamlar yazık ya :D


hepsi kadın :D

bide hani şöyle düşünün neden yapıyorum.. engelli çocuklara rehabilitasyon yapıyoruz.. öğretmen bayan var almış çocuğu ders yapıyorum diye bi yandan facebookta chat yapıyo diğer yandan msn de görüntülü konuşma. çocuğun önüne oyuncak vermiş falan.. uyarıyoruz defalarca gene yapıyo. işten de pat diye çıkaramıyoruz bi sürü prosedürü falan var.. yasaklamak en güzeli gibi geldi bana -.-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hoca benim koyduğum şeyin ne olduğunu kısaca açıkliim:

şimdi bu işletim sistemi aslında. Iptables (firewall), Squid(proxy), DansGuardian (content filter) ve openVPN falan gibi önemli network araçlarını paket halinde bir araya getiriyolar. CentOS tabanlı bi olay bu (CentOS da Red Hat ile aynı şey sayılır zaten) Yapacağın şey bunu 2-3 ethernet çıkışı olan tırt bi bilgisayara yüklemek. yükledikten sonra web arayüzünden ulaşabiliyosun alete. ekran mekran gerekmiyo. baya baya kurumsal ortamda falan kullanılabilecek kadar kaliteli (doğru donanımla tabii).

orada çalışanların bundan kaçmaları imkansız. transparetn proxy şeklinde çalıştırırsın, mis.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...