Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 MAC almaya iten sebepler: Grafikerim, bir süre yurtdışında kalacağım gibi gözüküyor ve bir MAC'in komplikasyon çıkarma ihtimali daha düşük, ayrıca virüsü spyware'i falan da yok. Bu yüzden sürekli oraya buraya flash disk, hd takan biri içi rahat bir şekilde kullanabiliyor. PC almaya iten sebepler: Oyunlar. Evet, sadece oyunlar. Fakat diğer tüm sebeplerin önünde aslında zira grafiği PC'de de yaparım, virüslere kaşrı da önlem falan alırım ama oyunsuz yaşayamam. Ama şöyle bir ihtimal var, MAC'de Windows çalıştırmak mümkün, aracı programı bilmemneyi varmış. Şimdi ben MAC alsam, sonra bu Windows çalıştıran programı kursam, normal PC gibi çalıştırır mı Windows oyunlarını? Bunu deneyen var mı acaba, yavaş falan olur mu?
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Aracı program falan bile değil, direk MacOSX ve Windows dual boot şeklinde durabiliyor, Windows'a geçer oynarsın.
ginaly2 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 mac al, angry birds var çokeğlenceli oyun bence.
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Baggio said: Aracı program falan bile değil, direk MacOSX ve Windows dual boot şeklinde durabiliyor, Windows'a geçer oynarsın. Peki donanımdan bağımsız olarak yavaş çalıştırma gibi bir sorun olur mu?
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 olur. dandini çalışıyor. yani mac için vereceğin paraya başka pc alsan kat kat oyun performansı olur. yine de önceliklerine bakar. bence grafiker ol parayı kır ve oyun için ayrı pc al. :P
goldbären Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2011 saçma sapan iki boyutlu flaş vari oyunlar işte
shearer Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 oyunlari windowstarafinda oynuyorum hicbir sorundaolmuyor, eski model bendeki yeni modeli olsa parallel desktop kurup direk mac uzerinde oynayabiliyorsun. gayet hizli calisiyorbu makinada bile, yeni makinalarinda cok cok daha iyidir.
senko Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 bilgisayarlardan cakmayan biriysen mac al rahat edersin. anlayan biriysen mac almazsin zaten.
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 goldbären said: olur. dandini çalışıyor. yani mac için vereceğin paraya başka pc alsan kat kat oyun performansı olur. Yok böyle bir şey. Mac dediğin Intel CPU'lu, Geforce GPU'lu alet, üzerine Windows kurduktan sonra PC'den farkı yok. Aynı paraya daha iyi bir PC toplanabilir ama, orası başka.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Nigger_of_the_sand said: MAC almaya iten sebepler: Grafikerim, bir süre yurtdışında kalacağım gibi gözüküyor ve bir MAC'in komplikasyon çıkarma ihtimali daha düşük, ayrıca virüsü spyware'i falan da yok. Bu yüzden sürekli oraya buraya flash disk, hd takan biri içi rahat bir şekilde kullanabiliyor. PC almaya iten sebepler: Oyunlar. Evet, sadece oyunlar. Fakat diğer tüm sebeplerin önünde aslında zira grafiği PC'de de yaparım, virüslere kaşrı da önlem falan alırım ama oyunsuz yaşayamam. Ama şöyle bir ihtimal var, MAC'de Windows çalıştırmak mümkün, aracı programı bilmemneyi varmış. Şimdi ben MAC alsam, sonra bu Windows çalıştıran programı kursam, normal PC gibi çalıştırır mı Windows oyunlarını? Bunu deneyen var mı acaba, yavaş falan olur mu? Mac'de virüs yok diye bişey yalan. En son MacDefender diye abuk subuk bişey yayılmaya başlamıştı, MS'in yapacağının aksine Apple bunu görmezden gelmişti bi süre. Hatta teknik servis elemanlarına bile üç maymunu oynamaları talimatını vermişti Apple. Sonradan çözümünü "güvenlik güncelleştirmesi" ile halletti sanıldı. Kısa süre sonra bu kez şifre falan istemeden direkt root haklarıyla bulaşabilen bi versiyonu çıktı virüsün. son durum ne bilmiyorum, yine bi update çıkmıştır heralde. Arada oluyo yani. Virüs olmamasının tek sebebi, Windows kadar yaygın olmaması. Neyse, komplikasyon çıkarma konusunda, bu tür sorunların %99 tek kaynağı kullanıcı. Çok ender MS veya Apple buglı bi update yayınlayabiliyor ama asıl iş her zaman kullanıcının yazılım vs. yüklerken ve internette gezinirken vs. dikkatine kalıyor. Ayrıca grafikerim diyosun, örneğin CorelDraw falan çalışmıyor MacOS'ta. Adobe yazılımlarında problem yok, ama bunlar artık zaten MacOS'ta çalıştığı şekilde (ekran kartını kullanarak vs.) Windows'ta çalışıyor. Bilmiyorum yani yerinde olsam Mac'e verecek param varsa SSD'li yeni nesil i7 işlemcili 1920*1080 ekranlı falan notebook ayarlarım kendime. muhtemelen bikaç yüz dolar ucuza da gelir :D Bu saatten sonra Mac sadece gösteriş.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 verimli olan işletim sistemi. o kadar işin manyağıysan özelletirilmiş linux falan kur sdf. yeni nesil "ultrabook" denen hedeler Maclerden daha iyi zaten bence. Lenovo X1 falan mesela. Asus'ta falan da var bunlar. lityum-polimer diye enteresan (sheet-battery falan diyolar, serviste değiştirilebiliyo sadece) bi bataryası var bu icatların (yeni S serisi Vaiolarda da var.) Vaio'da test ettim, sandybridge platformu ve yeni nesil i5 işlemciyle alet gece gündüz çalışıyo resmen euheuh.
