Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike soruşturması - 2. dalga

fizban

Öne çıkan mesajlar

Yahu yargı sürecinde olan bir olayın nesini kurtarabilir ki? Delilleri veren zaten savcının kendi değil mi? Neyi kurtarabilir? Bide sayemde ne demek, gidip milleti mi ayartmış, delillerimi silmiş? Böyle birşey varsa mahkemeden aleyhte karar çıkınca iş bitmeyecek mi zaten? Öte yandan yabancı sınırlamasının sonucu belli, 1 hafta önce duyurulmuş olması birşeyi değiştirir mi , herif çıkıp sayemde felan diye gaz yapmış işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Darksun said:

Yahu yargı sürecinde olan bir olayın nesini kurtarabilir ki? Delilleri veren zaten savcının kendi değil mi? Neyi kurtarabilir? Bide sayemde ne demek, gidip milleti mi ayartmış, delillerimi silmiş? Böyle birşey varsa mahkemeden aleyhte karar çıkınca iş bitmeyecek mi zaten? Öte yandan yabancı sınırlamasının sonucu belli, 1 hafta önce duyurulmuş olması birşeyi değiştirir mi , herif çıkıp sayemde felan diye gaz yapmış işte.

yargı ile tff kararının alakası yok. yargı ister suçlu bulsun isterse ölüm cezası versin tff bizce sorun yok diyebilir. adamın tffnin fikrini manipüle edip bjk kulübünü kurtarması için yargının kararını değiştirmesi ya da davaya karışması gerekmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

yahu allah aşkına azcık mantık,

beşiktaş sadece 1 maçtan dolayı yargılanıyor, ve sadece 3 adamı içerde ve kalkıp bu takım için diyorlarki , hic birinde bu kadar delil sonuç yok!! allah aşkına mantıklımı bu ya, hadi dediler diyelim, fedarasyon nasıl kurtarmış oluyor beşiktaşı, ve beşiktaş neden teşekkür etmeli??? azıcık mantık azıcık

hani bu beşiktaş hakkında hiç birinde olmayan delil ve sonuçlar!!! savcıda yokmu ? var,
iddaaname hazırlanınca bütün bu hiç kimsede olmayan delil ve sonuçlar!! ortaya çıkmayacakmı? çıkacak sen ben o hepimiz görücez dimi, daha yeni avukatlar fedarasyondaki dosyaları incelediler onlar bu fedarasyonun gördüğü hic kimsede olmayan deliller görmediler mi?

iş mahkemeye gittiğinde hiçkimsede olmayan bu delillerle beşiktaş ceza almayacakmı alacak, e allah aşkına fedarasyon nasıl kurtarmış beşiktaşı , beşiktaş kime nasıl teşekkür etsin.

azıcık mantıklı bakıldığında bütün bunların saçmalık olduğu çıkıyor, bütün bunlara inanıyorsunuz bütün bunlar size mantıklı geliyor, ama adalının defalarca söylediği ibb başkanı biliyor o konuşsun lafına rağmen , o adamın çıkıp evet beşiktaş transfer teklifi yaptı diye açıklama yapıp beşiktaşı bu şekilde kurtarmış olabilceğine inanmıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.galatasaray.org/images/haberler/2/B_10512_B_10056_b.jpg
TFF nin 15 Ağustos 2011 tarihli bildirisi ile, kamuoyunun TFF tarafından atılması beklenen adımları yargı sürecinin bazı aşamalarına endekslemesi ve ortaya çıkan yeni belirsizlik önümüzdeki günlerde telafisi daha ağır ve önemli uygulama zorluklarına yol açabilecek olup 12 Temmuz 2011 de web sitemizden yapmış olduğumuz açıklamada belirttiğimiz kaygılarımızı teyid eder niteliktedir.

Umarız bu gelişme kulüplerimizi taşıyamayacağı yeni yükler altına sokmaz.
Ünal Aysal
Başkan
http://www.galatasaray.org/images/haberler/2/B_10590_B_7326_B_6143_GSKLOGO_B.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Siz peki yargının suçlu bulup bizim adamları mahkum etmesi halinde TFF'nin ceza vs vermeden yırtabileceğine inanıyor musunuz? Olay çıkar be.

Yeni spor yasası belli, hüküm giyen varsa demek ki ortada bir ihlal vardır. Kalkıp da ya bunların 3 adamı boşu boşuna girdi aslında bizce bir şey yok mu diyecekler, yapmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Tenekeadam said:

Ya arkadaşım şu anda kimseyi kurtarmadılar. Karar almadılar ve açıkça şike kanaati olduğunu söylediler. Şu an düşmek her takım için daha iyidir. Sezon ortasında düşürürlerse 2 sezon kayıp demektir. Kimi neyi kurtarmışlar ya ben bunu anlamıyorum.

