EricCantona Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Abartmayın ama sizde, tamam şık hareket dedik,güzel jest dedik bırakın orda. Şikeyle,beygirle kupa alıp ondan sonra bi de utanmadan şereften onurdan bahsetmeyin bi süre, aklanırsanız konuşursunuz tekrar.
Darksun Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Maçı izlememiş olanlar konuşmasa bir zahmet.
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 besiktaslilar hala kuluplerinin sucsuz ve serefli oldugundan bahsediyolar. aziz yildirim yapmistir; ama bizim sike yaptirdigimiz oyuncular (bakin oyuncu degil oyuncuLAR) kabul etse dahi yapmamisizdir.
Daemir Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 fenerbahçelilerin 'sadece biz şike yapmadık herkes yapıyor hede hödö' diye saldırmasına şaşmamak gerek. direk başkanları tarafından şike yaparak şampiyon olmaları söz konusu iken böyle bir fırsata zıplıyorlar adeta. beşiktaş tarafından şike yapılmış olma ihtimalini çok düşük görüyorum. kupa finalini izlemiş her insan da şike olmadığından emin olur. adamlar kök söktürdü bize, maçı kazansalar da hakettiler iyi oynadılar derdim. çünkü gerçekten iyi oynadılar. şike yaptığımızı iddia ettikleri adamlar da takımlarının en iyileri arasındaydılar. şike yapmışlarsa da, aziz üstatın yanına çırak olarak gitsinler derim. tayfuru kişisel olarak tanımıyorum tabii ama hiç şike yapacak adam gibi gözükmüyor bana. aykut kocaman gibi milletin kuyusunu kazarak gelmedi oraya. ha deneyimsizdir, başarılı olamayabilir, bende zaten cok basarılı olmasını beklemiyorum.kulup başkanının şikeyle ittirmeleriyle, önce biletini kesmeye calıstğı sonra tamamen ona bel bağladığı oyuncularla başarılı olmasa da olur. belki şike yoktur ama ikinci dediğimin doğru olmadığını iddia edecek yoktur herhalde. ayrıca demirören, türkiye kupasını kazanamasaydı da tayfur u teknik direktör olarak tutacağını açıklamıştı. kupa kazanıldıktan sonra ne kadar doğrudur tartışılabilir tabii.
Darksun Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Evet adamların oynadıkları oyuna göre şike yapılmamıştır diyorum. Teşebbüs vs varsa onu bilemem. Şike yapan adamlar böyle oynuyorsa zaten yapmasalar nasıl oynarlardı acaba. O yüzden maçı izlemeyen yorum yapmasın lütfen dedim.
EricCantona Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Teşebbüsse de suç arkadaş, o futbolcunun aklına girdin sen bi kere, konsantrasyonunu motivasyonunu etkiledin. Bi pozisyonda şut çekicekken 2 kere düşündürttüysen bile şikedir bu daha ötesi yok. Ki başarıya ulaşıp ulaşmamasının zerre değeri yok gözümde varsa böyle bi teşebbüs daha konuşcak bişey yoktur.
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 tesebbus yeterli. adam kabul ediyor. ayrica ibrahim akin 1 gol 1 asistle oynadi nasil olur !!! seklinde konusuyosunuz da, gol penaltidandi; golden sonar sevinmedi bile. asist dediginiz olaydan sonra gokhan unal 4 kisiyi falan gecip gol atiyor. sadece penaltidan gol atti yani ibrahim akin. ha bu arada sike yaparken tum takimi aldiniz demiyor kimse; 2 kisiyi aldiniz diyor.