ultrAslan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 2 senelik mac macerasindan sonra desktop+netbook olayina gecmistim fakat bekledigim gibi olmayinca gecenlerde bende ayni ikilem arasinda kalmistim sonuc olarak gittim bi dell xps 15 aldim ikimizinde ihtiyaclari ayni dogrultuda gibi oldugu icin yazayim dedim aldigim laptopun özelliklerine gelirsek i7 quad core 8gb ram blu-ray (benim icin önemli, genelde bluray alip izledigimiz icin) usb 3 gt540m 1920*1080 ekran cözünürlügü bunlar disinda ekstra olarak tv kartindan tutun 2.1 ses sistemi (anlatilmaz yasanir diyorum bunun icin, harika bir performansi var) kadar hersey var aletin üzerinde ama önceden de mac kullandigim icin mac almak istiyordum ve yeni cikacak aletleri beklemistim fakat isime yarayabilecek aletin fiyati 2200$ (düsük cözünürlüklü ekran var hatta bunda) olunca tekrar düsündüm simdi elimeki aleti 900$ aldim ve o mac üzerinde olmayan ve neredeyse her gün ihtiyac duydugum donanim var üstünde önümüzdeki ay bir ssd almayi planliyorum, o da yaklasik 300$ tutacak büyük ihtimalle ki fiyati neredeyse yari yariya olmus olacak bir üstteki postta söylendigi gibi eger isletim sistemi icin alacaksan linux denmis, deneyebilirsin bunu pek bir bilgim yok bu konuda bir cok insan icin dis görünümü ve aletin kattigi prestij! önemli, haliyle mac > all oluyor an itibari ile bu aletten asiri derecede memnunum tavsiye ederim ps. dell almadan önce yeni cikan hplerden almistim ekran karti vs daha iyi oldugu icin ama 1 hafta icinde geri iade ettim hem ekrani olsun hem malzeme kalitesi olsun her türlü sinifta kaliyor o aletler umarim isine yarar bu yazdiklarim :)
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 throine said: xbox/ps3 + mac dendi mi? adam oyuncu+grafikerim demiş, basbascı+grafikerim dememiş. Ya ben rahat edemiyorum mac'de calısırken. yok yanı interface o kadar yorucuki oy oy. cat cut kafa göz girememek bilgisayara işletim sistemine hoş bişey değil benim için. tabi bu kişisel bir görüş. öbür yandan windows 7 xp'den cok daha az virus ve spyware sorunu yasıyo. laptop olmasından dolayı senin mudahale etme ihtimalin yok bunlar kötü şeyler ama hanı sonucta kumar da denemez.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2011 en son mac'de drops mu ne öyle bi oyun mu ne vardı, damla oynuyorduk. çok zevkliydi. onu arıyorum her yerde ama resmine bile rastlayamadım.
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Orjinal de Linux kullanirdim desktopda, sonra is sebebiyle windows a gectim seneler oyle gecti. M$ i yerden yere vurmayan yok zaten, ben dahil bi cok konuda. Ama baba oldugu yerleride kabul etmek gerek. Cok takdir ettigim stratejileri var. UX olayini en iyi bilen OS. Simdi 4 aydir Macbook Pro kullaniyorum yine is sebebiyle. (bunuda mac den yaziyorum) Ama dandik bi OS geride kaldigi belli oluyor. Guzel yanlari var ama bi XBox PS3 nin yaninda Wii gibi duruyor. Evet cok yaratici seyleri var bir Wii gibi ama totale aldiginda casual bi bilgisayar. Yani nettte takil onu bunu yap vs, Wii gibi casual. Hardcore a gectigin zaman ps3 ve xbox gibi dandikligini belli ediyor. Gerci sirf internet vs o bu icin alsam mac book pro da almam, Mac book air alirim. Ona iste hayranim. asiri mobil bisi.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 intelin sandybridgei ve son nesil işlemcileri sağolsun, HP, Lenovo, Asus gibi markalar yakında Macbook Air'ın tıpkısının aynısını yapabilecek :) internette incelemeleri dönüyo bayadır bu cihazların zaten. bu standarda da "ultrabook" diyo intel amca. önümüzdeki sene içinde ivy bridge platformu çıkana kadar bunlar yaygınlaşır zaten heralde. Macbook Air tırıvırı kalıcak yani. (apple nası bi yeni ürün yapar bilemiyorum tabii)
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 bilmiyodum bu ultrabook olayini super oldu. baktim biraz google dan guzel isler oluyo.
Cacik Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Mac 'lerin donanım parçalarına yakın bir pc toplarsan rahatlıkla win7/macos birlikte kullanabilirsin bu konuda kullanılan programlar o kadar geliştiki, biraz uğraşarak sorunsuz bir mac'e sahip olabiliyorsun her ne kadar yasal olmasada :D
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2011 Selam, üni zamanında oyun oynamiim artık die almıştım bi mac. Ara sıra kin kusarım ama severim keratayı. Neyse soruna geleyim, normal windows yükleyince çalıştırdığında ( bi zamanlar ) pili az gitmeye başlıyordu. Nedenini bilmiyorum tabi. Bide şey var, öle wine mine emule edilmemiş bi oyunsa elinde ki,direk mac e yapılmışsa, gariptir daha fazla performans alıyorsun. Test ettiğim oyunlar wow ve eve online. deişik. bide,mac te ofis adamı katil eder, demedi deme.
Marl0_on Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 oyuncu adam niye macle pc arasında kalır lan, mac hipilerin vidyo, foto filan editlemek için tonlarca para verdiği bir cihaz sadece.
Öne çıkan mesajlar