Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Well, after a month of "testing"...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya adamlar sandbox oyun yapıyoruz demediler ki adamlara niye sandbox yapmıyosunuz bok gibi olcak bu oyun demişsiniz

warhammer online ı da bıraktı herkes 1. ayın sonunda, ben çok pişmanım şahsen mal gibi wowa döndüğüme warhammerı bırakıp
Mesaj tarihi:
daha açıklandığı ilk hafta tor'un ne tarz bir oyun olacağı belliydi. bu devirde hala 2004 öncesi sandbox mmo'larından bekleyen varsa yazık zaten, boş beklentiler.

herkes wow based bir oyunu ne kadar farklı bir hale getirebilirize uğraşıyor. sonuçta temeli aynı ne kadar farklı hale getirilse de oyun.

yorumları yapan herifler resmen saçmalamış çoğu yerde. nasıl beklentiler ile oynadılar anlamadım. bioware hiçbir zaman bir uo, shadowbane, swg temelli bir mmo hazırlıyoruz imajı vermedi ki tor'u geliştirirken.
Mesaj tarihi:
Çoğunluğun bir SWG olması beklentisi var aslında. Ev kur, içini dekore et, orada mallarını sat. Level değil, skill kas.

Aslında insanlar WoW türevlerinden bıktı, yeni çıkan oyunda çok bir değişiklik göremediğinde ilk ayın sonunda bırakıyor.
Mesaj tarihi:
abi mmo dünyasının 6 - 7 senelik sorunu bu zaten.

oyun firmaları korkuyor, çekiniyor sandbox mmo yapmaya. adamlar da farkında bir ev kurma imkanı olmasının, çok daha detaylı craft sistemi olmasının tasarladıkları mmo'ya çok şey katacağının. ama wow oynayanların sayısı, wow'un yakaladığı ün, wow'un yan ürünlerinin başarısı oyun şirketlerini o kadar etkilemiş durumdaki community based bir mmo yapmıyorlar, yapamıyorlar. isteseler kralını yaparlar, bioware'i de geçtim orta halli bir oyun şirketi bile hiç olmazsa 9 - 10 ay oynatan bir mmo üretebilir. fakat developlerların kafasında hep bir soru işareti, hep 'community based'i sallayalım, önemli olan hardcore oyun oynatmak, insanları oyuna daha çok bağlayıcı etkenler bulmak' derdi olduğu için bu oyunlar çıkmıyor artık.

tor da başında sw tag'i barındırdığı için bu kadar olay haline geldi, beklentiler arttı. yoksa nasıl bir oyun olacağı baştan belliydi. şu ana oyuna şöyle güzel, böyle iyi diyen adamların çoğu ya hayatında sadece wow oynamıştır, ya da kendini kandırıyordur.

ha, tor'un tabi ki başarılı olmasını isterim, uzun süreler oynamak isterim. ama bu oyuna 'neden sandbox olmuyor, niye gene klon' oldu demek çok saçma. çünkü bu oyuna laf etmeden önce laf edilecek o kadar çok oyun, o kadar çok detay var ki mmo dünyasında saymakla bitmez.
Mesaj tarihi:
swgde swtordan sonra oyuncu kitlesi artar demistim bir ara, ama maalesef kapaniyor, swg an itibari ile hala cok guzel bir oyun, sadece animasyonlari ve grafik motorunu biraz duzeltseler enfes olurdu.
Mesaj tarihi:
ya ısrarla sandbox istiyosunuz

AGA SANDBOX OYUN ÇIKARIYORLAR VE SİZ OYNAMIYORSUNUZ AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

kaç kere yazcaz daha, sandbox meraklısıysanız gidin mortis onlayn oynayın darkfall oynayın, yok osu eksik yok busu eksik, evet bende isterim hayalimdeki pvp oyununu ama onu oynayabilecek kapasitedeki adamlar çoluğa çocuğa karıştı
Mesaj tarihi:
wow dan iyi taraflarını alsın dert değil. WOW da SWG den alıntı yapmış da diyebiliriz. İstediğimiz star wars evreni.