knox Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 bunu oku fizban KAYSERİ’DEKİ kupa finali 2-2 bitti. Maç uzatmaya gitti. Normal süre ve uzatmalarda kazanan olmadı. Ama “Futbol kazandı..” dedik. Hem Beşiktaş’ı hem de İBB’yi alkışladık. Nefis bir maç izledik, futbola doyduk. Sonunda futbolun cilvesi olan penaltılarla Beşiktaş şansıyla kupayı kazandı... “MEĞER her şey yalanmış İBB 9 kişiyle oynamış” dersek maçtan görüntüler farklı şeyler söylüyor. İşte o maçtan enstantaneler: İBRAHİM Akın sağ çaprazdan topla sokuluyor ve Aurelio’dan kurtulup vuruyor. Çok sert bir şut değil belki ama gollük bir şut. Rüştü çeliyor, sektiriyor kornere atıyor. İBRAHİM Akın soldan sert ve kavisli bir orta kesiyor. Rüştü çeliyor. DAKİKA 41: Ekrem soldan ortalıyor arka direkte İskender topu ağlara gönderiyor. Ancak karar ofsayt. (Maçtan sonraki programda da konuşmuştuk, bana göre de Rıdvan hocaya göre de hizada ve ofsayt değildi) DAKİKA 53: Simao’nun pasında pres yapıp araya giren İskender Alın topu kazanıyor, Aurelio’dan sıyrılıyor, Aurelio çelmeyi takıyor. Karar: Penaltı.. DAKİKA 54: İbrahim Akın, Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber’i ters köşeye yatırarak penaltıyı gole çeviriyor. DAKİKA 68: İbrahim Akın’ın pasıyla ceza sahasına sokulan Gökhan Ünal, İBB’nin 2. golünü atıyor. 78. dakikada Sivok’un golüyle maç 2-2 olduktan sonra 81. dakikada İskender orta alanda pres yaparak Guti’den topu kazanıyor Guti’den sıyrılıyor Sivok araya girince seken top sağdan hücuma çıkan Cihan’ın önüne geliyor kaleci ile karşı karşıya kalan Cihan kötü bir vuruşla topu dışarı vuruyor. 83’TE İbrahim, 105’te İskender oyundan alınıyor. UZATMALARDA İBB’nin kayda değer tek bir atağı yok. Hatta maçtan sonra Abdullah Avcı İbrahim Akın’ı oyundan aldığı için eleştiriliyor.. Hatırlamayanlar için penaltılara giden maçta Cihan ve Metin’in vuruşlarında top direkten dönüyor ve kupayı Beşiktaş kazanıyor.. İşte bilanço: ŞİKE yaptığı iddia edilen 2 oyuncu kupa finalinde 2 gol atmış (1’ini hakem saymamış) Biri penaltı kazandırırken diğeri gole çevirmiş. Birinin 2’inci golde payı var. Neticede Beşiktaş şike ile suçlandığı maçı kazanamamış. İskender ve İbrahim’in katkılarıyla maç berabere bitmiş. DÜNYA futbol tarihinde böyle bir şike maçı daha var mıdır? Onu da araştırmak lazım. Güntekin Onay [email protected]
tinu Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 su fener beşiktaş tartışması çok saçma, fener taraftarı kesinlikle şike yapıldığına inanmıyor, çete ve suç örgütü kurmakla suçlanan (sadece suçlanan) başkanlarının yüzde yüz suçsuz olduğuna inanıyor arkasında binlerce kişi yürüyor , fenerbahçe kulübü ve yönetimi başkanlarının sözünü tshirt yapıp piyasaya sürüyor, beşiktaş taraftarı, suçlanan yöneticisi ve teknik direktörünü suçlu görmüyor, ama suçsuz da görmüyor onun arkasından binlerce kişi yürümüyor ,aklanın öyle gelin aklanana kadar biz size ne destek oluruz nede küfür ederiz diyor, şike olduğu idda edilen maçta çok net şike olmadığı belli olsada , teşebbüs ihtimaline bile temkinli yaklaşıyor, beşiktaş kulübü tshirt basmak yerine aldığı kupayı geri iade ediyor. yani bakış açıları çok farklı o yüzden tartışmanında anlamı yok, bahsi geçen tshirt:
Daemir Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 2 kişiyi alsak 9 kişi belediye o topu oynayamazdı. senenin çoğu maçında 11 kişi o oyunu oynayamadı adamlar... transfer etme muhabbeti olmuş olabilir, adamın iki kere düşünmesi sağlanmış olabilir bilinçli veya bilinçsiz. gerçekten bir teşebbüs de olabilir. sonuçta kafası biraz çalışan bir adam önemli bir kupa finali maçı öncesi karşı takımda oynayan adamla temas ederse ne düşünülebileceğini bilir. dolayısıyla bilinçsiz bir hareket olduğunu düşünmüyorum bunun, gerçekten adamı tereddüde düşürmüş olabilirler. ama bunu şike olarak kanıtlamak oldukça zor olsa gerek. yine de sportmenlik dışıdır ve serdar adalıya veya herhangi bir beşiktaşlıya yakıştıramam. saman altından su yürütmeye calısan adamı beşiktaş camiası da istemez zaten. yine de beşiktaşın kupayı isteğiyle önceden iade etmesini şovmenlik olarak göstererek soytarılıkla suçlamak haksızlık olur.
