Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Yaklaşık 40 gün önce kız arkadaşım Australia Post ile kargo yolladı Türkiye'ye. Postacı içinde ne var yazın dedi. Peluj,Masa saati,boomerang vs... avustralya'ya özgü hediyeler var dedik tamam o zaman gift yazın dedi. Bizde öyle yaptık (büyük hata yapmışız araştırdığım kadarıyla). İçinde kaç paralık eşya olduğunuda yazdırdı. Gerçekten'de 300$ dolardı bizde öyle yazdık (gümrük vergisi fln. razıydıda ödemeye ztn.) neyse üstünede 8 kg'lık kargoya 250$ bayıldı yolladık ama kargo yok ortada ne bir kağıt geldi,nede arayan var... Topkapıda ki ana merkez post. sordurduk orada da yok. Öğrendik ki üstüne gift yazınca incelemek için ayırıyorlarmış kargo'yu. Tamam incelede... vergi istiyceksen iste ama postayı verin. Muhtemelen çaldı şerefsizler kargoyu. internet'te yurtdışı girişinde görülüyor Ptt'nin sitesinde ama gerisi yok. Üstüne soğuk su içmek dışında birşey yapabilirmiyiz ? Buda barkodu bulabilen varsa :( : CV102276315AU Not: Australia Post'la yollamayada mecbur kaldık. iğrenç bir şey track numarası yok,türkiye'ye girdikten sonra ptt'ye emanetsin ve dünyalar kazığı ama malesef mecbur kaldık başka parsel servis yok yaşadığım köyde (varda arabasız gidilmez) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 çaldılar çok haşin olmuş fdscxv muhtemelen hala topkapı gümrükte bekliyordur şu an, bulamamışlardır. eğer üstelemezseniz tamamen random bir zamanda gelir, belki rafın birinde çürür, kim bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 valla çalıyorlar, benim 2 ps3 oyunum gitti tracksiz aldım diye, neyse ki shopto adam gibi kuruluş, para iadesi aldım ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Bu nasıl iştir. 550$ para gitti. Şunu duydum; kutunun içinden mesela 5 tane Cd varsa 1 ini çalıp kalanı veriyorlar ama kutu'yu nasıl çalarlar ya. Yokmu bunları denetleyen biri milyoner olur o zaman bunlar çala çala. FU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 barkodu olan gönderiyi (ki o kadar değerli bir postayı barkodsuz yollamazlar) çalmalarına imkan yok. gümrükte bir yerde takılmıştır o. ptt içine girdiyse mutlaka kayıt altına alınıyor. sen o yollayan kuruluştan bu paketin ptt'ye teslim edildiğine dair bir belge al, hakkını arayıp o parayı geri alabilirsin böylece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 gümrükçüler en zengin memur kesimidir zaten:p ama ptt ile özellikle yurtdışından gelecek bi kargonun kişiye ulaşma şansı %30 falan deneyimlerime göre benim. bide eve gelen postacıyla kanka olmak çok önemli, normalde gelmeyecek kargoları bulup getirir size adam/kadın <3 ups <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Masticore said: Yaklaşık 40 gün önce kız arkadaşım Australia Post ile kargo yolladı Türkiye'ye. Postacı içinde ne var yazın dedi. Peluj,Masa saati,boomerang vs... avustralya'ya özgü hediyeler var dedik tamam o zaman gift yazın dedi. Bizde öyle yaptık (büyük hata yapmışız araştırdığım kadarıyla). İçinde kaç paralık eşya olduğunuda yazdırdı. Gerçekten'de 300$ dolardı bizde öyle yazdık (gümrük vergisi fln. razıydıda ödemeye ztn.) neyse üstünede 8 kg'lık kargoya 250$ bayıldı yolladık ama kargo yok ortada ne bir kağıt geldi,nede arayan var... Topkapıda ki ana merkez post. sordurduk orada da yok. Öğrendik ki üstüne gift yazınca incelemek için ayırıyorlarmış kargo'yu. Tamam incelede... vergi istiyceksen iste ama postayı verin. Muhtemelen çaldı şerefsizler kargoyu. internet'te yurtdışı girişinde görülüyor Ptt'nin sitesinde ama gerisi yok. Üstüne soğuk su içmek dışında birşey yapabilirmiyiz ? Buda barkodu bulabilen varsa :( : CV102276315AU Not: Australia Post'la yollamayada mecbur