Aslında kendilerince haklı mazeretleri de var ama sorun, nihai karar vericez deyip vermemeleri.

Kurtarmadilar mi? Sen inaniyor musun ki UEFA "napiyorsunuz lan siz" demedigi surece TFF'nin evet hadi gecmis olsun dusuyorsunuz hoppalaa diyecegine?

Olay bitti. UEFA filan karismadigi surece kurtardilar evet.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Darksun said:

yargı ile tff kararının alakası yok. yargı ister suçlu bulsun isterse ölüm cezası versin tff bizce sorun yok diyebilir. adamın tffnin fikrini manipüle edip bjk kulübünü kurtarması için yargının kararını değiştirmesi ya da davaya karışması gerekmiyor

dııııttt yanlış cevap
Sosyal ağlarda paylaş

Vay uzun uzun yaşmıştım gitmemiş..

Bunun hala temiz futbol cart curt için olduğunu düşünen kişiler varsa kendilerini tebrik ediyorum..

Futbol takımlarına ceza verebilecek tek kurum olan TFF ye şike olayları ile ilgili elinde olduğunu iddia eden bilgi, belge ve kanıtları vermeyen savcılık gerçekten müthiş başarılı bir işe imza atmış..

FB şike yaptı kanıt var ama size göstermem ehu ehu ehu dedi resmen savcılık..

Şimdi kime inanacağız.. Elimde kanıt var diyen savcıya ve birilerinin ellerinden alınan yarım yamalak bilgiler ile oluşan kanaatleremi?

Yoksa elimizde ceza vermeye yetecek bir kanıt yok diyen federasyonamı?

Öyle bir duruma getirdilerki yine birileri taraf olmak zorunda kaldı.. Ama ortalama bir eğitime, kültüre, birikime sahip ortalama bir insan savcı elimizde kanıt var dediğinde nasıl inanıyorsa federasyon elimizde kanıt yok dediğinde onada inanmalı..

Yoksa benim hırsızım iyi, senin hırsızın kötü demek zorunda kalırız..

Bütün bu olaylar benim devamlı taraf olduğum futbol dışında, birilerini bitirmek, bitirilen kişilerin oturduğu koltuklara (sadece başkanlık koltukları değil) başkalarını oturtmak operasyonudur yoksa temiz ayak temiz futbol fln yalan dolandır..
Sosyal ağlarda paylaş

gellidus said:

...

...

25 klasorun icinde, "kozmik" odada 2 hafta ( daha mi fazlaydi) arastirma yapan, ilk gun savciliktan gelen belgelere "DURUM VAHIM" yorumu yapan TFF baskani simdi delil yeterli degil diyor. Siz de savcilik vermemis yuaa diyorsunuz.

Harbiden hakediyoruz biz millet olarak. Aynen devam helal iyi ki dusurmediler bravo, bakalim bu sene bu lig bitebilecek mi cok merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

bayılıyorum şu bilmeden ahkam kesip yanlış doğru diye kesin tavırlarla konuşmanıza :)

Yani yargı Aziz Yıldırım şike yaptı, FB maçlarını parayla satın aldı, FB takımı haketmediği maçları kazandı diyecek bu suçlamalar sonucunda Aziz Yıldırım suçlu bulunacak ve TFF diyecekki : Valla siz suçlu buldunuz ama açıkçası benim çokta umurumda değil bana göre hava hoş ben aynen devam ederim..

TFF özerk bir kuruluştur ve Türkiye cumhuriyetinde sınırları içinde varlık gösteren her kuruluş gibi TC kanunlarına tabidir.. Özellikle bu yeni yasa ile bunlar iyice birbirine bağlanmıştır..

TFF isterse tamamen futbol ile ilgili konularda kendisi karar alabilir ama bu futbol dışı bir olaydır. Sakın tabiki yargı suçlu bulursa onlarda ceza verecek ama isterse vermeyebilir gibi komik bir savda bulunma..

MADDE 11 - (1) Belirli bir spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin eden kişi, 5 yıldan 12 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.
Kendisine menfaat temin edilen kişi de bu suçtan dolayı müşterek fail olarak cezalandırılır.
Kazanç veya sair menfaat temini hususunda anlaşmaya varılmış olması halinde dahi, suç tamamlanmış gibi cezaya hükmolunur.
(2) Şike anlaşmasının varlığını bilerek spor müsabakasının anlaşma doğrultusunda sonuçlanmasına katkıda bulunan kişiler de birinci fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
(3) Kazanç veya sair menfaat vaat veya teklifinde bulunulması halinde, anlaşmaya varılamadığı takdirde, suçun teşebbüs aşamasında kalmış olması dolayısıyla cezaya hükmolunur.