SOE nin benzeri uygulama yapmazlarsa. Player leri ciddiye alırlar sa güzel bir oyun olur.
Mesaj tarihi:
Son spoilerdaki herif baya iyi anlatmış. (Bizden betaya girenler de anca 3 tane SS & 5 saniyelik video koysun, LOL)

Eksikliklerin ve bugların olması doğal, büyük ihtimale Dev'lerin oynadığı clientta bir çoğu çözülmüştür ancak sıkıntı yaratacak pekçok ufak ama sıkıcı detaydan bahsetmiş.

İnşallah düzelir de, daha önce birçok MMO'nun yaptığı gibi yarım yamalak, eksik bir oyun sürmezler piyasaya
Mesaj tarihi:
muhtemelen buglar olacaktır tor'un releasinde de ve yine birçok oyuncu çığrından çıkacaktır. ama şöyle bir umudum var, insanlar bug'ların düzeltilmesi için yardımcı olacaktır ve dev'lere destek verecektir. dediğim gibi, çok yüksek beklentiler var bu oyun için.

diğer mmo'larda da var bu tabi, ama özellikle son dönemde bir ölçüye kadar var. artık mmo bolluğu olduğu için, oyuncular yeni bir mmo'ya başladıklarında çok bug varsa, ya da genel olarak oyunun gidişatına etki eden buglar-hatalar varsa, oyunu bırakıyorlar hemen. end content'i bile umursamıyorlar. dev'lerin düzeltmesine falan pek fırsat tanınmıyor, başka oyuna geçiliyor hemen.
Mesaj tarihi:
sw icin baska oyun yok allahtan, hani birakip swg ye gecemessin kapaniyor, clonewars adventures zaten cocuk oyunu salak sacma, yani swtor her sekilde tutacak ve oynanacak.

ayrica oyle conan, gak guk gibi fantasy olmadigi icinde millet hemen kestirip atamaz diye dusunuyorum en azindan kendi adima bu boyle, wow gibi yapiyorlar ama bunu yapmaya calisan cok oldu yeterki gercekten wow gibi olsun. sonra oynanabilirlik falan sicmasin, oynanabilirlik guzelse gerisi teferruattir.
Mesaj tarihi:
bugdan kasit oynanamaz durum degil hani quest yazisi kotu olsun orda burada grafik sorunlari olsun, oynanisa major etkisi olmasin yani,, hani server coksun ama geri gelsin gibi.

oyle bir bug olsun ki oyun her 5 dakikada bir beni atsin tabiiki istemiyoruz :)
Mesaj tarihi:
ahmedinejad said:

hayır benim demek istediğim şu, şu anda oyun zaten gelişim aşamasında değil mi? karakterin burnunu değiştirip değiştiremeyeceğim gibi mevzular umrumda değil benim, oyuna beni katması önemli, o atmosferi vermesi önemli.

Ama dünyanın geri kalanı için önemli işte, şu an gelişim aşamasında evet ama karakter yaratma da gelişim açısında değil sanırım.
Mesaj tarihi:
ilk gün bioware bu işin altından kalkamaz dedim bugün hala aynı noktadayım.

Dünya üzerindeki belki en değerli IP yi alıyorsanız ve bir oyun yapıyorsanız, benim bir müşteri olarak bazı şeyleri beklemeye hakkım var.

Mesela AOC dan AION dan daha iyi bir karakter yaratma ekranını bana vermek zorundasın. Bunların aşağısındaki bir kaliteyi bana sunmaya hakkın yok.

Sw IP si ile mesela bana bir soe oyunu gibi onlarca ırk vermek zorundasın, bunu yapamıyorsan girmeyeceksin bu işe.

Heroic combat 100 hp li mobu alıp 25 hp li 4 moba çevirerek olmaz. Heroic combat enchenter ın mezz i resistlediğinde kalp atışın hızlanıyorsa olur, son manan ile tankı hayatta tutuyorsan olur ama böyle olmaz.
  • Yeni Oluştur...