Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mal sorular süper cevaplar topiki

Suark

Öne çıkan mesajlar

highsec de explorationdan kastın system scanner ile bulduğun anomaly ise ordan pek bişey gelmez. anca şansına faction spawn çıkarsa ve bişeyler düşerse belki. onun yerine radar/magnetometric site kovala daha karlı olur bence.

0.0 da afk mining hulku bırakırım, kazar o kendi kendine şeklinde yürümez. en basitinden belt ratler bile tehlikeli orda afk takılacaksan.

ore fiyatları artmış baya. hulk + orca ile şu an saatte 25-30m arası geliyor veldspar (tritanium) kazarak. pyroxes ile 35'i bulur sanırım. 2 hulk daha fazla getirir tabiki ama o zaman da haul derdin var sürekli, yani afk olmuyor tam anlamıyla. orca boost ve haul yoksa düşer tabi bu rakam, ayrıca can flip olayları falan da girer işin içine.

yine de her türlü başlangıç seviyesi bir bs ile planladığın gibi afk l3-l4 görevden daha fazla kazandırır gibi geliyor bana mining.

ileride pvp düşünüyorsan açtığın trial accountu o yönde train et şimdiden bence. gereksiz hiç bişey train etmeden sadece pvp odaklı bi skill plan ayarla onu takip et.

yok 3-4 ay bekleyemem diyorsan o iş için, alternatif olarak hazır bi karakter de satın alabilirsin tabi. bilmiyorum şu aralar fiyatlar nasıl ama 5-6b civarına işini görecek bişeyler rahat bulursun gibime geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu arkadaşın kanaldaki yazılarını okumuştum. Bir kaç ay afk takılayım araştırayım edeyim demişti yanlış hatırlamıyorsam. İşleride şuan yoğunmuş o nedenle oyun süresi az olacakmış bu zaman içerisinde.
Bu nedenle 2 inci bir karaktere sırf pvp skilleri mantıklı aslında. Veya şuanki karakterini pvp ye yönlendirebilir.

00 da pvp corpları anomaly yaparken, 2 kişi gidebiliyor. 1 tanesi sağlam bir bs yapıyor ve bs leri indiriyor. Ufak gemiye binen diğeri ise, ufak gemileri halledip, yanındaki büyük bs nin diğer bs leri daha kolay patlatması için yardımcı oluyor (işte caldari ise büyük gemileri vuran target painter felan gibi.)
Anomaly süreside haliyle bayağı düşüyor. Kimsenin bi zararı olmuyor bu işten. Kimseye yük olmuyorsun (öyle bir düşüncen varsa) Hatta tam tersi avantaj bile oluyor. Ne kadar çok biterse, plex veya faction npc çıkma şansı artıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

O arkadaş büyük ihtimal benim. İşlerim yoğun olduğundan hırsım ve çok ayıracak vaktim olmuyor demiştim. AFK olarak online olduğum sürenin çok olduğunu anlatmıştım işten dolayı. Skiller oluşana kadar bekleyim gibi bir durum yok ama :)

O zaman en mantıklı plan 0.0 bir corp'a girip, işteyken afk mining (alt karakteri de dominix ile yanına koyup, hulk'a assist vermek) yapmak, akşamları ile biri ile gruplaşıp anomaly ve beltlerde dolaşıp isk kasmak gibi görünüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

0.0'da afk mining ne kadar riskli? Dediklerine göre high sec'den daha güvenliymiş :p

bingildak said:

(bazı arakdaşlar ya pvp'e gidersin ya pve'ye dediler kızdılar bana..)

Herkezin dediklerini dinlememen, inanmaman için güzel iki örnek sana :)

Ne yapacağını biliyosan ve dikkatliysen farketmez, her yer güvenlidir, pvp pve dengesinide iyi kurdun mu tadından yenmez.

Sadece pve yapan oyunculardan çok var oyunda, daha fazla olmasına gerek yok, pvp merakından vaz geçme :)
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler yanıtlar için. Bir noob sorum daha olacak.

0.0 sektörde 10 tane t2 drone ratleri rahat bir şekilde yer mi yoksa uzun mu sürecektir? Dom veya güzel fitlenmiş hulk tanklayabilir mi dronelar temizleyene kadar?

Başka bir şekilde doğrudan sorayım... Drone boat afk bir Domi ve afk mining yapan bir hulk'ı 0.0 beltte bıraksam ve 5 saat afk kalmak zorunda kalsam (player gelmediği sürece) aklım kalır mı?

Bazen öğlen maintenance'dan sonra giriyorum semi afk biraz isk yapayım diye, telefon çalıyor, toplantıya giriyorum 6-7'e kadar çıkamadığım oluyor. Şu an 0.5 beltlerde aklıma bile takılmıyor ki şimdiye kadar ne bir suicide yedim ne de ratler dronelardan birni öldürdü yada shield i 90%'a indirebildi (covetor)

ps. lütfen "eve'de hiçbir yer güvenli değildir" tarzı yanıt vermeyelim, o basicleri kaptım :) anormal durumlarda tabii ki de patlamak bir risktir afk olarak fakat değerlendirirken "normal" spawn olan ratleri ve gemileri/droneları düşünelim.
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman 0.5'den ben miner'i hiç gereksiz yere çıkartmayım. Aktif mining yapacak sabıra sahip biri değilim.

Bu arada 4-5 saat afk olmuyorum zaten ama bazen oluyor mu oluyor, toplantıya girip çıkamıyorsun. Normalde 5-10'dk* bir kesinlikle bakıyorum.

dual box lvl 4 için setupa kritik alabilir miyim?

fit

[Dominix, helpful]
Damage Control II
Armor Thermic Hardener II
Armor Thermic Hardener II
Armor Kinetic Hardener II
Armor Kinetic Hardener II
Large Armor Repairer II
Magnetic Field Stabilizer II

Omnidirectional Tracking Link I
Omnidirectional Tracking Link I
Tracking Computer II, Tracking Speed
Tracking Computer II, Tracking Speed
Phased Weapon Navigation Array Generation Extron

Large 'Regard' I Power Projector
425mm Compressed Coil Gun I, Antimatter Charge L
Core Probe Launcher I, Core Scanner Probe I

Large Egress Port Maximizer I
Large Nanobot Accelerator I
Large Sentry Damage Augmentor I

Garde II x5
Warden II x5

[Raven, helpful]
Ballistic Control System II
Co-Processor II

X-Large Shield Booster II
Heat Dissipation Field II
Ballistic Deflection Field II
Invulnerability Field II
'Copasetic' I Particle Field Acceleration
Phased Weapon Navigation Array Generation Extron

Cruise Missile Launcher II, Wrath Cruise Missile

Large Core Defence Capacitor safeguard I

Hammerhead II x5
Hobgoblin II x5

Sosyal ağlarda paylaş

dominix 230 omni tankı var baya az l4 için. raven da 350 omni tank, yine baya düşük l4 için. ikisi de cap stable 2 large ET de çalışırken ama jam vs olursa sıkıntı olur.

dpslere gelirsek dominix 650 dps, raven da 630 dps civarı. toplam dps gayet yüksek görünüyor ama tabi bu bütün skiller lvl5 iken.

bence gerçek anlamda afk takılacaksan ET yada RR yerine cap stable tank olsun ikisinde de yeterli miktarda. ayrıca hadi dominixin dronelar sen afk iken de dmg verir ama ravena bakman gerekecek her hedef sonrası.
Sosyal ağlarda paylaş

Dominixdeki probe launcher la ne yapmayı planlıyorsun ?
Domiyi perma run ve remote -cap /remote shield (ravenla kullanılacaksa /remote armor repair ikinci domi tecih edilecekse , fittingli bir domi tercih ederdim ben middle slotlar içinde cap recharger.
Ravenla afk mission olmaz afk mission için 2 tane domi tercihi daha mantıklı
bingildak said:

dual box lvl 4 için setupa kritik alabilir miyim?

Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi pvp yapmak isteniyor, madenci karakter var. Buna caldari yada gallente bs kasılacak, sentry skilleri kasılacak. Buda yetmiyor ve yanına 1 tane daha aynı karakter yapılacakki daha rahat olsun.
Çıkardığım özet bu oldu. Hesap yanlış bir yere gidiyormuş gibi geldi. Yanlış anladıysam kusuruma bakmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

http://community.eveonline.com/devblog.asp?a=blog&nbid=9115

said:
There‘s certainly a lot of money coming from Incursions. Incursion rewards in December amounted to 9.6 trillion ISK, which is an all time high, while the rewards in January and February were 9.0 and 8.7 trillion ISK respectively. That‘s quite a bit of money entering the economy. However, Incursions are not the biggest ISK faucet, bounties are. Bounty prizes paid out in February totalled 33 trillion ISK.
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış çıkarımda bulunmuşsun ,arkadaş 2 karakterle 0.0 mining daha sonrada mission nasıl olur diye sordu pvp değil pve yani ,hemde afk olacak .Bende buna en uygunu 2 Domi olur dedim .
Gerisi kendi bileceği iş
Densiz said:

Çıkardığım özet bu oldu. Hesap yanlış bir yere gidiyormuş gibi geldi. Yanlış anladıysam kusuruma bakmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyle alinti yapinca yanlis anlasildi herhalde `ilk olarak` derken lafa giris anlaminda genelleme yapiyordum `ilk olarak pvp yapmak` istemiyorum hehe bundan 1 yil sonrada baslayabilirim pvp`e hic sorun degil, acelem veya tutkum yok ama oyunun bir `noktasinda` pvp`yi deneyim etmek istiyorum.

Yardimci olan arkadaslara cok tesekkur ediyorum. Yeni domi`ye gectim :) lvl 3 blockade yaptim agzimin suyu akti oyundan ilk defa bu kadar zevk aldim.

Noctis aldim ayrica salvageda yapmaya basladim.

Dediginiz gibi hic 0.0 e gidip afk riske etmiycem, 0.5 deserted sistemimde krallar gibi pyro - kernite devam belki kazanabilecegimden 3 kat daha az kazaniyorum ama kafam rahat en azindan su an en cok onem verdigim sey bu.

Yeni karakteri de hybrid - blaster gidiyorum frigate ile (skilleri gelisene kadar) domi ile aggroyu topladiktan sonra warplatip medium ve sentryler buyukleri temizlerken frigateleri ona temizleticem. Ondan sonra yavas yavas ayni sekilde domi ve drone`a dogru yonelicem (frigate i de zaten gallente kasiyor). 2 domi lvl 4 semi afk iste isk kasmaya basliycam gorevlere girmeden once `wave` leri kontrol ederek.

Baska bir sekilde dual box ekstra gelir elde etme yolu bulamadim. Industrial kasmak bir olum ayrica istemiyorum iki tane miner karakter. PvP icinde ne zaman olursa cross training yapicam artik, dedigim gibi acelesi yok 2015`de bile olsa sıkıntı yapmiyorum :)

Bu arada PI konusunda bilgi alabilir miyim? Skilleri kasilmis bir karakter ile orta duzeyde bir yatirimla (200m diyelim) asagi yukari gunluk ne kadar getirisi var?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...