Futbol Disiplin Talimatı'nın "Müsabaka Sonucunu Etkileme" başlığında yer alan 55. maddesi şöyle:
(1) Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır.
(2) Bu hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşürme cezasıyla cezalandırılır. İhlalin ağırlığına göre küme düşürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir.
(3) İhlalde sorumluluğu bulunan kişi veya kulüplere ayrıca para cezası verilir.
Sosyal ağlarda paylaş

valequenta said:

gellidus said:

...

...

25 klasorun icinde, "kozmik" odada 2 hafta ( daha mi fazlaydi) arastirma yapan, ilk gun savciliktan gelen belgelere "DURUM VAHIM" yorumu yapan TFF baskani simdi delil yeterli degil diyor. Siz de savcilik vermemis yuaa diyorsunuz.

Harbiden hakediyoruz biz millet olarak. Aynen devam helal iyi ki dusurmediler bravo, bakalim bu sene bu lig bitebilecek mi cok merak ediyorum.

ben kimseyi savunmuyorum siz öyle bir hava yarattınız ama yanılıyorsunuz. Ben ortadaki kendimce daha büyük resme bakmaya çalışıyorum..

ortadaki paradoksu kendimce çözmeye çalışıyorum..

1- Birçok kişi eldeki yeterli deliller öne sürülerek tutuklu şekilde cezaevinde tutuluyor..

2- Elimizde sağdan soldan kaçırılan bilgiler ışığında bu kişilerin şike yaptığı konusunda genel bir kanı oluşturulmaya çalışılıyor

3- Öyle yada böyle bir futbolcu (İ. Akın) itiraf etti sonra geri aldı falan fln

4- Başka bir futbolcu (eski gs li ankaragücünde oynayan adını unuttum) bana şike teklif edildi kabul etmedim diyor

Bütün bunlara baktığınız zaman kimsenin bir şüphesi yok..

Ama federasyon böyle bir karar veriyor.. Şimdi federasyon FB yanlısı, FB yi savunuyor, FB yi düşürmek sıkar tabi vs vs dışında hiçbir savımız yok..

Madem ellerindeki belgeler, bilgiler kanıtlar kesin ve bu takımların düşürülmesi lazım, neden savcılık çıkıp açıklama yapmıyor kardeşim ben sana delilleri verdim niye buna göre yaptırım yapmıyorsun deliller sabit ve kesin buna göre kararını ver aslanım demiyor..

Çünkü delillerin bir kısmı savunma avukatlarından bile saklanıyor..

Tekrar ediyorum.. Ben FB yi BJK yi cartı curtu savunmuyorum..

Bence bu futbol adı altında daha büyük tezgahların döndüğü bir olay benim itirazım irdelemem buna..
Sosyal ağlarda paylaş

gellidus said:

Vay uzun uzun yaşmıştım gitmemiş..

Bunun hala temiz futbol cart curt için olduğunu düşünen kişiler varsa kendilerini tebrik ediyorum..

Futbol takımlarına ceza verebilecek tek kurum olan TFF ye şike olayları ile ilgili elinde olduğunu iddia eden bilgi, belge ve kanıtları vermeyen savcılık gerçekten müthiş başarılı bir işe imza atmış..

Şimdi kime inanacağız.. Elimde kanıt var diyen savcıya ve birilerinin ellerinden alınan yarım yamalak bilgiler ile oluşan kanaatleremi?

Yoksa elimizde ceza vermeye yetecek bir kanıt yok diyen federasyonamı?

Öyle bir duruma getirdilerki yine birileri taraf olmak zorunda kaldı.. Ama ortalama bir eğitime, kültüre, birikime sahip ortalama bir insan savcı elimizde kanıt var dediğinde nasıl inanıyorsa federasyon elimizde kanıt yok dediğinde onada inanmalı..

Yoksa benim hırsızım iyi, senin hırsızın kötü demek zorunda kalırız..

Bütün bu olaylar benim devamlı taraf olduğum futbol dışında, birilerini bitirmek, bitirilen kişilerin oturduğu koltuklara (sadece başkanlık koltukları değil) başkalarını oturtmak operasyonudur yoksa temiz ayak temiz futbol fln yalan dolandır..

- operasyon ne amaçla yapılırsa yapılsın farketmez, şike yapıldıysa cezası çekilmeli.

- federasyon "ellerinde bazı maçlarda şike yapıldığına dair yeterli kanıt olduğunu (diğer bazı iddia edilen maçlar için de yeterli kanıt olmadığını) ama yine de bekleyeceklerini" belirtti, aç bir daha dinle açıklamayı. Hatta forumda da linki var birkaç sayfa geri gidersen.

- birileri biter/bitmez orası ayrı konu, eğer o arada şike temizlenecek cezası verilecekse, önemli olan kısmı bu futbol için.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...