Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlhan Cihaner ve İsmailağa Cemaati Davası


mani

Öne çıkan mesajlar

Bu şike soruşturması arasında kaynayıp gitti ama aslında son yılların en büyük skandalı yaşandı.

Biliyorsunuz İlhan Cihaner İsmailağa Cemaati hakkında soruşturma başlatmıştı. Çocukların cinsel istismarı, ihaleye fesat karıştırmak, yasa dışı eğitim kurumu açmak ve mevcut anayasaya aykırı eylemlerde bulunmak suçundan dava açılmıştı. Ama AKP nin DGM'den bozma özel yetkili savcıları ve mahkemesi isimsiz ihbar mektuplarını örnek gösterip cemaat hakkında silahlı terör örgütü soruşturması açılmasını istemiş ve bu sayede davayı ele geçirmeye çalışmışlardı ve başarılı oldular. Bu yüzden İlhan Cihaner tutuklandı, ergenekonla ilişkilendirildi.

Ve geçtiğimiz günlerde dava sonuçlandı. Meğerse silahlı örgüt değilmiş bu arkadaşlar. İzinsiz eğitim kurumu açmaktan mahkemenin bu kararı verme yetkisi olmamasına rağmen 5ay hapis cezasına çarptırıldı cemaat üyeleri. Ama 5 yıl süreyle ertelendi aynı suçu işlememek kaydıyla.

Sonuç olarak cemaatlerin üzerine giden bir savcının neredeyse hayatı kayıyordu. Halen kayma riski var. Birileri, biyerlerde halen çocukların, gençlerin beyinlerini yıkayıp cemaat yapılanmasıyla militan yetiştiriyor. Bu militanlarda işte gördüğümüz gibi devletin kademelerinde gerekli işleri tıkır tıkır hallediyor. Davalar toz olup gidiyor, kimi davalar pireyken deve oluyor.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1055553&Date=09.07.2011&CategoryID=77

said:
Cihaner: Demek ki suç var
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, kararın kendi haklılığını ortaya çıkardığını belirterek, şöyle dedi: “Silahlı örgüt ve anayasal düzeni zorla değiştirmenin yasal unsurları yoktur demiştik. Nihayet biz haklı çıktık. Hani biz bu soruşturmayı ‘Islak İmza’yı hayata geçirmek için yapmıştık? Demek ki ortada bir suç var. Aynı dosyada, dolandırıcılıktan çocukların cinsel istismarına ve ihaleye fesat karıştırmaya kadar, birçok delil vardı. Maalesef bu suçlara bakılmadı. Ayrıca, ‘izinsiz eğitim kurma’ suçu, bu mahkemenin alanına girmediği ve görevsizlik vermesi gerektiği halde, karar verildi. Oysa görevsizlik verilmeliydi. Dosya ellerinden çıkmasın diye bu kararı verdiler. Görevsizlik verseler başka bir mahkeme, görevini yapacaktı.”
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biri erzurum başsavcısı mıydı, diğeri erzincan başsavcı mıydı neydi.

bi tanesi (ilhan cihaner) gitti ismailağa cemaatine karşı girişti.
diğer savcı ise "hey dur orda, bunlar silahlı örgüt, bana yollayacaksın" dedi.
sonra kendisine geldiğinde "aa bunlar silahlı örgüt değilmiş zaten" dedi.
ilhan cihaner "e biz de silahlı demedik ki başta?" demesine rağmen bu dava bu şekilde düşürüldü.
sonrasında yine birileri devreye girdi ve "ilhancım sen ergenekoncuymuşsun, ne iş" diye yakaladı bu adamı.
kısacası ismailağa cemaati davası katakulliye gitti, medya da bunu hiiiiiç sallamadı.

olan olayları ayrıntısıyla hatırlamıyorum da, durumun özeti böyle karikatürize bişi işte...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...