kaldık. iğrenç bir şey track numarası yok,türkiye'ye girdikten sonra ptt'ye emanetsin ve dünyalar kazığı ama malesef mecbur kaldık başka parsel servis yok yaşadığım köyde (varda arabasız gidilmez) gumruk mevzuatina gore x-ray otesinde alicinin kendisi veya temsilcisi yoksa paketi inceleyemez, gumruk icin bakicaz diye acamazlar, ole icinde su vardi diye gitmis diildir o, yalan soylemisler direk, icerigine anca aliciyi cagirip yaninda acarak bakabilirler, yasa cok acik ve net bu konuda "signed-for" yani bizim bildigimzi taahutlu yollamak lazim, sigortasiz paketler bizim gumrukte direk 2. sinif paket islemi goruyor ve genelde arazi oluyorlar kurye olamdigi surece her turlu posta sekli PTT ye emanet, kurye ile gonderi yapmak en sagliklisi cunki adamlar kendi ozel kanallari iel dagitiyorlar hep analtirim benim basima geldi, maket ve figur alirken paso postanede killanmislar ne var icinde bunun yazmio diye, banada hep soruolardi "ayakkabimi getiriyorsun eki eki" diye, birgun paketim egcikti ve postacida tanidikti bizim cok iyi bi adamdi, senin kutulara benzer bi kutu var ama ustunde etiket yok acilmis dedi, gittim postaneye cidden ustundeki adres etiketini sokmusler, kutuyu acmislar ve figru gorunce kapayip atmislar kenara dedim nasil oldu bu? benden izinsiz paketimi acamassiniz ya buraya oyle geldi bizimle ilgisi yok dediler, ulan ustunde etikit yoksa tasiyici o paketin maltepe postanesine gidicegini nerden bildi? nasil size birakti? turkiye iste, bide artik ebayden uzakdogudan ne alsam gelmiyor 2 senedir, surekli kayboldu diye rapor verip refund almaktan yakidna killanip hesbaimi kapicaklar herhalde, ingiltere saticisindan aliyorum geliyor uzakdogu gelmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Valla bilmiyorum artık ne yapıcam. En mantıklısı nejad'ın dediği geldi.Tel ile arıyıcam(ofiten hiçbirşey yapmıyorlar burada oda sorun),kağıt yada bir belge istiyicem Türkiye'ye girdiğine dahil.Ondan sonrası artık PTT ile savaş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 ptt de kargolar resmen kayboluyor. 1. hollanda dan ayakkabı siparişi verdim, ayakkabıyı 25 gün sonra posta kutusunun yanında buldum, yani herhangi birisi kapıp gidebilirdi çok rahat. 2- protein tozum açılmış olarak geldi, yeni gelenede gümrük çöktü. 3. antalyadan ankaraya 1 haftada kargo zor geldi, o 5 gün kargo nerde diye aradık ama kimse bulamadı, snra ulaştı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 protein tozuyla ilgili bi yasa falan çıkmıştı sanırım en son. ondan olabilir ulaşmaması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 200 den fazla yurtdışı alışverişinde 1 ya da 2 kargo sorunum oldu ptt ile. Size yazık olmuş.büyük ihtimal birşeyleri yanlış yapıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 fenerbahçeli olmadıklarından geçmiyomuş gümrükten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Çok önemli kargoları asla PTT ile yollamam abi. PTT kullanıyorsam "giderse benimdir, gitmezse hiç benim olmamıştır" düşüncesiyle kullanıyorum :) Adam akıllı kargo istiyorsanız UPS'i kullanacaksınız, biraz pahalı ama hayvan adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 ingiliz royal mail neree, ptt nere... gümrük işi çok can sıkıcı hakikaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Viktor said: gumruk mevzuatina gore x-ray otesinde alicinin kendisi veya temsilcisi yoksa paketi inceleyemez, gumruk icin bakicaz diye acamazlar, ole icinde su vardi diye gitmis diildir o, yalan soylemisler direk, icerigine anca aliciyi cagirip yaninda acarak bakabilirler, yasa cok acik ve net bu konuda gayet açılıyor. bizim okulda bir hoca yurtdışından televizyon boyutlarında bir