Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi Internet Paketi?

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Selam,

şimdi, yeni bi daireye çıkıyoruz önümüzdeki eğitim öğretim döneminde. Şu ana kadar kaldığım yerde internet kiraya falan dahildi, pakettir hededir hödödür uğraşmadan yaşadık durduk. Şimdi bireysel olarak abone olmamız gerektiği için sıkıntı var.

Öncelikle telefon hattı almamak ilk tercihimiz. Hem onun sabit ücret zıbırtısıyla uğraşmak dert, hem kontörün olmadığı zaman "ya bi yemek söyliyim, ya bi arkadaşa beni ara diyim, ya bi sn" şeklinde sulanmak çok mümkün sabit telefona. O yüzden ipin ucunu kaçırma ihtimalini bile göze almak istemiyorum pek.

Lakin telekomun yalın adsl paketleri bayaa saçma. Hani adam evine telefon bağlatmaktan kaçıyor ama yağmurdan kaçarken doluya değil kucağa düşüyorsun direk. 15 kağıt yalın adsl sabit ücreti alıyorlarmış. Gerçi pek anlamadım da o olayı,

http://www.ttnet.com.tr/web/494-2195-1-1/tur/evde_ttnet/baglanti_cesitleri_-_ttnet_yalin_internet/ucretlendirme

Misal, en uygun olacak paket şu bizim için;

http://dl.dropbox.com/u/18366514/qadsl.JPG

Şimdi,

54 + 15 sbt ücret mi, yoksa sbt ücret onun içinde mi anlayamadım. Sbt ücret ayrıysa ve kampanyalı halde 70 liraya geliyorsa aylık internet, oha be abicim. -2 kişi çıkıyoruz, o yüzden fazla düşüyor. Konu komşuya da dağıtmak istemiyorum, hat sahibi biz olucaz elalem abuk subuk bişey yapıcak bize patlayacak sonra-

Öte yandan, yalın paketten uzaklaşıp telefon hattı gerektiren paketlere bakarsak, fiyatlar tamam. Lakin ben telefon sabit ücretlerine bakınca en düşük 19,90 gördüm mesela -ev avantaj 100-. Şaka gibi lan?

9 lira falan değil miydi sabit ücret, 19 lira sabit ücret mi olur?

Böyle bi durumda da internet masrafını 70 liradan aşağıya düşüremiyoruz görüldüğü gibi.

Bu arada "8mbit'e kadar limitsiz tarife" için fiyat araştırıyorum.

Bunun dışında, diğer servis sağlayıcılara bakarsak, misal smile'da yalın adsl seçeneği yok. E telefon aldıktan sonra total fiyat yine aynı seviyeye geliyor, bi fark yok yani.

Turkcell superonline da sıkıntılı mesela. Hadi fiyatta 10 lira fark ediyor diyelim minimum, ama Görükle'de henüz oturmadığı için çok sıkıntı çekenler, iptal ettirenler falan olmuş. Tavsiye edilmiyor.

WOT OLDU LAN AHAHAHAHAHAH

Şimdi,

ne yapmak lazım? Düşük sabit ücretli telefon tarifesi var mı? Yalın adsl mi yoksa telefonlu mu? Apartmandan başkasıyla paylaşsak sıkıntı olur mu?

Bunların cevaplarını istiyorum, beni anlıyor musunuz?

HA?

Sosyal ağlarda paylaş

yalın+8mbit net limitsiz en iyi çözüm gibi görünüyor

telefon alırsanız illa ki kullanıyosunuz, kullanmamak için cihaz almamanız falan lazım. alırsanız da eğer, bu aralar devam eden kampanya var, akşam 7 sabah 7 arası tüm sabit telefonları bedava arıyabiliyorsun.

biri adsl'den çok çeken var, smile da çok farklı değil. telekomdan tiksinsem de diğerlerini tercih ettirebilecek kadar iyi değiller.