Kanuni Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Akp nin %50 oy aldigi ulkede, kupa iade tabii boyle ragbet gorur, normal, hata bende, gogogo
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 oncelikle; adamlar itiraf etmis. sucu kabul etmisler. demek ki sike yoksa da tesvik var. ya da belli olmasin diye oyle oynadilar. bunu bilemezsin asla. kaldi ki; burada emenike'nin (trabzonspor'a karsi oynamadi), sezer'in (lugano'yu attirdi) fener'den sike aldigini soylemediniz mi ? burada buca'nin (3 tane salladilar bize) sike aldigini soylemediniz mi ? oyun izlenerek sike cikarimi yapilmaz. oyle olacak olsa kahvehanelerde yurutulurdu sorusturma adliyelerde degil. bence sike donmus, bu kadar olaydan sonra bunu soyluyorum ben. ama en onemli olan benim gorusum degil. yarginin sonucu, tff'nin karari falan filan fismekan. fakat; dedigim nokta, yargilama surecindeki hukuksuzluklar. bunlar fenerbahce'nin bilerek aleyhine isletilen durumlar.
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 öyle yazmamın sebebi bazı insanların seviyesine inip anlayacağı dilde yazmamdır. Lapin gibi atlamayın abi herşeye
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 tinu olmamış ya, diğer beşiktaşlıların aksine 180 derece dönmüş konu fenerden beşiktaşa kayınca. yakışmamış.
EricCantona Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig'deki Fenerbahçe-Eskişehirspor maçının devre arasında tartışarak kırmızı kart gören oyuncular Fenerbahçeli Diego Lugano'ya 3, Eskişehirsporlu Sezer Öztürk'e ise 2 maç ceza verdi. Kaynak : http://www.internethaber.com/pfdkdan-lugano-ve-sezere-ceza-309186h.htm#ixzz1SAbJBUfC Luganoyu attıran sezer değil,Sezer'i attıran Lugano, ayrıca bahse konu maç ligin ilk yarısı şike yaptığı söylenen maç ligin 2. yarısı. Yakışmıyor bir yöneticiye yanlış bilgileri doğru gibi gösterip kendine argüman yaratmak.
tinu Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 ya ibb maçını şike ile aldık diyen adamla futbolmu tartışıyorsunuz, 2 tane adamı aldığımızı söylüyor bunuda basında yazan şeylere dayanarak söylüyorki konu fener oldumu basında yazılanlaramı inanıyorsunuz diyen fenerliler bunlar, neyse o da önemli değil , o aldığımız idda edilen 2 adamdan biri penaltı yaptırıyor öbürü gol atıyor, yine aldığımız 2 adamdan birinin topu direkten dönüyor, öbürü gol atıyor ofsaty diye gol iptal ediliyor, azcık göz var nizam var bu maçta şike var diyen adamlar , sivas fener maçında korcanın yediği gollere ne var diyen adamlar, rica etsem cevap verirlermi , akın ve iskender sahada penaltı yaptırmıs ustune goller atmıslar , maçı penaltılarla zar zor kazanmısız , ee korcan ı yorumlarmısınız bi de sizce o nasıldı fener sivas maçında.
Daemir Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 hapishane önlerinde orada burada şike yapılıp yapılmadığından kesin emin olmadan, sadece 'inanarak' şov yapan yürüyüş yapanlar beşiktaşlılar değil ki? şovu asıl siz yapıyorsunuz. darağacında fenerbahçeymiş :) hatırlatırım ki; akp ye o oyları verenler de 'inanarak' veriyor. oysa beşiktaşlılar bekliyor, sakin. haketmişlerse takımlarının 'darağacına' gitmesine gönüllü olmuş.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 abi korcanın yediği golleri leo francoda yedi,rüştüde yedi saçma sapan argümanlarla gelmeyin
tinu Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Rewendor said: tinu olmamış ya, diğer beşiktaşlıların aksine 180 derece dönmüş konu fenerden beşiktaşa kayınca. yakışmamış. ben kendi adıma konuşayım bu işin en başından beri başlıkta yazdıklarım , fenerin olayında bile arkasında bir komplonun olduğunu idda edenlerden biriyim, fener hakkında basında yazılan herseyede doğruysa!!! diye yorum yaptım, ama bazı fenerli arkadaşlar basında yazan şeylerle insanları suçluyorsunuz derken şimdi konu beşiktaş olunca aynı şeyi yapmaktan çekinmiyorlar, ee ne bu şimdi!
tinu Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 DoGMeaT said: abi korcanın yediği golleri leo francoda yedi,rüştüde yedi saçma sapan argümanlarla gelmeyin ben girmek istemiyorum da hala i.akın ve iskenderin sahada yaptıklarına rağmen basında çıkan yazılarla almışsınız de diye haykıran fenerli arkadaşlara korcan ın sahada yaptıklarını hatırlatmak istiyorum.
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 EricCantona said: Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig'deki Fenerbahçe-Eskişehirspor maçının devre arasında tartışarak kırmızı kart gören oyuncular Fenerbahçeli Diego Lugano'ya 3, Eskişehirsporlu Sezer Öztürk'e ise 2 maç ceza verdi. Kaynak : http://www.internethaber.com/pfdkdan-lugano-ve-sezere-ceza-309186h.htm#ixzz1SAbJBUfC Luganoyu attıran sezer değil,Sezer'i attıran Lugano, ayrıca bahse konu maç ligin ilk yarısı şike yaptığı söylenen maç ligin 2. yarısı. Yakışmıyor bir yöneticiye yanlış bilgileri doğru gibi gösterip kendine argüman yaratmak.valla eskisehir icin sezer mi daha onemli, fenerbahce icin lugano mu desen eskisehir'den sezer cevabini veren bir tek sen olursun heralde. o yuzden sezer, lugano'yu attirdi evet. ve bisey soracam, madem eskisehir kulumuz kopegimizdi sike yaptirdik; ilk devre aklimiza gelmedi sirf ikinci devre mi sike yaptiriyoruz ? ibb macini sikeyle aldiginizi soylemiyorum. bunu savci soyluyor (hani besiktaslilarin en basindan beri cok sevdigi savci), ve bunu; besiktas'in sikeyle satin aldigi iki futbolcu onayliyor. ben soylemiyorum yahu, devlet soyluyor, sucu isleyenlerden biri dogrudur yaptim diyor. bak bi daha soyleyelim. sucu isleyenlerden biri, sucunu itiraf ediyor. itiraf. ok ? ben maca bakarak oooo sike yapmis demem kimse icin. korcan'in yedigi gollerden daha beterini volkan ayni macta yedi. volkan sampiyonlugu mu satti simdi ? fenerbahce sozkonusuyken gayet rahat dusmanca fb aleyhine dusunebiliyorken; bjk sozkonusuyken dusunemiyorsunuz. yakistiramiyorsunuz. fenerbahce ile bjk isimlerini silip hong kong fc ile seoul united koyun takim adlarini.
tinu Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 suçunu itiraf ettiği nerde yazıyor fizban? medyada hani o sizin medyada yazan şeylerle kimseyi suçlu ilan edemezseniz dediğiniz medya bu, ayrıca ; aynı medyada bu itirafın balon olduğuda yazıyor, aynı medyada adalı ve akın arasında sadece transfer görüşmesi olduğu içinde sen bu maçta oynama diye bir lafın geçmediğide yazıyor, yakıştırıp yakıstırımama değil biz çok net bir şekilde mahkeme kesin karar verenen kadar suçludur yada değildir demiyoruz, ama siz direk suçsuzlar diyorsunuz , ben şimdiye kadar her yazdıgım yazıda fener yöneticileri içinde geçerli bu dogruysa dedim , netleşmeden kimse suçlu olamaz dedim, hatta fedarasyon niye karar vermiyor diye ağlayan gslılarada biz arkanızdayız dedik tff adım atmadı diyen gslılarada biz arkanızdayız feneri dusurun dedık dusurmedıler diyorsunuz dedim,
EricCantona Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Neden ligin ilk yarısında şike yapmadık sorusunu bana değil Aziz Yıldırım'a sorcan Fizban. Ayrıca tabiki Eskişehir için Sezer,Fenerbahçe için Lugano'nun olduğundan çok daha önemli. Sezer o takımın bütün hücum yükünü çeken organize eden futbolcu,ki bu yüzden o Sezer'i transfer ettiniz takıma çok iyi oynuyor diye. Zaten konuyla alakası yok bunun kavgayı çıkaran Lugano,daha fazla ceza alan Lugano, kimin kime ne kadar katkı sağladığının konuyla uzak yakın alakası yok. Saçmalamışsın sorry.
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 ok o zaman, adamin itirafinin gercek halini zamani geldiginde gorecez. fakat tipik besiktasli mantigiyla hareket edeyim; SERDAL ADALI VE TAYFUR HAVUTCU SIKE YAPMISLARDIR IBRAHIM AKIN 100000 GOL ATACAKKEN SIKE SAYESINDE SADECE 1 GOL ATMISTIR CUNKU ICERIDE BU KADAR BUYUK DELILLER OLMASA ICERIDE OLAMAZLARDI NASIL ALABILIRLER KI TUTUKLUYSA ZATEN SUCLUDUR BENIM ICIN BITMISTIR BESIKTAS INGILTERE 15. LIGINDEN BASLAMALIDIR....... @ericcantona, sana gore sut, bana gore cikolata.
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 hadi ibrahim akını geçtik. iskender alın niye içerde abi o zaman. çok güçlü kanıt var demek ki.
Öne çıkan mesajlar