Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uyku zaman kaybı mıdır?

throine

Öne çıkan mesajlar

Şimdi önümde bir sınav var, çok çalışmam gerekiyor ve günde 9 saat kadar uyuduğumu fark ettim. Aldım elime hesap makinesini ve hesapladım, böyle giderse sınav gününe kadar (~1 sene) en az 3285 saatim yani 136 günüm uykuda geçecekmiş!
Sonra düşündüm de günde 4 saat uyusam 60 günüm uykuda geçecek yani ilk duruma göre sınava tam 76 gün daha fazla çalışma imkanım olacak. O 76 günde de çok şeyler yapılabilir.

Aranızda uykuyu zaman kaybı olarak görüp böyle yapanlar var mı? Verim alıyor musunuz, iyi bir yol mu?

Edit: Anket de ekledim. hehe
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:
...Aldım elime hesap makinesini ve hesapladım, böyle giderse sınav gününe kadar (~1 sene) en az 3285 saatim yani 136 günüm uykuda geçecekmiş!
Sonra düşündüm de günde 4 saat uyusam 60 günüm uykuda geçecek yani ilk duruma göre sınava tam 76 gün daha fazla çalışma imkanım olacak. O 76 günde de çok şeyler yapılabilir...

adam cosmo kramer lan.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamen zaman kaybı değil ama bayağı verimsiz bi olay. Genel olarak uykuda geçirdiğimiz sürenin çok küçük bir kısmı amaca hizmet ediyo. Dinlenme programını planlayarak uyumanın çok daha verimli olduğunu okumuştum bikaç yerde ama ne kesin konuşacak, ne de uygulayacak kadar araştırmadım hiç.
Sosyal ağlarda paylaş

Dokuz saat uyursan zaman kaybıdır tabii de, altı saat civarı uyku zaten vücuda gerekli olduğu gibi, akıl sağlığı açısından da önemli. Gece bütün dünya adeta pause olmuşken ayakta yapacak iş bulmak, özellikle vücudun biyolojik saat nedeniyle uyumak isterken, hoş olmuyor. Ciddi uykusuzluk sorunlarım var oradan biliyorum eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

cok basit bir hesapla gunde 8 saat uyuyan biri omrunun 1/3'unu uyuyarak geciriyor. uyku cok guzel bi olay yalnız. seviyorum ben uyumayı.

en verimli uyku gece 11 ve sabaha karsı 3 arasında alınan uykuymus. bu kadarlık bir uyku yetebilir. hadi 1-2 saat de ekstradan koysan 6 saatlik uyku kafidir.

alısma meselesi. issiz gucsuzken oglene kadar uyuyodum simdi 11.30 - 7.00 arası genelde uyku saatlerim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...