Eğer görükleye kablolu yayın geldiyse kablonetin 3mbitlik bi tarifesi var, ona başvurun. Superonline fibernet ya da kablonet yoksa gogo telekom.
Sosyal ağlarda paylaş

Bölgenizde Uydunet varsa telefon hattına gerek yok. Kablo üzerinden internet veriliyor. Uydunetin kampanyalarıyla bayağı avantajlı bir tarifenden faydalanabilirsiniz. Yalnız eğer şuanki oturduğunuz yerden yine taşınma durumunuz varsa normal abonelik yaptırabilirsiniz. Taahhütlü abonelikler genellikle 12 yada 24 ay oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Peki bu adil kullanim zimbirtisi olmadan kullanabilmek icin hangi paketi hangi sirketten almak lazim? Lokasyon antalya; assagi yukari enaz 8 mbitlik bi hiz lazim. Yurt gibi bisey aciyo bizimkiler, oraya uyacak bi tarife bulmam lazim, yardim plx

Edik;

Bide assagi yukari 40 kisiye (atiyorum 15 kisi ayni anda kullanacak), yetecek duzgun bi wireless router tavsiyesi lazim
Sosyal ağlarda paylaş

Konu uplanmış iyi oldu, ben de tercihimi yazayımk sdf

Açıkçası telefon kullanmaktan kaçınmak için enayi gibi tt'ye yalın adsl sabit ücreti adı altında haraç yedirmeyi kabul edemedim. Ayrıca telekomun stabil olmaktan uzak ve f/p olarak çok kötü olan internet hizmetini kullanmaktan da hoşnut olmayacağımı düşündüm.

Her durumda tt aracılığıyla hizmet almak istemedim. 1 yıldır falan smile kullanıyorum bu arada gemlik'te. Ondan önce tt'dan alıyordum hizmeti. Aynı alt yapı olmasına rağmen smiledan aldığım hizmetten daha memnunum ben açıkçası. Hiç sıkıntı yaşamadım, belki şans bilmiyorum.

Ama en nihayetinde adsl demek, telefon ya da telefon sabit ücreti kadar haraç demek olduğu için istemedim adsl.

Şimdi turkcell superonline daha stabil hale gelmiş görüklede. Kullananlar bayaa memnun, her geçen gün daha iyi oluyor diyorlar. Taşındığımız binaya da kutu çekmiş superonline ve bu kutunun masrafını da -aylık 20 tl kadar elektrik gideri var- site yönetimi aidat içinden ödemeyi kabul etmiş.

O yüzden 10 mbit kotasız -adil kullanım kotası var ama kotayı aşınca hızın düşmediğini söyleyen çok kullanıcı var, sırf tt'nin kıllığına karşı tedbir olsun diye konulmuş sanırım- fiber net çektiricez önümüzdeki ay, 49 lira fiyatı. Telefon yok, 10 mbit direk alıyormuşsun downloadda falan net bi şekilde. O yüzden gogo trkcll fiber.
Sosyal ağlarda paylaş

Merkez diyo haci ya, bu universitenin oldugu yerler merkezmi oluyoki? Yesilyurt tarafi, bilen vardir belkim. Bina kiraladik lan kocaman, belki direk kocaman bina icin cektirebiliriz istek dogrultusunda. Bide max 5 kisi nedir ya? Wifi router diyorum bitane. Hani 15 kisi falan girince sapitmayan bisey olsun diyorum. Alt tarafi hepsi internette öyle aval aval gezinecek yani
Sosyal ağlarda paylaş

ben adil kullanım kotası olmadan limitsiz bağlantı almak istediğimde 109 tl mi vermeliyim..?

paketlerin hiçbirinin tam özelliğini yazmıyor şerefsizler..

plus olunca noluyor ya da adil kullanım kotası olmayan bişi yok mu bilemiyorum sitesinden anlayamadım
Sosyal ağlarda paylaş

• 11 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...