alet almıştı. ben onu gümrükten almaya gittim herifler kutuyu açmış gayet kapamaya da tenezzül etmemişler. sorunca da kontrol için açtık diyorlar. vardır yani x-rayle baktıktan sonra o kutuyu açabilmelerine olanak muhtemelen elektronik aletlerde falan "kontrol ediyik" diye. üniversiteye gelen aleti açmış lan mandalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 o kurumsal oldugu filan icindir kisisel yollanan seyleri acamiyorlar direk, aciksada hesabini sorun yani kutu kapali durur, sahibi gelicne yaninda acilir bakalim neymis diye ama turkiye iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Masticore said: Yaklaşık 40 gün önce kız arkadaşım Australia Post ile kargo yolladı Türkiye'ye. Postacı içinde ne var yazın dedi. Peluj,Masa saati,boomerang vs... avustralya'ya özgü hediyeler var dedik tamam o zaman gift yazın dedi. Bizde öyle yaptık (büyük hata yapmışız araştırdığım kadarıyla). İçinde kaç paralık eşya olduğunuda yazdırdı. Gerçekten'de 300$ dolardı bizde öyle yazdık (gümrük vergisi fln. razıydıda ödemeye ztn.) neyse üstünede 8 kg'lık kargoya 250$ bayıldı yolladık ama kargo yok ortada ne bir kağıt geldi,nede arayan var... Topkapıda ki ana merkez post. sordurduk orada da yok. Öğrendik ki üstüne gift yazınca incelemek için ayırıyorlarmış kargo'yu. Tamam incelede... vergi istiyceksen iste ama postayı verin. Muhtemelen çaldı şerefsizler kargoyu. internet'te yurtdışı girişinde görülüyor Ptt'nin sitesinde ama gerisi yok. Üstüne soğuk su içmek dışında birşey yapabilirmiyiz ? Buda barkodu bulabilen varsa :( : CV102276315AU Not: Australia Post'la yollamayada mecbur kaldık. iğrenç bir şey track numarası yok,türkiye'ye girdikten sonra ptt'ye emanetsin ve dünyalar kazığı ama malesef mecbur kaldık başka parsel servis yok yaşadığım köyde (varda arabasız gidilmez) kardeş geri dönmüştür direk bence :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 benim bi pakedim de gezegeni dolaşıo 3 gündür, inş yarın-en geç salı falan gelicek sdf Koeln, Germany Philadelphia, PA, United States Louisville, KY, United States Seattle, WA, United States Richmond, BC, Canada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 "kargonuza o kadar gezdirdik yol yordam gösterdik, karı kıza götürdük, genç adamsın diye cebine para koyduk, sen de bize bi güzellik yaparsın artık" diyebilirler kargodan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 @Viktor, hahah welcome to turkiye. Yurtdışından gelen tüm kargoları gümrük memurları açıyor tek tek bakıyorlar sonra yırttıkları bantların yerine ptt kargo bandıyla falan yapıştırıyorlar.. Zaten bi kaç kez söylemişlerdi 2.05 tl vergi verceksin diye cagirdiklarinda acip tek tek baktıklarını. Napıcan onu ya diyen bile oldu paketin içindekine bakmadan gelen yoktur, belki 250 de 3-5 ufak paket Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Viktor said: gumruk mevzuatina gore x-ray otesinde alicinin kendisi veya temsilcisi yoksa paketi inceleyemez, gumruk icin bakicaz diye acamazlar, ole icinde su vardi diye gitmis diildir o, yalan soylemisler direk, icerigine anca aliciyi cagirip yaninda acarak bakabilirler, yasa cok acik ve net bu konuda yasa açık net ama uygulama sıfır gayet açıp bakıp hacı içinde bu var hohoho diye dalga geçiyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 gecenlerde birisi söylemisti burada, ne bicim ulkede yaşıyoruz, devletin posta servisinde kargo kaybolacak diye korkuyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 gak yapamaz guk yapamaz bisürü şey demişsiniz de burası türkiye abi.lancelion'un dediği gibi çok random bi zaman da gelebilir,soğuk su da gerekebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar